Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50
Wonder Woman
- HBO2, 17:10
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Temetetlen múlt - Vélemények
Jean-Paul Belmondo - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tökéletes nő a nyakamon aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Eddie, a sas - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
44. Jenci111 (2019-07-21 19:24.42) aaaaa
Zseniális film-egy
zseniális sportemberről....


43. Dexter Sitzky (2019-06-06 21:41.30) aaaaa
Ritkán találok igaz történet alapján készült filmet,de egy ilyen típusú remekművet kevésbé találni.Dícséretes rendezés,színészi játék (High Jackman például zseniál-is alakítást nyújtott,szuper volt),aztán a realisztikus társadalmi utalások is nagyon erősen éreztették,mennyi-re könnyen magunkra ismerhetünk az egyszerűeknek tűnhetőeknél is.
Itt arra a jelenetre gondolok,amelynél Eddie megkér-dezi az apját,hogy hogy érte el az álmait,és az apja azt válaszolja,hogy kőműves akart lenni,és a kitartó pályaválasztás végeredményeként el is tudta érni.
Eddie esetében ez ugyebár teljesen más,mert az,hogy síugró lehessen,nem kis kihívás,ugyebár..
Valahogy a Zootropolis-t juttatja eszembe,amelyben Judy nagyon akart rendőr lenni,és végül sikerült is elérnie.Kicsit a koncepció erős hasonlóságot mutat,erre asszociálok.
Gyerekkora óta elo akarja érni,küzd,minden akadállyal szembe megy,de ezeken kívül mnég azzal is,hogy a szülei szerint ez nem valami lehetséges,és inkább ne csinálja.De akaraterő kérdése,na meg,hogy mennyire néz szembe a veszéllyel.Ezek a gyakorlás során is gyakran felmerültek/előjöttek.Úgymint kis híján végzetes esések,enyhe túlzással-zuhanások.
Legjobban az tetszett,hogy a cselekményt nem siették el,kihasználva az idő telésének ,,hatását",és erre támaszkodva a nézőt bevezetik mélyen a film világába,és mikor már ez a kívánt hatás megvan,akkor már mutathatják is a legerősebb elemek,a cselekmény csúcspontját.Jelen esetben a versenyt.
Ilyennél éleződik ki igazán a cselekmény;megszoktam már az ilyen érzelmi bevezetőt és mély hatást elérni kívánó elemeket Stanley Kubrick filmjeinél.Ezt a felvázolást kiemelten nagyra becsülöm.Lehet,hogy kicsit vontatottnak tűnhet,de a meglepetésszerű megjelenítés hírtelen nagyot lendít az egészen,realisztikusabbá teszi.Ehhez sokat segít a versenyre való felkészítés is.
A tavalyi Bohém rapszódia rendezője már néhány évvel ezelőtt is megmutatta,hogy ő aztán igenis jól tudja,
mit csinál,ért hozzá.
Erre a filmre öt csillagot adtam,de most elsősorban a cselekmény rendkívül érdekes,jó felvázolása miatt.



42. Kilok (2017-03-15 00:26.12) aaaaa
Egertonra egy szavunk nem lehet, aranyos film, érdemes megnézni. :)


41. Vmiso (2017-02-25 13:56.02)  
Fura egy olimpia lehetett, a jamaikai bobcsapatról készült Jég veled c. film ezért lényegesen jobb mint ez.
Egyszeri megnézésre jó volt, a végén lehet együtt örülni Eddie-vel, a sas leszállt :)


40. Svéd (2017-02-18 13:49.57) aaaaa
Mókás kis film.


39. Városi vadász (2016-11-11 20:48.19) aaaaa
Nem azt mondom, hogy jó film, inkább aranyos. Ez a Taron gyerek eléggé jól hozta a figurát. Jackman nem remekelt annyira, bár nagyon bírom az ipsét. Összességében kedves kis film.


38. HMáté33 (2016-09-22 23:54.14) aaaaa - (válasz Sötétszív 37. hozzászólására)
"és ezt most bizonyította is"
lehet, hogy én értelmezek rosszul, ezesetben nem szóltam.


37. Sötétszív (2016-09-22 22:27.54) aaaaa - (válasz HMáté33 36. hozzászólására)
Én sem ezt mondtam. Hanem azt, hogy többre képes az X-men filmeknél.


36. HMáté33 (2016-09-22 20:48.08) aaaaa - (válasz Sötétszív 35. hozzászólására)
azért Jackman nem épp itt tette le először a névjegyét.


35. Sötétszív (2016-09-22 01:54.34) aaaaa
Nem nagyon szeretem a sportfilmeket. De ez kimondottan tetszett. Persze igaz történeten alapul, és egy srác vad álmáról szól: síugró akar lenni. Mindenáron. A síugrás nem egy könnyű sport, és akár lehetett volna kőkemény drámát csinálni belőle, de a rendező úgy döntött, hogy néha vicces, néha szomorkás alkotást hoz össze. S itt ez történt. Hugh Jackman remekül játszott, szerintem többre képes a X-men filmeknél, és ezt most bizonyította is. De a film legnagyobb felefedezettje- legalábbis számomra- Talon Egerton, akit most láttam először egy filémben. Nagy beleéléssel játszotta Eddie-t a sast. Iris Berben még ma is gyönyörű színésznő, és ő is jól játszott, de ide vehetem Tim McInnerny-t, és Rune Tempe-t is. Visszafogott zene, gyönyörű tájak, és egy szép sport. 1988-ban egyébként még a téli és a nyári Olimpiát is egy évben rendezték. Ez amolyan érdekesség a fiatalabbnak. Mindent egybevetve ez zseniális mozi, remek színészekkel, és nagyszerűen megírt, érzelgősség mentes történettel. Ezt mindenkinek látnia kellene. Számomra az év egyik legnagyobb meglepetése.


34. Dark Bakter (2016-09-02 21:16.27) aaaaa
Nagyon sokan dicsérték a mozit... Valahogy mégsem vonzott igazán... Pedig maga a történet tetszetős.... Van egy lelkes sportoló, aki nem feltétlenül jó, vagy tehetséges, viszont csupaszív és eltántoríthatatlan.... Aztán megláttam, hogy a Ravasz, az Agy és Két Füstölgő puskacső Szappanja, vagy a Doom Pinkey-je a rendező... Hm.. kíváncsi lettem...
Ma megnéztem, nem bántam meg.... Szeretni való alkotás.... Kicsit olyan,mint a Jég veled... Már, ha az alapkoncepcióból indulunk ki, ráadásul egy mondta erejéig a filmben utalnak is az első jamaicai bobcsapatra.... Szerintem jó film lett, Matthew Vaughn úrban most sem csalódtam.... Jó filmeket készít és producerként is remek filmeken bábáskodik...
Eddie a Sas, egy lelkes sportbolond, aki a fejébe veszi, hogy olimpikon akar lenni... Eltántoríthatatlan.... Lelkes és az sem téríti el, hogy senki sem hisz benne, vagy hogy lezúzza magát... A karaktert nagyon jól hozza Taron Egerton... Ő már a Kingsman című ugyancsak zseniális moziban is kellemes játékot prezentált... Itt is bitang jó. Tettestársa a moziban, mint alkasz edzője, a leírt mogorva egykori sportoló Hugh Jackman, ugyancsak első osztályú alakítást nyújt.... Rég láttam ennyire szimpatikus és erős karakterábrázolást tőle...
egyébként minden színész remek alakítást nyújtott...
Nekem tetszett... Szép fabula arról, hogy sosem szabad feladni az álmainkat... Eddie sem adta fel soha... Sosem vált olimpiai érmessé, de akárcsak a jamaicai bobcsapat, lelkesedésével és alázatával, őszinte szívből jövő megnyilvánulásával, belopta magát a nézők szívébe...Lehet, hogy csak jó passzban kapott el a film, de nekem nagyon tetszett... remek mozi.. Szappan jó filmet rakott le az asztalra... Egy-egy szirupos giccs becsúszik... de hát annyi baj legyen.... Ez legalább egy szeretni való mozi... Bejött...


33. Dobsony (2016-09-01 10:07.23) aaaaa - (válasz Colby86 32. hozzászólására)
Ez olyan mintha a Fradi pàlyàn jàtszanàtok a haverokkal, csak mert mezben, sportszàrban vagytok. Nonszensz. Hogy lehetne màr! :)


32. Colby86 (2016-09-01 09:34.09) aaaaa - (válasz Dobsony 31. hozzászólására)
Köszi, aztán utánaolvastam én is. Akkor a film hibája, hogy túl fogyatékosnak ábrázolja...
Egyébként ezekre a német sáncokra bárkinek ilyen szabad bejárása lehetett akkoriban? Ez nekem annyira unreal volt.


31. Dobsony (2016-08-30 00:54.57) aaaaa - (válasz Colby86 30. hozzászólására)
A való életben ugrott tovább, egy nagyon jó amerikai(micsoda véletlen) edző segítségével.
115m-re javította saját és a brit csúcsot is.
Ha emlékszel, az olimpián 71,5métert ért el, pár év múlva már ugrálta a 100 felettieket is, de a tizenöt év lemaradást sose tudta behozni. Meg mégiscsak egy angol, nem finn, osztrák, norvég, német, lengyel, japán vagy svájci, hogy csak a nagy síugró nemzeteknél maradjunk.
Gondold el, ha valaki ismeri, szereti ezt a sportágat, akkor se jut eszébe túl sok akkori nagy név 25-30 év távlatából. Viszont, Eddie a Sas még 25 év múlva is beszédtéma lesz a sportágon belül, és a téli olimpiákon a síugró versenyek közvetítése alatt.


30. Colby86 (2016-08-29 11:37.00) aaaaa
Pont olyan kiváló feel-good movie volt ez, amilyenre számítottam! Ráadásul maga a filmzene is a kornak megfelelő volt, nagy ötlet! Taron Egerton már Tökiként is szimpatikus volt, most még inkább megcsillogtatta színészi tehetségét, szerintem közel Oscar jelölésre érdemes alakítást nyújtott. Jackman szintén hozta a formáját, jó volt végre nem Farkasként látni, ugyanakkor maga a karakter nagyon "papírszagú" volt, érezhető volt hogy fiktív, megírt alak. Az igazi Eddieről nem sokat tudok, ahogy a síugrásról sőt a téli olimpiákról sem, tehát a hitelességhez nem tudok hozzászólni sajnos, de örülök hogy kissé közelebb hozta hozzám ezt az igen veszélyes sportágat. Mindenesetre a főszereplő számomra kissé ellentmondásos volt és inkább bolond mint kitartó. Nem tetszett hogy a szülein élősködve próbálta megvalósítani az álmát, ahogy az sem hogy nem hallgatott Jackmanre, ha igazán kitartó lett volna akkor készül még keményen 4 évet és valódi teljesítményt tesz le a kitartás mellé.


29. Dobsony (2016-08-28 22:18.53) aaaaa
Nagyon szerethető, vicces alkotás született Eddie Edwards "sportkarrierjéről". Egerton nagyszerűen alakította a brit síugrót, mind a személyisége, az egyszerűsége, a már-már nem teljesen százas énje szenzációsan lett bemutatva.
Nem volt egy hülyegyerek Eddie, addig-addig keresgélt a sportágak között, míg ráakadt egy olyanra, aminél nagy konkurenciával nem kellett számolnia. Kis túlzással itt nálunk Magyarországon is lehetett volna olimpikon ebben a sportban, aki ambiciózus, fiatal, vakmerő vagy legalább annyira bolond, mint a sasunk. Ja, és egy kis sítudás se árt. Nagy-Britannia, főleg az angliai része nem igazán ismeri a havat, a téli gumit, a hóláncot és hókotrót is max filmekben látnak a szigetországban. Ezért is volt nagy dobás Eddie-től, hogy ezt véghez vitte.
Igaz, nem abban a formában, ahogy a mozi elmeséli, nem ment Garmishba, nem volt őrült, piás exugró edzője, akit amúgy Jackman jól alakított, bár a bebaszva, utcai ruhában, sisak nélküli 120-as sáncról levő hatásvadász ugrása, egy kicsit túlságosan is elrugaszkodott a valóságtól.
Hibái, túlzásai ellenére egy vidám, szerethető mozi készült a világ egyik legnépszerűbb síugrójáról, aki soha semmilyen számottevő eredményt nem ért el, de Coubertin után szabadon, nem is ez a lényeg, hanem, hogy akart valamit, tett érte és a maga módján véghez vitte!
A fatert nem ítélem el, ő egy jó munkásembert akart faragni a fiából, nem hitt benne, a sok-sok csalódás után azt szerette volna, ha a szeretett kölke a realitás talaján maradna, de ő nem és nem, megcsinálta a csodát. Persze a fater volt a legboldogabb, amikor ez megtörtént.
Még egyszer, egy gyönyörű sportfilmet láttunk, apróbb hibákkal, aminek a nagy része megtörtént eseményeken alapszik, de mégse életrajzi film, mivel alaposan eltér az eredeti sztoritól.


28. Kék kereszt (2016-08-16 19:41.04) aaaaa
1988 a csodák éve volt a sportban.Két legenda is született a téli olimpián.Az egyik a jamaicai bobcsapat a másik pedig Eddie a Sas.A többi pedig ma már történelem.
Külön öröm számomra,hogy a Jég veled-hez hasonlóan,most sem egy unalmas,vontatott életrajzi filmet csináltak,hanem egy jó pofa,szórakoztató,nagyon vicces filmet,jól bemutatva a Sas szárnypróbálgatásait a szárnytörésein át..egészen a repüléséig.Egy szenvedélyes,lelkes amatőrből így lesz az olimpia egyik hőse.Itt nem az arany és a rekord döntögetés volt a cél,dehogy is.A Sas meg akarta mutatni,hogy mit is tud valójában és mire képes még akkor is ha nem egy tipikus sportoló alkat.Ott akart lenni az olimpián és bizonyítani akart.Mindenki lenézte,mindenki kinevette őt,még a faterja is..Még ő sem állt mellette,még ő sem hitt benne még ő sem támogatta..Cserben hagyta az az ember akire a legnagyobb szüksége lett volna..Ezt benyelni nem könnyű dolog és sokkal jobban tud fájni mint elbukni a sípályán..Mindezeken felül kerekedni igazán nehéz..de muszáj.Amikor összetörik az álmodat..veled együtt..padlóra kerülsz..csak rajtad múlik,hogy felállsz-e onnan és az összetört szilánkokból újra teremted önmagadat és tovább harcolsz magadért és az álmodért!.A Sas elakarta érni az álmát és sikerült neki!És ezzel halhatatlanná vált.
Ez az idei év eddigi egyik legjobb filmje egy szimpatikus Taron Egertonnal és egy nagyon laza Hugh Jackmennel.A Sas kitartásáról,akaraterejéről és sport szeretetéről sokan példát vehetnek.Nincs lehetetlen.Ha még is,hát le kell győzni!!!


27. Egyszerűsrác80 (2016-06-12 10:31.52) aaaaa - (válasz HMáté33 26. hozzászólására)
Semmi gond,de tényleg így van:)
Mondjuk,esetlen mondatom volt,valami olyat akartam írni,hogy sportolással kapcsolatos álmom sose volt,ő meg lazán az Olimpián akart szerepelni:)
de tetszett az állhatatossága,meg a személyisége.
Abban ismertem magamra,hogy őt is mindenki lenézte meg kinevette,nem vették komolyan:)


26. HMáté33 (2016-06-12 10:28.56) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 25. hozzászólására)
csak pojjén volt, de akkor én kérek elnézést.


25. Egyszerűsrác80 (2016-06-12 07:47.15) aaaaa - (válasz HMáté33 23. hozzászólására)
Pedig ebben a mondatban semmi röhejes nem volt:)
És nem vagyok ügynök:)
Magamra ismertem,mert engem is sokszor lenéztek.
Ennyi.Kedveltem ezt az arcot első perctől fogva.


24. Zidane15 (2016-06-12 00:38.40) aaaaa - (válasz HMáté33 23. hozzászólására)
Lehet ő Eddie a sas csak eddig titkolta előlünk.:D


23. HMáté33 (2016-06-12 00:32.49) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 17. hozzászólására)
"Magamra ismertem,annyi különbséggel,hogy semmi ilyen álmom"

ezen felröhögtem, E ügynök:D olyan volt, mintha azt mondtad volna, "én is megmosolyogtatóan nézek ki, de cserébe céljaim sincsenek":D


22. Zidane15 (2016-06-11 17:45.45) aaaaa - (válasz Su-30mk 20. hozzászólására)
IGen vártam volna egy kis írást a továbbiakba hova meddig jutottak el, de gondolom a neten fent van erről az info szóval majd utánaolvasok.


21. Su-30mk (2016-06-11 17:38.05) aaaaa - (válasz Su-30mk 20. hozzászólására)
"ez az ember" ->helyesen


20. Su-30mk (2016-06-11 17:36.53) aaaaa
Úgy látszik az észak-amerikai kontinens volt a kabalája, mert a legnagyobbját az olimpiához képest jóval később 1997-ben, Lake Placid-ben ugrotta (115m). Így valóban rá is szolgált a nevére mert ezt bármelyik sas is megirigyelné! :)
Szerintem különben példakép értékű, amit ez ember megcsinált.


19. Egyszerűsrác80 (2016-06-11 16:22.42) aaaaa - (válasz Zidane15 18. hozzászólására)
Az fix,hogy nagy volt:)
Meg mikor odamegy a norvégokhoz tanácsot kérni,azokon eg semmi:D
Meg,a 15 méteres dobbantó után bevállalta a 45öst is,mert'ez tök könnyű":))
Illetve,Jackman se volt kezdő,mikor hót lazán,cigizve lezúgott a 90es sáncról:)


18. Zidane15 (2016-06-11 15:40.52) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 17. hozzászólására)
Egy biztos a nyitójelenet eddig ebbe az évbe ez viszi nálam zseniális:D


17. Egyszerűsrác80 (2016-06-11 14:05.18) aaaaa - (válasz Zidane15 16. hozzászólására)
Persze,nekem is ez tetszett benne:)

Magamra ismertem,annyi különbséggel,hogy semmi ilyen álmom,se más sporttal kapcsolatos nem volt:)
De mindig szimpatikus,amikor egy ilyen ember kerül a középpontba.Alapból szimpi volt az arc,de hogy még hozzá mindenki lenézte,hát még inkább:)
És tényleg,marha sok jó mondat szálldosott a filmben:)



16. Zidane15 (2016-06-11 13:50.33) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 15. hozzászólására)
Itt az álma mellett ami még megragadott, hogy mindenki kiröhögte, meg lenézte.
Jó persze tegyük hozzá volt egy kinézete, de ha tényleg ránézel az emberre ebből tényleg a bidös életbe nem nézel ki egy olimpikont, és a gyerek tényleg hitt magába, és ami legfontosabb mindent megtett azért, hogy elérje a célját mert a legfontosabb, hogy ez érdekelte.
De még az apja is lenézte meg mondhatni semmi támogatást nem akart adni neki mivel azt akarta, hogy ő is kőműves legyen, de Eddie álma nem ez volt ő olimpikon akart lenni, és az is lett.

Geci szar érzés mikor így kiröhögnek meg a saját csapattársaid fikáznak, főleg az esetlenséged, naivitásod miatt...arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem születtél egy olimpikon alkatnak.

Tényleg talán ez fogott meg a legjobban az egészbe, hogy a gyerek minden volt csak nem sportalkat,kinézetű figura, de ő addig ment amíg elérte a célját, és mind1, hogy rekordot állít fel vagy sem a lényeg, hogy elérte amit akart.


15. Egyszerűsrác80 (2016-06-11 13:35.45) aaaaa - (válasz Zidane15 14. hozzászólására)
Igen,én is online néztem meg,még a hang se zavart,a kép meg,ahogy írod is:)
Igen,az az állkapocs tartás:)
De az tetszett benne nagyon,hogy nincs elszállva magától,csak van egy álma és el akarja érni:)
Amolyan gyermeki elánnal:)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekJenci111, 2019-07-21 19:2444 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk