Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Hosszú levél
- Duna World, 11:40
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 12:00
Az ügynökség
- Viasat Film, 12:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 12:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Andorai Péter - Vélemények
2022-es választás
Renée Zellweger - Vélemények
Hank Azaria - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Valan - Az angyalok völgye aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - Hatalmas kis hazugságok (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. KicsiRéka (2019-08-26 20:13.06)  
Nohát, végezve az első évaddal, az idegesítő közeg ellenére, amelyben játszódik , ez valami hatalmas volt :O

Spoiler

Az utolsó percekig azt hittem, Reese W.fog meghalni, erre ááá, eszembe sem jutott volna :D A gyerek közötti konfliktust mondjuk az ötödik rész környékén megsejtettem, na de az apjuk, és hogy ő volt az erőszakoló is, erre sem számítottam pedig annyira egyértelmű volt...

Spoiler off.

Egyébként az amerikai középosztály szülői közege az tényleg ennyire degenerált? Szóval hogy mással sincsenek elfoglalva csak a másik emberrel meg a pletykálkodással, meg a rongyrázással, a rosszindulattal...és az a bál a suliban, rossz vicc, majomkodás level 1000.

Amit sajnálok , hogy nem volt szerethető férfi karakter, nekem a szinhazas pasas jött be a legjobban, a többi viszont vagy sótlan volt és tutyimutyi papucs, vagy erőszakos seggfej. Mondjuk a nők meg picsogási olimpiát nyerhettek volna...ezeknek a társaságában öt percet nem tudnék eltölteni.

A sorozat főcím zenéje nagyon nagyon jó.


36. KicsiRéka (2019-08-25 17:30.23)  
Az első részt megnézve, pontosan az ilyen nők miatt tartom távol magam bárminemű iskolai szülői izémizétől vagy más anyukákkal való haverkodástól. Valami félelmetesen üres az az élet, amit ez a sorozat bemutat. Az egyetlen szimpatikusabb karakter Ziggy anyjáé, meg Nicole Kidman talán elmegy, a többi borzalmas. Reese W.karakterétől ot perc alatt falnak mennék :D



35. Bajkoviki (2019-07-01 18:33.25) aaaaa
sajnos a 2.évad elég gyenge lett...


34. Whaaat (2019-06-11 01:52.06) aaaaa
Felirattal már elérhető


33. Zidane15 (2018-01-25 21:58.26) aaaaa
[link]

Az nem lesz rossz.


32. Macsikám (2018-01-15 20:41.56)  
Tegnap fejeztem be a sorozatot, 95 %-ig meg vagyok vele elégedve!
A könyvet karácsonyra kaptam és az is roppantul tetszett. Így kíváncsi lettem a filmre is, és azt kell mondanom, kb. egyformán jó mindkettő.
Pár dolgot kihagytak a regényből, illetve a filmben szerepelt pár esemény, ami a könyvben nem volt, de ennyi szerintem még belefér.
Ami nem tetszett, hogy azt a film végi nagyjelenetet szerintem összecsapták... A regényben hosszabban le van írva, nemcsak ilyen villanásszerű az egész. És persze a könyvben egyáltalán nem jöttem rá a 'csattanóra', csak néztem, mint a vett malac :-D
A színészek egytől egyig telitalálatok, a gyerekszereplőket is beleértve. A három főszereplő nő külön zseniális. S. Woodley-n én is rettentően meglepődtem, mert csak két limonádéban láttam ezelőtt, a fene se hitte volna, hogy ennyire tehetséges!
Számomra a legjobb részek azok voltak, mikor Nicole a házassági tanácsadónál volt. Azok a jelenetek kimagaslóan jók.
Szóval, aki eddig azt hitte, hogy efféle jómódú fehér családokban nem történhetnek tragédiák vagy nincsenek sötét titkok, annak érdemes megnézni ezt a sorozatot, vagy a könyvet is elolvasni. Nagyon jó mindkettő.
+ Ja, meg Alexander Skarsgard (őt még semmiben nem láttam): hát úgy látom, ebben a családban benne van az Erő! :-DD


31. DavidVilla (2018-01-03 17:25.35)   - (válasz Anitabagwell 29. hozzászólására)
Az oszt ige´ :D


30. Kyra92 (2018-01-03 16:45.43) aaaaa
Ötöst adtam erre a kis sorozatra, de lehet elhamarkodott döntés volt. Na mind1, mondjuk jószívű voltam :)
Amikor megnéztem az első részt rögtön a Született Feleségek jutott eszembe. Csak itt négy nő helyett három nő életének eseményeit követhetjük nyomon.
Egy valami azonban mégis elválasztja ezt a sorozatot a Született feleségektől ( jöttem rá a végén) mégpedig maguk a karakterek. Sokkal életszagúbbra sikeredtek és igen itt bizony a főhősnők olyan dolgokat, olyan kegyetlen és visszataszító dolgoknak lesznek tanúi, sőt elszenvedői, amit azért egy Született feleségek sosem mert volna bevállalni. Sötétebb, komorabb, keményebb és jóval kevesebb benne a humor, sőt szinte alig-alig van benne poén.
Olvastam a könyv változatát is, az is nagyon tetszett. Sokan felhozzák a Hatalmas kis hauzgságok hibájának, hogy jóformán semmi sem történik benne. Történik valami az első részben, amit nem értünk, viszont egészen az utolsó részig várnunk kell míg kiderül mi is történt és a köztes időben konkrétan alig történik valami, jóformán tényleg semmi. Viszont ennek ellenére a hangulat abszolút magába tudja szippantani az embert, a karakterek érdekesek, részről részre többet tudunk meg róluk és noha szinte nulla a cselekmény még így sem mondanám, hogy unalmas volt, sőt mi több, ez így volt jó, ahogy volt. Felesleges lett volna olyan szálakat beletenni, amik felpörgették volna, hiszen alapból ez volt a sorozat célja, hogy hagyjon időt a nézőnek elgondolkodni, hogy ő vajon mit tett volna a szereplők helyében? Mit mondott volna? Van elég időnk megismerni a főbb karaktereket, szépen és árnyaltan tálalják fel nekünk a készítők, abszolút nem sablon karakterek, még ha elsőre annak is tűnnek. Mindenre van elég idő, mindenki szépen ki van bontva, mindenkit van elég időnk megismerni és arra is van időnk, hogy eldöntsük, hogy ki a szimpatikusabb számunkra. Gondolkodásra, filozofálgatásra késztet, amit felesleges lett volna mindenféle hülye mellékszállal megtömködni, hogy pörgősebb legyen. Súlyos és kellemetlen témákat feszeget, tabukról rángatja le a leplet és ehhez a tempósabb ütem, abszolút nem passzolt volna. Aki akcióra vágyik meg pörgésre az ne ezt a sorozatot válassza.
A három főszereplő nő között nagyon jó volt az összhang, mindenki nagyon jól alakított, de én leginkább Shailene Woodleyt emelném ki, aki előtt le a kalappal, hogy olyan nagy és sikeres múltra visszatekintő színésznők (Nicole és Reese) mellett is képes volt abszolút maradandót alkotni, sőt mi több, talán az ő játéka volt a legkiemelkedőbb, ami azért valljuk be hatalmas teljesítmény. Sosem gondoltam volna erről a színésznőről, hogy ilyesmire is képes. Láttam már pár filmjét, abszolút nem hatott meg egyik sem, de itt hátborzongatón jó volt.
Nicole karaktere is hasonlatos volt Woodley karakteréhez, és ő is nagyon szép munkát végzett. Talán, akik eddig nem értették, hogy egy bántalmazó kapcsolatból miért nem lép le azonnal egy nő, azok most Kidman segítségével kicsit tisztább képet nyernek erről. Olyan rengeteg sok nő esik át ezen és olyan sok dolgot kell mérlegelniük, mikor döntés előtt állnak.
Woddley karaktere is rávilágít egy igencsak érdekes kérdésre, mégpedig, hogy a nemi erőszakon átesett nők sokasága miért nem rohan és szól senkinek és miért nem megy a rendőrségre. Sokunknak, akik nem éltünk át ilyesmit egyszerűen felfoghatatlan, itt azonban ebben a sorozatban kapunk rá választ,hogy mi állhat ezeknek a hátterében.
És akkor itt van nekünk Reese karaktere, akit én abszolút mázlistának tartok, ugyanis vele az égadta világon semmi szörnyűség nem történt...najó, történt, de ha az ő problémáját összevetjük két barátnője drámájával, akkor beláthatjuk, hogy abszolút kispályás és még viszonylag olcsón megúszta az életet...legalábbis hozzájuk képest. Reese karaktere felelős azért a kevés kis humorért, amit a sorozatba beletettek, de azért tőle se várjon senki valami nagy vígjátékot, ő is kellőképpen komor és lemondásokkal teli háttérsztorit kapott, de mondjuk úgy, a poénok többségéért, ha nem az összesért ő felelős, ami üdítően tud hatni, ugyanis a sorozat alapvetően sötét, nélküle pedig konkrétan depresszió maraton volna. Reese karaktere mondhatni központi szereppel bír, ugyanis ő az a személy, aki összeköti a különböző karaktereket, ilyen olyan módon. Ő az, aki mindenhol ott van, mindenben benne van, nincs olyan esemény, melyben ne venne részt. Mondhatni ő a cellux, mely összetapasztja ezt a sorozatot.
A film végi kettős csattanó nekem ütött, bár sok helyen olvastam, hogy abszolút kiszámítható volt. Lehet ha nem fáradtan, vizsgaidőszak közepén, hajnalok hajnalán néztem volna, lehet nekem is hamarabb leestek volna a dolgok. De ez így volt jó, ennek így kellett megtörténnie, legalább őszintén meg tudtam lepődni.
Egyetlen egy negatívumot tudnék csak kiemelni, ami zavart, méghozzá a zene...Én még ilyen pocsék betétdalokat még életemben nem hallottam. Én nem tudom, lehet nekem van ízlés ficamom, de sokan dicsérték a zenét, külön ki is emelték, én meg csak arra tudtam gondolni, hogy az is jobb lett volna, ha nem lett volna semmi zene.
Összességében olyan a sorozat, mint a született Feleségek, de itt nincs finomkodás, naturalistább, realistább, mocskosabb.


29. Anitabagwell (2018-01-03 14:57.03) aaaaa - (válasz DavidVilla 28. hozzászólására)
Igen :D


28. DavidVilla (2018-01-03 08:53.18)   - (válasz Anitabagwell 12. hozzászólására)
Ti most Tom Hardyról beszéltek? :D


27. DavidVilla (2018-01-03 08:52.33)   - (válasz Mandria 10. hozzászólására)
Engem nagyon megfogott, tegnap kezdtük a párommal. Nagyon nehezen győztem meg magam az 5. rész közepén éjjel egykor, hogy talán könnyebben felkelek melóba, ha nyugovóra térek és a kicsi feleségem se lesz nagyon lemaradva. Kíváncsian várom a folytatást.


26. Zidane15 (2017-12-17 11:02.49) aaaaa
[link]


25. Atzel (2017-12-17 01:54.22) aaaaa
Kétségkívül igényes sorozat, bár a legrosszabb mi elénk kerül ilyen színvonalon lenne. De az imádatot kissé túlzónk érzem.
SPOILER
Néhány újgazdag milf, egy puccos kirakat világban összefog/összeveszik ügyes-bajos dolgaik, esetleg vmi komolyabb, akár egy bűntény miatt? A Desperate housewives miről szólt? :DDD Full ugyanez, csak ez kapott egy komorabb HBo-s hangulatot, de azt nem mondanám, hogy eredetibb, stílusosabb lett volna.
A tetőpont felismerése pedig elég nyilvánvaló volt, akárhogy próbálták több szállal fenntartani az érdeklődést, találgatást. A vége "csavar", ahol egybeért két szál, pedig szerintem nagyon súlytalan, semmitmondó volt. Már az elején felmerült bennem, de bíztam erősen benne, hogy nem "kicsi a világ, miért ne?" szemléletben gondolkodtak az írók.. Másrészt meg most komolyan?! Még oké, hogy soha nem találkozott az egyik barinő a másik férjével, de az egyébként legjobb alakítást nyújtó Kidman (Witherspoonnak kb. sztem csak önmagát kellett hoznia. Gondoljunk csak színésznő gyorshajtásos botrányára ;) ) előszeretettel használta a közösségi média eszközeit boldogságának tettetésére, gyerekekről posztolt, de a tökéletes férjről nem? És hatalmas nagy újdonsült barinők lévén, a másik sosem tévedt az adatlapjára? :)

Engem zavartak az ilyenek.. ettől függetlenül igényes....főleg nőknek :D


24. Anitabagwell (2017-06-06 10:46.13) aaaaa - (válasz Zidane15 23. hozzászólására)
Na, orulok, hogy tetszett :)
En is orulok a masodik evadnak, kivancsi leszek hogy alakulnak tovabb a sorsok.


23. Zidane15 (2017-06-05 15:20.25) aaaaa
Hm...Reese Witherspoon és Anita miatt kezdtem bele nem bántam meg tényleg egy érdekes sorozatot láttam remek kis sztorival, és karakterekkel. Kicsit aggódtam, az elején hogy a szőke némber megint ilyen cicababát fog megformálni, de kellemesen csalódtam, ha kellett családiasan viselkedett, ha kellett beszólt, ha kellett akkor belátta hibáit tényleg nem lehet belekötni játékába. Mint ahogy a többiekébe se. A film legerősebb jelenetei viszont Alexander, és Nicole Kidman-hez köthető ez nem kérdés. Azért, ha ezt látom ami művel leszartam volna, hogy magasabb, meg ersőebb biztos arconbasztam volna nem egyszer csak úgy ösztönből kemény jelenetek voltak ezek nem kérdés minden szempontból. Az ő száluk volt a legérdekesebb. Viszont akin totál meglepődtem az Shailene Woodley játéka akit eddig tán 2 filmbe láttam, de elég felejtőset alkotott, de itt azért nem gyengén produkált meg az ő szálja se volt gyenge. Laura Dern fölösleges megmelíteni mert remek volt ő is.

Viszont igazából a 3 főszereplő közül Witherspoon szerepelt a legtöbbet aminek én kifejezetten örültem. Kicsit központi figura volt aki mindenkivel tartotta a kapcsolatot vagy így vagy úgy.

Viszont ami miatt nekem csak 4 csillag az az eseménytelenség vagy legalábbis kicsit lehetett volna eseménydúsabb. Egy idő után már mindenki magánélete picit untató pedig nem gyengén ki lehetett volna aknázni itt dolgokat főleg a 3 főszereplő szálja közül. Szóval én mint hím megnéztem, és mint ahogy itt lentebb írják, hogy nekik úgy se fog bejönni azért tévedés, de tényleg lehetett volna kicsit pörgősebb vagy akár a nyomozási szált kicsit előtérbe hozzák,és nem csak pár mondatokat hallunk róla. Mert mire elérünk a végkifejletre addigra egy kicsit már megtud csömörleni az ember még akkor is,ha tényleg nagyot szólt.

Mindenesetre olvastam a 2. évad berendelésén aminek örülök mert érdekel. Meg azért itt maradtak még elvarratlan szálak.


22. Zidane15 (2017-05-08 14:39.40) aaaaa - (válasz Anitabagwell 21. hozzászólására)
Én annak idején kifejezetten csak a külseje miatt bírtam mert akkoriba csak ilyen nyálas Szöszis filmekbe láttam, de miután láttam a Nyughatatlant azóta kicsit átnéztem a filmes terméseit, és most kivételesen bepótolom tőle a komolyabb alkotásokat mert azok érdekelnek tőle. Mondjuk ez a Mud kimaradt, de elég jókat írnak a filmről, és a színészekről is.

A Nyughatatlan pár hónapja láttam, de még mai napig nézek meg belőle jeleneteket. NAgyon eltalálták a hangulatot, és a karakterek telitalálat. A másik meg én nem írtam, hogy OScaros alakítás amit nyújt benne, de minden egyes mozdulata, beszéde, játékán érződött, hogy komolyan vette a feladatot, és számomra meglepően nagyon jól formálta meg a karaktert.


21. Anitabagwell (2017-05-08 14:24.27) aaaaa - (válasz Zidane15 20. hozzászólására)
A pokolsztradat vagy mi az nem. A tobbet igen, de en pl. a Walk The Line Oscarjan meg vagyok dobbenve, mert nem ereztem annyira erosnek. Annak ellenere sem, hogy egyebkent az en szememben az a film a valaha keszult legjobb eletrajzi film. A vadonban alakult azert, de en annyira jonak mint ebben a Big Little Lies-ban, meg sehol nem lattam.
Bar teny, hogy nem vagyok szakertojez nem figyelem a karrierjet. Ha szembejon velem egy filmje az a veletlen muve lehet :).


20. Zidane15 (2017-05-08 13:31.16) aaaaa - (válasz Anitabagwell 19. hozzászólására)
De nem is ilyen kémes hármas filmjeire gondoltam elsősorba. Amiket felsoroltam abból láttad pl valamelyiket?


19. Anitabagwell (2017-05-08 13:13.00) aaaaa - (válasz Zidane15 18. hozzászólására)
Igen, ezt azért mindenképp a komolyakhoz lehet írni és tényleg nagyon jól is hozza a szerepét.
Ha maradna ez a tendencia, akkor figyelném a karrierjét, mert a komolyabb szerepekben úgy néz ki tényleg megállja a helyét.
Csak a sok "vicces" filmje kiábrándít, nem jön át a humora.
De a This Means War-hoz pl Chris Pine mellett azért még Ő is csak építkezni tudott. :D (Tom Hardy-t meg amiatt a film miatt én még verném egy ideig ha tehetném :D).


18. Zidane15 (2017-05-08 13:08.53) aaaaa - (válasz Anitabagwell 17. hozzászólására)
Mikor a szöszis karaktereit hozza akkor persze én se kedvelem, de mikor megmutatja színész oldalát akkor nagyon bírom. Mostanság figyeltem fel rá igazán főleg, hogy láttam régebbi filmjeit vagyis inkább úgy mondanám folyamatosan nézem ahogy tudom.
Főleg Nyughatatlanba mondjon bárki bármit, és nem az OScar miatt, de tényleg remekül játszott, akkor a Vadon című filmjébe is megmutatta, hogy tud. De régebbről is említhetném akár a Gimiboszit, vagy a pokolsztrádát, de a Kiadatásba azt a kis szerepet is remekül hozta.

Szóval pont ezért kérdeztem, hogy melyik énjét hozza, de úgy látszik beért már, és színész oldalát mutatja..mondjuk azért becsúszik egy CSábítunk és védünk marhaságok....de úgy látszik többségbe már komolyabb filmekbe játszik aminek nagyon örülök.


17. Anitabagwell (2017-05-08 12:35.50) aaaaa - (válasz Zidane15 16. hozzászólására)
Nem vagyok kifejezetten rajongója a művésznőnek, de el kell ismernem, hogy ezt itt most nagyon jól hozta. Nekem nagyon tetszett benne, pedig tényleg... kevés színésznőt tudnék mögé sorolni, úgy egyébként :D Meglepően nagyon jó!

Igen, eddig egy évad ment le, 7 rész összesen.


16. Zidane15 (2017-05-08 12:19.02) aaaaa - (válasz Anitabagwell 7. hozzászólására)
Reese Witherspoon mennyire jó benne? Mert ő miatta annak idején gondolkodtam, hogy elkezdem. Eddig 1 évad ment le amúgy?


15. Anitabagwell (2017-05-07 21:52.07) aaaaa - (válasz Natalie Wood 14. hozzászólására)
:D
én igyekszem magam visszafogni :)) van úgy, hogy úgy futok vele össze, hogy gyalog vagyok. akkor ráköszönök mindig és Ő mindig visszaköszön :)) de előfordult, hogy Ő köszönt rám :D mondjuk szerintem lövése sincs ki vagyok, de azt tudja, hogy össze szoktunk futni :D
szerintem ez így jó, hogy megtartom ezt a tiszteletbeli távolságot. belülről persze ordítok minden alkalommal :D
de tök jó, hogy nem ilyen sikítós-fanatikus benyomását keltem :D (pedig belül nagyon is az vagyok :D)


14. Natalie Wood (2017-05-07 21:34.33)   - (válasz Anitabagwell 12. hozzászólására)
Hát én odamentem volna bikini felsőben és lesz ami lesz alapon csak eldobta volna azt a fránya gereblyét!:))
Még jó, hogy nem én lakom ott, már tuti elköltözött volna !:D


13. Anitabagwell (2017-05-07 21:32.13) aaaaa
Amúgy valaki olvasta a könyvet? Észrevételek a sorozat vs- könyv témában?:))


12. Anitabagwell (2017-05-07 21:31.32) aaaaa - (válasz Natalie Wood 11. hozzászólására)
Igen, még kinn vagyok :))
Neeeeem, megvan :D kedden láttam gereblyézni, trikóban! :D épp olyan hideg volt, hogy én a télikabátom is elővettem. :D De buszról láttam, ha sétálok tuti odaköszönök :))
Megvan, jól van :))


11. Natalie Wood (2017-05-07 21:17.33)   - (válasz Anitabagwell 9. hozzászólására)
Én a papát szeretem és Őt!
Lehetne akár egy jó kis szendvics.;)
Anitám, még kint vagy Angliában?
Nem igen beszélsz Hardy-ról, elköltözött?:)


10. Mandria (2017-05-07 19:21.10) aaaaa
....változatlanul állítom , hogy ilyen kezdés után férfi nem fogja tovább nézni....mert iszonyatos nőí dominancia van....de majd kiderül....



9. Anitabagwell (2017-05-07 15:40.44) aaaaa - (válasz Natalie Wood 8. hozzászólására)
Végre megmutatta, hogy Skarsgard vér csörgedezik az Ő ereiben is :D Imádom az édesapját és a testvéreit, de Ő valahogy engem színészileg még nem talált meg.
De ahogy ezt a g*ci szerepet letolta, az már szinte követendő példa. :D Óriási volt!
Az meg, hogy esztétikailag "mekkora élmény" a csávó, hát az a vakok előtt sem szabad, hogy kérdéses legyen :DDDD


8. Natalie Wood (2017-05-07 07:39.37)  
...és Alexander Skarkskaakrkrkrkdd....hmmmmmm....


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKicsiRéka, 2019-08-26 20:1337 hsz
KeresemBajkoviki, 2017-11-11 15:183 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk