Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldog születésnapot!
- Magyar Mozi TV, 06:40
Jószomszédi iszony
- Film4, 06:40
A gyűrű átka
- AMC, 06:50
Császárok klubja
- Film Café, 06:55
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - Érkezés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
879. Törölt felhasználó (2024-01-11 07:32.21) aaaaa
Nagyon jó film. Próbálták lehúzni, és igaz is, h Amy Adams arca viszi a filmet, de maga a történet annyira valósterűtlen, izgalmas és abszurd, hogy egyszerűen nézni kell.
Nem tucatfilm, és nem is olyan, aminek több része, vagy évadja lehetne, hanem nagyon egyedi.
Maga az elképzelés is az, kapcsolatot teremteni idegen lényekkel és megtanulni a nyelvüket egy nagy, ismeretlen, fenyegetettség árnyékában . Főleg különösen ijesztő maga a környezet, a katonai harci járművek és zajok. A hideg, sötét tónus az egésznek a szürrealitását fokozza.
A megoldás pedig zseniális egyszerűen.

Spoiler jön!
Az érzelmi szál kiábrándító. Reménykedik az ember, h összejöjjenek. De legalább annyi jó van benne, hogy nem az a vége, h azt mondja neki, h azért nem kell, mert nem jó nő. Meg nem is igaz, h nem kell neki, de ugye ezt nem illik részletezni.
Szóval nemcsak szellemi kihívás, hanem dráma is van rendesen.
Ami a legérdekesebb, az a film hatása, ahogy ugyanúgy kisugározhat a néző életére, mint a filmbeli lánynak, aki azáltal, h megtanulta az idegen és egyben egy magasabb kultúra nyelvét, ő is megváltozott. Olyan dolgokat képes észlelni, amit korábban nem. Ami történt vele, az minden porcikáját átjárja és mindennel együtt, amit nem akarna látni vagy hallani, nem elveszi az élettől a kedvét hanem méghozza.
Nézőként a szívembe égett és sokszor eszembe jut. Sőt nemcsak eszembe jut, hanem egyszerűen ott van.
Elképesztő élmény.
Nagyon szeretem ezt a filmet.


878. Baryll (2023-09-02 04:59.51) aaaaa - (válasz Chris Co 874. hozzászólására)
Ja..ja.🙂
Belenéznek pl. a kösszmédia műsorába és felrobbantják az egész galaxist, vagy feltekerik a Tejút központi fekete lyukának potiját és leengedik az egész galaxist a gravitációs lefolyón.

Természetesen az általam említett civilizáció az elsősorban nem nekünk akar üzenni, hanem univerzálisan mindenkinek. Egészen más méretek, dimenziók egy ilyen "örök" üzenet, nyom.
Hol érdekli őket egy olyan ön- és környezetpusztító faj, (= élő rákos daganat) aki még jobban hasonlít minden téren az emberszabású majmokhoz, mint egy valóban fenntartható módon fejlődni képes, galaktikus szinten is terjeszkedni tudó, életképes civilizációhoz? Bolha szellentés se vagyunk, az egész bolygónkkal együttvéve, az Univerzumhoz képest. Tehát nagyon nem mi vagyunk a célközönség a számukra az tuti.
(Nagyon nem hiszek az emberközpontú teremtésben. Ezt meghagyom a templomküszöböket koptató embertársaimnak. Rettegjenek csak ők, hogy kevesek lesznek az üdvözüléshez. A magamfajtának már úgyis réges-régen be van rendezve egy egész lakosztály a pokol valamelyik bugyrában, ha véletlenül ez a "forgatókönyv" a valid.)



877. Lessik (2023-09-02 01:19.28) aaaaa
Ősrobbanás! Számomra egy erőltetett logikátlan ötletecske az ismeretlen Univerzumra. Sokkal inkább felfogható, hogy a világ csak van/volt és lesz csak állandó átalakulásban és mozgásban létezik. Végtelen Mikro és Makro szinten is...Nincs olyan, hogy legkisebb részecske mert az is áll valamiből és nincs olyan, hogy az Univerzum határa. És a matematikából tudjuk, hogy a végtelenben pl. a Lotto 5-ösből is végtelen sok létezik. Tehát az emberiségnek (más fajoknak) is végtelen sok a valószínűsége.


876. Lessik (2023-09-02 01:13.26) aaaaa
Túl vagyok a magyar "szakértők" üres, semmitmondó szakértelmén. Kevés már!
A film egyre jobban foglalkoztat...Mi van, ha tudat alatti szinten már régen kapcsolatban állunk idegen civilizációkkal? (álom/de ja vu/ véletlenek egybeesése stb. szinten/


875. Chris Co (2023-09-01 23:21.25) aaaaa - (válasz Chris Co 874. hozzászólására)
Pataky (kijavítom, mielőtt rám küld egy ufó osztagot)


874. Chris Co (2023-09-01 23:19.07) aaaaa - (válasz Baryll 873. hozzászólására)
Ebben nem vagyok biztos, feltétlenül üzennének nekünk. Ott van Kiszel Tünde, Győzi, vagy N. Szilárd... Hű, vazze! Melyik naprendszer volt?! Tipli! :)) Az Érkezés film kapcsán jutott eszembe, lehet, nem is foglalkoznának velünk nálunk intelligensebb fajok (vagy akár hozzánk hasonlók). Egészen másképp járna az "agyuk". Vagyunk. Ti is vagytok. Láttunk benneteket, oszt jó napot. Patakinak ne küldd el! Ő amúgy már olvashatta is. ;)


873. Baryll (2023-09-01 16:48.37) aaaaa - (válasz Chris Co 872. hozzászólására)
Engem is foglalkoztatnak az idegenek. Jó lenne egy sci-fi irományt, esetleg filmet összehozni, hisz még alig született eddig alkotás a témában. 😀

Szerintem ha létezett, létezik vagy majd a jövőben létezni fog valamikor egy fejlett technikai civilizáció, az elsősorban megüzenni szeretné, hogy ő volt, van, létezik. Ugyan úgy, mint ahogyan azt pl. az egyiptomi fáraók is tették a piramisaikkal. Vagy mint a 2001:Űrodüsszeiában a monolittömbök.
Időtállóan, feltűnően, a "halott" környezetüktől jól megkülönböztethetően megüzenni, jelezni azt hogy vannak. Csak hát a fránya dimenziós méretek térben és időben, az entrópia, az állandó mozgás és változás, stb. ugye ezek erősen "errodálnak" mindent. Ugyan úgy mint ahogyan a piramisokat is rombolja pl. az idő vasfoga.

Azért most már hamarosan megírom a sci-fi művemet és egyből el is fogom küldeni azt Lucasnak, Spielbergnek, Scottnak és persze Vincenzonak, Pataki Attilának is, hogy sokkoljam őket géniuszommal. 😜

(Ha film is lesz belőle, majd felkérlek egy-egy betétdal megírására, feljátszására. Jól mutatna a neved David Byrne, Alan Parsons, stb. nevei mellett a stáblistán. 🙂)


872. Chris Co (2023-09-01 13:12.56) aaaaa - (válasz Baryll 871. hozzászólására)
Szerencsére túlélte a nulladik típusú iq betyárokat. Adtam volna a kerékpárhoz pótkereket is, csak, hogy ne bántsák az ebet. Szerencséjükre nem volt nálam stukker, hátba lőjem mindkettőjüket. Máig is rémálom (rosszabb, mint a Thing, Aliens meg ilyenek), ha visszagondolok. Annyi történt (bár nem hiszem, összefüggés volna, mivel a blökire jellemző betegség állítólag) néhány év, daganatot kellett levágni a bukójáról, majd seti antennával ment neki a kerítésnek (szegény, próbált megszabadulni az idegen tárgytól). Földönkívüli témában azon állásponton vagyok, hivatalosan nem találkoztunk eggyel sem. Nem hivatalosan meg én is azt találok ki, amit akarok (elraboltak, hogy kísérletezzenek velem, hatvankilencezni szerettek volna, de én elszaladtam :)). Számomra az egyik legérdekesebb dolog, amit kedvelek, ez a téma. Mondjuk, hogy egy technológiai civilizáció, ami nálunk sok ezer, de akár millió éveket is megéltek hogyan élnének, mik lehetnek a céljai. Az meg besz*rás lenne, ha még mérgesek is. :) Másik változat, hogy gyorsabban tanul (az nem az általam nemrég említett két behatoló lehetett - szerintem :)). Volt ilyen sci-fi (régi olvasmány a múlt századból, de asszem számítógépes játékban is előfordult - talán a Mass Effectben). A lelkesedéssel nincs bajom. Azzal viszont igen, amikor az ufókutatók egy része már találkozott velük. Én is, csak a kocsmából hazafelé. Jaj, az egy doom szörny (közben csak a szomszéd néni tüsszentett)!


871. Baryll (2023-09-01 10:16.16) aaaaa - (válasz Chris Co 870. hozzászólására)
Vigyázni kell ezekkel az idegenekkel, mert ők nagyon "bátorak" és okosabbak még a Zuckerbergnél is. Eltérítéshez, eltulajdonításhoz nagyon értenek, de azért a rendőri figyelmeztetőlövéstől időnként meg-meg szoktak rebbenni és akkor hirtelen fénysebességre ugranak. Állatainkat gondosan elzárva tartsuk előlük, mert még azokat sem kímélik. Hol emberi nyelven, hol a sajátos vartyogó nyelvükön kommunikálnak egymással. Szoros rokonságban állnak a vogonokkal, őket meg végképp nem kell bemutatnom senkinek sem az Univerzumunkban. Jobb velük nem is találkozni.

Az ebed túlélte a communiont?


870. Chris Co (2023-09-01 08:46.54) aaaaa - (válasz Baryll 867. hozzászólására)
Off : Húsz évvel ezelőtt találkoztam idegenekkel (a kertben). Fejbevágták a kaukázusi kutyát, majd ellopták a sugárhajtóműves kerékpáromat. A sarokig szaladtam utánuk, de a papucs nem tudott fénysebességre kapcsolni. Beazonosítottam a fajt. Két cyganoid volt.


869. Baryll (2023-08-31 16:29.31) aaaaa - (válasz Zsol0 868. hozzászólására)
Kicsit szívtelenül, soha többé.


868. Zsol0 (2023-08-31 16:07.36) aaaaa - (válasz Baryll 867. hozzászólására)
Kőszönőm hogy nincs mit


867. Baryll (2023-08-31 13:06.51) aaaaa - (válasz Lessik 866. hozzászólására)
Konzultálj Vincenzoval, Ő nyomja legprofibban a témában a filmkaton. Szerinte és a több ezer itteni barátja szerint is, az idegenek már a spájzban vannak.

Vagy megnézheted mondjuk Dr. Kiss László csillagász valamelyik idevonatkozó YouTube videóját is, ahol elmondja, hogy egyenlőre NEM TUDJUK, hogy léteznek-e idegenek, vagy bármilyen egyéb földönkívüli életforma az Univerzumunkban.

Küldhetsz rövid szöveges üzenetet is a szomszédos csillag irányába és röpke ~8,5 év múlva, ha szerencséd van, már jönni is fog a válasz tőlük. Sok sikert hozzá!


866. Lessik (2023-08-31 12:13.49) aaaaa - (válasz Lessik 865. hozzászólására)
Biztos vagyok abban, hogy a sok sok intelligens faj közül mi a kezdetlegeshez tartozunk. Ha idegen civilizációk akarnának velünk találkozni és gondolatokat cserélni meg tudnák tenni, de még nem akarják. Illetve azok amelyek eddig megtették, ők sem a legfejlettebbek közé tartoznak.


865. Lessik (2023-08-31 12:10.58) aaaaa
Többször nézős és mindig lesz új gondolat ami felmerül...


864. Chris Co (2023-02-24 20:48.34) aaaaa - (válasz Vincenzo 863. hozzászólására)
Unidentified Flying Object, mint azonosítatlan repülő tárgy. Ufónak is hívják. ;) Spacecraft landed meg egy Neolithic Storms dal volt, amit én írtam. :D
Szerintem Attilával nem kommunikálnak. Ha mégis, kurva nagyot csalódok a földönkívüliekben. :))


863. Vincenzo (2023-02-24 20:18.44)   - (válasz Chris Co 861. hozzászólására)
Azonosítatlan repülő tárgy az az UAP, ha már a földi technológián is túlmutat, akkor nevezzük Ufónak. Talán pont azért nem kommunikálnak velünk, mert nem értenek. Egyelőre csak Pataky Attilával tudnak.


862. Vincenzo (2023-02-24 20:16.27)   - (válasz Johnny Saiper 860. hozzászólására)
Offtopic
Várok James Cameron visszajelzésére. Róla azért legalább ellehet mondani, hogy megcsinálta minden idők két legjobb filmjét.
- Bolygó neve: halál
- Terminátor 2


861. Chris Co (2023-02-24 17:35.33) aaaaa - (válasz Vincenzo 857. hozzászólására)
Offline : Van olyan, hogy az értelmesebb (állítólag az ember, mint faj) nem tud kommunikálni a cicákkal, kutyákkal, de még az egerekkel sem. Legfeljebb elmutogatjuk, mit is akarunk tőlük. Az Érkezés hasonlóba ugrik, bár nem kifejezetten ez a mondandója. Szerintem sem ez a legerősebb cucc a rendezőtől (nekem a Felperzselt föld by Villeneuve). Azzal nem értek egyet, hemzsegne a logikai buktatóktól. Az olyan meg, mint ufó szakértő szerintem nincsen, mert az azonosítatlan repülő szerkezet azért azonosítatlan, mert nem tudjuk, mi fán terem (égen).


860. Johnny Saiper (2023-02-24 15:52.03) aaaaa - (válasz Vincenzo 857. hozzászólására)
Szerintem ettől Denis Villeneuve ugyanúgy el fogja szégyellni magát, mint ahogy James Cameron, miután kiosztottad őt az Avatar 2 topicban. Filmkatalógusi Vincsenzó a magyar kibertérből határozott kijelentéseivel sakkban tartja a hollywoody blockbuster rendezőket.


859. Vincenzo (2023-02-24 15:28.33)   - (válasz Bertó!!! 858. hozzászólására)
🙂


858. Bertó!!! (2023-02-24 14:35.53)   - (válasz Vincenzo 857. hozzászólására)
Remélem ez csak irónia akar lenni. :)


857. Vincenzo (2023-02-24 14:23.27)  
Denis Villeneuve-t eltiltanám a filmrendezéstől ezután az agymenése után. Tőlem magasabb rangú ufószakértők is földbe ásták már ezt a filmet, mert hemzseg a logikai buktatóktól.
Egy intergalaktikus lény, aki képes a világ másik pereméről ideutazni, annak már elég fejlettnek kell lennie ahhoz, hogy számunkra is érthetően dekódolja a beszédét.


856. Misafeco (2023-01-22 23:04.52) aaaaa - (válasz Entersp 850. hozzászólására)
Amikor ezt a kommentedet írtad, még nem jött ki a Godzilla vs. Kong. Jövőbelátó vagy? :D


855. Delpiero (2023-01-22 22:15.53) aaaaa - (válasz Tömö 854. hozzászólására)
Például :D


854. Tömö (2023-01-22 19:59.23) aaaaa - (válasz Delpiero 853. hozzászólására)
De mire? A böhöm szappantartókra? Vagy,a spriccelt körökre?;)


853. Delpiero (2023-01-22 19:30.40) aaaaa - (válasz Tömö 852. hozzászólására)
Szerintem erre is lehet majd 10-20 év múlva is.


852. Tömö (2023-01-22 19:20.46) aaaaa
Ide sem írtam még?2x,3x láttam már, de utóbb azért már tekernem kellett, azért ez a film nem egy Fast and...szèlsebesség.
Más szinésznővel jobban elviselném ezt a mesét is. Forrest karaktere is csak idegesített, a poziciójában valsz.ilyen tipish buta emberek, buta kéréssel, buta felfogással dolgoznak. Igen.
X Jakab meg csak úgy robbantgat az amcsi hadseregen belül. Biztos kiadnak úgy, bombákat, X Jakab névre.
X Gizi meg az erő velem van, megoldom, csak kicsit alszok. Holnapra kész.
Majd, mikor "beszélgés" van, lesz, vége a filmnek:D
Tehát, akkor X Aktáék megmentették magukat a múltban,most, hogy 3000év múlva ne kelljen. Minek kellet akkor rejtvényeket feladni,a 12hajó....? Minek?
X Apa is jó volt. Dekorációnak, mert nem tudom, mi szerepe volt. Segített? Nem.
Forrest, segített, nem!
1x meg lehet nézni, igen. Mert új, volt.

A hang tényleg jó, dübörgött, amikor kellett!

Jodie Fosteres "Kontakt a... semmivel" azért jobb, arra emlékszik az ember, 10,20év múlva is.


parfumeshop.hu banner

851. Nedudki (2020-07-25 18:03.14)  
Nagyon jó film. Elgondolkodtató, új perspektíva.


850. Entersp (2020-07-10 10:48.29) aaaaa - (válasz Misafeco 849. hozzászólására)
"A jövőbelátás inkább átok, mint áldás."
Hát igen, képzeld el, ha már most megnézhetnénk a következő Godzillát.
:)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2024-01-11 07:32879 hsz
KérdésekHalember, 2019-02-22 23:5420 hsz
KeresemHutch Fitzgerald, 2016-12-30 14:022 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk