Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Agyvadászok - Vélemények
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ha eljön Joe Black aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - Sötét erdő (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Chris92 (2017-06-28 20:14.20) aaaaa
Ha látni/hallani kívánsz valami igazán ijesztőt és zsigereidbe hatolót, ami kapcsolatos a
számos öngyilkosságról elhíresült aokigahara-i erdővel akkor nézz meg róla egy dokumentumfilmet. Vagy tégy meg ott egy túrát. De hivatkozási alapnak jobb ha Jason Zada tucat-horrorát válaszd, ami annyira kiszámítható, sablonos és vérgáz, hogy a néző pofája ég az alkotók helyett, hogy 2016-ban ilyet próbálnak a torkán lenyomni. Sehol egy eredeti pillanat, a helyszín ellenére annyira félelmetes, mint egy bevásárlás, Natalie Dormer sincs a helyzet magaslatán. Ha jó horrort akarsz, kerüld de nagyon.


20. Sampler (2017-06-08 07:22.23) aaaaa
Pozitívan álltam hozzà,szerettem volna a polcomon tudni, ezért elötte pàr bealvàs,szendergés mellett 2-3x nekiestem. Rákellett jönnöm,hogy minden pozitív benyomàsomat csak az alapötlet generàlja. Maga a film összetettség ill. megvalósítàs,feszültség terén gyengén muzsikàl. Persze erre az első alkalommal is ràjöttem,mégis bíztam benne,hogy a hiba bennem van. Mégis mi a gond? Kiváló alapötlet,helyszín...szimpatikus szereplő, nyomozgatàs... Valahogy az alap pszichológiai koncepció,amire épít a film kiélte a türelmemet. Kevés vizualitàs, sok okafogyott konfliktus, nekem olyan olcsó jànosnak tünt az egész. Àltalàban élvezem az ilyen jellegű huza-vonàt, de úgy vélem a film utolsó harmadàra elfogyott a lendület. Az a lendület,amit nem is igazàn a történet adott,hanem maga a jó alapötlet,szituàció. Helyszín... Sajnos nem kerül polcra :-(



19. Semprini (2017-01-11 15:12.49) aaaaa
Többször leírtam már, sajnos a horror múfaját sikerült a leginkább lejáratni, leginkább klisészerűvé tenni a rosszabbnál rosszabb sablonfilmekel, melyekből tizenkettő egy tucat és gyakorlatilag csak a szereplőkben különböznek, forgatókönyvükben alig. Rengeteg rossz illetve gyenge próbálkozást kell végigszenvedni, hogy valami jót találjon néha az ember. Sajnos, ez sem gyarapítja a műfaj ékköveinek számát, gyenge alkotás lett ez is. Natalie Dormert kifjezetten bírtam a Trónok harcában, másban viszont még nem láttam, gondoltam, egy próbát megér a dolog, végülis itt sem rossz, a nagyobb baj a forgatókönyvvel van. Unalmas, klisés, ezerszer látott sablonokkal operál - de ezek nem egyedi hibák, hiszen tízből hét horrorra ugyanezeket el lehet mondani. De ettől még ez nem lesz jobb sajnos. Mondjuk, hogy erős kettes, és akkor jószívű voltam.
4/10


18. Endi358 (2016-09-02 00:13.38) aaaaa
Teljes mértékben vállalható/fogyasztható darab,a maga kis sajátosságaival,igazi felüdülés a mostanság futószallagon gyártott kézikamerás gagyvadékokhoz képest...,ja és még meglepetéket is tartogatott némely jelenet a kiszámíthatatlanságával,ezért jár neki egy+ gratula,ennek ellenére messze van a jóó horror/thriller kategóriától,egyszer azért meg lehet nézni!Az agyonfényezett főszerplő csajsziról meg annyi,hogy szerintem bűn ronda szegény,(MELLESLEG)tehetsége se sok, valami jobb bulát is belerakhattak volna,így talán adtam volna egy négyest,így marad a hármas,de hát ízlések és pofonok...


17. Capt.JackSparrow (2016-07-28 01:31.37)  
Vagyis 6...későre jár már:D


16. Capt.JackSparrow (2016-07-28 01:24.33)  
A képek alapján Margaeryt alaposan megviselték az 5x13-ban történtek:D


15. Sötétszív (2016-07-28 01:23.36) aaaaa
Sötét erdő címen fut a film.


14. Sötétszív (2016-07-28 01:21.51) aaaaa
Végre egy értelmes történetű horrorfilm. Bár az igaz, hogy közel sem tökéletes, viszont rendkívül érdekes. Úgy tudom, hogy az öngyilkosok erdeje tényleg létezik. Bár kétlem, hogy ilyen gonosz lenne az emberekhez. Mint mondtam, ez korántsem tökéletes, de legalább felüdülés a sok véres horror. Egyszer mindenképp érdemes próbát tenni vele.


13. Rechter (2016-07-12 10:58.42) aaaaa - (válasz Epü 8. hozzászólására)
Még csak véletlenül sem. Azokat a horror filmeket szeretem, ahol tényleges feszültséget tud kelteni a készítő és marad a nézőben nyomasztó és megfoghatatlan rossz érzés. Ne jumpscare-ekkel próbáljon működni, mert az nálam már a legalja. Ebben a filmben minden el lett rontva, amit ki lehetett volna hozni belőle.


12. Az utolso szamuráj (2016-07-02 15:23.32) aaaaa
kétség kívül több minden mellett a sztori az erőssége:))


11. Bosyy (2016-07-02 12:25.34) aaaaa
Szerintem is alulértékelt. Végre egy film aminek normális sztorija volt. Sokkal rosszabb filmeknek van jobb értékelése. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.


10. Emylio (2016-06-15 10:07.38) aaaaa
Szerintem sem volt rossz. Érthető, jól emészthető sztori, és nincs agyonjajongva. Úgy gondolom, hogy alulértékelt.


9. Marlon Wayans (2016-06-11 10:15.57)  
Nem volt rossz film, ahhoz képest, hogy nem kívántam megnézni korábban. A film közepe fele éreztem, hogy úgy fog végződni a film, ahogy.
Szeretem az olyan filmeket, amik erdőben játszódnak, ez is egy félelmetes darab volt magával a hideg erdővel az éjszakában.
Dormer Nati most is szép volt, de a sötétbarna haj nem áll jól neki.
Szóval meg lehet nézni ezt a filmet, mert nem volt rossz.


8. Epü (2016-06-10 20:25.10) aaaaa - (válasz Rechter 3. hozzászólására)
Üdv! Ezek szerint Te a kaszabolós, vérpatakos horrort kedveled.


7. Epü (2016-06-10 20:23.42) aaaaa
Üdv! Szerintem izgalmas. A történet hihető. Egy sötét erdőben az ember hangokat hallhat, fényeket láthat és mozgást vél felfedezni. Kocsit darabos.


6. Jason13 (2016-06-02 20:54.50) aaaaa
Az idei év első horrorfilmjei közé tartozik a The Forest, amit a műfaj rajongói kifejezetten vártak. Ez érthető, hiszen a helyszín (a japánban található öngyilkosok erdeje) adott lett volna egy kellemes borzongáshoz. Viszont a készítők óriási kapufát rúgtak, így 2016 csalódásai közé szinte azonnal bekerült az alkotás.
Engem azonban a negatív visszajelzések nem tántorítottak el, bár az igazat megvallva én nem is nagyon vártam a produkciót. Úgy voltam vele, ha majd lehetőségem lesz rá, megnézem, aztán lesz ami lesz. Így utólag viszont már értem, miért vívta ki a közönség nemtetszését.
A történet főhőse Sara, aki japánba utazik, hogy megtalálja eltűnt ikertestvérét. Magánnyomozása során kideríti, testvérét utoljára az öngyilkosok erdejében látták, ahová olyan emberek járnak, akik véget akarnak vetni életüknek. Hősnőnk nem is teketóriázik sokat, egy ausztrál újságíróval és egy helyi "természetjáróval" beveti magát az erdőbe, hogy minél hamarabb előkerítse tesóját. De ahogy az ilyen típusú alkotásokban lenni szokott, a dolgok hamar rosszra fordulnak.
Film első fele láttán még kifejezetten bizakodó voltam. Igaz, már ott is akadtak hatásvadász ijesztgetések, de a sztori egész érdekesen haladt előre és néhány izgalmas fordulatnak is megágyazott. A probléma akkor kezdődik, mikor a szereplők megérkeznek a címszereplő helyszínre, hiszen innentől ugrik fejest a film minősége a feneketlen mélységbe.
Maga a forgatókönyv is egyre csapongóbbá válik, ahogy haladunk előre a cselekményben. A belengetett fordulatokat teljesen mellőzve maradnak, a karakterek motivációi is a háttérbe szorulnak és még az alaphelyzet se kerül igazán kibontásra.
Nekem olyan érzésem volt, mintha az írók félúton kapcsoltak volna, hogy "hé, ez csak egy ijesztgetős horror, minek törjük itt magunkat?", és inkább egymás után pakolták a műfaj legnagyobb sablonjait. Bár az is lehet, hogy a félbe hagyott szálak és a homályba vesző részletek tudatosan kerültek bele a végeredménybe, hogy a készítők ezzel is a pszicho-horror vonalat erősítsék. Itt jegyezném meg, hogy ez egyáltalán nem sikerült nekik.
Sajnos a színészi játékról sem lehet sok jót írni. A főszerepben "tündöklő" Natalie Dormer nem igazán állt a helyzet magaslatán, engem egy idő után már egyenesen irritált. Mondjuk ilyen gyenge szkriptből nehéz is lett volna jobb karaktert felépíteni.
Pozitívumként a néhol kifejezetten hangulatos zenei aláfestést és a fényképezést tudnám felhozni, ezek némi kis pluszt hozzátesznek az amúgy meglehetősen gyenge alkotáshoz.
Összességében véve, ez egy eléggé félresikerült mozi. Hiába az érdekes kezdés, ha utána a cselekmény belefullad a már ezerszer látott sablonokba és ijesztgetések terén is csak hatásvadász jumpscare-jeleneteket tud felmutatni. Pedig ahogy fentebb már említettem, a helyszín adott lett volna egy izgalmas darabhoz, de ez már sajnos ilyen lett.


5. Marlon Wayans (2016-05-16 02:09.01)   - (válasz Rechter 3. hozzászólására)
Figyelemfelkeltő voltál, Rechter, mivel én is szándékoztam megnézni a filmet Dormer Nati miatt, de ha ennyire retkedék, akkor hagyom a fenébe. Köszi, hogy szóltál. :)


4. FearlessFanatic (2016-05-03 14:12.16)  
Magyarul kb mikor lesz fent a film?


3. Rechter (2016-04-26 17:33.31) aaaaa
annak aki még nem látta: NE NÉZZÉTEK MEG EZT A RAKLAP SZAR FILMET!

Bocsi a CAPS LOCK-ért, de figyelem felkeltő akartam lenni.



2. BerlinGo007 (2016-03-27 17:04.46) aaaaa
Jajjjj...
Az összes csillag csak és kizárólag Natalie Dormer miatt jár! Az eddig sem volt kérdés számomra, hogy az egyik leginkább alulértékelt színésznő manapság, ezt a "filmet" bevállalta,hogy legyen egy leading role-ja, oké. Kihozta belőle a maximumomot, mondjuk nem kellett sokat erőlködni, leginkább figyelemre méltó teljesítmény talán az volt, hogy végig amerikai akcentussal beszélt (nekem nagyon fura volt, imádom az igazi brit akcentusát és hangját, abszolút hidegkirázósan gyönyörű).
Azt hiszem leírtam minden pozitívumot...ja talán még annyi, hogy szépek voltak a háttér/tájképek!


1. Az utolso szamuráj (2016-03-24 16:53.40) aaaaa
ÁÁÁÁÁ...
Margaery Tyrell jó kis csaj(mondjuk,a melle azééé hagy némi...korrekcióvágyat maga után),és szimpatikus jelenség,nem is játszik rosszul.A film az,ami megagagyi,tucathorrornak is tucatfilm,nincs olyan pillanat,ami meglepetésként érne.Pedig maga a közeg-nem tudom,van vajon ilyen erdő,Japánban néhány furcsaság előfordul-ennél amit kihoztak belőle,többre jogosította az alkotókat.
A második csillag a néni meg a táj.Úgyis lesz majd,aki felülértékeli,hajrá.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris92, 2017-06-28 20:1421 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk