Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Karácsonyi vakáció 2.
- AXN, 15:20
Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai
- HBO3, 15:30
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Holdfény aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Budapest Noir - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Teeebeee (2020-07-10 22:31.54) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Nagyon jó még az aláfestő zene.


20. Nyolcadik utas (2020-06-29 07:25.36) aaaaa
Már a könyv elolvasása sem hozott lázba és ha sikerült valamit a filmnek átmentenie, az a középszerűség.
Lassú történet, kevés izgalommal.
Rájöttem, Dobó Katát, minél többször látom, annál kevésbé bírom; Anger Zsolt mindig mindenben jó; Kimondhatatlan nevű Krisztián erőtlen súlytalan; Tenki Réka meg csak ott van, mintha ott sem lenne.
Aki ebben a filmben ér valamit az megint csak Kulka János. Kevés jelenlétével is ural mindent. Elképesztő a pasas és Kováts Adéllal visznek egy kis szint a szürkeségbe.
Hitler Adolf tér - ahogy láttam, a Földalattin semmit sem kellett változtatni.
Jó, hogy csak 90 perc. Ha hosszabb lenne az már szenvedést okozna.



19. Checker (2020-05-21 14:54.56) aaaaa
Mi ebben a vígjáték?


18. Semprini (2019-03-16 15:54.31) aaaaa - (válasz Dobsony 17. hozzászólására)
Persze, értem én, hogy drága egy film létrehozása, pláne ha ráadásul még nem is a jelenkorban játszódik, hanem mondjuk 80-90 évvel korábban és a helyszíneket vissza kell "öregíteni", meg a statiszták, nagynevű mellékszereplők is sokba kerülnek. Na de ha egyszer a végeredményen ez nem látszik meg, és pl. Budapestet alig mutatják, pedig még a címben is szerepel?!
Hogy ezen a filmen mi került 900 millióba, azt nekem senki nem tudja megmagyarázni, sőt azt sem, hogy egyáltalán miért kellett leforgatni. Olvasom, hogy valami kultikus népszerűségű krimi-alapanyagból készült, hát ehhez képest nekem a sztori is olyan semmilyen, ezerszer láthattunk már hasonlót, ha nem is feltétlenül hazai filmekben...
Szóval elég gyenge eresztés lett ez, akárhonnan nézem.


17. Dobsony (2019-03-16 15:45.35) aaaaa - (válasz Semprini 16. hozzászólására)
Nem nagyon emlékszem rá más alkotásból, legalábbis főszereplőként abszolút ismeretlen. Most megnéztem, csupa gagyi magyar filmben játszott, jó párat nem láttam vagy még nem is hallottam róluk. Azt nem futottam át egyesével, hogy a filmográfiájában mennyi a fő és mennyi a mellékszerep. Valószínűleg utóbbiból van a több.
Abban tökéletesen egyetértek veled, hogy ez inkább volt tévéjáték-tévéfilm, mint egy nagyjátékfilm. Amúgy rengeteg magyar nagy név játszik benne, sok-sok statiszta, le kellett zárni sok-sok helyet Budapesten, ezek mind rengeteg pénzt visznek el.


16. Semprini (2019-03-16 15:31.36) aaaaa - (válasz Dobsony 15. hozzászólására)
A "900 milliós tévéjáték" jelző szerintem nagyon találó. Abban azért igazat adok, hogy készültek ennél még rosszabb magyar filmek is, de ettől ez még nem lesz jó, és nem igazán érthető, mire ment el a rengeteg pénz, talán a pár 30-as évekbeli autó bérlésére? A negatív kritikákat mindenesetre szerintem abszolút megérdemli. A főszereplőt pedig nem lehet eléggé ócsárolni, egyszerűen nem értem, mit keres a színészi pályán.


15. Dobsony (2019-03-16 15:24.18) aaaaa
Nálam mevolt a hármas, vagyis a közepes érdemjegy.
Az operatőri munka rendben, a dialógusok sem a Barátok közt szintjét követik. A harmincas évek Budapestje jól sikerült, díszlet, ruhák, autók, közterek, minden ott van.
A főszereplő oknyomozó riporter nekem sem jött át, Anger Zsoltit is láttam már jobban játszani, Kulka kaphatott volna több percet és Dobó Kata még mindig nem színész.
A cselekmény néha botladozik, a cigik fogynak, a gondolatok szárnyalnak, sokszor csapónganak. Rosszabbra számítottam, abszolút elvoltam és mivel felvételről néztem, a hülye reklámszüneteket is át tudtam tekerni.
Szigorúan szerintem(mielőtt rámförmednétek) a negatív kritikák túlzóak, ennél az alkotásnál sok száz gyengébb film született kis hazánkban.


14. Semprini (2019-03-16 14:45.41) aaaaa
Eredetileg nem terveztem megnézni ezt a filmet, de ha ár tegnap pont ez ment a tévében, gondoltam, adok neki egy esélyt. Hát mit mondjak, nem volt pozitív csalódás.
Meglehetősen lassú, unalmas, döcögős cselekményű film lett ez, egy rémesen antipatikus főszereplővel. Kolovratnik Krisztiánt az egyik legirritálóbb magyar színésznek tartom, aki legfeljebb valamilyen negatív mellékszerepben tartanék elfogadhatónak. Na de mint főhőst? Most sem győzött meg, hogy alkalmas lenne főszereplőnek, a mellékszereplők többsége jobban játszott nála. A többi szereplő többnyire jól lett összeválogatva, bár pl. Dobó Kata így is kilógott lefelé. Az operatőri munka és a zene nem volt rossz, bár a filmben trombitán felhangzó zenei főtémát felismerhetően a Macskafogóból koppintották (Lusta Dick trombitaszólójára gondolok, ami csak kicsit volt megváltoztatva).
Mindent összevetve ez nálam egy ketteshez elég, egy sokkal jobb főszereplővel esetleg egy gyenge hármast megadnék rá, de így nem.
3,5/10


13. Titi1966 (2019-01-06 09:38.35) aaaaa
egyszer nézhetö film.dvd.t kár volt megvennem.hbo megnézhettem volna


12. Emmersson (2018-06-14 11:17.31) aaaaa
Négyes, csak ennyire nem érdemli meg a lepontozást!


11. Dark Bakter (2018-03-10 16:14.19) aaaaa
Jesszus Maris! Hogy ezt hogy elrontották, te jó ég... Az eredeti könyvhöz képest a karakterek nagyrészét a jellemműket jól átírták...
A könyvben tökéletesen klappolt minden, átjárta a noir hangulat... A filmben ebből semmi sem érződik... Tjunior jól írta, attól hogy a főbb karaktert ballont hord és bagózik, meg narrál, még nem lesz noir a film... Annyira reménykedtem benne, hogy valami épkézláb adaptációt kihoznak belőle... Hát nem... A főbb történet fonál még meg is lett tartva, de a karaktereket fájdalmasan átírták, a könyvben a két legjobb figurának Cövek sofőrnek és a Tatának a szerepét minimálisra redukálták... Lillafüredet teljesen kihagyták.... Polyva sorsát is összecsapták, pedig kurva jó fordulat az is a könyvben...
Az utóbbi időszak egyik legjobb magyar könyvéből sikerült egy üres és semmitmondó fércmunkát készíteni...Pedig pénz is volt... Csak hozzáértés hiányzott, de az nagyon!
A korhű milliő megidézése még csak csak sikerült... A hangulat és a képi világ so so.... A színészi játék.... Hát.... Pedig Anger Zsoltot és Kulkát bírom.... Gordont Kolovratnik úr játssza... Hát, nem mondom hogy nézhetetlen az alakítása, megpróbálta kihozni amit lehetett a karakterből, több inkább kevesebb sikerrel... Egy gyenge tucat film... A könyvhöz képest viszont oltári pocsék... Kondor Vilmos műve többet és jobbat érdemel... OLvastam, hogy egy drága tv filmmé korcsosult az adaptáció... Hát sajnos igen... A könyv tükrében egy rém gyenge fércmunka, de szerintem az eredeti mű ismerete nélkül sem egy értelmes valami... Kár érte... Volt benne potencia, még pénz is volt... Minden más sajnos hiányzott.... Remélem, egyszer készítenek majd egy nívósabb feldolgozást... Szerintem egy igényes magyar mű. hozzáértőbb feldolgozást érdemel... Kevés...


10. Conflict (2018-03-06 22:08.54) aaaaa
Szerintem jó volt.


9. Türkiz (2018-03-04 21:54.14) aaaaa
Nem fogott meg a film,bár bíztam abban,hogy megteszi. A történet nem nagy szám.


8. Tjunior (2018-03-04 19:48.21) aaaaa
Attól nem lesz valami noir, hogy a 30 években játszódik a film. Attól sem, hogy a főszereplő bagózik szakadásik, ballonkabátban jár és néha néha magában beszél, bocsánat, belső monológokkal narrálja a filmet. Kolovratnik Krisztián nekem rejtély, gyenge színész. A koronát a csúcsra a rettentő gyenge utószinkron tette fel nálam.


7. Palot (2018-03-04 18:18.43) aaaaa
Egyetértek én is Szilvykeee véleményével. Kiválóan visszaadták a korabeli hangulatot, legalábbis szerintem ilyen lehetett. Az alábbi írás/video jutott a film közben az eszembe :-)

[link]

Minden korszaknak megvoltak a nehézségei, itt tipikusan a vihar előtti csendet lehetett érzékelni. Nekem ez nagyon átjött a film hangulatából.


6. Szilvykeee (2018-03-03 23:23.47) aaaaa
Nekem kifejezetten tetszett. Izgalmas a történet..korhű helyszínek, díszlet, korhű jelmezek. Ezt kellett volna Oscarra jelölni!


5. Dark Bakter (2017-12-06 09:55.57) aaaaa
Cinkes... Mire volt időm elolvasni a könyvet levették a filmet a mozik a műsorrol... A könyv nagyon tetszett, jól felépített és hangulatos remekmű. A történet fordulatos, a milliő megidézése pazar! A karakterek jól kidolgozottak, a könyvben amúgy nekem a Tata és Czövek a bértaxisofőr volt a kedvencem :) Nagyon kíváncsi vagyok a filmre is, bár túl sok jót nem hallottam - sajnos - róla... Hm... A Puding próbája az evés! :)


4. Cinci682 (2017-11-15 09:49.23)   - (válasz Alvarando 3. hozzászólására)
Érdemes megnézni moziban?


3. Alvarando (2017-11-11 21:24.11) aaaaa
Ha nem nézem a könyvet, egész jó film :)



2. HMáté33 (2017-11-11 13:35.11)   - (válasz Pedro23 1. hozzászólására)
hacsak nem aludtuk át az elmúlt pár évet, akkor azért nem ez lesz az első jól sikerült darab.


1. Pedro23 (2017-11-11 09:58.49) aaaaa
Talán megérjük, hogy az utóbbi évek borzalmas magyar filmjei után (Pappa Pia és társai) normális magyar filmet csináltak? :D



Kapcsolódó fórumok

KérdésekGyorkos, 2022-12-30 23:303 hsz
VéleményekTeeebeee, 2020-07-10 22:3121 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk