Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Maga a pokol
- AMC, 02:10
Poseidon
- RTL, 02:50
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00
A sárkány visszatér
- Film Mánia, 03:15
Kopp-kopp
- Mozi+, 03:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - A kör (2017) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
45. Mclane 2 (2022-04-30 14:57.29)  
Én mostanság eljutottam az eredeti regényhez is: [link] , és bár a filmmel már volt dolgom korábban az igaz de nem rég néztem újra és azután jött a könyv, jó néhány nap alatt jutottam el a végére és így a téma teljes ismeretében úgy vagyok a filmmel, hogy maga a film magában nem rossz még most sem el lehet vinni mint filmet és megvan a mondanivaló is félig meddig. De ha úgy vesszük hogy hasonlítás a könyvvel akkor nagyobb szinten sajnos eléggé kiforgatták, azt a jobbfajta eredeti irományt amiire épített mert az egy nekem nagyon tetsző regény lett sok szinten konkrétan a mostani időszak 1984 regénye, a digitális világra megírva és sok tekintetben jóval pesszimistább a szellemisége mint a filmnek pláne a vége miatt, aminek semmi köze a filmesek zárásához amit ők tettek a filmhez hozzá. Meg még sok más dolgot is direkt kitettek a filmből meg valahol lefaragtak de rendesen nagy bánatomra, de mindent egybevéve úgy vagyok vele hogy mint film félig meddig azért jó és ilyen nagyon kicsit hanyag módon, karcolgatja Dave Eggers eredeti történetét de sajnos igazán nagy átérzéssel teljesen nem adja vissza pedig jó lett volna az is sokkal jobb szerintem mindenképp.


44. Emylio (2021-03-29 15:29.00) aaaaa
Nem nagy eresztés. A vége meg kifejezetten sz@r.



43. Entersp (2020-06-29 16:12.22)  
Aki vette a fáradságot, az nagyon jól tette...


42. Learten (2020-06-29 14:19.28) aaaaa
Még annyit, hogy nem értem mi baj van a nyitott végű történetekkel. Pont az elgondolkoztatás a célja. Ahogy a kommenteket utólag végigolvastam, ez be is jött. Aki megoldást vár, akkor csalódni fog, mert a filmben vázolt jövőképre még nincs megoldás.
Ugyan sokan lehúzzák a filmet, de vettek annyi fáradtságot hogy a történetet értékeljék.
Úgy egyébként a negatív szereplő nem azt jelenti hogy rossz szinész, csak itt épp unszimpatikus szerepet játszik...


41. Learten (2020-06-29 13:25.52) aaaaa
Több filmnél is értetlenül állok, hogy miért húzzák le. Ez a film minimum jó és elgondolkoztató, aki elég "öreg" hozzá (mondjuk minimum 35 éves), hogy lássa ez a tendencia annak akár szenzációs.
Visszatérve a lehúzó értékelésekre, egyre jobban úgy látom hogy sokszor a témát értékelik, mennyire pozitív vagy negatív. Ha valami rossz dolgot jelenít meg a film akkor sokan lehúzzák. Pedig ilyenekről is kell képet alkotni, a film attól függetlenül minimum jó szerintem.


40. Marsbolha (2018-07-05 19:06.19)  
Van új? Nekem ez új! Itt is kimászik a szellem a tévéből?


39. Vikike911 (2018-05-29 17:15.14) aaaaa
Örülök hogy elkészítették a filmet mert a könyv kevesebb emberhez jutott volna el


38. Mclane 2 (2018-04-08 08:26.13)   - (válasz Szpeter 35. hozzászólására)
Nos igen én idén láttam valamikor nemrég a filmet felirattal, hát engem megijesztett a dolog amit itt mutattak bár én is Facebook használó vagyok az tény, de én ki is bírom nélküle és nincs mindig nyitva a telefonom Wifi része, és nem nyúlok oda minden szedett vetett pittyegésre ami épp előjön sűrűn. Én úgy vagyok vele ha van rá időm és akarok foglalkozom vele ha nem akkor meg elvan az nélkülem is, de visszatérve a filmre érdekes darab volt és bár eddig még nem jutottam el olvasás terén, de elvileg van a filmnek könyveredetije is ugyan attól a Dave Eggers nevű írótól akinek egy másik Tom Hanks film is kötődik a nevéhez, a Hologram for the King aminek szinté kapható nálunk a könyveredetije Hologram a királynak címmel. Szóval nem is tudom néha de nekem ez a film a maga mindenbe belemászó jövőképével nekem túl ijesztő volt, ezek után meg pláne maradok az eddigi taktikánál csak akkor időzök efféle dolgokkal ha időm is jut rá meg esetleg kedvem is, de a vége kicsit nekem is hiányérzetes volt ott volt a leleplezési szándék de tudtuk is értelmezni a végét meg nem is, nekem legalábbis nagyon így jött le a dolog.


37. Nyolcadik utas (2018-03-30 09:02.50) aaaaa
Ha nem vigyázunk, mindenkit magáévá fog tenne a XXI. század. Ki emlékszik még az iwiw-re? És hol van már?
Magyarországon már majdnem ötmillió facebook profil létezik. És a karaván halad...
Volt szerencsém elolvasni Eggers könyvét, ami a film alapjául szolgált és az sem meglepő, hogy nagyon gyorsan került a történet mozivászonra.
Hermione Watson tőlem nagyon távol áll minden tekintetben, és bár néha guvadt szemekkel lesem a trendeket és a kikiáltott sztárokat, belátom, a közízlés sokszínűsége felszínen tarthat bárkit és bármit.
Egyébként a film tömörebb, pulzálóbb, mint a forrása és emiatt nekem jobban tetszett valamivel. A történet vége "nagy szarban vagyunk", bár feloldásnak tűnik, mégsem az. Mert az a jövőkép, ami elénk vetül - a magánszféra teljes eltörlése - a legborzasztóbb dolog, amit eltudok képzelni. Tökéletes demokrácia nincs, demokrácia sem nagyon, hiszen az egyik lexikonban a demokrácia címszó alatt a bekezdés végén még annyi olvasható, csak az azonos szinten lévő emberek élhetnek egymással a demokráciában. Postás a postással, kubikos a kubikossal, cégtulajdonos a cégtulajdonossal. De egy segédmunkás sosem lesz demokráciában egy cégvezetővel.
A film amolyan segélykiáltás. Nem magyaráz, hagyja, hogy amit látsz, átélsz, magadban formázd, és célt sem tud mutatni, hiszen ebben a korban, írd és mond, ebben a történetben élünk mi magunk is, mert a filmben látott (jövő)kép már-már a jelenünk.
A konklúzió egyszerű. N
Nagyon észnél kell lennünk!


36. Pgyuf (2018-02-10 17:54.08) aaaaa
Érdekes, én azt vártam volna, hogy összeomlik a rendszer befejezésnek.
Tanulságos. Nem értem miért húzzák le többen?


35. Szpeter (2018-02-04 22:06.03) aaaaa
Nem tudom, hogy csak nekem tűnt fel a két vezér döbbenete és kínos feszengése, hogy ők is legyenek "átláthatóak"? Mert nekem ez volt a poén és ezért nem látom olyan rossznak a filmet. És ezért nem gondolom, hogy Emma Watson figurája teljesen ostoba volt. És a sok negatív véleményt megfogalmazó közül vajon hányan lelkes arckönyv felhasználók?


34. Cthulhu6 (2017-11-21 17:17.21) aaaaa
Jó film lenne, ha valóban részletekbe menően jellemzi a témát, és ha a befejezés nem ilyen elnagyolt.

Ellenben így, ahogy van, én - a főhős szavait idézve - inkább egy kihagyott lehetőségnek látom.


33. DInnyetimi (2017-11-12 20:09.28)  
A filmet nem tudom filmként értékelni Hogy játszik benne ez meg az a színész, hogy milyen logikai bukfencek vannak benne... milyen az operatőri munka..satöbbi. Pedig milyen fontos is ez, itt meg aztán főleg. Tényleg?
Olvasgatva a hozzászólásokat, látva az értékelést, és ismerve az embereket...ez a film kap és fog kapni hideget meleget egyaránt.


Egyébként ezzel a mondattal akartam kezdeni:
Welcome to the real world.
Szerepel-e ebben a filmben olyan, ami már most ne létezne?
S innentől egy kicsit ijesztő ez a film. Most pedig itt a reklám helye: ajánlanám egyúttal Oliver Stone Snowden moziját.

De tudom, hogy úgy van ez, hogy ahány ember annyiféle nézőpont. Így már nincs is értelme belemenni ennek a filmnek a kifejtésébe. :D
Akihez el kell jutnia a filmnek, ahhoz el fog jutni, s mindenki oda teszi, ahová akarja.
Az már egy másik kérdés, hogy ezzel a filmmel mit is akartak a létrehozói..


32. Randal (2017-10-29 20:09.55) aaaaa
Nyugodtan lehet eltúlzottnak mondani a film témáját. De amikor médiatanárként 15 körüli diákokkal kezdek el beszélgetni a magánügy és közügy közötti különbségekről, és hogy a magánéletet miért kell tiszteletben tartani, miért nem kell minden személyes dologgal rögtön a közösségi portálokra menni, akkor többnyire csak pislognak, és fogalmuk sincs róla, miről próbálok beszélgetni velük. Úgyhogy ameddig ez a helyzet, addig szerintem az ilyen filmekből sosem elég.


31. Chris92 (2017-10-13 22:30.08) aaaaa
Az online világ kihatása mindennapi életünkre, a bennünket behálózó technika, a mögöttük álló cégek, amik már a való életben is egyre jobban úgy épülnek fel, mint egy kultusz, amiből ha megpróbál kiszakadni az ember vagy a sötétebb mechanizmusaikat felfedni, akkor eltaposnak.
Csupa érdekes és provokatív téma. Egy feszült, izgalmas vagy legalábbis elgondolkodtató filmet várunk el ezek alapján nem igaz? Ehhez képest megkaptam a legszárazabb, legeseménytelenebb, legunalmasabb fércművet, amit ember el tud képzelni. Tehetséges színészek sora darálja az üres dialógusokat és mozognak tanácstalanul a díszéletekben, mint egy rakás próbababa, mégis milyen már az a film, amit még Tom Hanks jelenléte se tud megmenteni? Hát pont ilyen.


30. Chim (2017-09-23 09:40.52) aaaaa - (válasz Rudicus 18. hozzászólására)
"A StarTrek-ben Cyborg az, ahol az egyének elvesztik egyéni mivoltukat és beleolvadnak egy egységbe"

Ne már. Az Borg, nem Cyborg!!

Amúgy én majdnem stroke-ot kaptam a filmtől, főleg, amiről arról beszélnek, hogy helytelen ha nem teszed közzé minden pillanatodat...


29. TurboHagyma (2017-09-22 20:23.05)  
naon rossz film


28. Cressida6 (2017-09-22 19:25.32)   - (válasz Rudicus 18. hozzászólására)
Jól összegezted az egészet,és Én is csak csatlakozni tudok a ' meglátásaidhoz ' sőt még a politikai vonaladdal is teljesen egyetértek veled,és nagy kár,h. tényleg ennyire naiv emberek élnek közöttünk akiket egy kis mézesmadzaggal meg lehet venni.


27. Volentics (2017-09-22 18:25.09)  
Húha! Érdekes elgondolás! De ilyen soha sem lesz szerintem, igaz egyre jobb a technika!


26. Emmersson (2017-09-21 11:54.36) aaaaa
Nem volt ez rossz! Egyébként pedig inkább ilyen mozikat nézek, mint bárgyú szuperhősös egy kaptafa baromságokat :P


25. Türkiz (2017-09-19 22:25.35) aaaaa
Nem mondom, hogy világmegváltó film..De annyira rossznak se gondolom.Valamennyire elgondolkodtatott,a cég is tetszett, már úgy külsőben meg juttatásokban.Engem lekötött így elsőre,attól függetlenül,hogy valószínűleg újra nem nézném meg.


24. Gáborka10 (2017-09-19 18:16.22) aaaaa
Nagyon gyenge szinészi alkítás(ok)! Rossz rendező választás...Túlgondolt történet, egyszerűen szar az egész.


23. AstarothZ (2017-09-17 23:53.06) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 21. hozzászólására)
Hogy nekem mi a szar film, azt majd én eldöntöm.


22. AstarothZ (2017-09-17 23:51.25) aaaaa
Most olvasom a többi hozzászólást. Általánosságban mindenki a köztéri kameráktól tart, pedig az igazán nagy gond majd az lesz, amikor - a bankszámlákhoz hasonlóan - minden személyes adatot egy cég fog tárolni és birtokolni. Az egész életünket! Aztán egyszer csak az mondja majd a Guggli, hogy akkor mától 1000USD/hó a havidíj...
, vagy az már eleve nagyobb baj, hogy sok ökör teljesen önként osztja meg a saját személyes dolgait a "közösségi médiákon"... hol van ehhez képest pár térfigyelő kamera.


21. Evile-Elvis- (2017-09-17 23:42.18) aaaaa - (válasz AstarothZ 20. hozzászólására)
Szar a film AstarothZ! Ez a nagy helyzet, nem a jövőképtől fosták össze magukat.


20. AstarothZ (2017-09-17 23:38.23) aaaaa
Ez egy qrvajó film!!!
Nálam tízből 100. A pontszámból látom, hogy főleg facebook-os, twitter-es gyökerek értékeltek. A mentális beteg, okostelefon függő agyhalottaknak nem tetszik a felvázolt jövőkép?!


19. Wellington (2017-08-01 22:56.48) aaaaa
Csatlakozom az előttem szólókhoz+:
- A fészbúkot alapból utálom, mint a szart, mert nem vagyok kíváncsi arra, hogy az ismeretségi körömből a huszadik idióta majom mekkorát szart vagy milyen szép műtortát evett a bekapott-légy gyermeke születésnapjáról nem beszélve a fészbúkon körbemenő debil idióta pletykákról stb. ...;
- Emma Watson egy olyan buta tyúkot játszott a filmben, hogy az már kifejezetten fájdalmas még akkor is, ha a filmben a fészbúk elképzelt sokkal modernebb változatát is mutatták be nem beszélve a végéről. Optimális esetben és okos filmhős esetében egészen mást vártam volna...!;
Ja és Emma Watson hiteltelenül és gyengén játszott? KIBASZOTT hiteltelenül!!!
;)


18. Rudicus (2017-07-23 17:49.40) aaaaa
Ez a film ijesztőbb volt, mint a japán horror "A kör" című film!! Összekeverik a demokráciát a kommunával vagy valamilyen más elvakult szektával! Egy olyan közösséget akarnak létrehozni, amelyekre már volt a való életben néhány ezer példa!!!! De mindről kiderült, hogy a vezetői saját önnön érdekükből hozták létre vagy anyagi vagy politikai vagy egyéb más személyes okokból és az egész csak a birkák átverése.... ebben találhatunk némi hasonlatot a mai mostani társadalmi rendszerünkkel...(pl. egységes frakciói szavazat, noha abban a frakcióban egyéni képviselők foglalnak helyet, akik emberek százait képviselik, nem pedig a frakció vezető véleményét!!!) A StarTrek-ben Cyborg az, ahol az egyének elvesztik egyéni mivoltukat és beleolvadnak egy egységbe... olyan, mintha egy-egy összetett emberi lény csupán egy sejt lenne aminek többé nincs külön önállósága, személyisége, magán élete. Ha kívülállóként nézzük, persze elutasítjuk, tiltakozik az egónk és azt mondjuk, áááá, ez soha nem történhet meg....de belegondolt-e valaki, hogy hány ezer kamera figyeli az ország úthálózatát, hány ezer kamera van a különböző állami intézményekben, bankokban, az utcákon és most már az önkormányzatok is támogatják anyagilag a házak kapualjaiban a megfigyelő kamerák felszerelését és rendszerbe kötését, ahogy Erzsébetvárosnak is van kamerás megfigyelő hálózata!!! És az okostelefonokon is van kamera, amelyet egyes hackerek már be tudnak kapcsolni... a beépített GPS pedig jelzi, hogy éppen hol vagyunk, az adataink ott vannak a szolgáltatónál.... Nekünk az a szerencsénk, hogy az adatok kismillió szerveren vannak szerte-szét, még egyelőre, és talán sosem lesz rá elég pénz, hogy valakinek az eszébe jusson, hogy egy helyre kerüljenek és ezt meg is valósítsák! Az, hogy amikor a munkába mentél és nagyon viszketett a feneked és te körülnéztél és nem láttál senkit, ezért jól megvakartad, és ez nem került ki 1 milliárd nézőnek a youtubra vagy a googl+-ra, ma még szerencsének mondható.... Mindenhol a biztonságra hivatkozva engedélyezik ezeket a kamerákat, de ettől még elfelejted, hogy nem vagy láthatatlan, figyelnek. Van, aki vállat von és azt mondja, leszarom, nem is érdekel... de ha megállítanának az utcán és megveregetnék a vállad, hogy ügyesen vakartad a feneked, nem hiszem, hogy egy idő után ne lenne eleged belőle. Hogy mi lenne az ok, amiért ezt megtennék?? Csak hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára!-lenne a válasz, de Te mégis úgy éreznéd, hogy belemásztak az intim szférádba!
Én ezt a filmet csak azért tartom jónak, hogy erre figyelmeztessen, hogy tudjuk megvonni a határt, a fiatalok is megértsék, hogyha olyan videót posztolnak magukról a Facebookon, ahol segg részegek és hánynak, másnap nem biztos, hogy fel fogják őket venni egy fontos munkahelyre, amire már napjainkban is volt példa!!!!! És ne felejtsük el, hogy ma még azok az emberek, akik ezeket az adatokat gyűjtik és tárolják, még önálló egyének, akik lehetnek gyarlók, vagy betegek, vagy megvesztegethetők vagy rosszindulatúak...stb. és ezek az adatok máris kikerülnek onnan, ahonnan nem lenne szabad!
Igen, ijesztő, ahogy a főszereplő ennyire naív, buta és megtévesztik azok a látszólagos előnyök, amelyeket a rendszer nyújt. (Ahogy a szavazatokat is megvásárolják pár ezer forintért vagy Erzsébet utalványért, jó állásért, rezsicsökkentéssel és egyéb hasonló dolgokkal, csupán azt kell elnézned hozzá, hogy olyan dolgokra költsék a pénz, amiből te sohasem fogsz részesülni, 167 milliós villákra, festményekre, helikopteres utakra, ingatlanok megvásárlására..stb.) Nem akartam politikát vinni egy film véleményezésébe, de mindez amit elmondtam, benne van ebben a filmben, nem kell hozzá aberrált hozzáállás, hogy ez is az eszedbe jusson!!
Szóval, amikor azt reklámozzák, hogy legyél állandóan online, akkor tedd fel magadban azt a kérdést, hogy MINEK?? Miért lenne erre szükség??
A film sajnos csak a gondolat ébresztésig jutott el, megoldást sem ad... lehet, hogy talán csak tényleg ennyit akartak elérni....



17. Eldarion3791 (2017-07-10 11:18.09) aaaaa
Na megnéztem én is ezt a… valamit. Jelen pillanatban is keresem a szavakat, hogy jellemezni tudjam, mit is láttam, de a semmiről mit lehet mondani?
Emma Watson tulajdonképpen sztem tökéletes választás volt, mert a karakter pont olyan jelentéktelen, mint ő maga, sőt tovább megyek, Mae egészen egyszerűen arrogáns, és véééééégtelenül buta. Az egekig magasztal egy olyan rendszert, amit minden jó érzésű ember csípőből utasítana el, ontja magából a hülyébbnél-hülyébb ötleteket, majd mikor egy ember az életével fizet mindezekért, nem magát okolja, hanem a rendszert, amit létrehozott. Idióta. A film végével kapcsolatban pedig olyan érzésem van, hogy ez az ostoba liba semmit sem tanult az egészből, hanem továbbra is úgy gondolja, úgy jó minden, ahogy van. Szánalmas.


16. Kék kereszt (2017-07-02 20:05.35) aaaaa
A mai elkorcsosult társadalmunk élete a non stop online jelenlét körül forog..
A sztoriban volt potenciál és értelmes dolgokat is ki lehetett volna hozni belőle,ha hozzáértő kezek írják a forgatókönyvet,mert így csak egy végtelenül unalmas,sótlan,eseménytelen,kiszámítható és nagyon ostoba film,ami éles társadalomkritika helyett csak egy gyenge karikatúra lett..
Az ember naivan azt hinné,hogy Tom Hanks miatt érdemes megnézni,mert az ő neve garancia a jó filmre.Álltalában így is van,de ez most nem jött össze..Leélt Steve Jobsként ténfergett a színpadon..és unott fejjel tolta végig a kevéske játékidejét..Nem volt neki kihívás ez a pár tollvonásos üres karakter..csak a pénz miatt volt itt..Patton hobbit Oswald is jó arc,de a bulihoz ő sem sokat tett hozzá érdemben..Az abszolút mélypont az ártatlan bambi tekintetű Hermione..aki még önmagát is meghazuttolóan rossz volt..Ő színésznőnek tartja magát és ezzel a tudattal áll a kamerák elé..de nem az..nagyon nem az..Annyi tehetsége van mint egy zsák vigyorgó krumplinak..Ezt jobb lenne végre felfognia,mert amit itt is leművelt..az valami borzalom..Sajnos még ettől is fájóbb az a tény,hogy ez volt Bill Paxton utolsó filmje..


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-04-30 14:5745 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk