Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A felejtés bére
- Mozi+, 09:45
A nyugtalanság kora
- HBO2, 09:55
Két lépés a menny
- Film4, 10:10
Táncoló talpak
- Film+, 10:25
Z, a hangya
- HBO, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fenevad (2022) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tiltott szerelem aaaaa
Sevval Sam aaaaa

 

Fórum - Ave, Cézár! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Vbacs (2020-09-06 21:37.26) aaaaa
Megdöbbentő, hogy ilyen sok itt a negatív vélemény. Tény, hogy a groteszk, ironikus hangvétel nem fekszik mindenkinek, de hogy ennyire ne feküdjön az baromira meglepett :)

A Coen-fivérek akkor is fantasztikusakat tudnak alkotni, ha drámákról van szó, és talán méginkább értékelem őket akkor, amikor vígjátékokkal ajándékoznak meg minket, mert akkor az mindig csordultig telítődik a legintelligensebb humorfajtával, az abszurddal. De még inkább úgy mondom, hogy az iróniával. Az 50-es évek vége, 60-as évek Hollywoodján bizony már sok rendező és jobbnál jobb film köszörülte a nyelvét, ami nem véletlen. Ebben az időszakban élte meg utolsó végóráig az "öreg" Hollywood. Egyszerre volt alkotói és gazdasági mélyponton ekkoriban az amerikai film. Generációváltás történt a közönségben, de nem úgy az alkotókban. Az eddigi sémák unalmassá, elcsépeltté váltak. John Wayne többé már nem volt menő, a musicalek ugyan jól mentek, de a témák egyre ismételték magukat, a történelmi eposzok pedig valósággal zabálták a stúdiók pénzét és egy letűnt kor letűnt színészgenerációja prédikált az akkori lázadó ifjúságnak. Egészen Coppoláék megérkezéséig (70-es évek eleje) elmaradt a várva várt vérfrissítés.

Az Áve, Cézár! tökéletesen összefoglalja azt a sor problémát, amiben akkoriban része volt a stúdióknak. A szocialista felhangok felerősödése, a gigasztárok tenyérbemászó dicsfénye, ami előbb muszáj volt hajbókolni, de talán az volt a kedvencem, amikor már minden mindegy alapon felhozták a buta suttyó vidéki fiatal westernhőst az angol úriember drámai főhősének. Itt már nyilvánvaló volt a kétségbeesett kapkodás a nézőkért. Nagyon poén volt számomra az is, hogy a kirekesztett szocialista írók mennyire körberajongták George Clooney karakterét, hátha visszajuttatja őket Hollywood szívébe ahol terjeszthetik propagandájukat. Szándékosan sarkított, cinikus ábrázolást láthattunk frenetikus sztárparádéval. Mondjuk a sztárok többsége 4 percnél többet nem volt a képernyőn, de én még ebben is éreztem egyfajta fricskát a szakma felé.

Lehet, hogy annak sokkal nagyobb szórakozás, aki ismeri itt a filmtörténeti vonatkozásokat. Az biztos, hogy én nagyon jól elvoltam a filmmel, többször fel is nevettem. Méltatlanul alulértékelt filmje ez a testvérpárnak. Tény, hogy nem tenném be a top 3 legjobb filmjeik közé, de abszolút meg voltam vele elégedve.


20. Entersp (2016-11-09 02:14.21) aaaaa
Hmmm, ezt még írni kellett volna, nemde? Össze se kötötték a szereplőket rendesen. Sok ismert színész, miközben egymást váltják lehet gondolkozni, hogy mi folyik itt...
A filmben megszólaló komcsi forgatókönyvírók előjöttek a problémával, ami ezek szerint megmaradt az utókor számára is.
Váltságdíj a táskámban, persze, hogy az első dolgom, mindent elmesélni a velem szemben ülő tökkelütött rodeó színésznek (aki pedig megérzi, hogy hol lehetne elindulni, de inkább a véletlennel folytatódik a történet).
Hit or miss. Összerakatlan.



19. Langelus (2016-09-22 18:09.06)   - (válasz Roberto 18. hozzászólására)
Szóval olyan szépelgős. :3


18. Roberto (2016-09-21 22:04.54) aaaaa
Amíg Ralph Fiennes szerepelt a filmben, addig még azt mondtam magamban, egész jo film. De bár csak lenne oly egyszerű jo filmnek nevezni. Sajnos nem lett az, inkább egy erős kettesnek nevezném, gyenge átlagosnak. Fiennes cut után egyszerúen semmitmondová válik a film. A nagy sztárok se mentik meg a filmet, olyan semmilyen az egász.


17. Delpiero (2016-07-27 12:38.29) aaaaa - (válasz Semprini 16. hozzászólására)
Pedig nem XD


16. Semprini (2016-07-27 12:28.00) aaaaa - (válasz Delpiero 15. hozzászólására)
Köszi a felvilágosítást, én tisztára azt hittem, hogy ők válogatták ki a szinkronhangokat is. :-P


15. Delpiero (2016-07-27 12:23.35) aaaaa - (válasz Semprini 14. hozzászólására)
A magyar hangjáért azért aligha Coenék a felelősek. :D


14. Semprini (2016-07-25 20:45.47) aaaaa
Rendkívül gyenge, unalmas, erőltetett, humortalan, fárasztó, vígjátéknak abszolút nem lehet nevezni, mert poénok nincsenek, van egypár neves sztár benne, azokkal próbálják eladni, de ez így nagyon nem oké. Azt hiszem, Coenéknek nem én vagyok a célközönsége.
Még a számomra fő húzónév, Scarlett Johansson se tetszett benne, iszonyat irritáló volt a figurája és a magyar hangja is, amellett meg alig szerepelt.
3,5/10


13. Norbitzki (2016-07-04 10:14.16) aaaaa
Jó, hát a Coen testvérek nem egyszerű eset...de meglepődöm ezen munkájuk alulértékeltségén!

Szerintem ugyanis kimondottan jól sikerült, én élveztem minden percét, és Dark Bakternak tökéletesen igaza van, ez egy nagy katyvasz, mely katyvasz adja a szépségét. Nekem legalább is.
Ralph Fiennes filmről filmre jobb, abban a pár percben amíg látjuk most is az, de a mozi igazi ásza Josh Brolin és George Clooney, ketten úgy elviszik a hátukon a mozit, mint én egy kiló lisztet, gond nélkül. Ami nekem nagyon bejött az a mozi hangulata, színvilága és a díszletek, na meg, hogy betekintést nyerhetünk a filmforgatás backstage részébe, és mindezeket olyan össze-vissza vágásokkal, amitől valóban káosznak tetszhet az egész, és ezáltal sokak számára ellenszenvesnek. Kapnak pofont a kor nagy westernhősei, akik attól lettek sztárok , hogy 112 filmben eljátszották ugyanazt a lóról le, lóra fel jelenetet, de valójában semmi máshoz nem értettek. Kapnak pofont a kapitalista filmgyárosok, és a komcsi kémek is, akik olyan szerencsétlenek, hogy 100 ezer dollárt hagynak alámerülni, és kapnak pofont a színészek, színésznők, azért amilyen életet élnek, vagyis mindenki, és ebben itt egytől egyig partner volt mindenki. Az egész munkát kellemes hangulat itatja át, vicces, jókedvű és telis-teli humorral a majdnem két órás játékidő, már csak azt sajnálom, hogy én nem vettem észre Dolph Lundgrent...ezért újra meg kell nézzem.

Nem fog nehezemre esni, szerintem pöpec kis filmet hoztak össze a bratyók, hogy is szokták mondani...igazi "szerzői" filmet?


12. Dark Bakter (2016-06-26 22:18.09) aaaaa
Hát nem tudom.... Úgy igazából semmiről sem szól... Egy nagy katyvasz az egész.. Elvileg valami "nosztalgikus időutazás az 50évek Hollywoodjába".... Oké...Előfordulhat, hogy anno így mentek a dolgok, há'sok minden gondolom nem változott...
Szóval katyvasz, ahol van egy problémamegoldó, elrabolt filmsztár, táncoslábú színész, jólelkű paraszt legény, a drámai szerepek kapujában, iker újságíró, komcsi forgatókönyvírók nagy költségvetésű film... Plusz pokoli erős színészgárda....
Josh Brolin bitang jó, minden megnyilvánulása etalon, a gyónásai királyok... Clooney ugyancsak remek, mint bamba filmsztár.... Azok a fejek... Szóval a pofon, amit Brolin lekever neki, az igazi volt és így a reakció is őszinte... Mondjuk tényleg emlékezetes jelenet... Ralph Fiennes is remek abban az egy jelenetben..... A cowboy parasztlegény is jóarc, kissé tájszólással beszél, pedig nagyobb szerepet akarnak adni neki komoly drámákban, de a kapanyél kilóg... Scarlett Johansson egy ISTENNŐ, de itt tényleg bárki eljátszhatta volna ezt a szerepet.... Tatumnak ezek a táncos témák állnak jól... Tilda Swinton most is jó... Feltűnik még Christopher Lambert, Bob Rooney a Rém rendes családból, Frances McDormand - isteni a jelenete - Jonah Hill, Clancy Brown, Dolph Lundgren.... Szóval egy-egy pillanat, vagy jelenet erejéig is ismert színészek bukkannak fel... És tényleg van egy-egy bájosabb jelenet, kellemes poén, de úgy összességében nem egy nagy eresztés.... A Coen tesók gondolom lazításképp csinálták ezt a filmet... Gyengécske na.... Az előzetes jóféle mókát sejtet, hát nem igazán vehető ez ki a kész anyagból... Kár... Nagy kár, távol áll a Coen bratyók nívósabb alkotásaitól... Nem az igazi... Gyenguska baromság, nívós színészgárdával.... Nem jött át, így elsőre... Ez van...


11. Jorosz5 (2016-05-27 14:37.04) aaaaa
Ha Channing Tatum, meg se nézem, csak rossz lehet.


10. Pisti801227 (2016-05-24 23:02.51)   - (válasz Michuu 8. hozzászólására)
Igen annyit láttam én is belőle, de gondoltam, hátha kihagytam egy jelenetet, vagy valami... :) Szerintem megvágták a jeleneteit.


9. Johnny kapitány (2016-05-23 23:03.14) aaaaa - (válasz Michuu 8. hozzászólására)
Az volt ő:)


8. Michuu (2016-05-23 22:49.19) aaaaa - (válasz Pisti801227 7. hozzászólására)
Szerintem a végén az a magas alak lehetett ő, amikor Tatum felszállt a tengeralattjáróra.
Nem is tudtam kivenni, csak a szerepéből sejtem, hogy ő lehetett. :D


7. Pisti801227 (2016-05-23 22:45.08)  
Hol van ebben Lundgren? Ok, tudom, mi a szerepe, de nem is láttam :P


6. Szeredee10 (2016-04-09 12:12.52)  
Ez a film egy NULLA.


5. Johnny kapitány (2016-04-08 12:05.29) aaaaa
Hibás a leírás.

"Baird Whitlock hollywoodi problémamegoldó, aki az 1950-es években egy filmstúdiónak dolgozik."

Nem Baird Whitlock, mert az Clooney volt, hanem Eddie Mannix, vagyis Josh Brolin karaktere a szóban forgó úriember.


4. Csomorkany (2016-03-05 21:52.21) aaaaa
Jópofa film, tetszett.


3. Ragnarok (2016-02-24 18:51.26)  
Brian életében köszönnek így egymásnak a rómaiak, úgy látszik a magyar forgalmazók nem merték bevállalni...



2. Johnny kapitány (2016-02-21 12:47.15) aaaaa - (válasz Szendmen01 1. hozzászólására)
Ez talán nem olyan lesz, sőt:)


1. Szendmen01 (2016-02-21 11:44.19)  
Az előzetest nézve beugrottak George Clooney nemrég hallott szavai:
"-A Hollywoodi filmek legtöbbje a szemétre való,de legalább jól megélünk belőlük."
:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVbacs, 2020-09-06 21:3721 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk