Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Levadászva
- Mozi+, 01:25
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Tapló télapó 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
33. Dobsony (2017-08-12 17:25.43) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 31. hozzászólására)
Kitettél magadért!
Ezt vártam, megkaptam. :)
Az első mondatodra maga Billy bá is büszke lenne.
Köszönöm, ez roppant szórakoztató volt.

Amit írtál a trágárság, bunkóság és taplóság háromszögéről és a humor összefonódásáról, sok fórumtárs remélem olvassa, és elgondolkodik rajta! ;)


32. Cersei Lannister (2017-08-11 14:07.00) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 31. hozzászólására)
:DDDD +1



31. Az utolso szamuráj (2017-08-11 13:09.40) aaaaa
A filmet szétszedő kritikák ellenére:én kurvára élveztem,ennél jobban már csak egy csinos női seggbe jobb beleélvezni,hogy a tárgynál maradjak.
A Tapló télapó azért volt akkora siker régen,mert az emberek jelentős többbbbségének Kevin meg a betörők lelővésének gondolata futott át az agyán:nem azért mert rossz film,hanem mert mindig leadják,óraműpontosággal.Ahogy itt Csula kollégánk napi szinten járul a szopóautomatához vagy kedvenc kárpátaljai srác+--néhány száz nick ide vagy oda most éppen Csak annyit hogy néven szippantom el a csotányok elől az oxigént és írok böszmeségeket,ugyanilyen várható motívumként jönnek/jöttek Kevinék,és a karácsony szépségére hívták fel a figyelmet(jogosan)....abban meg egy figura seggbe baszott egy dagadt fekete nőt és azt mondta neki,most egy hétig nem fogsz szarni továbbá összehugyozta magát miközben idegesítő kissrácok ültek az ölében de azért mégis megkedvelt egy duci,kicsit butácskább fiút.Apropó,Karácsony fontossága:abban is benne volt.
Ebben is benne van,olyan másfél percig.
Nem,lett volna fontos folytatni:de megtették,és bár szigorúan "szakmai" szempontok alapján tetves sok hiba van benne-maga a rablás kidolgozatlansága,miért csak káromkodnak másfél órát és nem tudnak újat mondani,stb-de nem írok olyat,le kellett szállítanom az igényeimet és akkor jól szórakoztam,mert ez nem igaz.Sehová nem szállítottam semmit,és bár félek,a komolyabb filmeket kevés ember védelmezi errefelé vehemensebben mint adott hülye pillanatomban én,de néha annyira röhögtem ezen a filmen,hogy nem érdekeltek nagyobbívű szempontok meg gondolatok meg....
Mert igenis lehet káromkodáson rötyögni-a fél magyar filmművészet ebből áll,legyünk már olykor őszinték!!-a taplóság,bunkóság igenis vicces,a butaság meg...apám,elég ha feljössz ide az oldalra,és megnézel bizonyos személyeket,hozzászólásaikat és rájössz,a bányászlámpa érdeklődött éppen.
Szóval,én magasba emelném,nem temetni jöttem,és szeretem Billy bácsit mert ezt az alakot nála nem tudná hozni jobban senki,a törpe óriási,a nagydarab naív srác zsír,Kathy Bates pedig....korunk egyik legjobb drámai színésznője,aki úgy látszik,nem rest esetleg ilyet is mondani egy röhögés kedvéért,hogy egyszer nem seggbe baszott apád,ebből lettél Te-vagy valami ilyesmit.Igen,ordenáré,bunkó,paraszt,ja!!...és akkor most kapcsold be magadnak az Oltári nőt,abba ilyet nem hallasz.
Szóval:fasza anyag volt ez nekem,egy mondás szerint a jövő pinája a segg,Willie karaktere lehet,ezen vonal mentén szeretne csak élni.Azért arra figyelhettek volna,ha már polgárpukkasztás,a nagymellű néni dudáját megvillanthatták volna:))


30. Csak annyit hogy... (2017-08-05 06:20.29) aaaaa
Már az első részt sem találtam jónak, mivel számomra nem volt vicces. Unalmas volt, alig csordogáltak az események. Nem is tudom mi vett rá, hogy megnézzem ezt a második részt. Csalódtam, de pozitívan. Mivel igazam volt megint: igazi szarfost toltak a pofám elé. Egy 10 mp vicces jelenetet nem lehetne összeollózni ebből a borzalomból, nem ajánlom senkinek. Értelme 0. Történet 0. Színészi játék mínusz a köbön.


29. Roy Munson (2017-08-04 19:08.47) aaaaa
Nagyon jó folytatás, talán még erősebb is (durvább)
Kathy Bates-es jeleneteken, dumáin nagyokat néztem:)
Szóval..."úristen" kemény film:)


28. Roberto (2017-05-03 04:10.04) aaaaa
Ez valóban nem volt rossz film, folytatás, Thorntonnak való vidék ez. A humorból elég sok volt, viszont ennyire szexistának még nem állították be az első részbe sem. vagy már nem emlékszek rá? Mindenben túlzást érzek, persze akadtak néhány jó viccek is.
Ami fura: Kathy Bates mit a piit keres itt? Ő is Ben Kingsley sorsára fog jutni?
Erős átlag film.


27. Dobsony (2017-05-02 13:28.42) aaaaa
Egyszer-kétszer hangosan felnyerìtettem, akkora poént elnyomtak benne. De amúgy tényleg emelték a tétet, ami a szexuàltartalmú kàromkodàsokban csúcsosodott ki. Kicsit sok volt màr, az uccsó 20 percben nagyon vàrtam màr a végét. A dagadt gyerek 21 évesen, több volt mint idióta, a feka törpe megint kapja a mérete miatti basztatàst, Thorton profin hozza az első részből megismert, alkesz, szexista, tràgàr, tróger, de mégis szimpatikus karakterét. Kathy Batest furi volt ilyen szerepben làtni, nem volt rossz, de meglettem volna nélküle.
Erős közepes!
Vàrom Szamuràj véleményét a filmről, szerintem elég szórakoztató lesz. :)


26. Miszter88 2 (2017-05-02 00:10.07) aaaaa
Jó volt ez :) 1-2 sör meg whisky után pont jó volt ez a sok primitív, alpári duma :D


25. Csak annyit hogy... (2017-04-30 15:27.31) aaaaa
Igazi katasztrófafilm, csak az a baja, hogy nézhetetlen. Tehát nem tudom besorolni sehova.


23. Semprini (2017-04-28 17:40.24) aaaaa - (válasz Nor-bee 22. hozzászólására)
Az előzőnél is több jó szöveg?! Inkább háromszor annyi trágár szöveg, mintha a poénokat azzal próbálnák meg helyettesíteni. Egy ideig vicces, aztán már nagyon nem.
A kissrác karaktere meg nagyon rossz lett az első részhez képest, itt totál idiótának van beállítva.
Szóval semmiben nem közelíti meg az első részt, minimum két klasszissal van alatta, egyesegyedül Billy Bob Thornton játéka az, ami mindkettőben egyenrangú, egyforma színvonalú, minden más utcahosszal gyengébb lett.


22. Nor-bee (2017-04-28 15:44.32) aaaaa
Az előzőnél is több (durva) jó szöveg, néhol kicsit uncsi rész... 5*


21. Schott (2017-04-26 19:51.40) aaaaa
Szerintem jó folytatás, a karakterek hozzák az első részből ismertet.


20. SuperHagyma (2017-03-31 08:25.12) aaaaa
Fölösleges volt folytatni. Unalmas semmitmondó film lett.


19. Türkiz (2017-02-12 19:20.30) aaaaa
Tudtam,hogy nem lesz egy magas színvonalú film,hogy az egész egy hülyeség,épp ezért nem is vártam tőle sokat. Amit vártam,azt viszont hozta.A sok trágárságot,a "tököm bele mindenbe" feelinget.Igaz,talán gyengébb sztori volt,mint az első,és az anyjával való kapcsolata teljesen hiteltelen volt,a gyerek többet szerepelhetett volna az anya helyett,sőt akár a randizási vonalat is be lehetett volna hozni,ami újabb poén ötleteket hozhatott volna magával.


18. Semprini (2017-01-28 01:27.54) aaaaa
Attól, hogy valami egyszer remekül működött, még semmi garancia nincs rá, hogy 13 évvel később újra működni fog. Ez lehetne a tanulsága a Tapló télapó folytatásának. Az első egy szinte tökéletesen sikerült, sírva röhögős, megunhatatlan vígjáték volt, a folytatás - nos, egy gyenge közepest talán megérdemel, jóindulattal. Az első rész fő erényei itt vagy egyáltalán nem működnek, vagy teljesen hiányoznak,és a helyükre a túlhajtott prosztó és alpári poénkodás került.
Az első részben például a kissrác szenzációs figura volt, most ugyanőt látjuk felnőve, és a karakter, ami akkor aranyosan bumfordi, ártatlanul naiv és szerethető volt, most idegesítően idióta, teljesen retardált, bugyuta, és odalett a humora.
Én nagyon bírtam az első részben Lauren Graham karakterét, ő azonban sajnos nem tért vissza, helyette kapjuk Christina Hendrickset, akinek a karaktere meglehetősen antipatikus, kivagyi, és egyáltalán nem szerethető, pedig egy jótékonysági egyletet igazgat.
Új szereplő még Kathy Bates is, aki nem okoz csalódást, hozza a formáját, (természetesen Molnár piroska kongeniális szinkronhangjával megtámogatva), azonban a humorforrása gyakorlatilag kimerül a két férfi főszereplő folyamatos sértegetésében. Pár percig még vicces, de aztán már nagyon nem. Ahogy a szinte folyamatosan túltolt permanens trágárkodás is.
Tony Cox is sokkal jobb volt az első részben, mostanra kicsit elhasználódott az ő karaktere is, vagy egyszerűen csak másodszorra kevésbé hat viccesnek ugyanaz. Pedig az első rész sokadszor újranézve is működik, itt meg már elsőre sem igazán. Alighanem a forgatókönyv a hibás, az lett sokkal gyengébb, mert a szereplők hozzák, amit kell.
A végére hagytam Billy Bob Thorntont, aki az első részben megismert karakterét itt is tökéletesen hozza, sőt egy kicsit még tovább is fejleszti, és ezúttal is tökéletesen passzol hozzá Jakab Csaba szinkronhangja, mást el se tudnék képzelni hozzá.
Összességében nem mondom, hogy nagy csalódás lett volna, mert sejtettem, hogy nem fogják tudni megismételni az első rész sikerét, de ennél azért lehetett volna jobb is. Részemről egy gyenge közepest ér.
5,5/10


17. Stickfa (2016-12-11 18:46.50) aaaaa
Ez nagyon nem jott be.
1-2 normalis poen talan, a tobbi inkabb alpari es faraszto.


16. Tomxcx (2016-12-10 19:41.31) aaaaa
Az első részt én szerettem.
Sajnos az első részből nagyon sok poén lett egy az egyben átvéve, ezért kár volt. de még így is volt egy-két vicces jelenet, amiért talán megérdemli a film az 1x nézhető! jelzőt.


15. Natalie Wood (2016-12-09 21:15.16)  
Jajj Bobo :)


14. Bobo 888 (2016-12-09 21:13.17) aaaaa
Először azr írod,Bates ellopta.a showt,utána meg hogy kár volt beletenni. Na most akkor melyik?


13. Kék kereszt (2016-12-09 20:01.33) aaaaa
A Bad Santa egy igazán jól eltalált suttyó fekete komédia ami eléggé odaver és egy retkes görbe tükröt mutat a nyálas,giccses,szirupos karácsonyi filmeknek,amiket úúúgy imádunk.Thornton nagyon ráérzett a karakterre és a saját életéből is jócskán merítve..fullba nyomta a kiégett,alkesz senkiházit és milyen jól állt neki!A pufi fánk,a mocskos szájú törpe és a sajnos már elhunyt John Ritter és Bernie Mac karakterei tették még emlékezetesebbé a filmet.Nekem eléggé bejött.Igazi böfögős-röfögős-röhögős hülyeség.Pár év elteltével illő lett volna folytatni..lett volna rá igény,de ez is nehéz szülés volt,ami végül császárral végződött..És így 13 év várakozás után..végre valahára elkészült a 2.rész!
Kár volt..Úgy látszik 2016 valóban a filmes csalódások éve..Sorban buknak el nálam az idei filmek zöme..Ez is megy a többi mellé..pedig,hogy vártam ezt is..Kár volt ilyen sokat várni a folytatásra.Nagy történetre és csavarokra most sem kell számítani,de ez azért elég halovány volt..Na és maga Mr. Bad Santa..Thornton albínó madárijesztőként esett át az egyik jelenetből a másikba..Sokszor olyan mintha ott le lett volna..Csak halványan,alig érezhetően hozta a korábbi formáját.Volt pár jobb fajta poénja,de semmi igazán maradandó..talán az utolsó tökös szelfizés..Nagyon kevés volt most ez tőle,bár van erre is magyarázat.A zseniális Kathy Bates szó szerint ellopta a showt előle és eléggé lejátszotta és háttérbe szorította őt..A legjobb dumákat,beszólásokat is ő kapta és végig dominált.A végére megállapíthatjuk,hogy nagyobb tapló mint a drága kisfia..akire ez nem vet túl jó fényt..Kedvelem őt,de ezek miatt kár volt beletenni a filmbe.A kis seggdugó törpe meg mintha ott sem lett volna..pedig ő is nagy forma volt korábban.Érte is kár.A dagadt gyerek viszont toppon volt.Hülyébb mint valaha.Rajta jókat lehet röhögni,nem úgy mint a filmen..


12. Natalie Wood (2016-12-08 17:23.04)  
Billy bácsi nem éppen jó választás volt a Télapó szerepre, az egész egy ökörhugyozás volt.


11. Bobo 888 (2016-12-06 18:50.48) aaaaa
Pedig van benne érték,nem is kevés,csak tùl kell látni az alpár részén.


10. Ice Princess (2016-12-06 18:47.14)  
Isten őrizzen hogy karácsonykor egy ilyen gusztústalan hányatos faszt vetítsenek a tv-k


9. Ice Princess (2016-12-06 18:43.42)   - (válasz Bobo 888 8. hozzászólására)
Nem kell ahhoz moziba menni szerintem


8. Bobo 888 (2016-12-06 18:38.11) aaaaa
Amikor meg kéred a mozijegyet, ezt nyögnéd be?


7. Ice Princess (2016-12-06 17:57.09)  
Szerintem azt a címet kellett volna adni ennek a filmek hogy: Iszákos ,hímringyó fasz télapó!


6. Bobo 888 (2016-12-06 16:23.21) aaaaa
Lehet este majd megkukkantom.



5. Misafeco (2016-12-06 15:46.39)   - (válasz Bobo 888 4. hozzászólására)
Ha ez tetszett, ne hagyd ki az elsőt.


4. Bobo 888 (2016-12-06 13:18.30) aaaaa
Nem láttam az első részt,nem is érdekel,de ez nagyon betalált. Szép lelkek,idealisták,gyerekek messze kerüljék,ez nem gyerekmese,ez egy kőkemény felnőtt mese. Van itt farokverés, dugás mindenféle pozitùrában, herezacsi arcra tétele, trágár beszéd minden második mondatban. Én mégis azért adok rá ötöst, mert a zseniális humor mellett nyíltan beszél az élet szarságáról, a világ telibekùrt szarkupac létéről,ahogy antihősünk is fogalmaz,s hogy ha az ember leküzd valami szart,mindjárt másik jön a helyébe. És ami a legfontosabb; hogy egy lecsùszott alkoholista trógerben is több emberség lakozik,mint egy a szegénység leküzdéséről szónokoló,milliárdokat sikkasztó politikusban....elég a mosodás jelenetre gondolni. Valamint, lehet akármilyen szar az élet, vannak benn jó,megfoghatatlanul csodálatos dolgai,egy jó dugás(dugj télapó),vagy egy angyalhangon felcsendülő gyerekének. Amikor ott Thornton elidőzik, arca mindent elárul. Szereplők zseniálisak, Bates behozatala nagy hùzás volt, a Misery-ért Oscar díjas színésznő itt is csont nélkül hozza tróger mami szerepet, Billy Bob Thorntonnak meg mindig jól álnak ezek a cinikus szerepek,nem véletlen ő játszotta másodszorra is. Aki az egyszerű, alpári humoron felül egy kicsit többre is vágyik, ki ne hagyja.


1 2

Kapcsolódó fórumok

Legjobb jelenetTomka90, 2017-08-19 21:252 hsz
VéleményekDobsony, 2017-08-12 17:2533 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk