Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Nyers - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Bertó!!! (2018-02-07 17:34.46)  
Ez a film három dolgot váltott ki belőlem.
Undort,unalmat és fejfájást...

A rendező "hölgynél" sajnos elgurult a napi adag...


14. Schott (2017-09-30 22:22.36) aaaaa - (válasz Colby86 13. hozzászólására)
Az anyjuk rágta meg a fatert, legalábbis a végén valami ilyesmit mond az apja a lánynak. Benne bízott a nővére és az anyja után, hogy talán nem szokik rá az emberre.



13. Colby86 (2017-09-29 13:33.54) aaaaa
Azt nem mondanám, hogy könnyen feledhető film, jó sok gusztustalan és egyéb emlékezetes jelenet volt benne, ilyeneket nem sűrűn látunk az biztos. Ennek ellenére számomra csalódás volt, főként a logikai bakik és a sok elbaszott karakter miatt. (Innen spoileres lehetek)
De most komolyan, ki jut el pár nap alatt egy húsos szendvicstől odáig, hogy lerágcsálja a nővére levágott ujjáról a husikát? Aztán hogy lehet az hogy senki nem jelentette fel őket, vagy nem rúgták ki őket a suliból? Konkrét videófelvétel volt róla ahogy egy hullával játszanak, a közúti "balesetről" nem is beszélve... Azt sem értettem, hogy az idősebb lány mióta volt kannibál? És hogy a végén az apja sebes felsőteste mit jelentett, kislány kora óta a saját testéből adott enni a nagyobb lánynak? Aztán...a mi sulinkban is voltak kemény gólyabulik (gépészkar:)), de azért ebben a filmben ez is el volt túlozva, és az iskola vezetése mindezt engedte??
Összegezve: jó színészek, emlékezetes, többnyire gusztustalan jelentek egy összességében nem túl jó filmben...szerintem.


12. Törölt felhasználó (2017-08-17 04:45.02) aaaaa - (válasz Kal-El2 10. hozzászólására)
Köszönöm a kérdésed, megvagyok. Még nem zabáltak fel a hirtelen identitásvesztett vegánok :) Amúgy nézd meg a filmet sztem. Nem nagyon van benne gyomorforgató momentum, már amennyire az én ingerküszöböm átlagosnak mondható.


11. Capt.JackSparrow (2017-08-12 20:28.53) aaaaa
Csak egy újabb túlhype-olt "horror". Rég untam ennyire filmet.


10. Kal-El2 (2017-08-10 22:15.14)   - (válasz Törölt felhasználó 9. hozzászólására)
Na ez nagyon durva lehet.Remek írás :) rég voltál erre.Hogy vagy?


9. Törölt felhasználó (2017-06-05 00:14.52) aaaaa
Sokan játszottak már a kannibalizmus témájával, sokféle kerettörténettel. Hogyan alakul ki? A Nyersben úgy tűnik, a mindenhonnan áramló megfelelési kényszer képes megszülni ezt a táplálkozási szokást (pc voltam tök feleslegesen, mert a film sem az). A főszereplő Justine ("avagy az erény meghurcoltatása" - talán beszélő név De Sade márki regényéből) neveltetésénél fogva, tehát nem szabad választásából vegetáriánus. Az egész család ugyanabba a felsőoktatási intézménybe, az állatorvosi karra járt, tehát neki is ott van a jövője. Néhány jelenetben érzékeltetik is az anya akarnokságát passzív agresszió formájában, de ez annyira nem hangsúlyozódik ki. Az annál inkább, hogy Justine gyenge jellem, aki még a pubertáskorán sem lépett túl. A nővére a tökéletes ellentéte, aki minden lehetséges buliba belevetve próbálja, hm... "felszabadítani". Adódik a kérdés, hogy mennyire tekinthető felnőtt, érett személyiségnek egy ember, csak azért, mert átlépte a korhatárt. Mennyire lehet rászabadítani őt a külvilágra, vagy inkább rá a külvilágot?

A film első harmada azt a témát feszegeti, hogy egy oktatási intézmény hierarchiájában betöltött szerep olykor fontosabb, mint maga a tanulmányi előmenetel. Justine papíron hiába a jövő reménysége, eminens tanuló, az egyik professzora ki is fejti, mennyire várja, hogy hibát kövesen el.
A gólyaavatási szertartások során (ahol konkrét vizuális idézettel tisztelegnek Pasolini Salója előtt) érkezik a másik oldalról a megfelelési kényszer: a szokásos megalázó szertartások, pl. vérrel leöntés, kurvának öltözés, szexelés festékkel bekent testtel (itt is van egy szép idézet Jodorowsky Fando és Lis-éből). De ennek részeként húst is kell ennie, konkrétan egy nyúl veséjét. Ezt még nem teszi meg, de innentől változatos dolgok kerülnek a lány torkába, és talán a két oldalról érkező ellentétes ingerek hatására egy egészen kellemetlen jelenetben sül ki szegény Justine agya, egyben kezd el önálló személyiséggé válni (?).

***SPOILER ON***

Justine annyira ártatlan (értsd: szűz), hogy fel sem merül, hogy tetszenie kéne a pasiknak. Ezért a "feslettebb" nővére fájdalmasan levaxolja a fanszőrzetét. Igen ám, de a vax úgy odaragad, hogy már csak ollóval lehetne segíteni a dolgon. Justine félrelöki a nővére kezét, ai jól le is vágja az ujját az ollóval, majd elájul. S míg a család németjuhásza elkezdi felnyalni a nővér vérét, Justine, nem találván jeget a fagyasztóban, hirtelen indíttatásból megeszi a levágott ujjat. (A kutyát bezzeg később elaltatják. Justine-t nem.)
Ez egy nagyon bensőséges jelenet. Ki más lehetne Justine első étele, mint az, akiben a legjobban megbízik, hiszen még a vaginájához is közel engedte?

***SPOILER OFF***

A spoileres jelenet után mindkét lány személyiségváltozáson megy keresztül, ami a film fő attrakciójába torkollik.

Ez a film, mint a legjobb kannibál-témájú filmek, inkább felhasználja az emberevés motívumát valamilyen mondanivaló érdekében. De arról azért nem mond le, hogy szégyentelenül exploitálja a néző igényeit. Dehát már a francia újhullámos horror (Mártírok, A betolakodó stb.) sem a finomságáról volt híres.
Szerintem ez egy fricska mind a modern, egészségtudatosságból identitást létrehozó csoportok felé (akik itt hipokritaként vannak ábrázolva), mind a státuszból hatalmi előnyt kovácsoló vezetői mentalitás felé. És részvétet fejez ki azok felé, akik elvesznek ebben a hatalmi és identitáserőltető zűrzavarban. Ad egyfajta intellektuális kiindulási alapot és végkifejletet, mert a franciáknál az kell. Végkifejletében sem gyengébb, mint pl. a Mártírok.


8. Berryy (2017-05-30 07:35.51) aaaaa
Ez a film talán attól különleges, hogy olyan jeleneteket mutatnak nekünk, ami viszonylag kevés filmben van. Gondolok itt:
SPOILER!!!
Ujj rágicsálás, állatboncolás, emberevés, vakarózás, szemgolyó nyalogatás, melegszex, hangok (szerintem pornóba lenne a helye, nem egy filmben,)és ezek elég naturalista módon vannak bemutatva. Jobbat vártam, nem fogott meg annyira. A főszereplő lány viszont nagyon tehetséges.


7. Bede István (2017-05-29 20:25.28)  
qrva jó film


6. Törölt felhasználó (2017-05-27 00:40.48) aaaaa - (válasz Kal-El2 5. hozzászólására)
A Kevin? Az sokkal árnyaltabb jellemrajzot nyújt. A kiindulópontja is érdekesebb: létezik-e, hogy egy gyerek eleve gonosznak születik, genetikailag bele van-e kódolva a rosszakarás megváltoztathatatlan tulajdonsága, vagy mindez csak a (félre)nevelés során jön elő? Tilda Swinton anyaként és Ezra Miller gyermekként egyaránt remek.


5. Kal-El2 (2017-05-27 00:14.09)   - (válasz Törölt felhasználó 4. hozzászólására)
Hmmm érdekes lehet.az jó?


4. Törölt felhasználó (2017-05-27 00:04.22) aaaaa - (válasz Kal-El2 3. hozzászólására)
Láttam, de nem tartom többnek egy átlagos pszichológiai horrornál. Talán a gyerekek szenvtelen játéka egy kicsivel magasabbra emelte. Anya-gyerek thriller szinten a 2010-es években szerintem sokkal erőteljesebb a 'Beszélnünk kell Kevinről'.


3. Kal-El2 (2017-05-26 23:57.03)  
Goodnight mommyt láttad már? Német horror



2. Törölt felhasználó (2017-04-22 21:28.23) aaaaa
Mikor jön már ez a kalózöbölre, vagy a magyar megfelelőjére? Vagy akárhová? :)


1. Kal-El2 (2017-04-11 14:16.23)  
Riffraff úgy nézki nem humbug volt ez a hányásor reklám fogás.nem nézném az is biztos

[link]



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2018-02-07 17:3415 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Nyers adatlap
Eredeti cím: Grave
Évszám: 2016
Rendezte: Julia Ducournau
Szereplők: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas, Joana Preiss

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk