Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tűzfal
- Viasat3, 21:00
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 21:00
A bűn árfolyama
- HBO, 21:35
Pénzeső
- HBO2, 21:35
John Wick: 4. felvonás - Hagakure
- Filmbox Premium, 21:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Paraziták: A szürkeség (sorozat) - Vélemények
Az öreg bánya titka - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Brian élete - A legjobb jelenet

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Amikor kialszik a fény aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - Suburbicon - Tiszta udvar, rendes ház - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Lifeisamovie (2023-06-25 11:16.31)  
Ennek a filmnek az első pár perce volt jó, ahogy kiakadtak a fekete szomszédasszonyra, meg utána a rasszista 'falugyűlés'. :)
Azt hogy az egész szomszédság, az egész utca vagy az egész kerület ráér egész nap őket basztatni, enyhe túlzásnak éreztem.
Kár, hogy már az első félórában lelövik a poént, amikor Rose balesetét akadálynak nevezik. Esetleg még az volt a meglepi, hogy apuka a végsőkig elmegy, hogy minden úgy legyen ahogy ő akarja, még a fiát is képes gond nélkül halálra rémiszteni, bár azt sem csodáltam volna, ha komolyan gondolja, amit mondott neki. Ez a konyhai jelenet amúgy rendben volt, hihető, hogy nem tudta, mi van a szendvicsben és befalta az egészet (ez a sodródeszkás aprítás mekkora ötlet :D), viszont az hétméteres marhaság volt, amikor a kis srác azért is az ágy alá bújt, ahol NYILVÁNVALÓ volt, hogy megtalálják. Félelem helyett az ember szét röhögi magát. Ahogy a másik jeleneten is, amikor apuka kölyökcangán teker a zsaroló mellett, aki háromszor elmondja ugyanazt a szöveget és hirtelen telibe kapja valami..de a nagybácsi is komoly volt, késsel a hátában még neki dől az ágynak hadd menjen még mélyebbre a penge..háá :))
Szóval Clooney elmehet a 'csába ezzel a színes mesekönyvvel. Ha már színész által rendezett filmet akarok nézni, találok ennél sokkal jobbat is.


10. Nyolcadik utas (2018-11-28 15:59.51) aaaaa
Ez egy teljesen egyben és rendben lévő film.
Újdonságot nem ad, meglepetést számomra nem okozott, de lekötött és elszórakoztatott.
Viszont rájöttem, J. Moore nem is szép és roppantul idegesít...



9. Tjunior (2018-08-18 09:10.13) aaaaa
Amelyik filmet Cloonyes és Cohenék fémjeleznek azok csak jó lehet gondolná az ember. Hát bizony nem, a Suborbicon nem jó film. Clooney mostanában elfejtett rendezni. A Műkincsvadászok rém unalmas volt, ebben meg az találta ki, hogy agyonstilizálja a filmet elfedendő a történet érdektelenségét. Mert bizony Joel és Ethan Cohen se volt éppen formában. Kb az egész sztori a korábbi filmjeik zanzásított változata, semmi több.


8. Thoams (2018-08-13 23:23.43) aaaaa
Meglepően jo film! végig lekötött! Ne kérdezze senki hogy miért, de nekem valahogy az "égető bizonyiték" jutott eszembe a filmröl.


7. Marsbolha (2018-08-11 20:42.14)   - (válasz Bede István 6. hozzászólására)
Hiszek neked, Mester! ✌


6. Bede István (2018-08-06 13:33.51)  
QRVA JÓ FILM!!! :) !


5. Delpiero (2018-06-13 20:18.40) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Na végre valaki rajtam kívül, akinek szintén nagyon bejövős a film! ;)


4. Az utolso szamuráj (2018-06-13 19:54.57) aaaaa
Roald Dahl-t rajta keresgélni feleslegesebb,mint Horváth Charlie-nak tejkuponokat ajándékozni:de én kurvára élveztem a show-t.
Mert ez a film ...gonosz.Szemét.Ugyanakkor bizonyos pillanataiban tényleg rossz,mert a rasszizmusról sután beszél és ügyetlenül:azokat a részeket amúgy Clooney és állandó tettestársa írta bele.Kedvenc színészünk rendezése is gyengélkedik,mert hiába fut fel párhuzamosan egyre durvábban Matt Damon és családjának története az üvöltő fehérekkel,és érzékeltetik egyre jobban a "beborulást",attól,hogy felgyullad egy kocsi és betörik az ablakot,ebben a témában sok újat...hát,nem mondtak.
Ellenben a Coen bratyók írásának szála a kicsit döcögő kezdés után fokozatosan gyorsul és lesz egyre érdekesebb,keményebb,durvább,és főleg meghökkentően mocskosabb,remek színészi játékkal megtámogatva.A történetet amúgy a Véresen egyszerű után már megírták,de inkább az Arizónai ördögfiókát forgatták le,ez meg elment porfogónak.Mivel az őszülő Nespresso reklám haveri viszonyba van velük,csinálhatott belőle mozit,amit mondjuk sok kritikus nem szeretet,a nézők se,de ugye egyének vagyunk,egyéni ízléssel,így jelen sorok a szerénységgel keringőt lejteni szokott írójának az év egyik kellemes meglepetése volt,de lehet csak azért,mert én is gonosz vagyok.
Így élvezettel figyeltem ,ahogy a Coen írásokból néha kicsit buta alakok elkezdték ölni egymást,és naná hogy mind fehérek voltak,és naná hogy senkit sem érdekelt annyira,minthogy jaj,fekák akartak ott új életet kezdeni.Sok film ,rengeteg amerikai film néz az amerikai álom háta mögé,mocskot,bizarr dolgokat és gyűlöletet feltárva széles és mézes mosoly mögött,igazából a Suburbicon is akkor jó,de akkor nagyon,mikor az álarcot tépi le,és valami ocsmány vigyorog Rád.Két filmet kapunk egy pénzért,és igen,az egyik nem nagyon működik:de mikor Oscar Isaac beóvatoskodik az ajtón,és az utóbbi idők legjobb 7 percét szállítja Julianne Moore-val,minden a helyére kerül.
Továbbá,megállok egy pillanatra Noah Jupe teljesítményénél is:szédületes.Sok kritika számonkérte,hogy Clooney miért az ő szemén keresztül inkább egy traumát mutat be,és nem annyira szórakoztat,legyen meg nekik ,valóban...De ez vélhetőleg tudatos alkotói döntés volt,amit a srác hiba nélkül teljesített,innentől meg a koncepció vagy tetszett...vagy sem.

Szóval,én védeném,bár reményeim szerint nincs rászorulva.


3. Emmersson (2018-03-26 08:26.14) aaaaa
Jó kis mozi ez!
Amolyan Roald Dahl stílusú meghökkentő mesék sztori...csak egész estés :)
Fekete humorra fogékonyaknak tetszeni fog ;)



2. Anitabagwell (2017-11-27 15:45.42) aaaaa
Jaj!
Minden negativ kritika ellenere biztam benne, hogy en ezt fogom szeretni, de sajnos nem.
Valahogy ez nagyon nem allt ossze most, neha nyomokban ereszheto volt a Coen testverek keze munkaja, de sajnos hiaba a nagyszeru szineszek, ezt Clooney most nalam nem huzta keresztul.
A francba.
Hatalmas csalodas.


1. Brundle (2017-10-28 21:18.15)  
Én ma láttam moziban felirattal mert épp az jött ki jól időzítés terén a hazamenetelem miatt, mit mondjak tipikus Coen film a tőlük megszokott formában, és félig meddig morbid és néhol túlzó bemutatás módjukkal. De ezen túllépve nekem nem volt csalódás egy kicsit sem szerencsére, kaphattunk egy sok tekintetben túlzó de nagyjából reális képet adott George Clooney az amerikai kisvárosok számító és kétszínű lakosairól, akik látszólag mennyire jól megvannak mindenkivel de azért ők sem tökéletesek koránt sem. Nem mennék bele részletes leírásba, de szerintem érdemes megnézni annak aki kedveli a Coen féle történetvezetési stílust, mert minden ilyen dolog megtalálható a filmben szinte végig, ahogy észrevettem a film nézése közben.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-06-25 11:1611 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk