Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 14:30
A kifutópálya
- Filmbox Extra HD, 14:35
Fegyvertársak
- Film Mánia, 14:45
A fiú
- HBO3, 15:05
Valerian és az ezer bolygó városa
- RTL Három, 15:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A néma erdő - Vélemények
2022-es választás
Hiányolt fórumozók!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tengernél aaaaa
Josh O'Connor aaaaa

 

Fórum - Újra otthon (2017) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Angelsoul (2024-04-15 16:09.47)  
Huhh...
Én is egy huu-val kezdem. Látom, itt nem nagyon vevők a szimplán kellemes filmekre katarzis és egetverő mély gondolatok nélkül.
Moziban én sem néztem volna meg, és valószínűleg bosszankodtam volna egy sort.De így egy aranyos filmecske volt. Mint fikció, az életszerűséget fölösleges keresni. Lehet, hogy némelyeknek utópisztikusnak hat, ha valakik rendesek egymással, vagy az, hogy csak úgy összejönnek barátilag, de Hollywoodban minden megesik. Végülis a filmiparban társaságok alakulnak elég gyorsan. Tény, hogy nem érződött, melyik cselekményszál lett volna a döntő (filmes srácok munkája, a szerelmi szál, a nő munkája, baráti kör),ilyesformán van hiányérzetem, de ezért mondom, hogy a végére a barátság mint összetartó erő lett a fő motívum.

Nálam volt egy pozitív pontja a filmnek, a rendező srác a filmben (Pico Alexander). Az van, hogy emiatt pont nem érdekel, mennyire életszerű. :) (amúgy az, 40-esként is belekerülhet a nő egy fiatal, helyes srác hálójába. ;))

SPOILER

Nico 71-nek!
- Egyértelműen lefekszenek és igen, szerelmes is lesz kicsit, épp annyira, hogy még időben le tudja zárni, mert hisz mégis csak túl fiatalnak érzi magához. Ez el is hangzik. A srácok filmes próbálkozása folytatódott valószínűleg.
Az egész együttélősdi arra szolgált, hogy kialakult egy barátság a családos anya és a 3 srác között. Ritka az ilyesmi, de itt ez történt. Némileg azért, mert az apja rajongói voltak.
Nem kell mindent szájbarágni.


10. Tömö (2019-05-06 09:30.56) aaaaa
Huhh...
Átázott a fal a tv.m mögött, mire véget ért a film. Ennyi nyálat sztem még egy filmben sem láttam. Komolyan vártam az elején, hittem benne:D lesz vmi...a kettőjük közt...vmi HIHETŐ. Pl.a most menő fiatalfiucska és egy 40.es anya közti kamatyból...elég jó filmek készültek már. Azt HITTEM ebből is vmi olyasmi lesz. De neeem. Baromkodik itt 3srác vmi nemtudjuk forgatókönyv körül, mert hogy AZ naggggyon jó! Senki ne valtoztasson rajta...meeeert ugye ők már befutott sztárok..ők , ők akarnak már irányítani...de e szál senkit nem érdekel, várjuk várjuk mi lesz az édes 4-ből, de SEMMMIIII!
Nézzétek meg a Felcsípve c.francia filmet! Én azt eddig vagy 10x láttam! Am.azt hittem abból fog lopkodni..kicsit atrendezve, mert mind2ben a csaj neve Alice. De nem lett még hasonló szitu sem. Franciáknak 5* ez...2...se...Reese miatt nem merek 1.et adni rá:D ..szöszikénk is egyre gyatrábban néz ki. Mostanában Nem visz már el a hátán egymaga filmeket.



9. Anarki (2018-03-26 21:46.22) aaaaa
Semmit nem vártam tőle, sajnos pont ezt is kaptam...


8. Az utolso szamuráj (2018-03-18 11:28.21) aaaaa
Romantikus komédiát nehéz úgy csinálni,hogy azt állva hugyozók is szeressék,de erre miért adtam két csillagot??...gyakorlatilag nézhetetlen.
Jó,én az anyuka-Nancy Meyers-munkáiért se verem szét munkahelyem falait,de azok azért nézhetőek.Itt Reese Witherspoon,aki azért néha nagyon is jó színésznő,próbálja a cselekményt elvinni a hátán,nem sok sikerrel.Ezt a filmet,minden pillanatát láttad már valahol,valami másban:és mérföldekkel jobban.
Így azon röhöghetsz,hogy az állítólagos iszákos apukánál pia az nincs sohasem...szemmel láthatóan gyerekei komázzák...vagy hogy naná hogy idegen emberekre egy nap ismertség után rábizzuk gyermekünket,nagyon életszerű.A fiúk kapcsolata is pazarul ábrázolva,akik olyan "jók",hogy a buta szó elhangzása ebben a moziban felér egy "Baszd szájba az ótvaros pinájú mocsoktól büzlő kurva anyádat a dán dogom túrós faszával!!" ,mindenki édeleg,mindenki mosolygok,és kevesebb problémát hoz a 90 perc,mint ahány szülői értekezletet tartanak egy árvaházban.Ezek az emberkék,akik itt rohangásznak,tényleg csak álomgyáriak,pedig a film szeretne valós problémákról-újrakezdés,jóval fiatalabb partner -szólni...megreked ezen a szinten,aztán a "szeretne" után viharosan süllyed.
Én utána rózsaszínt hugyoztam,komolyan.


7. Chim (2018-01-31 20:07.03) aaaaa
Semmi extra, könnyed kis romkom féle, néha kell ilyen is.


6. Rockercsaj2003 (2018-01-22 19:29.54) aaaaa
Borzasztóan erőltetett...unalmas...Semmi színészi játék történet egy nagy nulla..45 percig néztem és vártam vártam hogy lesz valami. A legeleje a beetetős rész, azt hittem egy laza aranyos vígjáték lesz, valami csajos film. pl.: 27 idegen igen, Férjhez mész mert azt mondtam...DE nem ilyen nyomukba se ér GAGYI


5. Nico71 (2018-01-21 20:36.20) aaaaa
Nekünk nem tetszett!
Mozijegy árát nem éri meg! Tévéfilmnek is gyenge!
Kitalálták az alapsztorit és ott megállt a tudomány. Ennyi erőből bárki készíthetne egy filmet, akinek van egy, azaz 1 darab ötlete. Felesleges kidolgozni, felesleges értelmes, tartalmas dialektusokat tenni hozzá, mellékszálak sem kellenek, a szereplőket sem kell kidolgozni, és főleg nem kell, hogy vége legyen a sztorinak. Csak úgy egyszerűn abba kell hagyni. :-(

A színészek csapnivalók!!!

spoiler!
A csaj nem fekszik le a sráccal, vagy lefekszik, csak a nézőknek nem mondják el? Ez nem volt egészen tiszta! Most szerelmes lett Reese Witherspoon vagy sem? A srácok befutottak a filmes szakmában vagy sem? Megcsinálták a saját filmjüket vagy sem? Felmondtak az őket kihasználó nagyképű managereknek vagy sem? Elküldték a búsba a horror producert vagy sem? Továbbra is ott laktak a csajnál vagy sem? A férj megváltozott vagy sem? A csaj megtudta, miért verekedett az egyik srác a férjével vagy sem? És ha a kislány színdarabja róluk szolt, akkor miért nem mutatták meg a film nézőinek? Az író srác összejött a tanárnővel vagy sem?

Van olyan néző, aki szerint befejezték ezt a filmet egyáltalán?


4. Independence (2018-01-21 10:55.05) aaaaa
A Charles Shyer-Nancy Meyers házas- s „alkotó“ párt nem kell külön bemutatni a romkom műfaj kedvelőinek.
Kézlenyomatuk szabad szemmel is jól látható az „Álomgyár“ testén.Ezen művek közt, igazán élvezhető darabok is megtalálhatóak - nem sorolom - s legfőképp Nancy - tán női mivoltából is adódóan - néha remekül rátapintott azon elemek filmekbe emelésére, mit a női társai azonnal könnyen beazonosítanak, saját érzéseik, életük visszajelzéseiben, s az érzékenyebb, romantikusabb beállítottságú férfiakat is meg tudja szólítani.
Vérszegényebb - esetleg botladozóbb - forgatókönyvek esetén pedig, ott van Jack Nicholson vagy Mel Gibson, kik kiugró tehetségük révén, könnyedén rántják közepes fölé a Meyers mozikat.

S akkor Hallie Meyers-Shyer úgy dönt, apu-anyu filmes tapasztalataira, s óriási rutinjára támaszkodva, létre hoz egy „szerzői mozit“ a mama producerként való bábáskodásának segítségével.
Belátható, nem volt nehéz dolga, be kellett menni a „szülői spájzba“ s a jól funkcionáló, ízletes, instant, por alakú összetevőket, elkeverni egy nagy lábos forró vízben..., s kész a könnyed szórakozást nyújtó, szombat délutáni mozi!

Nem kell Michelin csillag, világ megváltás..., csak annyi, elégedetten tápászkodjunk fel nagymama fotelünkből, s megjegyezzük, ez úgy nagyjából rendben volt.

Nos..., a kislány, még ezen egyszerű alapanyagokkal sem tudott jól sáfárkodni, s megalkotott egy egy annyira semmilyen, annyira tartalmatlan, oly felejthető filmet, hogy azon kívül, megjegyezzük: Reese Witherspoon - ki egyébként hősiesen erőlködött e moziban, hogy legalább ne legyen „szörnyű“ a végeredmény s véletlenül sem rossz színésznő - már nem vonzó fiatal nő, hanem feljebb lépett, dögös "Women who are Hot, Intelligent and in their Prime"!

Egyszóval ezen kívül, képtelenség bármi érdemit írni erről a filmről..., a férfi „főhős meg“..., "jesszumpepi"..., nő lennék, bottal sem..., karizmatikus? Mivan?

„Sas Tamás“ szint, ez az egész, jottányival sem több...


3. Kiflina (2018-01-19 09:44.35) aaaaa
Olyan kis nyugis. Semmilyen. De annak jó. :-)



2. RapaNui (2017-11-14 11:36.33) aaaaa
Ezerszer jobb mint a rossz anyák karácsonya!!!


1. Kritikus (2017-10-28 12:31.04) aaaaa
A Sugár moziünnep alkalmával esett a választásunk a filmre (nem fizetett komment): igazából ár, nagyterem, egy Oscar-díjas színésznő no meg egy várhatóan kellemes szerda esti mozi volt a kiváltója.
Nem lep meg, hogy eddig még nem érkezett vélemény ide, 10-ből 9,5 alkalommal meg sem fordulna a fejemben, hogy ezt a filmet válasszam ha már a mozik kínálatát pörgetem. Manapság azért van választék, ami a látványt, neves(ebb) színészek csapatát, nagy filmek újragondolását, vagy épp folytatását illeti. Szóval érthető, hogy a halloweenkor debütáló Fűrész, a Kingsman vagy a Szárnyas fejvadász mellett nem ezt a kis romantikus szösszenetet választják az emberek.
Ugyanakkor - hogy a filmről is szóljak - nem csalódás a mozi, nem is olyan egetverő persze, de hozza azt a szintet, amin el tud szórakozni az ember. Afféle kellemesen mosolygós, habár bevallom ebben a műfajban nem vagyok annyira jártas, hogy olyan komoly, széleskörű összehasonlítási alapom legyen. De barátnak barátnővel, barátnőnek baráttal, anyának lányával, lányának anyjával kikapcsolódás lehet ez a másfél óra és ami fontos (nekem), hogy én sem éreztem kidobott időnek, vagy afféle ,,mást is csinálhattunk volna Drágám" filmnek. Dr. Szöszi pedig kifejezetten aranyos karakter, bár öregedett sokat, de a gesztusai, a játéka ezt a mozit (is) jó irányba viszik. Akik szeretik, szerintem élvezni fogják.
Összességében nem volt olyan eleme, ami annyira kiemelte volna a filmet, de nem sajnálom rá az időt és nem csak a kis társaságom miatt írom ezt. :) Így átlagosra teszem, egy esélyt megérdemelhet akárkinél.
Próbáltam hosszabb véleményt, hátha segít másnak a döntésben, hamár ennyire nagy a csend itt.:))



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAngelsoul, 2024-04-15 16:0911 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk