Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
Páncélba zárt szellem
- Mozi+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00
Az oltalmazó
- Filmbox Premium, 21:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
- Filmes Sámánok Rendje -
Kit kellene bannolni és miért?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vétkező szentek aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - Southbound - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Norbii92 (2016-07-13 19:17.03) aaaaa
Öt történetből álló horror antalógia a V/H/S filmek alkotóitól! Ez elég is volt, hogy megnézzem, noha rég beterveztem már.
Őszintén először nem tudtam eldönteni utána, hogy tetszett-e vagy sem, de annyi szent igaz, hogy érdekes egy film volt.
Előtte, hogy megnéztem olvastam egy csomó véleményt róla és meglepődve tapasztaltam, hogy sokan nem értették. Ha szájba rágósabb mozit készítettek volna nyilván sokkal több embernek tetszett volna. A Southbound egy mint már írtam horror antalógia. Öt kis történetből áll, melyek laza kapcsolatot alkotnak egymással, s időrendbe jönnek egymás után. Az eleje és a vége ugyanazon történet, mely keretet ad így az egésznek. A film a bűn és bűnhődés témáját járja körül meglepően ötletesen. A kietlen sivatagi út szimbolizálja a poklot, érzékeltetve mintegy, hogy a hősök a saját belső poklukat járják meg. Mindegyikőjük követett el valamit, s hogy pontosan mit, nem mindig tudjuk meg, sok kérdés is marad megválaszolatlan, így a készítők a fantáziánkra bízzák azokat. A kis történetekben pedig megkapunk mindent amit csak egy horror nyújthat; feszültséget, izgalmat, vért, s van itt minden; szektás és home invasion egyaránt. A film közepi műtős jelenet meg azt hiszem minden horrorrajongó vér iránti vágyát kiszolgálja. Talán pont az is lett a legsikerültebb történet mind közül, s itt egy nagy negatívum, amit már előttem sokan mások is írtak, mégpedig a hullámzó színvonal. A gagyi effektek mellett meg én még szó nélkül el is megyek, egyrészt mert nem kapnak nagy hangsúlyt, másrészt meg mert nagyon kis költségvetésből dolgoztak a készítők.
Összességében azt hiszem mindent leírtam, amit akartam. Szerintem érdemes megnéznie mindenkinek, aki egy nem mindennapi horrort akar látni. Nem hibátlan a Southbound, de mindenképp kiemelkedik a mai tucathorrorok közül! 4*


3. Az utolso szamuráj (2016-05-28 14:36.57) aaaaa
A Southbound egy igen tudatosan felépített,ám pont a horrorzsáner miatt néhány logikai bakit beszippantó alkotás,amit kis költségvetésből követtek el:mégis méltó a figyelemre.
Több,lazán vagy erősebben kötődő történetet kapunk,és ha beugrik a Homályzóna sőt olykor David Lynch neve,fizethetsz nekem egy vodkát.Horroroknál alaptéma -meg sci-finél is-hogy van egy hely,elátkozott város,falu,épület,stb-amit az azt felkereső egyedek nem vagy csak igen nehéz mód tudnak elhagyni.A ha jól számolom,5 történet úgy ad(na...) ki egy szerves egészet,hogy egy körhöz tudnám őket hasonlítani,kár hogy minőségükben vannak eltérések.
Ám dacára a hullámzó rendezésnek és a kicsit cinkesebb CGI-nak,amit a Southbound javára mindenképp fel lehet írni,komorsága vagy az olyan apró gyöngyszemek,mint a film közepén található műtét-jelenet,mely a gore kedvelőit is ki fogja elégíteni,tutira.Innentől pedig már azért még a leggyengébbek is sejteni kezdik,-ha már a DJ szövegei nem tették egyértelművé...-mi az a gerinc,amire ezt a 90 percet ráhúzták,miről is szólna az egész voltaképp.(Purgatórium,bűn,bűnhődés,mit keresünk az életben).A színészi játék elviselhető,tetszett,ami majd sokaknak nagyon nem fog,nem minden kérdésre kapunk választ,sőt igazából....elég kevésre,miközben végig érezzük a titok meglétét,ami körbelengi a látottakat.


2. Chris92 (2016-05-01 17:03.25) aaaaa
A poros-kietlen sivatagi kisvárosi környezet remekül passzol ahhoz a nyomasztó, "nincs-remény" hangulathoz, ami a Southbound öt kisfilmjét áthatja, a kifejezetten szürreálisabb pillanatok is jobban és organikusabban tudnak beilleszkedni. Ezen felül okos húzás volt az alkotók részéről, hogy ezt az öt sztorit, egymást logikai sorrendben követő, egyúttal keretes szerkezetbe is tették, aminek kapcsán még egy ügyes csavart is sikerül a film végén ellőni.
Viszont a kisebb problémákon kívül (hullámzó színészi teljesítmény, gyenge CGI) ugyanaz vele a bajom, mint a legtöbb mostani analógiahorrorral: Nevezetesen az, hogy a Southbound bizonyos részeiben és pillanataiban rendkívül erős és hatásos, összegészként viszont eléggé hullámzó színvonalú, a különféle epizódok nem egységesen erősek. Viszont a rémálomszerű atmoszféra, a sztorikat körülvevő balladai homály és titokzatosság további apró pozitívumok. Nem nagyon fog megmaradni, de nézhető élmény volt. Horrorfanoknak meg erősen ajánlott.


1. Jason13 (2016-03-06 12:57.53) aaaaa
Be kell valljam, a megtekintés előtt nem igazán néztem utána a Soutbound című filmnek. Annyit tudtam róla, hogy a rendezők között akadtak olyanok, akik a V/H/S első két részén már munkálkodtak és hogy a történet 5 különböző szálat vonultat fel. Számomra ezek az információk elégnek is bizonyultak, hiszen azonnal kíváncsi lettem a végeredményre.
Ahogy fentebb említettem, öt különböző sztorit kapunk, melyek elég lazán kapcsolódnak egymáshoz. A helyszín egy Isten háta mögötti kisváros a sivatag kellős közepén, ahol néhány átutazó kerül bajba. Akad itt egy három fős lánybanda, akik defektet kapnak és egy furcsa házaspártól kérnek segítséget. Aztán feltűnik egy fickó, aki elgázol egy nőt és emiatt teljesen kétségbeesik, majd egy idős figurával is találkozunk, aki testvérét próbálja felkutatni a furcsa vidéken.
Nem is nagyon mennék bele a történetek részletezésébe, hiszen nem akarom elrontani az élményt senki számára. A lényeg az, hogy az egymástól különálló szegmensek a helyszínt és bizonyos motívumokat tekintve azért kötődnek egymáshoz. A különálló "fejezetek" ugyanis a bűn és bűnhődés témáját járják körül, kifejezetten érdekesen.
A legtöbb esetben a szereplők háttere a homályba vész így csak találgatni tudunk, miért is kerültek erre a sivár vidékre. Ez azonban pont a film nagy erőssége. Rengeteg dologra nem kapunk magyarázatot, mégis, a készítők azért kínálnak néhány kapaszkodót, melyek segítségével mindenki saját ízlése szerint rakhatja össze a képet.
Oké, nem egy keményvonalas művészmoziról van szó, amelyet csak sok gondolkodás után lehet megfejteni, de azért a Southbound is kínál olyan mozzanatokat, melyeken még a stáblista után is lehet agyalni.
Ami hibaként róható fel, az az epizódok közötti minőségi eltérés. Az első és utolsó történet (ezek foglalják keretbe az összképet) nem igazán sikerültek erősre. Technikailag se állnak a toppon, hiszen ezekben CGI-effektekkel is találkozhatunk és az alul kezelt költségvetésnek köszönhetően nem is néznek ki jól.
De ha ettől eltekintünk, akkor panaszra nem igazán lehet okunk. A többi történet kellően véres és beteges, nem mellesleg a helyszínnek köszönhetően átjárja őket egyfajta túlvilági atmoszféra. Így nyomasztó képsorokból nem szenvedünk hiányt. Helyenként némi fekete humor is felüti a fejét, ennek én kifejezetten örültem. De itt nem csak üres poénkodásról van szó, hiszen néhány morbid poén inkább a rémálomszerű légkört erősíti.
Mindent összevetve, ez egy remekül összerakott mozi, amely hatásvadász ijesztgetések helyett inkább az erős atmoszférára és az érdekes történetekre fekteti a hangsúlyt. Igaz, hibák akadnak benne (itt-ott hullámzik a színvonal), de ha átadjuk magunkat az élménynek, egy kifejezetten emlékezetes és hátborzongató utazásnak lehetünk a részese, ahol néhány dolog a mi fantáziánkra van bízva. Akik már unják az egy kaptafára készülő sablonos produkciókat, mindenképp tegyenek a Southbound-dal egy próbát, megéri.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbii92, 2016-07-13 19:174 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Southbound adatlap
Eredeti cím: Southbound
Évszám: 2015
Rendezte: Roxanne Benjamin, David Bruckner, Patrick Horvath...
Szereplők: Kate Beahan, Matt Bettinelli-Olpin, Susan Burke, Zoe Cooper, Gerald Downey...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk