Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kilencedik kapu
- Film Café, 13:45
Az éhezők viadala
- AMC, 13:50
Az elveszett világ: Jurassic Park
- Mozi+, 13:55
Sötét zsaruk
- HBO3, 14:00
A háború virágai
- Filmbox Family, 14:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Szólánc-angol szavakkal
Asszociáció
Három betű - egy mondat
Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Zimnicea aaaaa
Henry Cavill aaaaa

 

Fórum - Bosszú szeretetből - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Mucurr (2023-05-24 00:01.55)  
Nem tudom, hogy a regény milyen lehet - de a film maga nagyon átlagos, közhelyes, beleértve a jelenetek pergését, kiszámíthatóságát, a színészi játékok megszokott sablonjait és ezerszer látott gesztusait, az előre sejthető fordulatokat stb. Ami mind hozzájárul ahhoz, hogy mély nyomokat ne hagyjon bennünk ez az alkotás. Ha elgondolom,hogy Cage milyen remek alakításokat nyújtott már más filmekben - akkor ez szerepmegformálása egyenesen gyengének mondható. Talán a bűnözők egyenkénti becserkészésében, a kivégzések helyszínének invenciózus megválasztásában, a korrupt és ördögien kiagyalt védelmi taktika felvezetésében hoz némi meglepetést, újdonságot a film. S amit talán legnagyobb erényként könyvelhetünk el, s ami az irodalomban Sándor Mátyás és Monte Cristo esetében is érvényesül: a bosszú, az önkényes földi igazságszolgáltatás lehetetlenségének, képtelenségének érzékeltetése. Mert bizony a fogat fogért, erőszakért erőszakot, aljasságért aljasságot módszere és menete soha nem hozhat senki számára megnyugtató megoldást. Gondoljuk csak végig: mit él át majd lelkileg ez a kislány és az anyja, ha megtudják a jövőben: értük ölt meg négy embert az, akit igaz szívvel megszerettek. Vajon nem éreznek-e majd emiatt lelkiismeret furdalást, netán bűntudatot? S hogyan él tovább az önkényes ölés terhével a gyilkolás fásult állapotához ugyan Vietnamban már hozzászokott, de "békeidőben" mindezt hidegvérrel tovább folytató veterán katona, akit itt már zsaruként ismerhettünk meg. Az, hogy a halált ezek a vadállatnál is kegyetlenebb és gonoszabb emberek úgymond megérdemelték, arra rászolgáltak - az senkit sem tesz boldogabbá. Sem a nyomozót, sem a megerőszakolt asszonyt és anyját, sem a lányát, sem a megölt bűnözők családját. Márpedig az igazságszolgáltatás lényege éppen ez lenne, maga a megnyugvás, a lelki béke. Amire, aminek megteremtésére viszont egyedül az Isten képes. Földi bűnök megtorlása, a teljes és átfogó igazságszolgáltatás, a valódi erkölcsi kártalanítás földi szinten megvalósíthatatlan.Ezen a területen nincs királyi út, nincs megnyugtató lezárás, kipipált heppiend. Csupa szeretetből vagy a bűn iránti gyűlöletből, az igazság érdekében eltökélt indulatból ölni, gyilkolni ugyan lehet, de értelmetlen. Mert általa senki nem lesz jobb, értékesebb. És magát a bűnt sem szünteti meg vele, hisz az egyidős az emberiséggel, s a jövőben is hordozza azt magával és magában mindenki, ha nem is mindenki egyenlő mértékben, egyforma súllyal és következményekkel.Erőszakot erőszakkal megtorolni - fából vaskarika, vagy még rövidebben fogalmazva - bibliai szavakkal: "ki kardot ránt - kard által vész el."


7. Az utolso szamuráj (2023-02-02 17:41.18) aaaaa
Illene ismerni az írónőt: Joyce Carol Oates.
Aki igen sokat foglalkozik már csak neméből kifolyólag is a nők helyzetével,igen termékeny és igencsak elismert,gyanítom,a regény is inkább a megerőszakolás feldolgozásával foglalkozik inkább,úgy az anya mint a családja oldaláról,nem annyira a krimi a lényeg.A borítón persze Nicolas Cage ez bazi nagy fegyvert szorongat,mintha Alsóbivalytökömlököm teljes lakosságát indulna szanaszét szattyintani:hát,nem.Nagyon nem.
Hanem kapunk egy komolyabb(nak...) szánt filmet,ahol akció annyi,mint értékelhető hozzászólása a világ dolgaihoz Kósa Lajosnak,hazánk nem szándékos stand-up komikusának,igen lassan csordogál a sztori.Cage gyakorlatilag 1 nézéssel nyomja végig a kilencven percet, búskomorságán csak a feliratok enyhítenek,a hölgy a Spartacusból még mindig gyönyörű,és Don Johnson pár jelenetével ellopja a show-t pokoli jól áll neki a gerinctelen mocsok ügyvéd szerepe-mi több,azt is simán hozza,amikor azért egy pillanatra a tárgyalóteremben igenis megjelenik az arcán,mekkora tetveket is véd:de ugye,védi...És pont itt látszik,ez egy regényből készült:van egy pár mondat Cage és az ügyvéd között a végén,ami hihetetlenül eltalált és picinyt elgondolkodtató morál és emberi érzések vs törvény tartalma szempontjából,illetve ezen túlmerengve a film azért igenis rendelkezik ...nem tudom másképp mondani, komolysággal,akár életszerűséggel is vádolható,amit mondjuk a nyomozó kihallgatása persze semmivé is tesz percekre.
Ami odabassz:spoiler:mikor a Cage fejbe lövi az első figurát,vicces volt,ahogy az ember még ment volna feléje,aztán mintha beugrott volna neki,5 gramm agyvelő azért távozott a lyukon keresztül....Nem rossz darab ez,és ha arra gondolunk,ez a valaha Oscar-díjas figura mostanság miket csinált a gyöngyvászonra néhány kivétellel,még tetszhet is.



6. Delpiero (2022-04-30 13:23.09) aaaaa
Ez legalább egy simán nézhető B film lett Cage-től.


5. Sakamaru (2019-02-23 08:32.53) aaaaa
Tetszett de ez egy sima bosszúállós film. Tenyérbe mászó volt az ügyvéd. Tetszett


4. Iker12 (2017-11-13 20:47.13)  
atyaég Nicolas Cage-nek ilyen szar magyar hangja lett...hát sajnálom hogy nem találtak jobbat neki. Józsa Imre kár hogy már nem lehet neki :(


3. Evile-Elvis- (2017-08-05 19:32.26) aaaaa
Ez aztán egy embertpróbáló film. Semmi realitása.


2. Miszter88 2 (2017-07-26 16:31.00) aaaaa
Szerintem sem volt olyan rossz , és ugyanaz a véleményem a szinkronhangról annyival kiegészíteném, hogy engem az "öregasszony" hangja is idegesített, olyan volt, mintha aludt volna beszéd közben ..
Na mindegy, egyszer meg lehetett nézni, még sör sem kellett hozzá :D Viszont most bontok egyet , hogy este 9 körül már totálon legyen az agyam .


1. Cinci682 (2017-07-25 07:24.06) aaaaa
Nem rossz film,nekem tetszett.Ami negatívum, a főszereplő szinkronhangja...nem illett hozzá egyátalán.Igaz, nem sok szövege volt,de akkor is...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMucurr, 2023-05-24 00:018 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk