Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20
Hellboy 2. - Az aranyhadsereg
- Moziverzum, 16:40
King Kong visszatér
- Film Mánia, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Tippjáték (Foci)
Mit hallgatsz most?
Elátkozott város - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mi aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Assassin's Creed - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
145. Akkor is zoli (2022-12-04 13:44.06) aaaaa
Na kérem, itt egy film, ami sokkal jobb lehetet volna, mint amilyen lett!
Csakis azért kap tőlem 🌟🌟-ot, mert van benne egy olyan párbeszéd, ami kegyetlenül őszintén odanyomja a popcorntól savanyúan szájszagos, bambán bámuló néző elé, hogy éppen miért olyan tré az élete, miért egy rabszolga a saját világában! Persze ez nagyon kevés embernek tűnik fel...sajnos!
(Csak röviden: az embereket már nem érdeklik az alapvető jogaik, a szabadság, csak az életszínvonaluk, ezeket elérték a több évszázados kontrollal, mint a vallás, politika, meg a fogyasztás.) Nagyon igaz szavak, de sok az alvó ember...úgy tűnik jó munkát végeztek az évszázadok alatt!
Ezért a momentumért a film sajnos nem kaphat 5 🌟-ot...

...a film sajnos egy kalap trotty.

🌟🌟


144. Brigg (2021-09-09 14:54.28) aaaaa
Háttér: egy percet nem játszottam ezzel a játékkal, viszont szeretem a sci-fit (abban a szekcióban volt netflixen), illetve történelmi, öldöklős filmeket jól tolerálom, Michael Fassbender pedig az egyik kedvenc színészem.

Nekem ez a film egyáltalán nem tetszett. Nem gyakran szokott zavarni az alapkoncepció logikátlansága, hiszen simán megnézek Shyamalan-filmeket és némelyiket még szeretem is, de azért van egy lélektani határ. Genetikailag kódolt emlékek a DNS-ben? Visszanézhetően, kivetíthetően? Örökölt gyilkosgén? Mindenki gyilkos generációkra visszamenőleg? Szabadulás az akasztófáról, épületeken ugrándozás? Szabad akarat almája? A gyilkosság, mint társadalmi megrontó? Azért a lófasznak is van vége, már bocsánat. Nem Fassbender és nem is Cotillard baja, hogy ez egy szörnyű film... Egyszerűen csak pár koncepció jó játékban, és nem szabad megfilmesíteni. Ezt nagyon békén kellett volna hagyni, mert nem lett jó. Nagyon nem.



143. Jaho (2021-05-18 17:53.09)  
kíváncsi voltam rá, megnéztem, olyan mint általában a játék adaptációk, gyengus


142. Emylio (2021-01-26 07:32.03) aaaaa
Helyenként csak a látvány feledtette el velem, hogy mekkora nagy hülyeséget nézek.


141. Misafeco (2018-04-28 12:11.07) aaaaa - (válasz Sergio Alba 140. hozzászólására)
A Szentföld azóta keresztény volt, amióta a Római Birodalomban államvallássá vált. 300 évvel később indult az iszlám terjeszkedése, nagy területeket foglaltak el a Bizánci Birodalomtól (Kelet-Római Birodalom), Egyiptomot és a Szentföldet többek között. Itt a keresztények továbbra is szabadon gyakorolhatták a vallásukat, amennyiben fizették a rájuk kirótt különadót. Az ezredfordulóra ez megváltozott, üldözni kezdték a keresztényeket és a zsidókat, és a zarándokokat is egyre több atrocitás érte. Közben megjöttek a szeldzsuk törökök, akik szintén elsősorban Bizánc rovására terjeszkedtek, ennek a megfékezésére indultak a keresztes hadjáratok.


140. Sergio Alba (2018-04-28 11:48.33) aaaaa - (válasz Misafeco 139. hozzászólására)
Hát nem:DD

Nem vagyok nagy töri zseni


139. Misafeco (2018-04-28 11:47.06) aaaaa - (válasz Sergio Alba 138. hozzászólására)
"azért mentek a Keresztesek a Szentföldre, hogy bevezessék oda is a vallásukat"
Remélem nem történésznek készülsz. :D


138. Sergio Alba (2018-04-28 10:38.57) aaaaa
Jaj, pedig mennyi mindent ki lehetett volna hozni ebből a filmből, erre meg csinálnak egy unalmas, keresztényellenes maszlagot. Maga a játék se a története miatt volt jó, hanem az ugrálás egyik házról a másikra, csendben gyilkolás, esetleg az új részekben a hajó vezetés. A látvánnyal nincs gond, de a sablonos, kidolgozatlan karakterek rengeteget visszavett a filmből. Akcióból kevés van, és ebben a filmben a Jeremy Irons által alakított Alan Rikkinek lehet szurkolni. Hogy miért? Rikkin keresztény volt, és gondolom mindenki emlékszik, hogy azért mentek a Keresztesek a Szentföldre, hogy bevezessék oda is a vallásukat. Az arabok ellen által, és az Assassin testvérisége elkezdi gyilkolni őket.

1*


137. Nyolcadik utas (2018-03-14 09:24.00) aaaaa
Nem tudom a film mennyire hű a számítógépes játék világához, de engem lekötött a maga különlegességével. Egy pillanatig sem unatkoztam és annyira elrepült az idő, hogy szinte az idő múlását sem érzékeltem. Marhaság, vagy sem - mi az, mi nem az -, jól szórakoztam és jóval többet annál, hogy szinte semmit sem vártam.


136. Dindo (2017-12-07 07:55.29)  
Nagyon vártam a végét, azt hiszem öt részletben tudtam megnézni. Fassbendert és Mariont is nagyon bírom, de itt...Kár volt őket elpocsékolni tényleg.


135. Pedro23 (2017-07-25 15:25.30) aaaaa
Egy szó: Borzalom.


134. Delpiero (2017-06-20 22:13.49) aaaaa
Volt a filmben egy valóban lenyűgöző menekülős, tetőkön ugrálós, verekedős száguldós rész. Na a 2. csillagom azért a nagyjából 10 percért jár.

Egyébként hasonlóan vagyok a filmmel, mint az öreg Szamuráj. Rég volt, hogy egy látványra építő filmnek ennyire várjam a végét. De tényleg, a a film felétől már valósággal szenved az ember és könyörög, hogy érjen már véget ez a borzalom.
Kurzel hozta magával a 2 főszereplőt az előző filmjéből(ami szerintem szintén pocsék volt) és azt hitték a 'név' és a koncepció eladja majd magát.
Bizony nagyon mellélőttek. Tele van zagyvasággal, logikai hibákkal, teljesen felesleges karakterekkel és cselekményszálakkal.
Az év egyik legnagyobb bukása volt, teljesen megérdemelten. A folytatás pedig ezek után szinte kizárt, amit nem is bán szerintem senki, aki látta ezt azt elfuserált játékadaptációt.


133. DouGboy (2017-05-22 12:22.54) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 132. hozzászólására)
Az sem derült ki, miért kellett a kezeire adni a csuklópenge-izéket, amikor elvileg csak "emlékezni" tették be a gépbe és csak a régmúlt harcait élte át újra...?


132. Az utolso szamuráj (2017-05-20 15:57.02) aaaaa
Szép,nagy,ordító marhaság,de a legszebb benne-hogy még akciófilmnek is tré.
Most ne gondolkodjunk a játékban,mert egy film teljesen másként hat,máshogy hozza a drámát,hatásmechanizmust és nagyjából mindent,mint amiből esetleg készült.Itt kellett volna egy valamire való,tényleg...mondjuk már ki,egyszerű,fogyasztható történetet írni,aztán had rohangáljon Fassbender ezerrel ,meg harcizmozzon és ugrálgasson,mi meg együk a látványt.Ehelyett van itt kör...szilva ja nem,alma,és törekvés,hogy a Földön ne legyen erőszak,mindenki Coelho-t olvasson és abban a modorban kérjen elnézést ha átmentek mellkasán egy Waberers kamionnal véletlenül,továbbá a templomosok meg az asszaszínok közt legyen végre béke.Ehhez elkapnak nem kevés asszaszínt,akik közt van ázsiai meg fekete is hogy az ördögbe nem láttam egy eszkimót már,de amúgy ezeket csak "úgy" etetik,meg tartják életben,mert a rosszaknak igazából Callum Lynch kell,ő majd elvezet a megfelelő zöldségeshez.(lóóógika ugye,de kit érdekel)Callum mamáját mert "csak és juszt is" az eskü miatt megöli faterja-reménykedjünk,népünk fogyatkozó lakossága ezt az esküt nem tette le-hogy igazából miért...elmehetett volna akár az egész család is,de akkor nem lehetett volna drámaian megfordulni,a fiára nézni és egyebek.Callumot legközelebb úgy látjuk csak viszont,ki akarják végezni,ám a templomosok már az amcsi ítéletvégrehajtásba is besomfordáltak egy véletlenül kitárt kiskapun.
Vazzeg....akkora ökör,magát okosnak gondoló,felesleges,idióta hülye mondatokon kell átrágnia magát a nézőknek míg végre kap némi akciót,hogy az felért egy munkahelyi fejtágítóval az osztály leglassabb beszédű előadója prezentálásával.A kép mindig sötét,és igazából az akciók miatt érdemes ezt a vackot végignézni:ami van benne,jól néz ki,ez kétségtelen,csak állati kevés.Mondjuk,a háztetős jelenetek zsírok voltak-adjuk meg,ami a királyé.
A többi meg borzalmas:ritkán vártam egy látványmozi végét ennyire,mert a sok álfaszságtól már az idegroham kerülgetett.Fassbender zorán nézett,Marion meg nagy szemekkel,a film meg hasalt és nem is lehet csodálkozni,van néhány kötelező elem a játékból,de a saját lábán ugyanúgy nem áll meg,mint egy kettévágott katona.Azon vigyorogtam,saját koncepciójával is bajban volt,hisz Sophia elmondta,csak megélheti az emléket,nem változtathat rajta,viszont akkor miért is rángatózott a földön,ha nem azééé mert mást tett???
Phej,meg az az utolsó 10 perc,de úgy az egész mozi egy tökkelütött idiótaság:és Justin Kurzel csinálta múltkor azt a jó kis Macbeth-et.Folytani nem nagyon fogják,remélem,vagy akkor ne ebben a ...stílusban.


131. Grifid (2017-05-11 11:59.07) aaaaa - (válasz DouGboy 129. hozzászólására)
Az assassin's creed franchise legnagyobb, legütősebb húzása, hogy megtörtént valós történelmi eseményeknek és személyeknek ad egy fiktív de még hihető hátteret. Hiszen cáfolhatatlan a történelem ködén át. Mellesleg jobb tisztában lenni vele, hogy az assasszin rend, klán létezett, az 1000-1200-ig terjedő időszakban a legrettegettebbek voltak. Pár hónapja volt róluk egy nagyon állat dokumentumfilm a spectrumon. Őszintén szólva ki tudja lehet hogy sem ők sem a templomosok nem haltak ki, csak fejlődtek, integrálódtak, láthatatlanná váltak a társadalmak egyházak és kormányok-uralkodók számára. Végtére is minden hazugság 50 százaléka igaz. :D
Amúgy egyik frakció sem a hú de gonoszok kategóriája. A templomosok az emberi elme feletti hatalmat akarják, hogy ezzel megszüntessenek minden rossz cselekedetet, háborút, bűnözést és ren legyen. Az assasszinok pedig a szabad akaratot favorizálják.


130. Capt.JackSparrow (2017-05-11 09:17.46) aaaaa - (válasz DouGboy 129. hozzászólására)
A probléma az, hogy a legtöbb történetben tényleg csak "húdegonosz szervezetként" szerepel. A kedvenc történeteim azok, amelyekben nincs jó és rossz, csak a két oldal és a saját nézőpontjaik. A 3. rész, Black Flag és Rogue mélyebb betekintést engedett a Templomos Rendbe és elmosták a fekete-fehér nézőpontokat.

Történelem előtti időkben egy idegen faj uralkodott a bolygón. Egyik hátrahagyott ereklye, az "Alma".

[link]
[link]
[link]


129. DouGboy (2017-05-11 08:32.08) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 127. hozzászólására)
Akkor ezt esetleg kiejtehették volna a filmben is...

Mert én, a mezei néző, leülök megnézni egy FILMET, anélkül, hogy játszottam volna a játékkal, vagy olvastam volna a könyveket, és meghallom, hogy így Templomosok, meg úgy Templomosok, akkor arra gondolok, hogy ezek azok a Templomosok, akikről én is tudok... És olvasva Pítör lenti hsz-ét ez így, abban a korban nyilvánvalóan baromság és már a film legelején megkérdőjelezi számomra, hogy a készítők tanultak-e történelmet?
És mit jelent a "történelem előtti"?? Nagyon régen volt már a töri érettségi, de úgy rémlik, hogy, mikor elkezdtük általános suli 5. osztályban, akkor az ősemberrel kezdtük, előtte csak a majmok lehettek... :)
Cain? Nem vagyok szakértő, de az már vallás- és teremtéstörténet lehet, amit még csak véletlenül sem kevernék össze A történelemmel... (persze tudom a teremtés almája, vagy mi, is onnan jött nyilván...)

Na mindegy, egy szó mint száz, elég nagy ökörség volt az alkotók részéről csak így minden egyéb magyarázat nélkül a Templomos lovagrendet alkalmazni, mint húdegonosz szervezetet...


128. Csak annyit hogy... (2017-05-10 21:35.45) aaaaa
Ennek a bolondságnak sem volt több értelme mint utolsó kamuráj hozzászólásainak...


127. Capt.JackSparrow (2017-05-10 21:22.44) aaaaa - (válasz Pítör 126. hozzászólására)
Maga a szervezet, akkor is történelem előtti időkre vezethető vissza, Cain-ig. 1129, 1312, 1937 az újraszerveződés időpontjai. Ha minden igaz a következő játék majd abban a korban játszódik. A Templomos nevet csak azért használják, mert nem maradt fenn az eredeti név már nem maradt fenn.


126. Pítör (2017-05-10 21:17.01)   - (válasz Capt.JackSparrow 125. hozzászólására)
A Templomosok 1118-ban alakultak - az még benne van a történelemben -nem? Nem a "történelem előtti" időkben, akármikor is legyen az.


125. Capt.JackSparrow (2017-05-10 20:15.56) aaaaa - (válasz Pítör 124. hozzászólására)
A filmben/játékban szereplő szervezet történelem előtti időkre vezethető vissza.


124. Pítör (2017-05-10 20:07.22)  
A templomosokat 1314-ben kiirtották, megölték, kinyúvasztották, megsemmisítették a franciák pápai jóváhagyással. Néhányan talán túlélték a leszámolást Angliában, Skóciában, Portugáliában.
Mi a fenét kerestek 1492-ben Spanyolországban ekkora hatalommal?
Ja, a Nemzet Aranyát. :):):)


123. Grifid (2017-05-10 10:29.07) aaaaa - (válasz Rántott Birkaszósz 107. hozzászólására)
Az assassin's creed történelmi vonala szerint Colombus is az assassinok közés tartozott.
Assassin's creed 2-ben van rá konkrét utalás.
[link]
Sajnos a film egyik legnagyobb hibája, hogy aki nem ismeri a játékokat és a könyveket az a felét sem érti a miérteknek. Ja és szerintem nagyon nagy hiba volt a feliratozás, hiszen az animus automatikusan fordít mindent. :D
Ja és az Apple of Eden nem egy egyszerű fémgolyó és nem egy van belőle.


122. Brokeback (2017-05-04 18:17.50) aaaaa
SPOILER LEHETSÉGES!
Mindig egészen szerettem a számítógépes játékokat, bár a gépem kapacitása miatt az rpg makeres kis pötyögések a maximum, amit kipróbálhattam valaha is. Az ehhez a filmhez alapanyagot szolgáltató játékot így nem ismerem - de nem hiszem, hogy ha ismerném, sokat változtatna a véleményemen.
Kissé olyan érzésem volt a film alatt végig, hogy az alkotóknak fogalmuk sincs, mit akarnak kezdeni ezzel az egésszel. Elnagyoltnak, összecsapottnak érzem a főhősnek megírt előtörténetet, és a karaktere is hemzseg a sablonoktól. ("Találkozunk a pokolban, apám"? Komolyan?) A másik oldalon, a templomosokkal szerintem szintén ez a helyzet. Videojátékból szalajtott, kimért sablongonosz mindenki, kivéve a lányt, aki a mindig szükséges ingadozó, a beleesek-a-hősbe-és-átállok-a-végén-típus. Az eredetiség teljes mértékben hiányzik ebből a műből, és a hiánya néha már fárasztó.
De azért élveztem. A múltbeli jeleneteket főleg, a dinamikájuk és a sodró lendületük miatt, de a jelenbeli eseményeket is azért szívesen kísértem figyelemmel, főleg az assassinok fellázadásától kezdve. Szinte biztos vagyok benne, hogy többé nem fogom ezt a filmet megnézni, de egyszer kimondottan szórakoztató volt. Ha adott volna valami újat is, talán többre tartanám.


121. DouGboy (2017-05-03 09:03.55) aaaaa - (válasz Roberto 120. hozzászólására)
Jó, oké, végülis, azért profi gyilkos valaki, hogy észrevételnül, váratlanul végezze a dolgát... ezt elfogadom...
De nem is ez volt a film legnagyobb hibája sajnos. :(


120. Roberto (2017-05-02 19:45.12) aaaaa - (válasz DouGboy 119. hozzászólására)
"A főgonosz kiiktatása is a végén elég könnyen ment"

A szériának pont ez a lényege, hogy saját magadnak teremtsd meg az insta stealth killt.


119. DouGboy (2017-05-02 10:56.36) aaaaa
Ez elég gyengére sikeredett... a középkori részek még csak csak, de az a jelenkorban(?) játszódó történések... háááát... a hatalmas transformer-kézben rúgkapáló Fassbender elég röhejes volt...

A főgonosz kiiktatása is a végén elég könnyen ment... ráadásul az sem derült ki pontosan mit is tudtak volna kezdeni azzal az "almával"... azon kívül hogy elkezdett belőle zöld fény terjengeni... Na mindegy.

A színészi játék jóformán a nullához konvergál, nem is emlékszem, hogy láttam volna ilyen filmet, amiben az összes színész, szinte csak monoton hangon, fapofával felmondták a szövegüket... még csak véletlenül sincs egy félmosoly vagy egy kiáltás, semmi... hűvös közönnyel fogadnak mindent ami történik legyen az bármi...

Nagyon nagy jóindulattal 2*, talán csak a látvány miatt...


118. Chris92 (2017-05-01 21:53.13) aaaaa
Az első két játék összeturmixolása egy totálisan zavaros, inkoherens és nemegyszer vonatott masszába, ami ezer szálat indít el, hogy a nagy részüket lógva hagyja vagy teljesen érdektelen lezárásokba terelje. A stáblista tele csúcskategóriás színészekkel, de mindenki annyira tanácstalanul és enerváltan játssza a szerepét, hogy az döbbenet, elpocsékolni Fassbendert, Cotillardot, Jeremy Ironst, Brendan Gleeson-t, hihetetlen. Talán a középkori jelenetek húzzák fel valamennyire, de a szériához képest fájdalmasan kevés van belőlük, és az akciók megpróbálnak némi izgalmat csiholni de a többségük rommá van vágva. Századik szög a videojáték-adaptációk koporsójába.



117. Sithlowag (2017-04-24 15:08.28) aaaaa
Rossz film/jó játék


116. Városi vadász (2017-04-24 11:25.31) aaaaa
"Csodálatos."

De tényleg, ki találta ki ezt a történetet? Nem volt normális. Olyan jó kis filmre számítottam, valami jó harcos -ninjás - tököm tudja mire, de ez a reinkarnációs - visszaemlékezős - múltnézős f.szság rémisztő volt.

Köszönjük Emese.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAkkor is zoli, 2022-12-04 13:44145 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk