Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Family, 19:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tetovált lány-sorozat aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - Alibi.com - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Roxi88 (2024-02-08 13:05.46) aaaaa
A Jöttünk, láttunk, visszamennénk óta az első francia vígjáték amin elejétől a végéig lehet nevetni! Nagyon jó film! Érdekesség, hogy a főszerepőlő Owen Wilson-ra hajazott, a női főszereplő pedig Jennie Garth-ra (meg is említik Kellyt a Beverly Hills 90210-ből.) SPOILER: Az nem tetszett, hogy mindig szegény kiskutyát "érte valami", még, ha valójában nem is esett baja. SPOILER VÉGE


18. somliv (2022-06-07 14:25.22) aaaaa
Zsírkirály.
Az Alibi.com nem akar sokat eléd vetíteni, óriási gondolatokat, ötleteket sem szeretne elhinteni benned, ám nézése közben elfeledtetheti a gondjaidat, ez az, amiért magával sodorhat már a kezdeti lépéseiben. És kérem, meglepiként ezt pont egy közel sem nevesnek titulált, inkább népszerűtlen vígjáték hozza.
Philippe Lacheau rendezése, az ő buksijából jött az ötlet így 36 évesen, hogy össze kellene fabrikálni egy limonádé vígjátékot, a régi Louis De Funes filmek mintája is érezhető. Milyen kiváló dolgokat rakott ide bele, borzasztóan ráérzett, hogy mikor, mit kell terítékre rakni ahhoz, hogy valami végig a képernyőhöz szegezze nézőjét, mert ez itt nálam teljes mértékben megtörtént. Tálcán kínálja számunkra a poénos, vidámabb perceket, és percig sem ül le, hanem folyamatosan dübörög ez a francia nemzetiségű mozi. A másik érdeme pedig az, hogy a sok amcsi vígjátékot falra keni, azzal, hogy az alpáriságot igyekezett minimalizálni.
A francia Riviéra, Cote d’Azur van perifériában, lent délen járunk, Cannes-ban, a luxusnyaraló helyen, part menti sétányokon- elképesztő feelinget kap el rendezőfiúnk, és amiket úgy suttyomban betol nótákat az adott részekhez, az emel még egyet-kettőt az amúgy is magas rátájú filmjén.
Na és figyeljünk a színészeinkre, akik remekelnek, passzolnak a látottakhoz. Persze, a kiköpött Jacob Palmer utánzat, Lacheau megrázza magát, ő a központi figura, aki attitűdre is olyasmi, mint Ryan Gosling a Crazy, Stupid, Love-ban, kinézetére szintén elmondható ez a hasonlóság, csak hosszabb és valamivel kócosabb a hajkoronája. Ő egy alibi nevezetű céget működtet, aminek weboldala is van, mely különböző hazugságok árán segít sok férfit kihúzni a csávából, és gyógyírt adni a problémáira, főleg párkapcsolati értelemben mondom ezt. Didier Bourdon az egyik fő delikvens, akinek a házassága elhidegül. Ezért elutazik és egy kívánatos, latinos bukszával eltölt némi kalandos napot egy hodályban, ezzel újabb megvilágítást nyerhet majd a magánélete. Közben Philippe belegabalyodik egy lányba, vállalkozását előtte titkolnia kell. Ezt a lányt Elodie Fontan alakítja, aki folyton figyeli leendő párját, hogy vakációzása alatt merre csatangol, ebből kifolyólag megjelennek a poénosabb percek és a bonyodalmak is.
Aztán visszaugorva az idősödő Bourdonra, akiről megállapíthatjuk, hogy bizony-bizony milyen jó színész, pazar életszitukban van benne a nejével, mikor együtt táncikálnak a szabadban- akadnak olyan elkapott lassítások, hogy az több mint figyelemreméltó. Amikor mondják egymásnak, de ez nekünk új zene: Figyu! Hagyjuk pár percre a múltat, mert itt és most ez csak a mi pillanatunk, és éljük meg ezt ketten. Ja, amúgy a nejét úgy nevezik, hogy Nathalie Baye, úgy csuklóból, lazán meghazudtolja a hollywoodi csillagokat is, bitang könnyed volt a képernyős játékrészeiben.
A sztoriban jönnek a buktatók, Philippe kezd saját kardjába dőlni, hazugságai kezdenek kitudódni, ezért a két társa próbál neki segíteni- mosolyogtatóbb szituk alkalmával teszik mindezt. A weboldaljának az összes anyagát lenyúlja az a hárpiás csaj, ezzel pillanatok alatt megsemmisül, sőt, ripp-ropp szerelmét is elveszíti, a modell alkatú karcsúságot, a gyöngyszemet, a természetességet, Fontant.
Elodien rajta voltak végig szemeim, de jó színésznő, még az érzések is olyan természetesen áradtak belőle. Mikor a végén zokogva ül a járgányban, mi pereg ott le benne,- megmaradt bennem! Előtte az a Bonnie Tyler szám, 1983-ból- A szív teljes napfogyatkozása- Total Eclipse Of The Heart még mindig az egyik legérzelemdúsabb ballada, amit valaha felénekeltek ezen a planétán. Ezt a dalt bevágják, oly módon, hogy érkeznek a siralmas életpillanatok, amik különben mégis viccesen vannak tálalva- előtérbe hozva az ambivalensség érzését, ami megint csak beletrafált ebbe a komédiába.
Lacheau üzlete bedől, a parkban lecsúszottként, szinte csövesként kóvályog, ücsörészik a padon. Felbukkannak az ügyfelek, akik elégtételt akarnak tőle venni, be is kerítik őt, egyszer csak a szerelme meglátja, majd segítségére siet, amikor el akarják náspángolni, de valami mágia történik vele, és visszagondol a gyerekkori kedvencére, a Kickboxerre, erőt merít belőle. Atya Ég! Ahogy, amilyen ütemben feljön az a Dallamvilág, és a híres Van Damme pörgő rúgás- elementáris töltést pumpál újfent belénk.
A vége vígjátékhoz mérten van lezongorázva, de ez összességében sziporkázóan jóleső cirka másfél óra.



17. Miszter88 2 (2021-12-18 10:59.24) aaaaa
ezen legalább lehetett visítani, mint a kis szopósmalacok . vííjjj vííjju


16. Rechter (2019-08-22 10:35.20) aaaaa
Az egész filmben egyetlen igazán jó poén van, az autós jelenet, 1-2 alkalommal tudtam mosolyogni rajta, összességében véve viszont egy erőltetett szar, pedig az alapkoncepcióban volt fantázia. Ha ezt a filmet amcsik remakelnék pár jó színésszel (csak ne Adam Sandler remakelje), akkor baromi jó film lehetne belőle.

További negatívum az állatok bántása a filmben, amit viccesnek akarnak tálalni. Hát kurvára nem vicces...

Az egyértelműen blöffből lopott cigánybanda meg egy külön vicc.

Összességében: Ez a film számomra egy nagy rakás szar.


15. Kirschakos (2018-06-30 23:33.21) aaaaa
Szenzációs vígjáték, lendületes történet, és jó színészi alakítások. A komikus helyzetek nagyon ütöttek, és a zenék is jók voltak, akárcsak a helyszínek, ahol játszódott.
Én csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a francia vígjátékokat. Említésre méltók még a kikacsintások is más filmekre és konkrétan egy videojátékra :D Nekem nagyon tetszett.


14. Rockercsaj2003 (2018-04-28 19:00.56) aaaaa
Úristen ez mekkora szar...annyira hogy ez már fájt


13. Az utolso szamuráj (2018-04-09 15:44.44) aaaaa
Én jókat röhögtem.
Pedig nem szofisztikált,nem nagy szám a történet,egy ideig azt hittem,David Guetta játssza a főszerepet és a mellékszereplők jobbak mint akikért drukkolni kell:de amire készítették,csont nélkül hozta.A Véres sport megdicsőült,az Assasin C. jelenet meg jobb volt,mint maga a játékból készült film.Nem lesz klasszikus persze vígjátékból manapság erre azért kevés a sansz,de jobb kedvem lett,na.


12. Semprini (2018-03-19 16:25.18) aaaaa
Korábban semmit nem tudtam erről a filmről, de mivel a DVD-borító tanúsága szerint az Elmentek otthontól alkotói készítették, ráadásul játszik benne Elodie Fontan, ennyi már bőven elég is volt, hogy beszerezzem a filmet. És nem is kellett csalódnom, jól szórakoztam.
Alapvetően kedvelem a francia vígjátékokat, gyűjtöm Pierre Richard és Louis de Funés filmjeit, nagy kedvencem a Jöttünk látunk visszamennénk első két része (sajnos a harmadik nem sikerült), és az Elementek otthonról, illetve ennek előzménye, a Felvigyázó is nagyon bejött.
Mindezek után kijelenthetem, hogy bár az Alibi.com nem sorolható be minden idők legjobb francia vígjátékai közé, a sztori pedig helyenként több mint valószerűtlen, de összességében el lehet rajta szórakozni, nevetgélni, igaz, van néhány, kicsit erősebb, "Farrelly-stílusú" poén is, de nem zavaró mértékben, nem ezek uralják a filmet.
A szereplőgárdával sincs különösebb baj, a főszereplő srác kicsit penészpofa ugyan, de hát ő volt a rendező, nehogy már ne ossza magára a főszerepet ugyebár... Elodie Fontan is jól játszik, bár a legutóbb látott Bazi nagy francia lagzik óta kissé talán túlzásba vitte a fogyókúrát, de azért még mindig dekoratív. Nathalie Baye-t alig ismertem meg, neki jópár korai filmjét láttam anno a tévében, hát bizony, eljárt felette az idő. A többiek kevésbé ismert arcok, de hozzák, amit kell.
Mindent összevetve egy gyenge négyest megérdemel, nincs olyan jó mint az elmentek otthonról, de az átlagos amcsi vígjátékoknál azért jobb.
7,5/10


11. Dobsony (2018-03-02 17:14.21) aaaaa - (válasz Woodyszunyog 10. hozzászólására)
Erőltetett, bugyuta és életszerütlen. (PIPA)
Viszont egy-két poénon hangosan lehetett nyeríteni, ami egy vígjátéknál nem baj, sőt....
Nekem egy átlagos, bugyuta francia vígjáték, az adott csillagjaim száma pedig 3, pedig nem is láttam, csak azt mondtam otthon. :))


10. Woodyszunyog (2017-12-19 23:37.05) aaaaa
Erőltetett, elétszerűtlen, bugyuta. Sírok, hogy időt pazaroltam rá. Rendkívül amatőr.


9. Bertó!!! (2017-12-13 16:19.47)   - (válasz Kutasi85 8. hozzászólására)
Valóban jól lehet rajta szórakozni,viszont a mondanivalója/ábrázolása eléggé érdekes,főleg,hogy szinte az összes férfi szereplőt úgy ábrázolja a kedves rendező,hogy egy mocskos hazug kutya és a szegény tisztességes női nem emiatt mennyit szív és bánkódik.


8. Kutasi85 (2017-12-13 05:53.20) aaaaa
Végre egy vígjáték, amin úgy igazán felszabadultan lehet szórakozni. Ahogy lentebb is írták, a poénok nem eredetiek, de valahogy jól működik az egész, mintha a sablonok egyvelegéből mégis sikerült volna valami újat összehozni. Egyszerűen működik, és a készítők már nem először bizonyítják be tehetségüket. Remélem, ezt nem tolják el egy folytatással, hanem legközelebb megint szállítanak nekünk valami újat. Én vicces meleg poént évek óta nem láttam filmen, itt ezt is megkaptam, amikor a sztár kimegy a rajongókhoz, imádtam a filmes kikacsintásokat, főleg a Star Wars és a Véres Sport talált be nálam, de mondom, még a megszokott puskaporok is jól pufogtak. Részemről még ilyet!


7. Türkiz (2017-11-14 18:16.42) aaaaa
Alapvetően jó volt, nem mondom, hogy könnyesre nevettem magam, de volt benne pár jó poén.A sztori nagyon hasonlít a német Szexalibi című filmre, ami még régebben ment a tévében,de sajnos azóta sem tudom sehol elérni.Az egyébként ennél jóval viccesebb volt.A főszereplő csávó nem volt túl szimpatikus,sem helyes.


6. Roy Munson (2017-11-12 19:41.09) aaaaa
Egész jó film. Röhögni is lehet!!:)


5. F2d (2017-11-11 22:53.37) aaaaa
Egyszerre kommersz és egyedi. Vígjáték sablonokból van összeollózva, de mégis meglepően más, mint amit egy francia filmvígjátéktól várna az ember. Ügyesen fűzték össze a poén sablonokat, a párbeszédek néha agyzsibbasztók és pörög folyamatosan.


4. Miszter88 2 (2017-11-11 19:36.22) aaaaa
Végre egy frankó vígjáték, amin még visítani is lehet !!!
Felüdülés volt ez a film a sok foskazetta között !


3. Vincenzo (2017-11-05 18:35.55) aaaaa
Ez valami elképesztő, hogy itt van ez a film a nagy semmiből és az év legnagyobb meglepetését okozza! Baromi jó film. Jobb, mint a korábbi Babysitting filmjeik. Nálam valószínűleg ez lesz az év filmje.



2. Gábor19812 (2017-11-04 18:31.34) aaaaa
De régen láttam ilyen jó vígjátékot.Nagyon sokat lehet rajta nevetni.Vicces,pörgős,szórakoztató.A franciák tudnak jó vígjátékot csinálni


1. Emmersson (2017-10-30 16:38.21) aaaaa
Kellemesen csalódtam, jó ez a vígjáték! Tipikus francia - elnagyolt, színpadra való -, mégis friss, újszerű és laza.
Két kedvenc poénom az Assassin's Creed kikacsintás és az állatorvosnő dumája :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2024-02-08 13:0519 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Alibi.com adatlap
Eredeti cím: Alibi.com
Évszám: 2017
Rendezte: Philippe Lacheau
Szereplők: Philippe Lacheau, Elodie Fontan, Julien Arruti, Tarek Boudali, Didier Bourdon...

További információk

Szereplők fórumai
- Nathalie Baye - Vélemények
- Christian Bujeau - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk