Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mud
- HBO3, 11:15
Gépállat SC
- Mozi+, 11:50
Szellemirtók 2.
- AMC, 11:50
Hajsza a győzelemért
- Film+, 12:25
Balek-suli
- Paramount Network, 12:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Egyedül a sötétben (2005) - Vélemények
Szellemirtók 2. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mission: Impossible - Leszámolás, 1. rész aaaaa
Koo Kyo-hwan aaaaa

 

Fórum - Neon démon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
35. neondemon (2024-04-12 09:58.54)  
Igen alulértékelt film,melyet sokan érthető módon nem tudnak értelmezni. A film tele van rejtett szimbólumokkal amik tulajdonképpen a szemünk előtt van. Cliff Martinez ismét nagyot alkotott,zseniálisak a zenéi. Abbey Lee játéka pedig egyszerűen iszonyat jó.


34. VadRaszta (2024-01-26 21:18.01) aaaaa
Na pont ilyen egy igazán üres, semmitmondó katyvasz film. Ez történik, mikor egy rendező azt képzeli magáról, hogy ő mekkora művész, de inkább csak egy kontár aki majmolja az igai művészeket. Ez meg is látszik a filmen, mert szerintem ő is csak menetközbe kezdett gondolkozni azon, hogy mit is csináljon. Hát ez egy igazi hulladék.



33. Zsol0 (2021-01-16 12:54.51) aaaaa - (válasz Brigg 30. hozzászólására)
kérdezd a puzsért.


32. Zsol0 (2021-01-16 12:54.00) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 29. hozzászólására)
Az Üresség Formája, a Forma Üressége.


31. Zsol0 (2018-06-27 20:58.04) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 29. hozzászólására)
ctsak hogy ércsd:

OM=üRESSÉG
MANI=fORMA
PADME=FORMA
HUM=ÜRESSÉG

Ür esség & Forma : az egység duális manifesztációja.az érme két oldala...ANYAG+ANTIANYAG---Tudat és Természet...Vagy ahogy te ismered....Drágakő és Lótusz


30. Brigg (2017-11-26 15:32.00) aaaaa
Mi volt ez a pusztító alpáriság? Ez a szellemi kútmérgezés?


29. Oereg Gorm (2017-11-02 12:20.33) aaaaa - (válasz Zsol0 27. hozzászólására)
Az általad idézett mantra jelentése nem ez.


28. Randal (2017-11-02 11:43.04) aaaaa
A medencés jelenetig csillagos 5 volt nálam, az utolsó negyed óra nem tetszet.


27. Zsol0 (2017-09-10 19:05.03) aaaaa - (válasz Diablo24 25. hozzászólására)
Az üresség forma,a forma üresség.- ahogy a tibeti mondja : "om mani, padme hum"


26. Zsol0 (2017-09-10 11:13.30) aaaaa
"A Neon Demon" feltárja az okkult elit igazi arcát
A Neon Demon egy film a divatiparról,és a fiatalság és a szépség megszállottságáról. Azonban története és szimbolizmusa révén a film feltárja a divatvilág és az okkult elit zavaró gondolkodását.A Neon Demon-t fájdalmas nézni. Nem csak hosszú, hipnotikus szekvenciákkal teli, amelyek a divatvilág sekély önérdekét hangsúlyozzák, hanem szándékosan a leginkább felkavaró emberi gyakorlatokra is kiterjednek, beleértve a pszeoterápiát, a nekrofíliát, a kannibalizmust és a rituális gyilkosságokat. Mindezeket a retteneteket esztétikailag kellemes miliőben mutatják be, és hűvös, divatos környezetben helyezkednek el, látszólagos próbálkozásuk normalizálására. Természetesen ez a fajta eredmény egy "pszichológiai horrorfilm", de a film leginkább zavaró része nem a fikció: a sötét "valós világ" igazságai, amelyeknek ünneplése látszik a filmen. Valójában, amit a szórakoztatóipar sötét oldaláról tudunk - és ami okkult elit tulajdona - a film zavaró manifesztummá válik.Röviden bemutatja, hogy valóban milyen az iparág, hogyan működik valójában, és aki valóban mögötte van.
Az ártatlan fiatal lány történetével, aki Los Angelesbe költözik nagy álmokkal telve, nemzetközi szupermodellként, a Neon Demon bemutatja a szórakoztató ipar igazi csúnya arcát.
A halál kultúrája manifesztálódik a filmben,ami azt jelenti,hogy a nézők ki vannak téve a háttérben lévők,tudatalatti képzetekről gondolkodó gondolkodásának. És a kezdetektől fogva, a Neon Demon figyelmet fordít arra, hogy mi a divatvilág: a halál kultúrájának ünneplése a fiatalság és az ártatlanság oltárán.


25. Diablo24 (2017-02-02 19:22.34) aaaaa
Imádom az ilyen önmagát le.....ó, öncélű, értelmetlen, művészinek szánt filmeket!!!!

Bírom a vontatottságot, imádom az európai rendezésű filmeket, Lars Von Trier egyik kedvenc rendezőm!
Az első 2/3 még el is ment volna, de a végén ez a kannibálozás....... Hogy lehet egy film egyszerre undortó és dögunalmas?
Elle Fanning helyett találhattak volna valaki szebbet is, Jena Malone meg a másik két modell lány fényévékkel szebbek voltak!
Egyszerűen üres ez a film!


24. Colby86 (2017-01-03 13:00.40) aaaaa
Egy újabb vizuális ám semmitmondó élmény Refntől. A film minden egyes kockája gyönyörű, ahogy a lányok is (rettenetesen jól eltalált a casting, Elle Fanningnek olyan de olyan kisugárzása van...wow). Tehát a látvány és a zene ismét 10/10, ami nagyon egyedi hangulatot kölcsönöz a filmnek, de továbbra is úgy gondolom, hogy ez 2 órán keresztül nem sok ember figyelmét köti le és Refnnek inkább videoklippeket kellene készítenie.


23. Kék kereszt (2016-10-28 17:48.09) aaaaa
Kíváncsi voltam a Neon Démonra.Egész jónak ígérkezett,de a mézesmadzag előzetesében sokkal több volt mint magában a filmben..Csalódtam Refenben..pedig igen csak kedvelem a munkásságát.Ő egy igazán kivételes tehetségű,egyedi látásmódú rendező,aki minden alkalommal valami egyedit és különlegeset alkot jó nagy adag stílussal és hangulattal megfűszerezve.Pusher trilógia,Bronson,Valhalla Rising,Drive,mindet imádom.Van ami még kimaradt tőle,de majd idővel sorra kerülnek.
A modellek cukormázas,csili vili,színpompás,fényárban úszó,hányással és önsanyargatással teli élete valóban nagyon,nagyon és még egy nagyon elfér..szóval nagyon szomorú.Majd valamikor,ha tudunk időt szakítani rá,meg is sajnáljuk őket..sorban mindet.Láttunk már a témában jó darabokat is és most is születhetett volna egy újabb.Az alapsztoriból még valami egészen érdekeset is kihozhatott volna,de sajnos ezúttal beérte a kevesebbel..ami nem igazán jellemző rá.Értem Én,hogy Refn ezzel a munkájával mit akart közölni velünk és bemutatni nekünk,de ez így ebben a formában édes kevés volt tőle,még akkor is ha a rá jellemző stílusjegyek ezúttal is tetten érhetőek.A végére némiképp beindulnak az események és volt néhány érdekes jelenet,de a végeredmény egy unalmas,lapos,gyenge,érdektelen film amiből sokkal többet is kihozhatott volna.Az operatőri munkát dicséret illet,a zenék is jók voltak és kb ennyi..A kiscsaj olyan semmilyen volt.Szép meg gyönyörű Háááát..azért ne túlozunk ekkorát.Nem is volt túl meggyőző.Keanu Reeves szerepeltetése gondolom csak azt a célt szolgálta,hogy 1 fokkal közönségbarátabb legyen a mozi és meg is nézze valaki..Bár alig szerepelt benne,azért jól hozta a beteg karakterét.Jobb lett volna,ha Refn vele csinál egy filmet..


22. Evile-Elvis- (2016-09-01 21:13.00) aaaaa - (válasz Jason13 19. hozzászólására)
Ebben nincs semmi misztikus.


21. Evile-Elvis- (2016-09-01 21:05.36) aaaaa
Ezt a filmet imádni fogja a sok önképzavaros, nárcisztikus, frusztrált nő, hiszen könnyen tudnak majd azonosulni a karakterekkel:) Építenek is a női nézőkre, nem hiába rakták bele Keanu-t. Az is lehet, hogy a rendező beakar csajozni ezzel a filmmel...a modell picsák zabálni fogják tutira. Azonban a történet cérna vékony, ez a modern Báthory Erzsébet-es vonal nem is lenne rossz, de nem kezdenek vele semmit, nincs egy épkézláb sztori. Az a pár horrorba oltott metaforikus utalás a mai nők, meg a modell világ nyomoráról kevés az üdvösséghez. Hiába a szép képek, a színek impozáns játéka, a zene...azt a fajta atmoszférát, ami a Drive-nál működött, nem lehet mindig eladni, legalábbis nekem nem. Meg a Drive egy szórakoztató mozi, ez meg elég uncsi...ugye a történet hiánya 120 (!!!) percnél már necces. És mivel nem ájultam el a film képi világától sem, ez esetben igényelném a dialógusokat is. Kap tőlem egy gyenge közepest.


20. Bobo 888 (2016-08-31 12:04.21) aaaaa
Biztos vannak,akiknek bejön ez a vontatott, semmitmondó, dögunalmas, elvont, művészieskedni próbáló,külön megoldó kulcsot igénylő borzalmas stílus,én nem tartozom közéjük.


19. Jason13 (2016-07-18 21:21.02) aaaaa
Nicolas Winding Refn idén mozikba kerülő filmjét nagy várakozás előzte meg, hiszen a direktor ezelőtt még nem merészkedett a horror területére. Az igazat megvallva azonban a Neon démon inkább egy művészien levezényelt misztikus thriller, a rendező kimért, lassú stílusában.
Azt meg kell hagyni, hogy Refn közel sem eredeti témára építette filmjét, hiszen sok produkció dolgozta már fel a hírnév mögött álló sötétséget. A modellszakmáról pedig alapvetően tudni lehet, hogy közel sem olyan csillogó intézmény, mint amilyennek elsőre tűnik.
Ennek ellenére én kíváncsi voltam a végeredményre, hiszen egy-két kivételt leszámítva szeretem a rendező munkásságát és úgy gondoltam, ebből az alapanyagból is képes lesz valami érdekeset kihozni. Végül nem is kellett csalódnom.
Maga a sztori rendkívül egyszerű. Egy fiatal lány Los Angeles-be érkezik, hogy belekóstoljon a modellkedésbe. Rendkívül hamar fel is fedezik tehetségét és elindul felfelé a ranglétrán. Azonban semmiből való felemelkedését nem nézi mindenki jó szemmel.
Az alaptörténet igazából nem más, mint egy váz, amire ráépülnek a szimbólumok, melyek segítségével a készítők bevezetnek minket a színfalak mögé. Ott pedig nem vár minket más, csak a sötétség és a romlottság. Ha elsőre rápillantunk az alkotásra, olyan, mintha egy modellt néznénk: kívülről gyönyörű, viszont semmi egyébbel nem szolgál.
De ennél azért Refn ügyesebb. Tény és való, hogy az elvont képsorok megértéséhez szolgáló kulcsot megkapjuk már az első percekben, azért így is akadnak olyan jelenetek, melyeket nem lehet egykönnyen megfejteni. Maga a tempó nem igazán nézőbarát, elég lassan építkezik a film, de ez számomra nem volt zavaró. Sőt, segítette azt, hogy minél jobban elmélyüljek a cselekményben.
Ezt a fajta beleélést táplálja a látványvilág és a zene is. A képek elképesztően gyönyörűek, ahogy a színhasználat is. Az operatőr és a vágó nagyszerű munkát végzett, ahogy a zeneszerző is. Cliff Martinez már Refn házi komponistájának is nevezhető és ahogy előző munkáihoz írt dallamai, úgy az itteniek is zseniálisak. Kellően illenek a nem mindennapi képsorok alá, miközben még fülbemászóak is.
Ahogy fentebb már említettem, a Neon démon nem igazán nevezhető horrornak. Ez annak is köszönhető, hogy a sztori inkább a szimbólumokra és azok építgetésére helyezi a hangsúlyt, így hatásvadász ijesztgetésekkel nem igazán találkozhatunk. De ezzel nincs is baj, hiszen a kellően elvont sztori alapból sok feszültséget tartalmaz. Sőt, a játékidő utolsó fele olyan, mint egy abszurd rémálom, itt azért már véresebb képsorok is előfordulnak.
De ezek bemutatása sem öncélú, inkább művészien szép. Igazából egy olyan jelenet akad, ahol a gyengébb idegzetűek felszisszenhetnek, azonban akik ismerik a rendező eddigi munkásságát, nem hiszem, hogy megilletődnének rajta.
A színészekről még nem esett szó. A főszereplő, Elle Fanning alakítása nem igazán nevezhető maradandónak, bár ez annak is köszönhető, hogy őt egyfajta kirakatbábunak használja a cselekmény, akin keresztül bemutatásra kerül, hogyan formálja át a nőket a szakma. A mellékalakok sokkal érdekesebbek, közülük is kiemelkedik Jena Malone és Keanu Reeves. Utóbbi ugyan nem szerepel sokat, de figurája kellően beteges ahhoz, hogy ne feledjük el egyhamar.
Összegezve a dolgokat, a Neon démon egy nagyon érdekes darab. Talán nincs annyira elvont, mint Refn előző filmje, a Csak Isten bocsáthat meg, de így is egy remekül összerakott, hangulatos alkotás, amit a nyitottabb nézőknek csak ajánlani tudok.


18. Michuu (2016-07-01 20:28.28) aaaaa - (válasz Langelus 17. hozzászólására)
Hát, igazából a történet mint írtam, kicsit használatos, de azért még nem elcsépelt. A színészek nem voltak rosszak, de igazán kiemelkedőt csak Jena Malone, és meglepő módon Keanu Reeves tudott alkotni. :D
Az operatőri munka volt benne nagyon jó, plusz még a zene. Igazából ezek voltak, amik a legjobban tetszettek, de nem csak e két tényező miatt kapta meg a maximális pontszámot tőlem, úgy kb. minden összeállt nekem. :)


17. Langelus (2016-07-01 20:22.57)   - (válasz Michuu 16. hozzászólására)
Mi az, ami a legjobban megragadott benne? Történet? Színészi játék? Karakterek? Helyszínek? Megvilágítás? Stb.?


16. Michuu (2016-07-01 20:15.52) aaaaa - (válasz Langelus 15. hozzászólására)
Hogy érted? :D


15. Langelus (2016-07-01 19:53.28)   - (válasz Michuu 14. hozzászólására)
Melyik aspektusa tetszett a legjobban a filmnek?


14. Michuu (2016-06-29 00:13.25) aaaaa
Refn újra rendezett a Csak Isten bocsáthat meg fiaskója után, persze, miért ne tenné, hisz ez a dolga. És ezt a filmet most nagyon eltalálta! Legalábbis szerintem.
Ez a film is elég megosztóvá sikerült, engem személy szerint megvett.
Kezdeném ott, hogy a történet alapjában véve már talán néha használva volt, de ettől még ígéretes.
A színészeket mind eltalálták, közülük kiemelkedik Jena Malone és az apró szerepben tündöklő Keanu Reeves (én magam sem hittem, hogy ez így fog történni).
Cliff Martinez zenei aláfestése szintén remek, kiváló zenét hozott össze, míg a film végén hallható betétdal is ugyancsak jó.
A hangulat elég feszkós, és az operatőri munka szemet gyönyörködtető.
A játék a vörös és a kék színekkel is telitalálat, ahogy az itt-ott felfedezhető szimbólumok is.
Ahol kell, még talán beteg és elborult is.
Összegezve, Refn új művészfilmje számomra nyerő volt, annak ellenére, hogy gyengébbet vártam, nálam már-már a Drive magasságába emelkedett, pedig az a film elég magasan csücsül. Nem bántam meg, hogy megnéztem. :)


13. Michuu (2016-06-23 18:42.49) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 12. hozzászólására)
Tényleg, ott se volt rossz. :)


12. Iszonytató Huttyogány (2016-06-23 18:41.31)   - (válasz Michuu 11. hozzászólására)
Ja. Én a Szellemhajóban is csíptem. :)


11. Michuu (2016-06-23 18:40.33) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 10. hozzászólására)
Ennek én is örülök. A Halálos kitérő óta bírom. :)


10. Iszonytató Huttyogány (2016-06-23 18:39.32)  
Desmond Harrington is szerepel benne. Örülök, hogy ismét felbukkan ez a remek, ám alulértékelt színész.


9. Kovbojka (2016-05-06 17:39.14)  
Drive nálam már most kultfilmmé vált, annyira jót nem várok, de azért magasak az elvárásaim.:)


8. Michuu (2016-05-06 16:11.15) aaaaa - (válasz Tapados 7. hozzászólására)
Nálam is, nem is bízom abban, hogy annál jobb lesz, viszont egy korrekt, szórakoztató filmet még összehozhattak. :)



7. Tapados (2016-05-06 15:49.34)  
Tényleg jónak ígérkezik!Bár a Drive szerintem magasra tette a lécet!


6. Michuu (2016-05-06 15:04.38) aaaaa - (válasz Johnny kapitány 5. hozzászólására)
Ennek ütnie kell. :D


1 2

Kapcsolódó fórumok

Véleményekneondemon, 2024-04-12 09:5835 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk