Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Oszkár
- Film Mánia, 19:15
Darabokban
- HBO2, 19:31
Úszó erőd
- Cinemax, 20:00
Blitz
- Filmbox Premium, 20:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Szólánc
Orbán Viktor - Vélemények
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Föld invázió aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - A titokzatos szerető - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Semprini (2016-10-28 14:41.51) aaaaa
Felicity Jones az egyik színésznő a nem túl sokból, aki miatt gondolkodás nélkül beülök a moziba vagy megveszek egy teljesen ismeretlen filmet DVD-n. Hogy ezúttal még a címszereplő is ő, abszolút garancia volt számomra a tartalmas kikapcsolódásra. Nem is kellett csalódnom!

Az utóbbi évek egyik legszebb kosztümös filmjét tette le az asztalra Ralph Fiennes, aki amellett, hogy a film rendezője, maga játssza Charles Dickens szerepét is, bár eredetileg csak rendezte volna. Dickens a történetben már tízgyermekes, középkorú férfi, egy elhízott, megkeseredett, háttérbe húzódó feleséggel, ő azonban a társaság középpontja, igényli és meg is kapja a rajongást, és amikor megismeri a 18 éves Nelly Ternan-t, titkos, de élete végéig tartó románcba bonyolódik vele.
A film középpontjában Nelly karaktere áll, Dickens fontos mellékszereplővé válik mellette, de azért kellő súllyal van jelen, a filmet mégis abszolút és egyértelműen Felicity Jones viszi el a vállán. Persze az egész szereplőgárda remekül lett összeválogatva, jobbnál jobb epizódfigurák sorakoznak, de mindez csak körítés Felicity Jones pazar alakításához. Egy évvel később a mindenség elméletéért már Oscar-díjra jelölték, szerintem már itt is megérdemelte volna a jelölést.
A film bár kifejezetten lassú, de mégsem unalmas még második megnézésre sem, a miliő és a korrajz, a zene, a fényképezés és még egyszer: a szereplőgárda egyaránt remek. Az eső négyest mindenképp megérdemli.
8,5/10


1. Az utolso szamuráj (2016-01-20 19:47.49) aaaaa
Charles Dickens nevét-tényleg remélem...!!!-mindenki ismeri.Az úr akkora író volt,hogy sokak szerint a viktoriánus kor legnagyobbjaként tartható számon,ezt mondjuk az is aláhúzhatja,hogy az ő műveiből(az ismertebbekből....)a mai napig készítenek TV és mozifilmeket,illetve regényeit meg lehet kapni könyvesboltokban,nem kopott onnan ki.Élete első részében bőven volt ideje megismerkedni a nyomorral-ez folyamatosan alkotásaiban vissza is köszönt-aztán persze ismertsége meghozta azt az anyagi megbecsülést,amiből még különélés után is el tudta tartani 10!! gyermeket szülő feleségét(A válás ebben az időben lehetetlen lett volna)Kevesen tudják azt is,hogy Dickens az a férfi volt,aki igen tudatosan menedzselte önmagát,jó kis marketingtevékenységet végzett(ez egy válással szinte nullára szakadt volna),és erre Ralph Fiennes rendezése is rámutat nem egy jelenetben.Mindezenközben,bár rajongóinak mindig volt egy kedves mosolya,feljegyzések szerint azért természete...hát,fogalmazzunk úgy,nem volt "egyszerű".
Ralph Fiennes a világ egyik legjobb színésze:itt is mint Dickens,értelemszerűen csodálatos,Felicity Jones csak asszisztálhat mellette(Scott Thomas persze remek,de ő nem tud más lenni)Dickens szétköltözését a rossznyelvek Ellen Ternan színésznőhöz fűződő kapcsolatával magyarázzák,amire viszont azért nincs egyértelmű bizonyíték,hisz levelezésük megsemmisült.A kor valóban úgy nézett volna egy ilyen kapcsolatra,ami ma már inkább nevetésre ingerelné az embereket,a film viszont abból indul ki,Ellen és Dickens szerelme???? beérett,hozott egy halott kisbabát,és számtalan találgatásra adott okot.
Sokan lassúnak és modorosnak találták:én nagyon élveztem ezt az átgondolt körmondatokkal ,tartozkodással,nehéz pillantásokkal teli időutazást,amit az akkori Anglia gyönyörű felidézésével tettek feledhetetlenné(A jelöléseket nem a szél hozta össze hát).Érdekes volt,ahogy azért az alkotók bizonyos művek megszületését belezsuppolták a filmbe-és igazuk is volt,sok író nagy műve saját élményén,élettapasztalatán keresztül született meg-mondjuk,a Szép remények párhuzam kicsit erőltetett volt számomra.
Hibának lehetne felróni,hogy a két karakter egymás felé érzését kicsit óvatosan közelítik meg:de persze a minden utcasarkon kettyintés nem ennek a századnak volt a trendje(bizonyos kerületeket kivéve!!!)Igen távolságtartó "szenvedéllyel" kezelték Dickens és Ternan kötődését,persze lehet nekik volt igazuk,én meg azon gondolkodtam,az író esetében a dolog mennyire húzható rá egyfajta kapuzárási pánikra.
Fiennes finom,aprólékos ízlésű férfi lehet:a Titokzatos szerető leginkább szerelmesfilmként értelmezhető,mintsem a valóságnak hű krónikása,ám képei,és néhány hihetetlen nagy jelenet-a levél felolvasása,vagy ajvé!!szegény feleség és az ajándék sorsa-úgy érzem,megajándékozza az ilyesmiket kedvelő nézőt azzal a varázzsal,amit elvár egy ilyen munkától.
Hogy meg ide ennyien véstek.....no.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2016-10-28 14:412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk