Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vér földje
- HBO2, 19:31
A következő három nap
- Film4, 20:00
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
A testőr
- Film Mánia, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Ferrari - Vélemények
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szunnyadó vérebek aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Alice Tükörországban (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Zsikréka (2023-08-04 21:43.57) aaaaa
A 'hogyan húzzunk le egy story-ról két bőrt' tankönyvi esete. Az 52. percnél állítottam meg, amíg kiszaladtam a konyhába, ezért tudom konkrétan, hogy odáig kb. csak a felvezetés tart, az események utána sem pörögnek túlságosan fel.


31. Anren (2020-06-14 12:59.58) aaaaa
Alice regények alapvetően gyermekeknek szólnak, bár tagadhatatkan örök érvényű mondanivalójuk a felnőtteket is leköti újra és újra - legalábbis én így vagyok vele. A látvány nekem nagyon tetszik és miután a közel hét éves gyerekem tátott szájjal nézte-izgulta végig megadom gondolkodás nélkül az öt csillagot.



30. Marsbolha (2018-08-11 13:04.49)  
Nem rossz film.


29. Nikikke (2018-08-11 11:28.13)  
A leírás elég nagy baromság, egyáltalán nem is erről szól. Különben a film nem volt rossz.


28. Semprini (2018-05-20 10:51.53) aaaaa
Hatalmas, meglehetősen öncélú látványorgia, és bár valamivel jobban tetszett, mint a Tim Burton által rendezett első rész, de erre se tudom jó szívvel megadni a négyest. Nem tehetek róla, de Johnny Depp ripacskodása most már oly mértékben irritál, hogy erősen lehúzza a filmet a szememben. Lehet, hogy valamikor jó színész volt (bár én ezt a szót a hollywoodi sztárokkal kapcsolatban egyre ritkábban érzem indokoltnak használni), de amit mostanában művel a vásznon, az egyenesen vérciki. Az első részben sem tetszett, de ott valahogy elviselhetőbb volt.
Mia Wasikowskát se tudom megkedvelni, szerintem nem volt épp ideális választás Alice szerepére, amolyan szódával elmegy-kategória, sokkal jobb fiatal színésznők is vannak, akik jobban megérdemelték volna a szerepet. Anne Hathaway nagyon nagy kedvencem, de neki meg a szerep nem ad teret kibontakozni, ő ennél sokkal többet érdemelne. Helena Bonham Carter az első részben nagyon vicces volt, itt viszont elvitték a figuráját egy másik irányba, érdekes volt a két királynőt gyerekkorukban is látni. A film igazi aduásza azonban Sacha Baron Cohen az Idő szerepében. Ha valaki csak Borat vagy Brüno szerepében látta, aligha lehet fogalma a valódi képességeiről. Szerintem még Hollywood sem fedezte fel igazán magának, de talán eljön még az ő ideje, én várom a további filmjeit.
A látványvilággal kezdtem, de még egyszer megemlítem, amit látunk, az valóban pazar, a vizuális orgia, ami megvalósul, önmagában szemkápráztató, de szerintem picit már túlhabzó, önmagáért való bazári látványossággá válik. Persze ez a mese igényli az ilyenfajta képi megjelenítést, de mégis azt érzem, hogy nagyon nagyon akartak dobni és valahogy a nagy hókuszpókuszban a karakterek kicsit elvesztek, itt bizony sokkal inkább a látvány a főszereplő, nem a színészek. Persze ez már az első részben is tetten érhető volt, de mivel a folytatásban általában rá szoktak pakolni néhány lapáttal, most is ez történt.
Ezzel együtt szerintem ez a rész összességében jobb, mint az első, de egy jó erős hármasnál többet nem tudok rá adni.
6,5/10


27. SuperHagyma (2017-02-14 17:52.53) aaaaa
Egyszer megnézhető átlagos film.


26. Az utolso szamuráj (2017-01-11 16:47.35) aaaaa
Katasztrófa az egész:csak van benne pár színész meg a látványtechnikusok.
Johnny Depp-pel persze mára tele a tökünk:itt amúgy káprázatosan vacak is,bár a szerepe sincs megírva.Lehet telesírni a párnánkat,miért nem Tim Burton rendezte:de az első rész is az Avatar miatt lett akkora(máig megmagyarázatlan) siker,és arra is csak annyira emlékszem,látványos volt és idegesítő helyenként.
Persze a mozibajárók vagy az ide írók amúgy se ismerik az eredeti műveket-és tényleg nagy tiszteletem afelé,aki igen!-meg sokan a látványért mennek be:énszerintem az alomgyár néma szolgái megtették,amit követeltek tőlük,a képi világ helyenként ...pazar.Ezt kénytelen vagyok elismerni,továbbá Helena B. Carter teljesítményét meg a Borat-ét.
Mert Sacha Baron Cohen egymaga elvitte a filmet a végéig,nagyjából miatta futotta ki a The End felirat nálam.Ő volt a harmadik csillag ebben a lélektelen,tényleg ciki filmben,ahol az volt az érzésem,nagyjából leszarták,mit kap a néző a pénzéért,még ha tévedek is.Cohen ott tartunk,ha komolyabban meg kell ráznia magát,akármelyik színésszel partiban van,és még szimpatikus hülyegyerek is(nem akármilyen tanulmányokkal a háta mögött,mert a faszi igencsak gógyis és tudja,miért, kibe és hogy rúg más filmjében)
De....túl azon hogy több szereplőt hiányoltam,hogy jaj történet,hogy hova tűnt a varázslat...végül is egyszer megérte.Mindig is érdemes ugyanis kifigyelni,mikre tudnak herdálni dollármilliókat meg tehetségeket:Anne H. például azt se tudom,miért volt benne a moziban.Hiába zabtenyésztőket nyáladzásra késztető lófeje,nem tehetségtelen,ám itt ha kiírják,észre se veszi az amúgy se létező történet.


25. Cantri (2016-12-31 15:40.05) aaaaa
Most már tudjuk az Alice folytatása az év egyik legnagyobb buktája lett, példa rá a Disney is tud csúnyán mellélőni. Persze az első felvonás hatalmas sikerese sem feltétlen a minőségnek volt betudható, csak éppen jókor jött Burton látványmozija, ügyesen meglovagolva az Avatar keltette 3D-hullámokat....... de azért nem volt az rossz szórakozás, a tényleg rendkívül kreatív megjelenésen túl egy-két szerethető karakterrel is elő tudott állni.

A második felvonás mögül már nagyjából kihátrált a hajdan többre hivatott rendező, a színvonal meg látványosan tovább zuhant. Igazából a legnagyobb baja a mozinak, hogy egy nagy kövér semmi, ami nem tudott bárminemű újdonsággal előállni. A karakterek tök ugyanazok, nem fejlődtek semmit, a látvány bár nem mutat most sem rosszul, de egy az egyben az első epizódot másolja.... és így tovább, és így tovább...... Az alkotók azt hitték elég lesz Csodaországot újra ugyanúgy megidézni, mint tették 6 éve, csak elfelejtették, hogy a nagy térdimenziós láz már lecsengett, az emberek meg nem olyan hülyék, hogy befizessenek ugyanarra, amit már láttak korábban......Kár amúgy ezekért a mozikért, Caroll szürrealista világa a mai technikával......szerintem sokkal többre volt hivatott ez a projekt.


24. Sötétszív (2016-10-27 00:59.08) aaaaa
James Dobin bábozott, nem babázott. Bocsi. .


23. Sötétszív (2016-10-27 00:58.35) aaaaa
James Dobin elkészítette az Alice Csodaországban második részét, aki eddig babázott a Muppets filmekkel. Fura, hogy Tim Burton csak a producerséget vállalta. Na mindegy. Az Alice Tükörországban igazából olyan, mint az előző rész. Olyan semmilyen. Ha Mia Wasikowska és Helena Bonham Carter nem lenne benne, végig sem néztem volna. Ők ketten lejátszottak a többieket a vászonról, a többi színész csak ripacskodott.- Különösen Johmmy Depp és Sacha Baron Cohen. Pedig akár a történet még érdekes is lehetne, de a végeredmény nem lett meggyőző. Az idei év egyik legnagyobb csalódása ez a film. Sajnos. Remélem, hogy több Alice film már nem lesz. Egyszer nézhető, gyxenge film. Viszont szerepel a filmben- igaz "csak" a hangjával- Alan Rickman is, aki az idén hunyt el teljesen váratlanul. Nyugodjon békében ez a remek színész. Az egyik kedvenc színészem volt. Egy remek színészt vesztettünk el a személyében!


22. Roberto (2016-10-07 19:41.03) aaaaa
Jesszusom, most nézem ki rendezte a filmet. Muppets rendező OMG... Ki az a marha, aki rábízta? Akkor már értem a film minőségét. Mint mese, nem hatott olyan eposzin, mint mondjuk elődje...


21. Roberto (2016-10-07 19:38.17) aaaaa
Ez Csodaországban játszódott megint, elég kidolgozatlan területeken, mintha az előző rész lecsupaszított kis szegletében, és ezt próbálták megfűszerezni egy egyszerű időutazásos kereszttörténettel. Kicsit érdekes, hogy a mesében is pont Chronos-ről (görög mitológia, az idő Ura) nevezték el az Idő magját vagy mi azt a gömböt :DD
Johnny Depp nagyon szánalmas volt itt most, Arany Málnát neki de azonnal. Legrosszabb epizódszereplő volt eme filmben. Helena Bonham Carternek még mindig jól állnak az ilyen mesefigurák, vele nem volt különösebb gondom. A felnőtt Alice is hozta, ami várható egy ilyen szereptől. Egyszeri nézésre megállja a helyét. Hiába látványos egy darabig, de egyszerűen múnek hat az egész univerzuma.

Azt nem értem hogy miért van a címében az hogy Alice Tükörországban? Én azt hiszem az előző rész, Csodaországában voltak még most is, csak egy sokkal lecsupaszított, szegény és kidolgozatlan környezetben, amit az időutazással próbáltak színesíteni.
Köze nem volt semmilyen Tükörországhoz, max a valóságban a ki-be lépésre érthetik. Hülye kérdés: Tükörország a valóságot jelentette itt? Tehát 1875, London, a fiatal Alice "szenvedéstörténete"...
Ja igen, könyvet marhára nem olvastam :) Csak a filmeket, meg régen a meséket néztem. Ennyi maradt meg Alice-ből :)
A színészek miatt meg kénytelen voltam megnézni, hiába alul értékelt a filmnek tűnik. De ez jogos. Azt hittem jobb, dögösebb részt kapok... Ez annyira nem jött be. Egyszer mindeképpen meg lehet nézni, mert olyan trágyaszar azért nincs a film, mint film. :)


20. XXX007 (2016-09-30 21:05.25) aaaaa
Egyetlen dolog ami tetszett ebből a filmből, azaz outro zenéje. (Pink Just Like Fire)


19. Kék kereszt (2016-08-18 19:03.38) aaaaa
Tim Burton egy zseni,nincs ezen mit szépíteni.Nem volt rossz az ő feldolgozása.Itt most csak producerként ténykedett.Talán érezte,hogy mennyire tré lesz a film..Vicces egy olyan emberre bízni a rendezést,aki eddig csak bábázott..de megtették,és meg is lett az eredmény.Bár nem csak ő tehet róla.Pocsék lett az egész.Alice nem Tükörországba látogatott el..hanem a kissé lepukkant Csodaországba tért vissza..Beetetnek minket ahol és ahogy csak tudnak..Hollywood..mint is várjon tőle az ember.Aki nem olvasta a könyvet az simán benyalja,bár a könyvből csak a címet tartották meg..Burton filmje is egy elborult,beteges,szivárvány cica bajusz volt,de ez..Ez egy giccses,nyálas,szirupos,tarka barka,hányingert keltő borzadály.
Alice még mindig olyan semmilyen..Amúgy nem veszi észre,hogy mindig ő kavarja a szart?A nagy hajóskapitány..A többi mellékszereplő meg csak dísznek van ott.Az egész filmben két pozitívumot tudok megemlíteni.Az egyik Cohen maga.Mint idő lubickolt a szerepében,jó pofa volt,szórakoztató,bár megmenteni ő se bírta a filmet.Az ellene irányuló idős poénok verték egy 5 éves szintjét..Ami nem meglepő simán lenyomta a Bolond kalapost..
A másik pedig az,hogy itt szerencsére jócskán vissza vettek a Bolond kalaposból.Kicsit el volt szontyolodva,befordult,depis volt,csak a végén tért magához..így Depp addig se ripacskodott olyan sokat,szóval jól jártunk.Kár érte amúgy.Tehetséges,sokoldalú színész,de ritka nagy mélyrepülésben van.Ő Sparrow karakterében ragadt.Sorra játszotta a bolondos és bolond karaktereket és benne is ragadt..Ami 1-2-vagy jobb esetben 3 x még vicces,jó pofa volt az ma már nagyon unalmas,de valahogy ő sem ért a szép szóból.A fekete misében bebizonyította,hogy tud ő még színészkedni,nem is akárhogy..de valamiért jobban érzi magát bolondként..mint színészként,pedig most még kitörhetne a skatulyából és levehetné végre a fejéről a csörgősipkát..
A Törött tükrök országa a mai napig,kín keservesen,vért izzadva sem volt képes még csak 300 millát sem összekaparni világszinten,pedig nem most mutatták be.Ez elég vicces és szánalmas,főleg annak fényében,hogy az 1.rész több mint 1 milliárdot kaszált.


18. Kónyavani (2016-06-25 23:31.59) aaaaa
Nem sok érdemi véleményt látok itt, úgyhogy most én is megpróbálom megfogalmazni véleményemet a filmről.
Ma néztem meg a moziban, jóval a premier után. Sok rossz véleményt olvastam róla, de bizakodva indultam el, mert gondoltam, hogy az első nagyon jó volt, ez sem lehet olyan rossz.
Hát szerintem teljesen hozza az első rész szintjét. A látványvilág megint szuper, észrevehető, hogy nem Tim Burton ült a rendezői székben ezúttal, de ez nem rontott semmit a filmen. A történet izgalmas, egy percig sem untam magam.
A szereplők mind visszatérnek, bár ezúttal talán kicsit kevesebb szerep jut nekik, hiszen a Kalaposon és családján van a hangsúly. Az egyetlen negatívum, ami engem kicsit zavart, hogy Johnny Depp sajnos nem hozza azt a szintet, amit az első filmben. Pár napja újra megnéztem az Alice Csodaországbant, így különösen nagy volt számomra a különbség. Ami nekem a legjobban tetszett az Idő. Remek karakter, szinte az összes humor forrása a filmben, és egy igen fontos szereplő. Az pedig, hogy az Idő német (vagy inkább svájci) alaposságra utal a film készítőitől. Kétség sem fér hozzá, hogy Sacha Baron Cohen remek színészi képessége is kellett hozzá, hogy ennyire érdekes és szerethető karakterré váljon.
Ami pedig egy filmben az egyik legfontosabb dolog, hogy tele van akár életre szóló tanulságokkal családról és időről, ami kicsik és nagyok számára egyaránt érthető.
Nekem nagyon tetszett a film, megért elmenni a moziba. Többször meg fogom még nézni. Akinek kicsit is tetszett az első, annak feltétlenül ajánlom.


17. Norbii92 (2016-06-17 21:03.33) aaaaa
Meg lehet nézni, de az első sokkal jobban tetszett! Pedig aztán moziba akartuk megnézni a barátnőmmel, csak nem jutottunk el rá. Online pótoltam hát a délután folyamán, s hát őszintén nem bánom az elmaradt mozijegyet!
No nem azért, mert annyira rossz lenne, ezt csak így utólag mondom. Nagy elvárásaim sem voltak, az első az nagyon tetszett anno - és nem hiába, hisz kedvenc rendezőm Tim Burton munkája, bár a többihez képest még így is egy gyengébben sikerült, azonban az Alice Tükörországban semmilyen szinten nem közelíti meg azt. Hogy úgy mondjam visszafogottabb, és nekem talán az a sötétebb, groteszkebb vonal hiányzik belőle, ami persze Burton sajátja, ám ő ezúttal most csak mint producer vette ki a részét a munkából. De ami a legjobban nem tetszett az a története, ill. most először merült fel bennem a nézése közben egy csomó kérdés, ami valljuk be hülyeség, hisz a film "a lehetetlenségek országába" kalauzol el bennünket.
Kedvenc szereplőink viszont legalább egytől-egyig mind visszatértek, ráadásul a korábbi színészek tolmácsolásában. Panasz nem is lehet rájuk (egyedül talán csak Johnny Depp veszik el a Kalaposként még jobban a sok sminkben), sőt egy újabb nagyszerű karakter is csatlakozik hozzájuk, mégpedig az Idő személyében. Akit Sacha Baron Cohen alakít!
Egyébként most a film végén jutott eszembe, hogy voltaképpen ez volt Alan Rickman utolsó filmje, és miatta eredeti nyelven is megfogom egyszer majd tekinteni, valamint nincs szívem lepontozni. Nem is volt szándékomban sem amúgy, mert vannak benne jó ötletek, a látvány bár szintén kicsit visszafogottabb mint az elsőben, de még így is fantasztikus, s Danny Elfman mostani muzsikája is tetszett!
Így összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, meg lehet tényleg legalább egyszer, sőt ajánlatos is főleg azoknak akiknek - és mint ahogyan nekem is - tetszett az első! 4*


16. Dark Bakter (2016-06-13 11:36.20) aaaaa
Az első epizódot szerettem... Jó volt, Tim Burton zseniális képi világa és Danny Elfman nagyszerű score-ja jó alap volt, Lewis Caroll klasszikusának és a színészi játék sem volt rossz :)Elkészült a folytatás.... Burton itt már csak producer volt, a képi világ még mindig jó, bár szerintem nem olyan kellemesen gtoszek és sötét, mint akár az első filmben, akár egyébként Burton úrnál... De nem rossz.... A színészi játék nem rossz, új szereplőként, az IDŐ Borat tolmácsolásában szerintem jó lett, a régi szereplők most sem rosszak..... Elfman zenéje nekem most is tetszett... A történetvezetés gyengusabbnak éreztem, és valahogy a hangulat sem volt az igazi... Nem tudom, valami hiányzott... AZ első epizódot szerettem, bár az is igaz, hogy a gyengébb Burton filmek palettáját erősíti... Egyébként amire kíváncsi lennék, hogy nézne ki filmként a mű. ha úgy közeliítené meg a történetet, mint American McGee's játék változata... Na az egy elborult brutális feldolgozás lenne, de szerintem ha értő kezek nyúlnak hozzá, ütős film lehetne :)
Mindegy.... A filmet meg lehet nézni, de nem az igazi, átlagos látványosabb fantasy mese, nevesebb színészek tolmácsolásában.... Slussz....


15. Gerbo777 (2016-06-05 16:18.58)  
Nem igazán értem, h a hulladék első rész után, ki volt az a gyenge elméjű, aki ebbe pénzt ölt, de legalább egy biztos...most tuti nem fogok elvesztegetni az életemből 2 fölös órát :)


14. Randal (2016-06-05 11:00.56) aaaaa
A sztori nem megy sehová, a karakterek egysíkúak, a látvány semmiben nem haladja meg az első részt, a gondolatiság elnagyolt és csapongó, a filmnek nincs célközönsége, a humor erőltetett, a színészi játék ripacskodó. A filmben sajnos semmi sem működik, még úgy sem nyújtott élvezetet, hogy IMAX-ben néztem.


13. BerlinGo007 (2016-05-29 16:15.43) aaaaa
Az egyetlen említésre méltó dolog a filmmel kapcsolatban: Alan Rickman utánozhatatlan, megunhatatlan és csodálatos hangja :(:(:(


12. Natalie Wood (2016-05-26 18:21.25)  
Hülye vagy véres gyémánt.


11. Amg (2016-05-26 18:06.50)  
Én nem vagyok az anyád


10. Natalie Wood (2016-05-26 18:02.48)  
Én is szeretlek.


9. Amg (2016-05-26 18:01.35)  
Johny Depp nem a kedvencem csak nem olyan rossz színés ahogy írod te rák


8. Natalie Wood (2016-05-26 17:56.16)  
Na még egy amőba, mert nem szeretik a kedvencét...istenem..:))
Azért eret ne vágj.


7. Amg (2016-05-26 17:51.23)  
Megszólaltál te rák


6. Natalie Wood (2016-05-26 17:48.11)  
Ha valami gondod vagy bajod van, fordulj a fal felé.


5. Amg (2016-05-26 17:47.12)  
Nebeszélj magadról



4. Natalie Wood (2016-05-26 17:39.31)   - (válasz Amg 3. hozzászólására)
Ott is egy buzikalóz volt.
Anno egyedül az Ollókezű Edward-ban volt vállalható.
Nagyon nem bírom, ennyi.


3. Amg (2016-05-26 17:35.21)   - (válasz Natalie Wood 2. hozzászólására)
Az Alice filmekből igen, de már láttad a Karib tenger kalózait.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsikréka, 2023-08-04 21:4332 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk