Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Elátkozott város - Vélemények
C.R.A.Z.Y. - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Abigail aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Eldorádó, az elveszett város - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Mclane 2 (2023-06-16 10:25.56)  
Én egy véletlen kapcsán hallottam erről a történetről jobban egy összeállítást láttam róla, egy jobbféle normálisabb youtube csatornán ami fél és 1 óra közötti hosszúságú volt és utána derengett mélyebben hogy mintha ezzel kapcsolatban, lenne egy film is elkészítve még régebbről . És azután menten utána jobban ennek a filmnek meg annak az alapregénynek amiből elkészült: [link] , és ahogy tudtam idővel átmentem a regényen napok alatt végeztem vele mert nem volt épp egy olyan könnyű olvasmány de azért meglett a vége ma reggelre valahogy, és hát így elsőre eléggé jól sikerült dokumentumregény lett szerintem részletes volt és tárgyilagos is és mégis letudott kötni is végig. Aztán a regény után jött a film is nem sokkal és szerintem mint film működött elég jól, mert alapból véve ez is olyan történet mint pl. A tenger szívében is volt az a bálnavadász történet hogy nem lehet vele sokat, variálni meg hamisítgatni legfeljebb itt ott ha kell kicsit lefaragnak muszáj jelleggel meg esetleg egyszerűsítenek végső esetben de a történet nagyobb gerincén nem lehet sokat piszkálni, mert akkor pont a valódi ábrázolás az ami odaveszne de nagyon igazán. És szerintem ez a film nagyobb százalékban jó visszaadta azt amit leírtak hogy milyen is volt a főhősünk a katona a kalandor a kutató Fawcett, akit annyira hajtott a kalandvágy hogy a családja is évekre háttérbe esett emiatt évekre sok esetben szó szerint de azért látni hogy néhol működött a önkényesség is, a történetvezetés közben rendesen mert pl.a végső expedíció létszáma kicsit kisebb volt az eredetinél mínusz egy emberrel aki Fawcett fiának jóbarátja és szinte bajtársa volt, a maguk saját környezetében ezt az illetőt teljesen kihagyták a filmből konkrétan meg ugye a film végének egy része is inkább találgatás meg esetleg valószínű rekonstrukció, okkal mert hogy Fawcett és 2 útitársa a fia és annak jóbarátja egy pont után nem került elő többé a vadonból szóval ott még valahogy megértem a dolgot. Úgy hogy mindent egybevéve nem is tudom alapjában nekem nem volt gondom a filmmel tetszett épp úgy mint a könyv is, de a felesleges önkényes hamisítás kicsit azért zavart néhol meg amennyire tudták megmutatták ezt a történetet, aminél lássuk be egy ponton túl nem sok mozgástér van amivel mozogni lehet ábrázolás terén igazán de amit tudtak azt kihoztak belőle mindenképp, szóval nekem tetszett a film nagyobb részt nem hibátlan de tetszett azért épp úgy mint a regény és nagyobb részt kellemeset csalódtam a dolgokban, meg úgy érzem érdemes volt időt fordítanom a könyvre is épp úgy mint a filmre mert adták amit adni akartak szerintem simán.


10. Tömö (2022-08-11 18:47.51) aaaaa
Ez a film kb.5éve meg van, azóta vagy 5x el is indítottam, mindig,minden egyes alkalomkor kikapcs:D,kb.negyedénél.
Na MOST, azt gondoltam, lemegyek alfába, fájt a fejem is, szóval szemem is pihenő módba raktam, ez akkor mehet,elindítom. Zavarni nem fog, figyelni úgysem fogom.
Így is lett:DD
Végig nyomtam!néha erőt vettem azért magamon, hogy a távirányító után nyúljak, és TEKERJEK:D
Az egy csillagot magamnak adom,a kitartásomért!



9. Acrab888 (2018-07-30 20:14.55) aaaaa
A "vérszegény" szóhoz a szótárakban odaírhatnák példának ezt a filmet.
SPOILER talán
Egy youtube csatornán említették meg Fawcett karakterét és sok minden mást plusz ezt a filmet. Akkor jutott eszembe, hogy én ezt régebben még moziban is megakartam nézni, most már tudom hála az égnek nem pazaroltam rám időt.
A film korhűségét tekintve páratlanul szép, a kora európai jelenetek, a kimért britt hozzállás és a kosztümök gyönyörűek. Azonban más pozitívumát nem igazán tudom megemlíteni, talán én is csak annyit, hogy nincs tele irdatlan nagy baromságokkal. Ezért egy szürke közepes csak és nem egy 2 pontos az 5-ből.
Rendkívül lassan csordogál és érezni hogy a forgatókönyv biztonsági játék szerint halad.

Minden tulzás nélkül néhány pszichedelikus élményt beletudtam volna rakni a filmbe. Néhány ajovaszka szerű utazást, durvább álmot, hogy érezzük valami elkezdte a főhőst igazán hajtani a célja felé. Ehelyett több ábrándozást és visszaemlékezést kaptunk a feleségéről. Nagyszerű.
Ok, hogy a felesége kikutatta a katona levelét, arról akár 1-2 percet szívesebben láttam volna mint a második világháborús lelkesítő beszédet a fronton vagy az idiótát akit ott kellett volna hagyni a dzsungelben, és később az eszkimóknak is cska a terhére lett.
Fawcett beszélhetett volna több indiánnal is akik elmondhatták volna neki, hogy igen a dzsungel tele van régi romokkal, találhatott volna mondjuk egy aranypénzt amit esetleg a folyóban elveszít. Valamit ami még kézelfoghatóbb, menekülés közben láthatott volna romokat pár pillanatra.
De nem, mert ennyire nem okos a film. Visszakerült a tájoló vagy mi, tehát megtalálta Z-t. Ok, de hogy. Minden további dolog ködbe burkolózik, ezért olyan mintha nem is láttam volna ezt a filmet, elég lett volna inkább helyette egy 10 perces rövid összefoglalót megnézni Fawcett életéről és a képzeletem jobb munkát végez mint egy unalmas stáb 30 millió elköltéséből.
Nem javaslom senkinek a filmet.


8. Tjunior (2018-01-26 20:32.15) aaaaa
Spoiler lehetséges.
A film legnagyobb hibája, hogy nem tud egy koherens egésszé összeállni. Nem egységes film, csak epizódok laza láncolata. Borzasztó rossz a forgatókönyv, nincsen megmagyarázva, megindokolva semmi csak összecsapva. Pár példa. Miért keresi Percy Fawcett annyira Z-t? Mert talált pár agyagedényt a dzsungelben? Mert a film kb ennyit mutat. a másik a végén, ez inkább a forgatókönyv trehányságát mutatja. Ül Percy és a fia a törzsi tanács vagy mi előtt és tudják, hogy meg fognak halni. A fia meg azt mondja, hogy akkora de akkora utat tettek meg együtt, megérte?...Mi? Kb 2 perce indultak el Angliából. Legalább 3 jelenetben mutatta a film azt a nagy utazást. De jó fogadjuk el hogy ez az apa-fiú kapcsolatról akar szólni. Azzal meg az van, hogy Jacknek összesen nincs 10 perc játékideje a filmben...közös nagy utazás mi.
Vagy mondjuk a közepén a James Murray szálnak úgy összességében mi értelme volt? Legfőképp ezen a színvonalon. Bónusznak itt van nekünk Charlie Hunnam aki csak egy vérszegény, minden karizmát nélkülöző Tom Hardy másolat.


7. Karvaii (2017-11-12 10:39.11) aaaaa
Tyű..2,5ó az életemből. Nos,én nulla háttérel ültem le megnézni.Szerintem már a címével kezdődnek a gondok. Lehetett volna Út az elveszett városba,sokkal hamarabb el tudtam volna dönteni akarok e ennyit szenvedni.Kaland film helyett egy vontatott valamit kaptam.A dzsungelből sem sokat.. Kincsek? 😂 Vártam a katarzist, hogy majd a vége..a vége biztosan valami pluszt ad. Nem sikerült. Köszönöm.


6. Bertó!!! (2017-11-05 09:51.11)  
Charlie Hunnam nem igazán tud szerepeket vállalni,sürgősen le kellene cserélnie az ügynökét.
A utolsó 4 filmjénél,nagyjából 3-ban árnyékra vetődött.

+alaptörténet
+hangulat
+atmoszféra
+korhűség
+Tom Holland

-rendezés (vontatott,igen lassú történések,bizonyos cselekményeknek amiben egyébként volt potenciál,súlytalanra és semmitmondóra sikeredett)
-játékidő
-Charlie Hunnam

(Összességében egy lassú folyású,sótlan kihagyott ziccer)


5. Delpiero (2017-11-02 22:19.51) aaaaa - (válasz Anitabagwell 4. hozzászólására)
És az én gyermekkori hősömet meg sem említed a filmben? :O
Vajon tudod-e kire gondolok?!


4. Anitabagwell (2017-03-27 11:23.18) aaaaa
A film első fele szinte szószerint értékelhetetlen. Pedig nagyon nagyon nagyon kíváncsi voltam a filmre, mert akik ismernek tudják, hogy nagy szívszerelmem a sztori. Imádom a latin-amerikai kultúrákat, így természetesen egyáltalán nem volt ismeretlen előttem Fawcett ezredes életútja és a bizonyos "Z város" keresése. Már régóta tudom, hogy filmet terveznek az életéből, sok lehetőség volt a szerepére. Többek között Tom Hardy is, de Ő nem akart kalandfilmbe menni. Aztán képbe jött Eddie Redmayne is, de végül Charlie Hunnam kapta meg a szerepet. Vegyesek voltak az érzelmeim a hír hallatán, de nagy reményekkel, bizakodva vártam. Végre forgat már Jax egy kis hazait, gondoltam. Talán túlértékeltem őt színészileg, mert tényleg nagyon modoros és nagyon borzalmas volt a film első felében. De valahogy a végére csak "összeszenvedett" - szószerint kínlódott ő is, meg mi nézők is - egy értékelhető alakítást, persze a jótól marha messze volt, de legalább a végére már ELHITTEM, hogy okés ennek a csávónak tényleg a dzsungel a mindene és meghal ha nem mehet vissza. Sokat javított az összképen Tom Holland, aki egy kis zseni, már évek óta tudjuk. Sokat emelt a színvonalan, nagyon!!! Szinte +1 pont, csak az Ő jelenléte miatt. Egész meglepő volt Robert Pattinson. Nem sok vizet zavart, de legalább próbálkozik kitörni a csillámvámpír skatulyából. Sienna Miller megint visszament teljesen középszerűbe - de legalább nem borzalmasan rosszba, mert simán tud olyan is lenni - úgy néz ki vannak színésznők, akik igazán csak akkor jók, ha Ben Affleck filmbe mennek el valami nagyon szakadt ribancot játszani :D ez van...
Nem csak Charlie volt a bajom a filmmel. A rendezés sem annyira volt topon. Szerintem több dzsungel jelenet kellett volna. Én értettem, nyomon voltam végig - de szerintem csak azért, mert rengeteget tudok a témáról. Sokan voltak a moziban, akik beültek 0 háttérinfoval és csak lestek, hogy most mi is van tulajdonképpen?
Ugyanakkor a Londonban játszódó jeleneteket szépen kibontották, a világháborús rész is tök jó volt. Meg arra nagyon kíváncsi voltam megemlítik-e a Rockefeller családot (hiszen Fawcett ezredes utolsó expedícióját már amerikai pénzből tette), mert nem igazán büszkék erre a britek... de beleszőtték, szóval jó volt. Történelmileg nagy baromságokat nem követtek el, csak sajnos eléggé felületes lett a film.
Maradjunk egy "átlagos"-nál, lehetett volna sokkal jobb. Charlie Hunnam meg sajna nagyon nem volt jó a főszerepre, tényleg más kellett volna....


3. Anitabagwell (2017-03-26 08:30.27) aaaaa
Meglepoen jo kritikakat -is- olvastam a filmrol. Ma delutan nezem, kivancsi vagyok...




2. Langelus (2016-10-21 11:13.51)  
Na ez valahogy kimaradt.


1. Pindurlányka (2016-04-10 15:52.41)  
^

Milyen édesen kurjongat a vízben Rábört! =)
Jól áll neki ez az ősember stílus. ♥
Tyű, de nézném már!

^



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2023-06-16 10:2511 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk