Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- AMC, 11:10
Tad, az utolsó felfedező
- Moziverzum, 11:20
Mud
- HBO3, 11:50
Elektra
- Film+, 11:50
Halálos temetés
- RTL Három, 11:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Másnap aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Fórum - Emlékezz! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. BenJoe (2019-01-27 23:12.43) aaaaa
Ritka az ennyire jó, nem szenzációhajhász, hanem pusztán elgondolkodtató, megdöbbentő és igènyes film. Csak ajánlani tudom, zseniális.


23. Nyolcadik utas (2018-03-19 09:30.42) aaaaa
(Túl)súlyos darab. Minden tekintetben.
Christopher Plummer óriási!
A többi, egyszerű tény.
1. A demenciánál kevés dolog tragikusabb.
2. A névtelen hősök közöttünk élnek.
3. Az egykori hóhérok közöttünk járnak.
4. Az emlékek birodalma lehet pokol és mennyország.
5. Van kárhozat.
6. És létezik Szeretet!



22. Ystee (2017-10-08 23:43.38)  
Annyira erőltetik ránk ezt a sz.art, hogy már megcsömörlöttem a fa.szságuktól! Nem érdekel! Nem kell! Nézzetek már tükörbe!


21. RVIN73 (2017-08-27 21:23.32) aaaaa
Ez kegyetlen. Úgy megcsinálni egy filmet,hogy még csak nem is gondolnám..............Cristopher Plummer óriási!


20. Városi vadász (2017-06-24 22:39.38) aaaaa
Hatalmas!!!!!!!

Remekül felépített alkotás, ami teljesen elaltatja az embert azért, hogy a végén úgy odab.sszon, hogy csak elismerően bólogass. Minden elismerésem, ajánlom mindenkinek.


19. Vmiso (2017-01-31 17:20.59)  
Egészen kellemes meglepetés ez a film.
Kb semmit sem vártam tőle, voltak percek mikor kissé untam is, de ahogy ment előre a történet annál érdekesebb lett.

A végén lévő csavar meg odavág rendesen, nem számítottam rá, egy pillanatig el sem hittem, nagyon szépen van összerakva.

Plummer 88 évesen játszotta el a szerepet, hibátlanul. Le akalappal!


18. Dobsony (2017-01-13 14:30.33) aaaaa
SZENZÀCIÓS!!
Kereszt és Szamuràj leìrt mindent szépet és jót a filmről és annak témàjàról. Tőlem most csak "ennyi".
Aki meg csak a témàja miatt húzza le a filmet és nyomkodja az egy és kétcsillagokat, az pedig szégyelje magàt és kerülje a hasonló történetű alkotàsokat.


17. Anzsi72 (2016-12-19 21:23.37) aaaaa - (válasz Kék kereszt 15. hozzászólására)
Szép írás. Minden szavaddal egyetértek. Tényleg így van.


16. Natalie Wood (2016-12-19 16:46.05)   - (válasz Kék kereszt 15. hozzászólására)
Te a Filmcézár vagy?
Tessék válaszolni ha kérdeznek!:)


15. Kék kereszt (2016-12-19 12:20.02) aaaaa
Emlékezni fáj..de emlékezni muszáj..

Van amit nem akarunk megbocsájtani..van amit nem tudunk megbocsájtani..s van amit nem lehet megbocsájtani..

Rengeteg szép,jó,kellemes emlékünk van,melyek mindig melegséggel öntik el a szívünket bármikor is eszünkbe jutnak.Felvidítanak,boldoggá tesznek.Gyerekkorunktól egészen a mai napig.Mindaz a sok szép és jó dolog ami történt velünk,itt vannak legbelül.Általuk újraélhetjük mindazt ami fontos nekünk.Újra azokkal lehetünk,akik már sajnos nincsenek közöttünk..Az emlékeink velünk vannak a nehéz pillanatokban,erőt adnak,hogy túléljünk mindent.Amikor padlón vagy..emlékezz..és hidd el jobb lesz tőle.Az összes emlék a miénk.Senki nem bírja elvenni őket tőlünk.Senki..Nincs az az erő.Nagyon vigyázni kell rájuk és mindent megtenni,hogy ne mocskoljuk be őket..
Rossz,fájdalmas emlékekből is sok van..melyek minden egyes alkalommal szét tépik a lelkünket..Olyan mérhetetlenül nagy fájdalmat,dühöt,haragot érzünk tőlük minden egyes alkalommal,hogy majd belepusztulunk..és bele is pusztulunk..újra és újra..Nem számít mennyi idő telt el azóta..hónapok,évek,évtizedek,vagy akár egy egész élet..ugyan úgy fájnak,mintha csak tegnap történtek volna..Bármit megtennénk,hogy örökre elfelejtsük őket..de nem bírjuk..mert nem lehet elfelejteni őket..És nem is szabad!Bármi történt velünk,bármilyen szörnyűség..erősebbé tett bennünket..és ezek végig kísérnek az utunkon.Az idő nem gyógyítja be a sebeket..Ezekre semmi sem képes..Idővel háttérbe szorulhatnak,elhalványulhatnak,de örökké ott maradnak..És a legváratlanabb pillanatban törnek ránk..erősen,intenzíven..amikor nem számítunk rá..Könyörtelen lecsapnak ránk..és nem engednek el..Újra és újra feltépik a régi sebeket és csak tátongó,fájdalmas ürességet hagynak maguk után..
A lélek fájdalmára nincs gyógymód..csak enyhíteni lehet..A rossz emlékek és az a sok fájdalom..olykor nagyobb erőt képesek adni,mint a szép emlékek..Erőt adnak,mert soha többé nem akarod átélni mindazt,amit a múltban..Küzdesz,harcolsz,elbuksz,újra és újra..de nem szabad feladnod!Felállsz a földről és folytatod!Ez egy ördögi kör.Harcolsz a végsőkig,mert ezt kell tenned.Minden bukás után egyre erősebb és erősebb leszel.És tovább harcolsz..de nem egyedül,mert soha nem vagy egyedül.Az emlékeid,a szépek s a rosszak..és általuk mindazok akik fontosak az életedben,mindig veled lesznek..És ez a legfontosabb.

Amíg élünk,emlékezünk..s amíg emlékezünk,addig élünk..

Christopher Plummer akkorát játszott,hogy egy Szabadság-szobor méretű Oscart érdemelt volna..A végső csavar meg kegyetlenül belever a betonba..és ott hagy emlékezni..


14. Anzsi72 (2016-11-07 18:03.54) aaaaa
Christopher Plummer miatt néztem meg a filmet, és milyen jól tettem!
Lebilincselő volt elejétől végig; a történet, a karakterek, a színészi játék... Cakli-pakli nagyszerű volt!
És hát Plummer úr... Imádom...


13. Az utolso szamuráj (2016-11-07 17:47.05) aaaaa
Lassan kihalnak az ilyen filmek.
Hisz a náci háborús bűnösökből....igen kevesen élhetnek mostanság.Velük együtt az akció/krimi/dráma műfajokból ki fog hullani a "nácivadász" téma,pedig ezek azért közepes filmet-és számtalan ennél jobbat-adtak nekünk.
Az Emlékezz az örmény származású direktor,Atom Egoyan munkája:és több mindenben eltér persze a fentebb leheletnyit megemlített moziktól.Főhőse Zev,aki barátjával,Max-szal él egy otthonban,felesége nemrég halt meg:ám kora miatt ezt agya nem mindig fogadja be,időskori demenciában szenved.Zev most mégis bosszúhadjáratra indul,azt az embert akarja megölni,aki családja haláláért felelős egy koncentrációs táborban.
Ez így elsőre vicces is lehetne:roskatag vénember indul hajtóvadászatra,aki mindent elfelejt ha elalszik,és egy levél segítségével továbbá Max telefonálásával megerősítve tudja csak tovább folytatni misszióját.Ám a rendező hihetetlenül jól ért a feszültségkeltéshez,és a film soha,egyetlen egy pillanatra sem lesz üres és unalmas:Christopher Plummer minden másodpercnyi játéka pedig aranyat ér.
És miközben nézzük a koros vénember ellenére is feszült emberkeresést,lassan kibontakozik a rendező másik szándéka is,ami burkoltan azért benne van művében:identitáskeresés,önazonosság,az egyén és a közösségi múlt egybefonódása,ha úgy tetszik.Egoyan történetében van pár meglepő fordulat-és a legvégső az azért tényleg hatalmasat üt!-ám mégis a kerek egész film lényegét és igazi zamatát akkor adja meg ez a 90 perc,ha ezeket is átgondoljuk,és főleg...észrevesszük.
A mozi legmeghökkentőbb és legfeszültebb jelenete a felénél van nagyjából:mikor is Dean Norris színre lép mint új náci,és vele konfrontálódik az öreg zsidó.Norris pokolian jól felépíti karakterét(egyik kedvenc karakterszínészem,a Stephen King sorozatot is ő mentette meg a nullától)és az udvarias,magányos sajnálatraméltó figurából fokozatosan bújik elő a náci,majd a végére a gyilkolásra is kész fenevad:és mekkora jelenet,hogy Plummer a lövések után egyszerűen...elalszik.
Innentől pedig már egy gyilkossal állunk szembe,mégis birtokolja szimpátiánk:az Emlékezz az a film,ahol egy szűkszavú öregember kálváriája és végső megmérettetése végig fenn tudja tartani a feszültséget,miközben igen neves színéstársak-Bruno G,Martin Landau,Jurgen P,a fent említett Dean Norris-erősítik Plummer maximálisan letisztult,tökéletes,minden ízében csodálatos játékát.És bár nincsenek csonkolt végtagok vagy nem vádolható a film azzal,hogy zsidósírámmal van tele,meg egy újabb hiszti ettől a néptől,mégis ravasz és okos thriller,ami úgy okoz meglepetést,hogy közben az ember valahogy félni kezd az öregedés ilyen fajtájától (is)...és eszünkbe juthat,a múlt kútja bizony feneketlen,és nem mindig tetszhet az,amit kiemelünk belőle.


12. Bertó!!! (2016-10-31 18:45.53)   - (válasz Colby86 11. hozzászólására)
Nem azt mondtam,hogy a film hasonló,hanem,hogy azt a filmet is nem mai gyerekek viszik el a hátukon,ami enyhén szólva érdekes,hogy 60-70éves emberek,olyan színészi alakítást nyújtanak amiről a mai fiatalok csak álmodhatnak.
A Harry Brown is elképesztő.


11. Colby86 (2016-10-25 10:53.17) aaaaa - (válasz Bertó!!! 10. hozzászólására)
Hát azért az Ifjúság teljesen más jellegű, de ha már Caine, akkor a Harry Brown az tényleg hasonló.


10. Bertó!!! (2016-10-21 17:42.13)   - (válasz Palot 8. hozzászólására)
Nekem még ami nagyon tetszett az az Ifjúság,hasonlóan ehhez,ott is öreg tag viszi a filmet ,Michael Caine egyszerűen zseniális.


9. Colby86 (2016-10-18 09:45.31) aaaaa - (válasz Palot 8. hozzászólására)
Ezért írtam oda, hogy Spoiler! :)

Tényleg csak az olvassa el, aki már látta.


8. Palot (2016-10-17 09:03.53) aaaaa
Elképesztően jó, nagyon régen láttam már igazán jó filmet, ami ennyire lebilincsel és végig izgalmas.Nagyon jó csavar van benne, aki végig akarja izgulni, ne olvassa el a lenti spoilerezést.


7. Szendmen01 (2016-10-17 02:50.18)   - (válasz Emmersson 6. hozzászólására)
Mire kéne emlékeznem?


6. Emmersson (2016-10-16 16:07.32) aaaaa - (válasz Szendmen01 1. hozzászólására)
Miattad kell készüljenek még mindig ilyen témájú filmek...hogy EMLÉKEZZ!!!


5. Colby86 (2016-10-14 20:04.39) aaaaa
Aki nem szereti a lassú filmeket, azoknak nem ajánlom, de aki szereti a minőségi színjátszást és a végső nagy csavaros filmeket azoknak hibátlan remekmű az Emlékezz.
Spoiler!:
Bevallom nem találtam ki a végső nagy csavart. Azt sejtettem, hogy Max kihasználja Zevet, hogy másokat megöljön(Memento-effektus), de hogy ő maga is náci volt azt nem! Bravó, át lettem kúrva:)


4. Roberto (2016-10-13 22:54.39) aaaaa
Nem hiába ez a film címe. Az Emlékezz egy kemény bosszú-dráma, melyebn Plummer még most is remekel. A végén lévő csattanó meglepett kissé, azt gondoltam egyszerű bosszúhadjárat lesz, de jó volt végülis a befejezés. Landau és Prochnow is ott votlak. Nagyon bejött a film.
Henry Czerny is hogy megöregedett már, te jó ég....


3. Iboris (2016-08-11 11:53.14)   - (válasz Szendmen01 1. hozzászólására)
Valóban súlyos tulzásba esel! Nézd végig a Díjak fül alatt az elmúlt 20 év díjazott filmjeit és idegennyelvű filmjeit. 40-ből 4-nél fedezhető fel kapcsolat a Holocausttal. Ez picit sem túlzás ahhoz képest, hogy mennyi emberi vonatkozását cipeljük ma is, különösen itt Európában. (Neked például a tököd... :))



2. HMáté33 (2016-07-12 19:51.51)   - (válasz Szendmen01 1. hozzászólására)
pont ez a lényeg egyébként, hogy sok ilyen témájú filmet csinálnak (ennek is több oka van, az esemény emlékének felszínen tartása csak egy a sok közül), ám díjat, díjakat koránt sem kap mind. ez egy súlyos sztereotípia, ami sokaknál berögződött, pedig könnyen megcáfolható.
Oscar legjobb film díjat pl eddig egy, azaz egy holocaust-mozi kapott, pedig ha megszondáztatnánk a népet, ennek a sokszorosát mondaná a többség. ez a jó ugye, hogy nem kell gondolkodni, elég a nyájjal bégetni, és nem lógsz ki:)


1. Szendmen01 (2016-07-12 00:24.14)  
Nahát,ez hogyhogy nem kapott még Oscar-t...??
A témája alapján nem is díjeső,hanem díjzuhatag járna.
Lehet nem sikerül a végén elkapni a rohadt nácit,aki 346235264757562372 évvel ezelőtt duhajkodott?
Akkor ez egy szar "Zs" kategóriás selejt...:SSSS
Tököm tele,hogy havonta tolnak ránk ilyen ezer éve lepörgött propaganda lószart.....



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBenJoe, 2019-01-27 23:1224 hsz
KérdésekColby86, 2016-10-31 17:282 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk