Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Agyvadászok aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - Kicsinyítés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. AlekSeJ (2022-08-03 21:50.38) aaaaa
Aki még nem nézte meg, az ne pocsékoljon rá időt. Emlékszem mennyire a hatása alatt voltam, amikor egy mozielőzetesben megláttam. Nagy Gulliver rajongóként amolyan gyerekkori imádat ez a pindur-óriás felállás, és ritkán látni filmvásznon hasonló mozikat. Matt Damon neve akkor számomra egyet jelentett a megnézős kategóriával, de amit ebben művel, és amihez adta a nevét, az borzalom. Eleve az a balfasz karakter kiveri elsőre a biztosítékot, aztán jönnek film percei, egyre több, és rájössz, hogy a film fele, háromnegyede eltelt már, de még mindig nem tudod mit is akar a sztori felvázolni. Konkrétan semmit. Akkora egy nulla, hogy holdról is látni. Főszereplőnk szomszédja csal mosolyt a néző arcára, mert az egyetlen valamire való dolog a filmben, az ő. A dumája, a személyisége. De ennyi. Aki tudja mi akart volna ez lenni, vagy mit akarna elmondani ez a méretes szarkupac, az vázolja fel két mondatban. Köszi.


25. Akkor is zoli (2022-04-07 21:50.08) aaaaa - (válasz LayanT 20. hozzászólására)
Talán a kicsiknek is voltak gépeik, amikkel tudtak dolgokat gyártani...ahogy a nagy emberek, úgy ők is csináltak szerszámokat stb.
Tekints rájuk úgy, mintha nagyok lennének, csak kicsiben...érted!

Amúgy meg ez egy film...



24. Tömö (2021-08-01 21:08.03) aaaaa
Egyszer már láttam, másodjára még rosszabb
Felidegelt a hülye nő. Ő!!! AKART naaagy házat, mindent változást...erre meggondolja magát:DDD...micsoda csavarrr
Aztán , semmi.
Csak cgi háttér , ahol minden schön.
Legalább vicces lett volna. De az sincs benne, vmi jó poén.
Pedig,mint olvasom, a katalógus kritikusai hihetetlen jó filmet tudtak volna ebből kihozni!


23. Arpimokus (2019-07-24 14:57.39) aaaaa
Jóindulattal átlagos. Lehetett volna ezt sokkal jobban is.


22. Roberto (2019-06-10 03:12.39) aaaaa
Érdekesen indul a film, aztán a film felétől átvált semmilyenre, és akkor a nézö ilyenkor jogosan felteszi a kérdést? Minek kellett ilyen témát elindítani. Ott volt még a világvége hangulat is a metángázzal, azzal sem kezdtek semmit, vagy legalább valami értelme lett volna, amiért hösünk lekicsinyítette magát egy olyan világba, ahol 1 dollár 5000 dollárt ér.


21. Angelsoul (2019-01-07 22:22.57) aaaaa
Tudok egy 9.b@szt: azbeszmegbasz. Hu, de felidegesített ez a film. Egy érdekes ötlet borzalmasan rossz, csapongó megvalósítása. Főleg, hogy beetettek, és Jason Sudeikist vártam, Matt Damont meg amúgy sem kedvelem. Így maradt, hátha egy jó sztori kerekedik ki. Több szált végigvihettek volna, de nem... Kb. annyi a véleményem: Ezt is kipipáltuk...


20. LayanT (2018-10-27 13:22.22) aaaaa
Lehet bennem van a hiba, de engem a dolgok aprósága már az első pillanattól irritált. :D Oké lekicsinyítünk egy embert. Oké van technikai háttér h megteremtsük a pici embereknek a ruhákat. De akkoris. Már a doki az elején szemüvegbe.. ki csinált neki olyan pici dioptriás szemüveget. Milyen cérnával varrják a ruhákat? külön mikrocérnát is gyártottak? a víz kérdése, a víznek van felületi feszültsége, teljesen máshogy nézne ki ha egy ekkora ember iszik egy pohár vizet, mert az csak egy csepp víz, nem így folyna mint a filmben, hanem mintha mi egy óriási csepp vizet képzelnénk a pohárba.a szivarhoz milyen apróra kellett vágni a dohányt? Hogy főznek le egy sima kávét, mennyire finomra kell őrölni h elférjen egy kis kávéfőzőben....? Hogy nem süketülnek meg a normál méretű repülőgépek, buszok hangjától... miért pici hajóval utaznak, életveszélyes és lassú... nekem folyamatosan kérdőjelek gyűltek a fejemben a film alatt.. de tudom ezektől el kell tekinteni, mint a meséknél..


19. Tjunior (2018-08-20 13:45.55) aaaaa
Spoiler lehet.
Érdekes alapötlet. Halovány megvalósítás. Nem azt mondaom, hogy nincs 1-2 eltalált pillanata. pl. maga a kicsinyítés bemutatása remek, stílusos rész, vagy mondjuk a vége felé van 1-2 cinikus beszólás. Összességében viszont nagyon nem működik a film. Egyszerűen nem tudja miről akar szólni. Globális felmelegedésről? A kicsinyítés társadalmi hatásáról? Maga a kicsik társadalmáról? Mindenbe csak belekap. Így aztán két szék között a padlón landol és nem igazán szól semmiről. Rossznak azért nem mondanám de ebben sokkal több volt.


18. Colby86 (2018-07-23 09:02.15) aaaaa
Nagyon vártam ezt a filmet, aztán végül a negatív kritikák és a januári dömping miatt nem néztem meg moziban. Azt kell, hogy mondjam szerencsére. A film ritka példája annak, amikor egy jó ötletből végül egy ötlettelen film születik, mert nem tudnak mit kezdeni vele. Egy kis "paynesen vicces", nagyon kreatív kis filmet vártam,ami az első fél órára igaz is volt. Aztán a történet egy teljesen más irányba ment el mint amire számítottam, de sajnos a rossz értelemben. Nem működött a fordulat, teljesen szétesett a film a második felére, mintha kifogytak volna az ötletekből. Nagy kár érte:(


17. Csak annyit hogy... (2018-06-07 20:31.35) aaaaa
Tényleg a 80-90-es ésvek filmei szórakoztatnak csak...


16. Marsbolha (2018-06-07 20:29.20)   - (válasz Alarife 15. hozzászólására)
Ezért 💰


15. Alarife (2018-06-07 18:51.00) aaaaa
Ez most minek kellett Matt Damonnak?


14. Chim (2018-05-30 23:01.17) aaaaa
Annyira, de annyira több volt ebben, hogy az valami hihetetlen. Nagyon nagy csalódás ez a film számomra. Ez így csak egy ember története, akit ott hagy a felesége és próbál rájönni az élete értelmére. A kicsinyítés csak a háttér, és semmit nem ad hozzá, pedig arról kellett volna szólnia. Olyan hű de nagy tanulság sincs a végén, sőt nagyon vége sincs... persze elbasszuk a földünket, kihalunk satöbbi, de ez is inkább csak egy kis mellék szál, és annak is nagyon erőtlen.


13. Kék kereszt (2018-04-20 12:10.40) aaaaa
Hát ez nagyon kevés volt..Pedig az alap ötlet tényleg nagyszerű. A Drágám, a kölykök összementek is már jó rég volt..Az összetöpörödött emberkék sztorija rengeteg lehetőséget rejtett magában, főleg így nagy tételben. Az előzetest remekül összevágták, mert a gyanútlan néző egy különleges és jópofa kis vígjátékra számít sok humorral és emlékezetes pillanatokkal, de erről itt szó sincs..csak mézesmadzag van..
A film teljesen üres és kiaknázatlan. Rendesen ordít a megvalósítatlan ötletekért..pedig minden ott volt a készítők előtt..csak élni kellett volna velük..A társadalomkritika a helyén van, még ha néhol túl szájbarágósan is..Valóban fontos kérdéseket boncolgat, de azért kár volt ennyire erőltetni..A film legnagyobb hibája, hogy túl komolyan veszi magát és túl sok mindennel akar egyszerre foglalkozni ahelyett, hogy a mondanivalóját megtartva, laza szórakozást nyújtson kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de így dramedyként nem működik. Teljesen mellé lőttek az arányokkal..
A befejezés éppen olyan semmilyen volt mint maga a film..Az erőltetett világ megváltás helyett..jobb lett volna ha sokkal emberibbé és közelebbivé teszik az aprónép problémáit..
Matt Damon hót totál unalmas volt végig..Bárki jobb lett volna helyette. Nem is értem minek nyomatják és erőltetik még mindig ennyire..Christoph Waltz jelenléte feldobta a filmet, de megmenteni ő sem tudta..Az igazi meglepetést a bájos Hong Chau okozta, aki lazán ellopta a showt. Minden pillanata aranyat ér.
Tényleg nagy kár a filmért, ettől sokkal többet is kihozhattak volna belőle..


12. El Condor (2018-03-17 13:46.48) aaaaa - (válasz Randal 8. hozzászólására)
Szerintem nem volt megindokolhatatlan a döntés.


11. Mit2domain (2018-02-05 17:44.09) aaaaa
Nagyon gyenge film. Sajnálom, mert többet ki lehetett volna hozni a sztoriból.


10. Dreaming58 (2018-02-04 09:42.18) aaaaa
Tegnap néztem, és nekem tetszett a film.
Ugyan volt némi hiányérzetem, de nem az alant említett befejezetlenséggel kapcsolatban - én nem éreztem befejezetlennek, hiszen ha a sztori alapján el kell fogadjuk, hogy hamarosan itt a világvége, és hősünk az önfeláldozó segíteni akarással, és a szerelemmel együtt ezt vállalta be azzal, hogy visszajött...ez egy elég jó és erkölcsileg is felemelő befejezés.
Viszont menet közben támadt egy-két (inkább technikai) gondolatom. Ha minden testszőrzetet le kellett borotválni az eljárás előtt (érthető módon), akkor a körmökkel mi lesz?
Aztán a norvég kolónia kikötője a fjordnál...mi történik ott, ha néhány méterrel odébb egy béka beugrik a vízbe - szökőár? (és most ne gyertek azzal, hogy a fjordokban nem élnek békák)
Szóval ilyen kételyeim támadtak.
Mindezzel együtt a jó filmélményeim közé könyveltem el ezt az alkotást.


9. Bede István (2018-01-30 18:11.22)  
qrva jó film


8. Randal (2018-01-21 19:45.57) aaaaa
Chris Waltz és a kóreai karakter miatt nem bánom, hogy megnéztem, nekik minden percük arany.
A kicsinytés vizuális megoldása pofás volt, de üres, kihasználatlan. Bármilyen random kommunába elvonulással ez a sztori elmesélhető lett volna, szerintem a kicsinyítés ténye gyakorlatilag semmit nem adott hozzá a sztorihoz.
A vége teljesen random, a karakter hoz egy megindokolhatatlan döntést, aztán végefőcím. Egy jobb befejezéssel 3.6-os átlaggal, felfelé kerekítve akár 4 is lehetett volna, de így 3.2-vel sima 3 csillag.


7. Mandarinlány (2018-01-14 12:40.53) aaaaa
Nem tetszett.
Unalmas.
Befejezetlen. Egyszer csak puff, vége van. Moziban még fél percig ült mindenki és várta, hogy lesz-e még valami.... Egy rakás kérdés nyitva maradt.


6. Annabella141921 (2018-01-13 19:42.43) aaaaa
Nekem tetszett.Érdemes volt megnézni.


5. Gábor19812 (2018-01-08 20:19.42)  
Szerintem rossz film.


4. ShadowThreat (2018-01-07 21:34.30)  
"Drágám, az emberek összementek!" :)


3. Gábor19812 (2017-11-26 19:52.02)   - (válasz Gabesz839 2. hozzászólására)
Tipikus magyar akinek egyből mindenről a rossz jut eszébe



2. Gabesz839 (2017-09-12 12:24.26)   - (válasz Bertó!!! 1. hozzászólására)
Ja kicsinyítés, oké. Csak nehogy szembe jöjjön egy éhes macska


1. Bertó!!! (2017-09-12 10:49.19)  
Érdekes elgondolás/lehetőség :)

http://www.youtube.com/watch?time_continue=138&v=sR5fS0e6Gr0



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAlekSeJ, 2022-08-03 21:5026 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk