Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
A sejt
- Viasat Film, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Radikális aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - A Snowden fájlok - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Mclane 2 (2021-10-23 18:53.03)   - (válasz Johnny Saiper 19. hozzászólására)
Nos én nem rég láttam a filmet miután hozzá jutottam DVD-n nagyon baráti összegért, és nekem is kellemes csalódás volt szerencsére bár hallottam az Edward Snowden körüli nagy felhajtásról meg a személyéről, de nem ástam magam bele olyan mélyen a témába igazán. De ez a film a maga félig meddig részletes bemutatásával a mozgástere kapcsán, nem is volt rossz és nagyon sok mindenre rámutatott hogy mennyire képes egy kormányzat túllőni a célon miközben a nemzetbiztonságra hivatkozik, de jócskán átlépi a saját valós kereteit és olyan dolgokba is belemászik amikhez már végképp semmi köze kicsit sem. És ezt látva ijesztő nagyon is az a jelleg amit ez a jelenség öltött sajnos nem is kicsit, és Snowden akciója mint tudjuk járt némi igazi eredménnyel is még ha nem is rögtön de járt, viszont bizonyos dolgok elvileg ma is megvannak csak talán úgymond visszafogottabb másabb formában megoldva és megvalósítva. De mindent egybevéve nekem tetszett a film eléggé és mindenképpen tudom javasolni a megtekintését, ha valaki normálisabb mondanivalóval ellátott filmet szeretne látni a sok látványmunka mellett ami kijut nekünk.


30. Halember (2019-09-17 19:39.15)   - (válasz Liverpoolfan19 29. hozzászólására)
Nagyon jó!



29. Liverpoolfan19 (2019-09-17 15:30.58)   - (válasz Halember 28. hozzászólására)
Ez még tőled is kevés.


28. Halember (2019-09-17 13:18.40)  



27. Városi vadász (2017-04-01 20:08.44) aaaaa
Na megismertük ezt a nagy port kevert kényes dolgot.
Hát mint film nem igazán tetszett, de ismeretterjesztős mivoltában jelentős. Snowden egy "elvakult hazafi" volt, aki hitt. De ráébredt arra amit mindenki tudott. Tulajdonképen egy álomvilágban élt. Nem hiszem, hogy változott-e valami miatta, mert mondhatnak bármit, titokban azt csinálnak amit akarnak.
Egyébként jó lett volna megtudni milyen dokumentumokat lopott el, mert arról keményen hallgattak.
Keményen egyszernézős.


26. Norbitzki (2017-02-26 22:48.58) aaaaa
Oliver Stone nem a nézhetetlen mozikról híres, itt is remek érzékkel nyúlt a témához és készített belőle egy minden percében izgalmas és mozgalmas filmet. Nem a legerősebb munkája, nem is tartozik a kedvenceim közé, de a tény, hogy ezt a kényes témát vitte vászonra mindenképp tiszteletet érdemel.


25. Vmiso (2017-02-21 17:47.31)  
A JFK az egyik kedvenc filmem, azt is Stone követte el. Nem is vártam még hasonló dobást sem a Snowdentől, de kellemesen csalódtam.
Ez a film maga elé szegezett, minden percét érdekesnek találtam.
Gordon-Levitt remekül játszik, ő maga Snowden.

Amiről szól a film azt régen tudjuk, a Snowden féle leleplezés előttről is.
Amit mi privát emailnek hívunk az nem az, az hogy az egész népesség okostelefonnal rohangál + otthon a laptop, gyakorlatilag nyitott könyv vagyunk bárkinek aki kicsit is konyít a hackerkedéshez, kérdés mennyire kíváncsiak.

Érdemes megnézni, kérdés ezek után is nyitva hagyod a laptopot ? :)


24. Lector (2017-02-20 18:46.23)   - (válasz Independence 23. hozzászólására)
Pfúúú remek voltál.Nem segget szeretnék nyalni, csak eldönteni, hogy ebben a történetben mit is kellene bemagolni majd 10 millió embernek!


23. Independence (2017-02-20 17:53.52)  
Nem vagyok bátor ember – igyekszem nem is eljátszani ezt az álságos pózt - , s féltem egzisztenciám, hosszú évek keserves munkájával megteremtett nyugodt életem, anyagi javaim, szerelmem, szerelmeim, otthonom, házasságom...

Minden olyan hétköznapi értelemben vett értéket, mely mindannyiunk számára a biztonságos hátteret jelenti!

Talán pont ezért merem csodálni Edward Snowden-t!Ő több, mint én, s több, mint bármelyikünk. Ő mindent kockára tett, s majdnem mindent el is veszített, talán értünk... érted, értem, a szomszédunkért, a Bözsi néniért, a Pista bácsiért, mindannyiunkért!

A civilizált világ gondolkodni merő többségéért, s azokért is, kik nem töprengenek az összetett rendszerek működési elvein, csak kimennek reggelente megetetni a tyúkokat, talán ők a legvédtelenebbek!

Hazánkban is könnyen használják a politikai többséget uralók, a hazaáruló kitételt, ki nincs velünk, az ellenünk, ha másképp gondolkodsz, pusztulj, ha NOlimpia, Nemzeted vesztét akarod, ha nem akarsz a parlamentben zsolozsmás reggelit, árulod évezredes keresztény értékeinket..., miközben az egyetlen érték, az egyetemes szabadság!

Nem akkor árulod nemzeted – mely fogalomról amúgy is érdemes lenne vitát nyitni, annyiszor fordult e „nemzet” saját polgárai ellen - , ha bólogató Jánossá válsz, hanem akkor, ha nem mered felemelni fejed, s bizonyos bennfentes információk birtokában, nem mersz rávilágítani azokra a visszásságokra, melyek ténylegesen gyalázzák e hazát, s persze ezen „haza” fogalom mindenki számára behelyettesíthető a saját szülőföldjével.
Nem akkor válsz hazaárulóvá, ha ellent mondasz, feltársz, leleplezel, véded személyed s a veled együtt élők szabadságát, az állam jóváhagyott terrorjával szemben, s kőkeményen demokrata vagy, hanem akkor, ha besimulsz, elfelejtesz gondolkodni, szemet hunysz a vérlázító törvénytelenségek felett, ha együtt vonyítasz azon látszólagos többséggel, kik meghatározzák, kit láss a nemzet ellenségének, terroristának, kivel szemben kötelező az ellenállás, a gyűlölködés, s kit kell barátnak tekinteni, a pillanatnyi érdekek mentén.

Akkor árulod a „hazát”, ha nem mersz karakán véleményt megfogalmazni a hibák s bűnök elkövetőivel szemben, kik nem elég szerények ahhoz, hogy ocsmány mód, magukat szemrebbenés nélkül beazonosítják e sokat citált fogalommal!

Persze, én, te, mi, ti... - nem úgy, mint Snowden, hisz fajtájuk ritka- , csak a hétköznapokban, civil mód, de erőt mutatva kéne, hogy harcoljunk, s nem csak akkor, ha meg akarják adóztatni „lájkainkat”!
Persze kis honunkban még Teréz Anya is csak egy eltakarítandó és üldözendő, izgága civil volna, ki nem csodálatot s tiszteletet érdemelne, hanem üldöztetést..., lásd Sándor Mária!

A Snowden jelenség nem feltétlenül követendő – hisz, mint mondtam, érthető mód gyávák vagyunk – de a kis hétköznapi harcainkat megvívhatjuk, ha nem engedünk felülírni a szabad szellem erejét.

Oliver Stone nem arról híres, hogy véka alá rejtené kétkedését az USA mindenek felett való állása felett, csinált pocsék mozikat – WTC – s csinált nagyszerűeket, töprengésre okot adót dokumentum sorozatot – Amerika elhallgatott történelme - , de ha felezünk, s gyököt vonunk abból, miket ezen alkotásokban kifejt, még akkor is..., ijesztő a feltáruló kép!
Persze az is ijesztő, rémisztő, s kiábrándító mi ebben az országban zajlik, s bár nem érzem magam nemzetárulónak, inkább vagyok kozmopolita, mint úgynevezett „magyar”, s ezen érzület kialakulásában pont azon szellemi s politikai vezetőink bírnak a legnagyobb felelősséggel, kik az általuk definiált nemzeti karámba igyekeznek terelni..., nos, nem vagyok hajlandó együtt bégetni a többséggel!

A mozi, játék- filmként is remekül megállja a helyét, érdekfeszítő, feszes, intenzíven pulzáló, izgalmas a hosszú játékidő ellenére, minden percében székhez szögező! Stone – színészei segítségével - most ismét vér profi!


22. Delpiero (2017-02-04 13:45.23) aaaaa - (válasz Roberto 21. hozzászólására)
Ő maga mondta el, hogy igen! :D


21. Roberto (2017-01-24 00:02.13) aaaaa
Tetszett a film nagyon, értékelem Snowden bátorságát, amit megtett anno értünk. De kérdés: Vajon meg érte-e neki ez?


20. Johnny Saiper (2016-10-20 00:56.07) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 5. hozzászólására)
Nincs azzal baj, igazából nem tett hozzá sokat a filmhez, de el sem vett belőle.


19. Johnny Saiper (2016-10-20 00:43.34) aaaaa
Az őszi filmszezonból eddig ez a film tetszett a legjobban.


18. Langelus (2016-09-26 21:41.30)   - (válasz HMáté33 16. hozzászólására)
A különbség, hogy míg azt a kettőt csak viccnek szántam, a Fegyvernepper szó szerinti címe valóban Háború Ura. Potyára és fölösen másította meg a reklámokádó magyar szinkronstúdió.


17. Evile-Elvis- (2016-09-26 11:29.20) aaaaa
Az ilyen filmekért szeretem Oliver Stone-t. Rubik Ernő révén pedig mi magyarok is hozzájárultunk az igazság feltárásához:)

Ui: habár ez az igazság nyílt titok volt.


16. HMáté33 (2016-09-16 14:36.27)   - (válasz Colby86 15. hozzászólására)
Langelus néha megenged magának saját címfordításokat, így születhetett meg az örökbecsű "szopó pofon" és a hasonlóan egzotikus "pép kitaláció" is:)


15. Colby86 (2016-09-16 13:50.02)   - (válasz Langelus 6. hozzászólására)
Háború ura?:) Fegyvernepper inkább. Las Vegas végállomás, Adaptáció, Ál/arc, Veszett a világ...bizony fűződnek azért a nevéhez jó filmek.
Sajnos a Szellemlovas-Nemzet aranya-Képlet környékén lejjebb adta a minődéget.


14. HMáté33 (2016-09-15 21:36.02)   - (válasz Pedro23 9. hozzászólására)
ez alapján mondjuk nekieshetnél még párnak a katon.


13. Bobo 888 (2016-09-15 21:26.53) aaaaa
Ezt senki se vitatja. Kedvencem tőle amùgy a JFK.


12. Oereg Gorm (2016-09-15 19:21.00) aaaaa - (válasz Bobo 888 11. hozzászólására)
És Oliver Stone is ugyanolyan zseni marad.


11. Bobo 888 (2016-09-15 18:40.37) aaaaa
Ki más dolgozhatta volna fel a témát, mint az örök Amerika bíráló Stone. Ínyenc falatnak ígérkezik,de ettől még ugyanúgy hozzáférnek a faszbúkunkhoz.


10. Langelus (2016-09-15 12:32.47)   - (válasz Pedro23 9. hozzászólására)
Ez komoly? :O :) És szó szerint?


9. Pedro23 (2016-09-15 11:40.19)  
És berakták a leírásomat. :D


8. Tapados (2016-09-11 21:57.20)   - (válasz Capt.JackSparrow 7. hozzászólására)
Mocskos zsaru,Kick Ass,Joe ,és nagyjából ennyi!


7. Capt.JackSparrow (2016-09-11 21:29.41)   - (válasz Langelus 6. hozzászólására)
Próbálj összeszedni 3-at az elmúlt 10 évből:D


6. Langelus (2016-09-11 21:28.39)   - (válasz Capt.JackSparrow 5. hozzászólására)
A Szikla?
Háború Ura?
Kick-Ass?


5. Capt.JackSparrow (2016-09-11 19:30.48)  
Jó filmet lehet készíteni ebből, de ott van Nicolas Cage neve. Ez már majdnem garancia, hogy szar lesz:D


4. HMáté33 (2016-09-11 16:06.10)   - (válasz Langelus 3. hozzászólására)
akkor nem igazán érted a dolognak a súlyát - hátha majd a film segít ebben. azért nem csak a háttérhatalom megbuktatása számítana nagy ügynek:)



3. Langelus (2016-09-10 19:25.13)  
Gordon-Levitt-nek ez jó kis szerepnek ígérkezik. Maga a téma viszont vegyes érzéseket kelt bennem; úgy érzem, kicsit fel volt fújva annak idején ez az ügy a tévében.


2. Sanyeszboy (2016-09-10 17:22.22)  
Csatlakozom az előttem szólóhoz.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-10-23 18:5331 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk