Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Oszkár
- Film Mánia, 19:15
Darabokban
- HBO2, 19:31
Úszó erőd
- Cinemax, 20:00
Blitz
- Filmbox Premium, 20:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Orbán Viktor - Vélemények
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Négy szoba aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Elliott, a sárkány - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Tömö (2021-05-24 11:12.34) aaaaa
Egyszerűen a felét nem láttam, látom, olyan sötét felvételek vannak benne.
Így csak idegesített,mint szórakoztatott.


14. Az utolso szamuráj (2018-06-18 11:36.28) aaaaa
Remek kis családi film.
Kevesen tudják,de ez egy remake:csak éppen sokkal jobb az eredetinél,ami musicalként is üzemelt.Az Eliott azért is tetszett nagyon,mert hiába a király CGI,meg helyenként némi izgalom olyan családi szinten tartva,de valami elképesztő mód...oldscool.
Értem alatta,nincs is igazi főgonosz,de még a tanulságot se akarják a megszokott mód bazi nagy fakanállal lenyomni a torkunkon:csak egy egyszerű Maugli utánzat meg egy nagy Sárkány barátságát látjuk,amibe beleszól a civilizáció némi szokásos emberi hozzáállással.Hja,meg ott van Robert Redford,aki életében legenda és sose volt rossz.
Így az a rendező,aki távolról sem ilyeneket csinált életében,egy másfajta alapokra helyezve rakott le nekünk egy bájos mozit:persze hogy megvannak benne a családi munkák paneljei,de romantikus filmet se láttam még szerelem nélkül ugye,mint ahogy almás pite sincs alma nélkül.Az egész varázsa az elkészítésben rejlik,és felnőtt,kérges szívű szemétládaként is tetszett ez a másfél óra.
Utána meg a feliratoknál hallható zene...apám,az a hegedű,na ezt nevezem levezetésnek!!



13. Endi358 (2017-06-02 12:32.13) aaaaa
Kalap kaka, fos, húgy, fing...Lehet fényezni a szart,de attól az még büdös marad:))


12. Dzsuppi (2017-02-04 15:51.22) aaaaa
Aranyos kis mese, egészen jól teljesítő színészi gárdával, még a kiskölök sem volt irritáló. Gyerkőcöknek biztosan tetszeni fog, felnőtteknek persze sok meglepetést nem tartogat, de ez nagy általánosságban igaz a családi mozi műfajára.


11. Saleen (2017-01-02 01:13.04) aaaaa
Valaki nagyon el van tévedve...Rossz a leírás.


10. Türkiz (2016-12-27 22:32.21) aaaaa
Az első 10 perc után elkezdtem unni,abszolút nem kötött le és a sztorija sem olyan hú de kreatív.Igaz,én már nem vagyok gyerek,talán a kisebbeknek tetszik,nekem nem tetszett.


9. Cantri (2016-12-26 23:51.35) aaaaa
Kellemes családi mozi kerekedett "Maugli és Eragon" gyermekéből, mely történet természetesen régebbi vonásokra vezethető vissza mint Paolini regényei.

A kétségtelen szép körítés, jóféle színészek ellenére azonban bennem maradt egy nagyobbfajta hiányérzet, ezért nem is tudott magába szippantani Pete és Eliott társasága. Talán a történet túlontúli egyszerűsége, talán a sokadszorra idegesítően bedobott emberi önzőség, mint feszültségkeltés, talán mert a szívünk mélyén mind sejtjük jobb lett volna a gyereknek a sárkánnyal.....nem tudom, talán ezek közül egyik sem, vagy mind, de Lowery-éknak nem sikerült elkapniuk nosztalgiázós gyermeki énem.... Ettől függetlenül a kisebbek biztosan oda lesznek érte, mert kedves, és aranyos film az Eliott a sárkány, csak úgy semmi több ennél...


8. Elizabeth salvatore (2016-12-22 21:01.48) aaaaa
Furcsa volt egy olyan animációs filmet látni ami csak félig az vagyis...hát tulajdonképpen Elliott volt animációs karakter. Nem vagyok valami nagy mesefogyasztó, de ez nekem nagyon tetszett. ha őszinte akarok lenni volt pár jelenet amikor megkönnyeztem mert ez a nagy, zöld, időnként eltűnő sárkány olyan szép lett külsőleg-belsőleg. Talán nevetséges vagy én vagyok túl érzelmes, de csak bele kellett néznem abba a barátságos szemébe és máris elgörbült a szám. Pedig nem vagyok túlérzelgős ha filmet nézek.
Mindenképpen megéri megnézni annak aki szereti a valamit érzelmek útján közölni akaró meséket. Csodálatos alkotás, hosszú évek után ebben a kategóriában.


7. Kék kereszt (2016-12-20 16:55.39) aaaaa
A Disney-nek sok más mellett mostanában eléggé bejön a régi nagy klasszikus meséik élőszereplős újrázása és csak most kezdenek belejönni igazán..Anyagilag és kritikailag is egész szépen teljesítenek sorban.A hitvány Alice tükörországban nem tartozik ide.Sőt,az sehová sem tartozik..Anno sajnos volt szerencsétlenségem a Peti sárkányához..háát,maradjunk annyiban,hogy nem valami jó..Mégis leporolták.Különösebben nem érdekelt,de mivel az öreg Redford tiszteletét teszi benne és az előzetese megmutatta,hogy nem sok köze van az említett szuper meséhez..így tettem vele egy próbát.Hát nem nyűgözött le teljesen és nem is ragadott annyira magával,de egy kedves kis délutáni Disney matinénak azért jó volt.Nem egy Dzsungel könyve..sem látványban,sem hangulatban,sem máshogy..pedig itt is van egy Maugli..csak őt nem farkasok nevelték hanem egy "sárkány" A film meglepő drámai hangvétellel indít,hogy aztán egy kedves,de klisékkel teli kis családi film legyen belőle.Szerencsére a humort teljesen kihagyták belőle és nem akart többnek látszani mint ami valójában.A mondanivaló is a helyén volt ami szép is meg jó is.Kicsit Végtelen történet feelingje volt,ami nem rossz dolog.Volt 1-2 érdekes dolog pl az emberek reakciói.A megdöbbenésnek számos fajtája van,de ők csak néztek ki a fejükből és mondták,jéé egy sárkány és ennyi.Nem nagyon láttam rajtuk a meglepődést és a kérdőjellé váló arcokat.Hogy a francba lehet itt egy sárkány?Mondjuk azon se lepődtek meg,hogy ez nem is sárkány,hanem egy nagy,szőrös,zöld,szárnyas,kutyaszerű valami..de ez mellékes.Azért megnéztem volna,mégis hogyan tették fel a trélerre..az erdő közepén..kb úgy mint anno King Kongot a hajóra..persze ez mese,úgy is kell nézni.A befejezés nekem kicsit nyálas és szirupos,de még bőven a jó ízlés határán belül volt.Az elengedés..és a sárkányok szárnyalása szép befejezés volt.Robert Redford jelenléte sokat dobot a filmen.Ő most is jó volt ebben a kis szerepében is.Rajta kívül más nem is nagyon emelkedett ki,talán a kisgyereket lehet megemlíteni,hogy nem volt rossz.Karl Urban sci-fi-közegben elég laza és jól is áll neki minden ilyen szerep,de azon túl rezeg alatta a léc elég rendesen..Most se nagyon volt toppon.A Jurassic World vöröskéje meg úgy pocsék ahogy van.Kikerekedett szemekkel csodálkozott rá mindenre,ezen kívül nem sokat csinált.Belőle ennyi bőven elég is volt.Elliott aranyos volt és a cgi is korrekt.


6. Doki33331 (2016-11-17 21:39.24) aaaaa
Sokkal jobb helyet érdemelne, ez a csodálatos kis kedves családi mese! Hol vannak az érzelmek? Azt tapasztalom, hogy sokan elfeledkeznek a gyermeki énükről, és a szürke, gondokkal, munkával teli kis világukban élnek lehajtott fejjel, az urakat szolgálva. Jó ha van pénz, de az idő, amit családunkkal tölthetünk, az megfizethetetlen! A család a legfontosabb a többi csak második lehet!


5. Chris92 (2016-09-17 23:18.21) aaaaa
Nem tudtam, hogy mit várjak tőle, csak azt tudtam hogy az a David Lowery írja és rendezi, aki a három évvel ezelőtti kis titkos kedvencemet az Ain't Them Bodies Saints-t hozta össze. Abban a filmben olyan éteri szépség, vizuális költészet és mély tartalom volt, hogy csak lestem. Hát Lowery nem volt rest ugyanezen előnyöket áthozni a családi film keretei közé is és olyan alkotást hozott össze, amitől teljesen ledöbbentem.
Az Elliott, a sárkány egy 1977-es film remake-je, de az alapsztorin kívül szinte semmit se tartott meg, a hangulat, a cselekmény és a mondanivaló teljesen más. Adott egy kisfiú, ki balesetben elveszti szüleit és egy erdő mélyén cseperedik fel, egy barátságos sárkány segítségével, aki egyszerre jelenti neki a legjobb barátot és a pótlékot az elvesztett család helyére. Aztán egyik nap felfedezik és visszaviszik az emberi civilizációba, megismerkedik másokkal, olyanokkal is, akik befogadnák őt. Őrlődik az őt felnevelő természet és az emberi közösség között, miközben barátja létét fenyegeti a örökké kíváncsi és akarva-akaratlanul birtokolni kívánó emberi természet. Ne riasszon el senkit a felütés, mert minden riasztó jel ellenére nem klisés, giccses cukiskodásról van szó, Lowery egy őszinte, szeretetteljes és emberi mozit hozott össze barátságról, családról, szeretetről. Hangvételben közelebb áll Steven Spielberg régi mozijaihoz, mint bármelyik más családi film az utóbbi évekből. A cselekmény nem motorcsónakként süvít előre, a rendező sokszor megállapodik a szereplőkkel együtt, elidőzve egyes pillanatoknál. Oakes Fegley döbbenetesen jó a főszerepben, de mellette van még Bryce Dallas Howard, Karl Urban és Robert Redford aki puszta jelenlétével ural minden jelenetet. A vizuális effektek pazarok és sosem tolakodóak, Bojan Bazelli fényképezése álomszép, a zenéről nem is beszélve. A végén pedig tudtam, hogy a film minden eszközt be fog vetni arra, hogy a néző elsírja magát és nem szégyellem tényleg meghatódtam, mert együtt tudtam érezni hőseinkkel és azzal a döntéssel, amit meg kellett hozniuk.
Szép film, remek film.


4. J-rex (2016-08-30 19:34.14)  
A dinoszauruszok tollasodnak, a sárkányok meg szőrösödnek manapság.....pikkelyesen sokkal jobbak még mindig!


3. Natalie Wood (2016-08-29 17:55.01)  
Ez mióta sárkány komolyan?!
Én oroszlánnak néztem.



2. Roxi88 (2016-08-11 17:33.31) aaaaa
Uramisten! Mennyit kerestem anno a Peti sárkánya című filmet! Most meg már remake is lesz belőle???!!! Már mindenből!!!! :(


1. Bobo 888 (2016-07-20 12:57.48) aaaaa
Bryce itt is gyönyörű lesz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2021-05-24 11:1215 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk