Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom
- Film Café, 18:50
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10
Vitathatatlan
- Moziverzum, 19:10
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Waterworld - Vízivilág aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Trainspotting 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. Iszonytató Huttyogány (2019-12-19 14:33.13) aaaaa
Az első rész szintjét valóban nem éri el, viszont még így is erős. Az első rész kultfilm, Boyle megteremtette azt a tökéletes hangulatot, amit csak nagyon kevesen tudtak előtte (és utána is). Én mindig is szerettem a társadalomkritikus filmeket, ezért ez is bejött. Mivel '96 óta megváltozott a világ, ezért az első rész mondanivalóját ráhúzták a jelenkorra és nagyon is jól működik ma is a recept! Azon lehetne vitatkozni, hogy kellett-e folytatás vagy sem, de én személy szerint örültem neki, hogy újra láthattam ezeket a lecsúszott, de valahol nagyon is emberi és szimpatikus figurákat! Erős 4-es.


41. Cute Unicorn (2019-11-16 14:20.39) aaaaa
gyenge



40. Leslie36 (2019-08-24 14:21.08) aaaaa - (válasz Convar 39. hozzászólására)
Köszönet, hogy ezt ilyen jól megfogalmaztad, pont ez jutott eszembe nekem is :) Amikor először olvastam a Pornó-t, még talán jobban tetszett mint a Trainspotting. Aztán úgy volt hogy elkészül a folytatás, és mire már mindenki lemondott róla, akkor kijöttek ezzel a sztorival...ami elég gyenge lett szerintem. Három pont, de csak a Choose life jelenet miatt :)


39. Convar (2019-03-29 00:02.54) aaaaa
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, miért nem a Pornó-ból csinálták meg a 2. részt? Mennyivel jobb lett volna, mert akkor nemcsak egy sima nosztalgiavonatot kaptunk volna (ami egynek azért így is elment, csakhát lett volna ebben több is, mint az alábbi sorokból sztem nyilvánvaló) :

Irvine Welsh - Pornó (csak hogy tisztán lásson mindenki, aki nem tudná: amúgy az első rész alapjául szolgáló regényt is Irvine Welsh írta, tehát a Pornó tulképpen a Trainspotting regénybeli folytatása). Rövid tartalomismertető:

"Tíz évvel a Trainspotting után a Pornóban Renton helyett a Beteg Fiú főszerepel, ki búcsút int strici-szélhámos karrierjének és meglátja az igazi nagy pénzt egy alacsony költségvetésű pornó film forgatásában. Rentet is Amszterdamba hívja mihasznáskodni míg Spud szert tesz egy barátnőre és egy gyerekre, közben Leith történetének megírásán munkálkodik. A Beteg Lány személyében Welsh új szereplőt ad a fiúk mellé. Nicola Fuller-Smith-ben, a Beteg Fiú rátalál a lázas nemi vágyának csillapítójára és egyben a lélek-gyalázó boldogsághoz vezető útra, keserves pofáraeséssel. Mindezek alatt nem egyszerű Begbie személyiségfejlődése sem - pszichésen veszélyesebb, mint az előző könyvben... Tíz évvel ezelőtt a drog volt a nyugati tömeg-szenvedély, mostanra a pornográfia vált az ifjonti hév tárgyává. Tíz év telt el a Trainspotting óta..."
[link]

És egy másik általánosabb is:

"Tíz évvel a Trainspotting után Simon "Beteg Srác" Williamsont ismét Edinburgban találjuk, egy hosszú, Londonban töltött időszak után. A csalóként, striciként, férjként, apaként és üzletemberként is megbukott Beteg Srác váratlanul egy olyan lehetőséget kap, amely az utolsó esélyt jelenti számára kikeveredni kudarcaiból. De hogy valóra tudjon válni ez az álma, ahhoz egy pornófilmet kell megrendeznie és sikerre vinnie. A feladatot egyedül nem képes megoldani, ezért új barátai mellett össze kell állnia régi haverjával, a rég nem látott Mark Rentonnal... A Pornó világában viszont semmi sem egyszerű, így a Beteg Srác és Renton is hamarosan rájön arra, hogy megoldhatatlan problémát jelent irányítani az egykori csapatot: az egyre jobban bekattanó Frank Begbie-t, a drogtól elhülyült Spudot, de leginkább egymást."
[link]


Szóval maximálisan egyetértek ezen cikk szerzőjével, miszerint

"Kétség kívül „kurva jó” filmet lehetett volna készíteni a T2 Trainspottingból, sajnos azonban Danny Boyle rendező nem így döntött. A kurvák és a pornó világa meg sem jelenik a filmben, helyette kizárólag arra koncentrált a rendező, hogy minél többször helyezze a korábbi filmjének ikonikus beállításaiba a kedvenc kis drogos karaktereit. Pedig az amatőr szexfilmkészítés világáról – különösen az ezredforduló utáni korszakról – még alig készült mozgóképes feldolgozás. „Welshi” szófordulattal: a T2 Trainspotting film lyukra futás helyett kihagyott ziccer lett."
[link]


Hát igen. Erre, ha ez lett volna egy az egyben megfilmesítve tuti uúgy emlékeznék mint az 1. részre.

Ezt a T2-őt, ami végül ugye elkészült a Pornó teljes figyelmen kívül hagyásával, kb. fél éve láttam, de már szinte semmire sem emlékszem belőle azon kívül hogy a végére Begbie teljesen megkattan, ezért le is kellett állítani.


38. Colby86 (2018-04-16 16:51.42) aaaaa
A címéhez méltóan a T2 is egy elég jól sikerült folytatás. Szerintem aki szerette az első filmet (és ki ne szerette volna), annak ez a rész is bejövős lesz. Nekem főleg az első fele tetszett nagyon, a végét kissé összecsapottnak éreztem. Valamint a bolgár lány karakterét éreztem még indokolatlanul súlyosnak. Összességében örülök neki, hogy elkészült ez a folytatás.


37. Dobsony (2017-07-28 13:43.04) aaaaa
Én is nagyon jól elvoltam vele. Kimondottan kedvelem a brit filmeket, a szigetországban készülő alkotásoknak van valami különleges feelingjük, ami vagy bejön, vagy nem. Hát nekem nagyon bejövös. A Trainspotting húsz évvel ezelőtti első részét sosem éreztem magaménak, valahogy ez a narkós világ annyira nem tud megérinteni, talán mert sosem éltem vele(benne). Persze tudom egy kult mozi, sokaknak kimondott kedvence.
Mindenesetre én a második részt is legalább annyira élveztem, mint az elsőt. Szépen felépítették a történetet, jól visszanyúltak a múltba, ha valaki elfelejtett volna pillanatokat, tudja mit-hova kell rakni.
Begbie még nagyobb állat, mint volt, a fehér ember nem felejt tipikus példája, a bosszúszomja félelmetes és valljuk be, jogos. Spud és a Beteg Fiú mitsem változott, én Renton karakterét nem találtam semmilyennek. Túlzásnak a skót nacionalista összejövetelen levő hitelkártyalenyúlást és az ott előadott showmüsort találtam, az több volt mint nevetséges.
Mindenesetre teljesen vállalható lett a 20 évvel ezelőtti alapfilm folytatása, és valószínű ezt továbbragozni értelmetlen lenne. ;)


36. Kondi76 (2017-07-28 13:18.33) aaaaa
Trainspotting 2. Még leírni is furcsa. Sosem gondoltam volna, hogy valaha folytatása lesz e remek kultfilmnek, bár valóban több szálon is nyitva maradt anno a történet – tehát „adhatta volna magát” a folytatás.
És mégsem. De nem is hiányzott! Kaptunk a ’90-es évek közepéből egy (kiváló rendezőtől) hihetetlen (már akkor) kultusz filmet, és annyi. Sokszor megnéztük, - közel azonos korosztályként – sokat töprengtünk is rajta, mert valljuk be szórakoztató is, de „nagyon nehéz” film is egyben!
Most, hogy meg lett, féltem tőle! Mindig kockázatos egy ilyen „mértékű” filmhez úgymond hozzányúlni (igaz ez egyrészt a ma oly divatos remake-ekre, de a folytatásokra is). Gondoltam, nem is biztos, hogy meg kellene nézni! De azért mégis.
Hát, Trainspotting is, meg nem is!  Nyilván egyrészt épít az alap sztorira, tehát folytatja, magyarázza az azt követő eseményeket. Ez jó, e nélkül nem is lehetett volna folytatásról beszélni. És, hát tulajdonképpen erre legkíváncsibb az ember, pláne egy igazi drogos közegből fiadzott történetnél. Túl sokat azonban (érezte ezt az ember azért előre) nem tesz hozzá a Trainspotting „mivoltához”, de legyünk reálisak, nem is az a folytatás lett, ami még az előzményeket is lerombolja, vagy még annak az értékéből, fényéből is elvonna.
Begbie és Spud abszolút favorit, mindkettő a maga módján. Ők gyakorlatilag semmit sem változtak (néhány ránctól eltekintve természetesen). És hát, míg az első rész teljesen a DROG körül forgott, itt úgy érezzük - annak némi következményétől eltekintve -, hogy már nem ez a központi téma, sokkal inkább az IDŐ. Az idő, annak múlása, az elmúlás következményei, az elvesztegetett (eldrogozott) idő, - életek, - lehetőségek! Ebből a szempontból még majdnem szívet facsaróbb is lett a történet, hiszen a szereplőkkel mi is együtt idősödtünk, lettünk érettebbek, változott meg a világnézetünk. És jutunk a filmet nézve velük együtt ugyanoda, az idő, az élet nem visszafordítható (viszont elpazarolható)!
„Éppen ezért” gondolom Renton monológja – kissé kibővítve – újra előkerül, és most is üt! Nem beszél ő hülyeségeket!  És ami még nagyon üt a filmben, az a zene. Tényleg szenzációs zenei aláfestést kapunk helyenként a történetben. Így a zenével, egy-egy ismert helyszínnel, egy-egy elvarratlan szál folytatásával azért sikerült nemcsak visszakacsintanunk a múltba, de vissza is hozza a film azt a bizonyos feeling-et.
Összességében (erősen támaszkodva az első részre, mint nosztalgia tényezőre) szerintem jó lett, ha nem is „olyan jó”, mint az elődje. De az is lehet, hogy van olyan jó, csupán ismerjük már a karaktereket, a történet egy részét …


35. Palot (2017-06-20 14:49.31) aaaaa
Olvasva a kommenteket kicsit félve néztem meg. De talán ennek köszönhető, hogy végig élveztem, nekem nagyon tetszett. Kellemes csalódás!


34. Entersp (2017-06-20 03:20.01) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=PgsfVJMWL0E
Igen, van itt választék...:)


33. Entersp (2017-06-19 00:07.26) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=HVDZOKf_Pyg
Oké, Diane kaphatott volna többet...


32. Városi vadász (2017-06-13 22:16.17) aaaaa
Hm, nehéz mit mondani. Ennek a filmnek nem volt lelke. Emlékszem az első részben meggyújtanak egy cigit, és miközben szívják felizzik a parázs. Még a fitness-szutykok is rá akartak gyújtani. Itt messze vagyunk hát szinte mindentől. Nem igazán értem miért volt szükség a folytatásra. Akkor a drog most rossz? Vagy aki már egyszer csinálta az már baszhatja? Valami ilyesmi kering, de nem kell a válasz. Ez már nem az. De most megnézem az első részt, ahhoz legalább kedvet kaptam.
De azért a legkirályabb a vécés jelenet volt, mikor megismerték egymást. XDDD


31. Tjunior (2017-06-11 18:12.55) aaaaa - (válasz Entersp 29. hozzászólására)
Kapható az ncore boltban, de ez kb minden mozis filmnél megfigyelhető


30. HMáté33 (2017-06-11 17:51.32) aaaaa - (válasz Entersp 29. hozzászólására)
túl drága a vizezett cola a moziban.


29. Entersp (2017-06-11 17:22.16) aaaaa
Mi a magyarázat arra, hogy júniusban indultak be a hozzászólások?


28. Tjunior (2017-06-11 16:49.53) aaaaa
A Trainspotting a 90 éves igazi kultuszfilmje, az én generációmnak abszolút igazodási pont. Kellett folytatni? Nem, de végül is Irvine Welsh is megírta a folytatást, akkor meg miért ne. Valahogy önmagában kellene értékelni a filmet, mert értelemszerűen a közelében sem lehet az első részben. Egyszerűen azért mert nem a 90es években vagyunk és akiknek meghatározó élmény volt, ők is 20 évvel idősebbek.
A 2.rész nem fáj, korrekt, vannak eltalált pillanatai. A főszereplő négyes még mindig hibátlan, építenek a nosztalgiára de nem zavaróan. ÉS ennyi, semmi több. Felesleges folytatás de nem rúg bele az eredetibe.


27. Brundle (2017-06-10 20:19.35)  
Én ma láttam mind a 2 részt elsőre felirattal, és nekem úgy átlagban véve nem lett rossz a végeredmény, egy olyan érdekes sajátos felfogású film a maga területén és világában mindenképp. Szóval mindent egybe vetve kellemes csalódás volt, mind a 2 rész érdemes rá időt szánni mindenképp szerintem.


26. Sithlowag (2017-06-10 19:26.58) aaaaa
Mégvalami:Renton "anyja árnyéka" zseniális megvalósítás!


25. Entersp (2017-06-10 19:00.08) aaaaa - (válasz Cthulhu6 24. hozzászólására)
Remélem, mielőtt beadtad a pénzt, szépen felemelted a magasba és körbeforogtál vele.


24. Cthulhu6 (2017-06-10 18:38.51)  
Pénzbeszedő produkció.
Nulla hozzáadott érték.


23. Sithlowag (2017-06-10 18:36.48) aaaaa
Az indítás nagyon ott van.Egy órán keresztül,és még kicsit Renton a válaszd az életet monológjával bezárólag(ami szintén nagyon ütős)..

Aztán..SPOILER:

Úgy éreztem kifogytak az ötletekből,vége lett..a monológ volt a katarzis,és nem igazán akarták továbbvinni ezt az

"eltelt 20 év,változtak ugyan de mégsem tudnak normális emberek lenni,de próbálkoznak" vonalat,

aminek szerintem több értelme lett volna mint Begbie bosszújának,
vagy annak hogy hogyan húzza le őket a csaj..Őszintén szólva jobban örültem volna ,ha az első egy órát viszik tovább,illetve fejezik be..mondjuk valami olyasmivel hogy habár drogosok,furcsák,mégis emberek teli érzelmekkel,hasonló vágyakkal mint az átlag..esetleg össze is jöhetett volna nekik,uram bocsáss valami jó a végére..vagy örülhettek volna egymásnak..jobb lett volna valami ami róluk szól,és nem egy új bár létrehozásáról,hanem úgy igazán,RÓLUK.vagy valami..
Begbie is elég hiteltelen volt,annyi év börtön után semmit sem változott(annyira nem tartottam sosem elmebetegnek hogy ne változhatna),és kicsit mókás volt(már maga a szökése is egy agyonkamerázott objektumból) hogy ahelyett hogy örült volna hogy kint van lazán elmegy rabolni a rég látott fiával,és ő meg lazán elmegy vele :))))
-Óh,persze apa,menjünk,csak befejezem a házim,örülök hogy itt vagy!"..(kb)

leszámítva ezeket,és főleg az első egy óra (és kicsit)miatt ez egy jó film!7/10


22. Kék kereszt (2017-06-09 16:04.32) aaaaa
A Trainspotting az elveszett generáció..sötét és fájdalmas himnusza..mely minden egyes alkalommal kegyetlenül földbe döngöl..

Kettős érzések kavarognak bennem..Imádom az eredetit és nagyooon látni akartam a folytatást,tetszett is,de mégis azt mondom,jobb lett volna ha soha nem készül el..
Szerencsére szó sincs arról,hogy rossz lenne,vagy méltatlan a nagy elődhöz.Danny Boyle tisztában volt mekkora felelősség folytatni a 90-es évek egyik legnagyobb kultfilmjét ami megannyi ember életére volt hatással..Tudta,hogy ha meggebed akkor sem bírja ugyan azt a hatást elérni mint anno..Azt egyszerűen már nem lehet..Így nem erőlködés lett belőle,hanem egy kellemes múltidézés amiből végig nagyon hiányoznak a régi érzések..Nem volt felkavaró,megdöbbentő,letaglózó..sem pedig fájdalmas..Ez már egy teljesen más film ami nem mert bevállalós lenni.A T2 nem csak nosztalgikus hangulatú,hanem maga a nosztalgia.Boyle tudatosan végig erre épít és nem csak 1-2 poros,megfakult emléket húz elő a múltból a migidézett jelenetekkel,utalásokkal stb hanem az egész filmet egy nagy emlékké teszi..
Jó volt újra látni ezt a 4 lúzert akik ennyi idő alatt sem voltak képesek teljesen túllépni önmagukon..Itt egyértelműen Spud és Begbie karaktere a legjobb és a legmélyebb,de a többiek is okoznak kellemes pillanatokat.Őket nézve eszünkbe jut az is,hogy mi magunk milyenek voltunk 20 éve..
Renton mostani aktuális,válazd az életet monológja is pofás,de hol van ez az eredetiben elhangzott,fájdalmasan őszinte igazságokhoz képest..
Az önkifejező képi világ szép,a zenék most is nagyon jók,a humor is befigyel olykor és a hangulat is végig érezhető,de a katarzis ezúttal elmaradt..és egyszerűen csak véget ért..
A T2 olyan mint egy vihar utáni elmélkedés a veszteségekről..


21. Rántott Birkaszósz (2017-06-04 15:24.26) aaaaa
Az első rész akkora kedvenc volt tinikoromban, hogy azt nem fogja űberelni, de azért rendesen összerakták. Annak ellenére hogy ismerősök szerint nagyon szarul sikerült, szerintem egyáltalán nem volt szar és nem hozott szégyent az első részre. Elkapták a fonalat. a karakterek fejlődnek, ugyanakkor teljesen felismerhetőek.
A plot azért nem volt az igazi, legalábbis 1-2 fehér folt tátongott, de volt annyira nosztalgikus, hogy ne érdekeljen.
A zene meg már megint ütősre sikerült.
Viszont annyira skótok, hogy kellett az angol felirat hozzá, habár a végére megszoktam.
Áh, jó volt ez, megérte.


20. Entersp (2017-05-31 22:59.56) aaaaa
Végre fenn van, hallga!:
http://www.youtube.com/watch?v=TNSjiXx1kzc


19. Caseyjones (2017-04-16 15:14.57) aaaaa
Nekem nagyon tetszett, szerintem valamivel jobb, mint az első rész (bár megmondom őszintén, azt elég régen láttam). McGregor továbbra is nagyon illik a szerepbe, de úgy gondolom, a legjobb Jonny Lee Miller, és az általa megformált karakter. Már az első részben is Sick Boy volt a kedvencem.:)
Amúgy a film fénypontja az, amikor Mark magyarázza a már jól ismert "Válaszd az életed..." szöveget - nálam legalábbis.


18. Johnny Saiper (2017-03-22 23:33.32) aaaaa
Várakozáson felüli filmélmény, nekem jobban tetszett, mint az első.


17. BeL1eVe (2017-03-17 23:31.17) aaaaa
Az első rész lehengerlő narratívája itt elmarad, de ezt leszámítva rettenetesen szórakoztató darab. Jó volt újra látni ezeket az arcokat. :)


16. Randal (2017-03-17 23:15.50) aaaaa
Látványvilág csillagos ötös, nosztalgiafaktor célszerű használata pipa, hangulat átjött, gondolatiság a végére állt össze. Az első részből áradó naturalizmus elpárolgott, más film lett, nekem pedig idő kellett, mire váltani sikerült az elvárásaimon/befogadói attitűdömön, de amikor sikerült, akkor vitt a film magával. Akkora kult lehetn nem lesz, mint az előző, de hogy ez is sokszornézős nálam, az tuti.


15. Delpiero (2017-03-13 09:19.15) aaaaa
[link]
Interjú a rendezővel (is)



14. Entersp (2017-03-09 01:55.14) aaaaa - (válasz Bede István 13. hozzászólására)
Takarodj innen el! Gyekér!


13. Bede István (2017-03-09 00:07.43)  
qrva jó film


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2019-12-19 14:3342 hsz
SeenSithlowag, 2017-06-17 23:374 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk