Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Poseidon
- RTL, 02:50
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00
A sárkány visszatér
- Film Mánia, 03:15
Kopp-kopp
- Mozi+, 03:20
Mud
- HBO3, 03:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - A megtisztulás éjszakája: Választási év - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Nyolcadik utas (2023-03-13 23:59.57) aaaaa
Egyszer nézhető film, ami alulról súrolja a hármast.
Ezzel még dicsértem, amit egyébként nem érdemel m eg.
Igen, igen. Ahogy telnek az évek és jönnek a részek, csökken a színvonal.


25. Empire (2021-06-02 21:39.49) aaaaa - (válasz A tisztelendő 24. hozzászólására)
Igazából egy ilyen napon jóval veszélyesebb lenne egy külsőre átlagos jól szituált polgár "aki mindig köszön" miközben belül egy szociopata és erre vár mióta mint bármilyen Lakatos vagy Kanalas aki a zenét bömbölteti meg villog a cukros tömegnövelővel felhízlalt karjával.



24. A tisztelendő (2021-05-31 18:34.41) aaaaa
James DeMonaco-nak harmadik nekifutásra már sikerült összehoznia egy ütős kis akcíó-thrillert a purgálás napja köré felépítve. Kíváncsi lennék, ha a valóságban is bevezetnék egy éjszakára a szabad gyilkolászás intézményét, a magyar politikusok vajon elkezdenék-e a választásra készülve elrakni egymást láb alól... Talán nem. De k*rvára nem azért, mert az univerzális erkölcs annyira visszatartána őket. Inkább az lenne az ok, hogy szerintem nagyon is jóban vannak ők. A parlamenti szájkarate csak gumicsont a közönségnek.


23. Mclane 2 (2018-12-13 22:08.04)  
Túl vagyok ezen a negyedik irtáson is és történetileg le is zártam a mozis jelleget a filmeknél, mert hogy a tv csatornák is kaptak az alkalmon és csináltak egy sorozatot a témából, idénre jött ki az első évad 10 résszel gondolom próba végett, de csak felirattal tekinthető meg egyenlőre. Én lehoztam amint tudok szerintem neki is állok még a közeljövőben kíváncsiság végett, abból mit raktak össze első körre de hogy a filmre is kitérjek ez a része se volt annyira rossz, vagy rémes szerencsére olyan volt mint a korábbiak csak ez kapott egy erős politikai vonalat is pluszban, ami kinek átjött kinek nem ember válogatja én még azért elbírtam ezt is. Úgy hogy mindent egybevéve érdekes egy elképzelés ez az egész dolog, a 12 órán át tartó szabad és retorzió mentes gyilkolásról és annak hatásairól, a társadalomra nézve hosszú és rövid távon egyaránt bemutatva a dolgot. De minden esetre eléggé beteg és bizarr elképzelés hogy így efféle eszközökkel, tegyük rendbe a társadalmi kérdéseket és problémákat úgymond tartósan.


22. Johnny Saiper (2017-09-18 01:48.33) aaaaa
Majdnem négyes, csak ne lett volna benne annyi hősködés meg liberális duma.


21. Marlon Wayans (2017-06-22 22:53.18)  
Megint ez a "mentsük meg az amerikai elnököt" klisé. Ez nálam a "nagyon nem" kategória. A hangulat is nagyon alacsony szinten mozog.


20. Empire (2017-05-05 08:38.07) aaaaa
Jó kis szórakoztató film volt. A 4-est azért is kapta még mivel elég kicsi költségvetéssel, csupán 10 millió dollárral dolgoztak, azonban mégis hoztak olyan látványt mint amilyen a drágább filmekben van.
Érdekes egyébként, jól bemutatja hogy a gazdagoknak mekkora előnye szármozik mindenből, de például a tini néger picsa is szemlélteti hogy manapság sok fiatal azt hiszi hogy csak jogai vannak, kötelessége/felelőssége nincs.
Szimpatikus volt a főszereplő csávó és a nagy darab néger faszi.
Egyedül az a libernyák duma idegesített amit a szenátor csaj hajtogatott "Hogy nem ölhetjük meg, nem helyes" miközben őt ki akarták végezni.
Egyébként jól szórakoztam!


19. Di78 (2017-03-03 17:14.18) aaaaa - (válasz Macondo 14. hozzászólására)
Ez a fim az agyhalott liberóknak készült, őket is ki kel szolgálja valaki.


18. Delpiero (2016-12-04 20:10.08) aaaaa - (válasz Roberto 12. hozzászólására)
Teljesen egyetértek.


17. Ak76 (2016-11-27 23:37.37) aaaaa - (válasz Macondo 14. hozzászólására)
Számból vetted ki a szót,ezt a minősíthetetlen,okádásig píszínek látszani akaró szennyet, annak a gyökérnek a torkán kéne letuszkolni gyalogsági ásóval,aki filmre álmodta,pláne így álmodta filmre,mert egy hatéves kisegítő tagozatos kölöknek is egyből átjönne az összes primitív,ostoba,szájbarágósüzenet/jelkép,hogy a fehér ember rossz,a fekete/színes/stb jó..
A film első fél órája után már csak röhögtem az ostobábbnál ostobább panelok özönén,az előre kiszámítható unalomig ismételgetett szarságokat látva csak egyetlen gondolat villódzott a fejemben,remélem ez a trágya szar bukott odakint akkorát,hogy a folytatásra már ne adjanak pénzt ennek a fasznak,takarodjon inkább kapálni,vagy őrködni,vagy bárhova,csak filmet ne rendezzen többet,mert ez úgy ahogy van a filmgyártás legalja.


16. Dark Bakter (2016-11-15 08:55.04) aaaaa
Nálam valahogy a második rész jelen trilógia csúcsa.... Persze az első rész adja meg a hangulatot, remek társadalom kritikát és elme roggyant víziót mutat be, de valahogy a második részben jobban be van mutatva az egész... És most itt a harmadik rész... Stílusosan a Választás Éve... Sok eredetiség már nem szorult bele.... Grillo úr jól játszott az előző részben, most inkább rutinból tolta... Vannak benne jó részek, emlékezetes jelenetek.... Összességében, viszont már látszik, hogy fárad a széria.... Önismétlés, egy-egy jobb jelenettel... E van....


15. Riff60 (2016-11-12 23:03.10) aaaaa - (válasz Macondo 14. hozzászólására)
Azért ezt a jelenséget jól látod,liberálnyál Hollywoodban nagy divat a fehérgyalázás manapság.Ha néha megtörölnék a kokaintól fehérporos orrukat és kijózanodnának egy kicsit,észrevehetnék hogy él ott még vagy 150 millió fehér ember,akiknek ősei egy szál Lee gatyában felépítették azt az országot beleértve a piszkos munka elvégzését,az indiánok eltakarítását is.Ők lassan kezdtek morogni az orruk alatt pl ilyen Aljas nyolcasokat látva-hogy na ne bassza má meg....Clintonné is úgy tett kampányában mintha az USa csak afrókból meg latinokból állna-meg is lett az eredménye.És most Hollywood sokkba van,eszem a lelküket.Ilyen Mylie Cyrus(aztsetudomkicsoda) szőke cafkák bőgnek ,meg mondják hogy elköltöznek.Jó utat bazmeg,vissza se menjetek soha.


14. Macondo (2016-11-11 10:55.49) aaaaa
Ó te szentséges kutyafüle... Nem egyszerű ezt a "filmet" nyomdafestéket nem tűrő kifejezések használata nélkül véleményezni.
Ezzel a darabjával a Mariana árok abszolútumát is megkérdőjelező, új mélységekbe merült az amerikai filmipar, amely teljesítmény - jegyezzem meg - nem volt egyszerű, ha összehasonlításként a (rém)álomgyár néhány eddigi termékét vesszük.
Az talán még nem meglepő - ha elfogadhatónak semmiképpen se nevezném - hogy olyan egy ún. B kategóriás, de még különösebb mentális ártalmak nélkül egyszer végig nézhető, túlmoralizált "horrort" amilyen az első rész volt, úgy alakítanak át, hogy az a harmadik részre a politikai manipuláció teljesen egyértelmű darabjává válik.
Még talán mosolyogni is lehetne az eszköztáron, pl. a megfiatalított Roan szenátornő/Clintonné kontra megvénített és fanatikussá tett Warrens/Trump ábrázolás megkopottságán, vagy a konföderáció és a harmadik birodalom szimbólumainak menetrendszerű összemosásán, az egyházi személyek és szertartások célirányos kifigurázásán.
De az már a hétköznapi PC-t túllépő, röhejes vagy éppen negatív faji megkülönböztetést kimerítő kategória, hogy míg a szenátornőn és metroszexuális testőrén kívül, fehér ember, csak negatívnak láttatni akart karaktert személyesít meg, addig az afroamerikai és mexikói karakterek szinte kizárólag pozitívnak mutatott tulajdonságokkal vannak felruházva.
Számomra a hab a tortán talán az volt, amikor a filmben nem fehérként egyedülállóan negatív karaktert megformáló, üzletben tolvajkodni próbáló két fekete lány is fehér zenét hallgatva, egy-egy csillogós kalasnyikovval a kezében jelenik meg bosszút állni... Nos, God Bless America!


13. Chim (2016-11-06 21:48.18) aaaaa
Szerintem a legnagyobb baja ennek a filmnek az előző kettőhöz képest, hogy elveszett a hangulata.


12. Roberto (2016-11-02 03:17.30) aaaaa
Kicsivel gyengébb lett az előző részhez képest, de még így is bőven vállalható és nagyon is nézhető alkotás. Semmiképpen sem rossz film. A történet még így is jónak mondható, de komolyan. Az első résszel egy ütős történetet alapoztak meg, ami a második résszel teljesedett be.
Ami nem tetszett: a burkolt sablonos politikai, valamint a Halálosztag bevetése. Helyettük én jobban koncentráltam volna az ötletes civil leszámolásokra és kivégzésekre. De a film sok helyen inkább akciófilmekre jellemző dolgokat vonultat fel, mint sem thriller, vagy horror jegyeket. A végén is muszáj volt elsütniük azta a nigga mentőakciót. Vártam már, hogy mikor lövik le szegényt, de csak megtört a jég. Már a végén megkönnyebbültem, hogy végre megussza, de muszáj volt neki hősködnie. Zavaró volt. Grillo és a bagázsa nagyon szimpatikusak voltak, egyik sem volt idegesítő. Viszont Frank játéka itt nagyon kopottasnak tünt, nem volt dinamikus, életrevaló a helyzetei amibe került, inkább egy megtört titkos ügynök karakterét sugallta. A karakter hátterét nem aklapozták meg elég jól, bedobták a mélyvizbe. Véd meg az elnököt, és szevasz. Ez az életed. Leo karakterét tehát összecsapottnak gondolom. De ettől függetlenül, és a Halálosztag bevetésétől eltekintően végülis egy alsó kategóriás jó filmnek is tekinthető. Itt a filmkatin pedig mindenképpen erős hármas. Lehetne gyenge négyes is, de akkor az Anarchiát már fel kéne pontozzam 5-ösre. :))
A trilógia legjobb része az Anarchia, ez a rész pedig vetekszik az alaprésszel összesítés kapcsán.
Még egy negyedik, záró rész nagyon benne van még a saga-ban. A nemzet ketté szakadt.... Várom a folytatást.


11. Riff60 (2016-11-01 20:28.29) aaaaa
Gyengébb mint a 2.rész,kevesebb van benne az utcai őrületből,több a sablonokból és a politikából.Az akciók sem annyira ütősek.Az ottani bevadult Grillo helyett egy fáradt sebesültet kapunk,kb annyit veszít is a lendület az előzőhöz képest.


10. Emylio (2016-10-29 15:26.01) aaaaa
Én a megelőző részeket nem láttam, de ez elég haramtosra sikeredett.


9. Tysonrichie (2016-10-28 12:08.48) aaaaa
A magyar címe: A bűn éjszakája: Választási év


8. Kék kereszt (2016-10-26 23:14.57) aaaaa
Hamar elfáradt ez is..Az eddigi 2 Purge film sem váltotta meg a világot.Igazi olcsó B filmek azok minden kedvességével és bájával..1 x elvoltam velük.A házra lekorlátozott 1.rész valamivel jobb volt az újdonság varázsa,a társadalomkritika és a feszültségkeltés miatt.A folytatás már több teret biztosított az agyatlan véres karneválnak és igazi szabadtéri mulatság lett belőle.És íme a 3.felvonás ami tökre kellett nekünk.Szinte ugyan azt látjuk megint..itt ott némi változtatással amiknek meg is lett az eredménye.Most is összeverődik egy unalmas,suta csapat,aminek ezúttal a legfontosabb tagja a közhelyeket puffogtató szenátorasszony,aki egy kamu sztk keretes szemüveggel próbál értelmesebb fejet kölcsönözni magának.Sikertelenül.Az előző részből itt van megint a búsuló juhász Grillo is,és pár hót felesleges és jelentéktelen ember.Szal most is jó a csapat..A rendező próbálta megfejelni az eddigi irtásokat még több vérrel,halállal,szadizmussal és őrült alakokkal,akik közül a fényárban úszó gépjárművek..hölgy utasai voltak a legszimpatikusabbak.Viszont valami hiányzott.Nem sok maradt a korábbi őrületből csak itt ott lelhető fel kis mértékben.A helyét átvette a politika..Kár volt ebbe az irányba terelni a dolgokat,még ha egy nagy fricskaként is tekinthetünk általa a mostani amcsi "trónért" folyó majomkodásra..Ezt a részt is egy feltört malacpersely tartalmából dobták össze és megint bejött nekik.Szépen termelt és már be is lengettek egy előzményfilm és egy sorozat ötletet,mert ugye nincs megállás.Hisz ezt a végtelenségig lehet még húzni..Folytatások is lehetnek még,sőt kötelezőek.Nekem viszont ebből bőven elég volt ennyi.
Azért kis hazánkban is rendezhetnének ilyen piros betűs ünnepnapot..ha lehet minél gyakrabban.Legfőképpen a parlament környékén..ahol embereknek öltözött valamik ténferegnek..A túlélők jutalma másnap,már persze ha lennének ilyenek..egy ingyen kör a kisvasúton..


7. Chris92 (2016-10-11 22:25.54) aaaaa
Kicsit kifogyott a szufla így a harmadik részre.
Értem én, hogy mi volt James DeMonaco koncepciója, hogy még jobban kitágítja az "egy-éjszaka-alatt-minden-elkövethető" féle alapvetést és még jobban kidomborítja a benne lévő erősen szatirikus felhangot. Ami egyszerre veszi célkeresztbe az amerikai társadalom fegyvermániáját, az erőszak fetisizálását, az egyre üresebb és demagógabbá váló politikát, és a mélyen gyökerező, fel-felrobbanó társadalmi/faji feszültségeket. Csak mindezt a politikai üzenetet jól becsomagolni egy menekülős-zúzós akcióthrillerbe nem egyszerű, a 80-as, 90-es években ennek Paul Verhoeven volt a nagymestere, szegény DeMonaco pedig nincs az ő szintjén. Az eredmény vegyesfelvágott: a tartalom és a szatíra legtöbbször igencsak elnagyolva és erőltetetten van jelen, a film pedig akciódús, látványos, véres, de már nem tudja hozni azt a remek B filmes hangulatot, ami a másodikban olyan jól működött. Talán azért sem, mert itt már több a "halálát-kívánod" féle idegesítő szereplő, Frank Grillo és Elizabeth Mitchell az, akiknek tudsz drukkolni. Nem lett nagy durranás, de azért elvoltam vele.


6. Roberto (2016-10-06 20:22.52) aaaaa
Azt nem tudjátok, hogy Frank Grillonak ki a magyar hangja az Election Year-ben?
Elozo részben nagyon hazavágták a szinktronját azzal a fiatalos hanglejtésü szinkronszínésszel...


5. Jason13 (2016-09-26 00:03.45) aaaaa
A készítők csak összeszedték magukat a harmadik felvonásra.
Az előző két rész szerintem éppen hogy átlagosnak nevezhető, hiába az ígéretes alapötlet. De itt végre sikerült valamelyest jobban bemutatni, mi is van a "Megtisztulás" mögött, milyen politikai erők mozgatják a szálakat és a társadalom bizonyos rétegei hogyan reagálnak az egy éjszakás bűnmaratonra.
Oké, itt se várjon senki csodát a történettől, de sokkal jobban elmerül a sztori a felvetett kérdésekben, mint az előzményekben.
De ami miatt én végre jól tudtam szórakozni, az a karakterek között kialakult dinamika. A főszereplők végre nem csak unalmas ágyútöltelékük, van mögöttük motiváció és egészen szimpatikusak is. Persze, Frank Grillo már a második epizódban is megmutatta, hogy jól áll neki ez a tökös gyerek-figura és ezt most is hozza. Viszont az itt hozzászegődő alakok is kellően érdekesek és még szorítani is lehet értük.
A befejezés számomra még néhány kellően drámai pillanatot is tartalmazott és ugye az esetleges folytatásnak is nyitva hagyták a kaput a készítők.
Az viszont még mindig szúrta a szemem, hogy a gyilkosságok elég ötlettelenre sikerültek, hiába ömlik a vér literszámra. Viszont néhány akciójelenet ezzel szemben egész jól néz ki, ilyen szempontból is sikerült fejlődni az előzményekhez képest. Plusz, az utcán rohangáló őrültek között is akadt néhány meglehetősen emlékezetes figura, például a gyilokturisták.
Mindent összevetve, a 3. Purge végre egy szórakoztató és helyenként feszült akció-thriller lett, egész szimpatikus karakterekkel a főszerepben. Ha elkészül a 4. rész, remélem megmarad ez a szint.


4. Schott (2016-03-17 21:08.08) aaaaa
Nekem mindkét rész tetszett, ezt is várom.


3. Johnny Saiper (2016-03-06 20:56.14) aaaaa - (válasz Johnny kapitány 2. hozzászólására)
A 2. szerintem tűrhető volt. Ha legalább azt a szintet hozza, az már jó.



2. Johnny kapitány (2016-03-06 19:53.48) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 1. hozzászólására)
Meglepődnék, két olyan abszurd rész után.


1. Johnny Saiper (2016-03-06 19:36.05) aaaaa
Ha a film is olyan erős lesz, mint a trailer, az jó lenne.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2023-03-13 23:5926 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk