Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Elátkozott város - Vélemények
C.R.A.Z.Y. - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Abigail aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Steve Jobs - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
57. Herbert Einstein (2021-10-30 22:45.17)  
Ő volt a karmester.... 2 óra...


56. Cute Unicorn (2019-11-16 16:26.56) aaaaa
unalmas



55. Independence (2017-07-01 11:50.37) aaaaa
A Steve Jobs „szerű” alakoktól – öntörvényű, nehezen kezelhető, érzelmileg egyértelműen sérült, empatikusan alul vezérelt, rossz értékrendű patkány ez mind, szélsőséges vagyok e kijelentésben, nem véletlen s vállalom!!! - s az általuk képviselt „gondolkodj másképp” filozófiától a hányinger kerülget.

Ezek a messianisztikus „ Újkori Jézus” figurák a legmélyebb undort s megvetést váltják ki belőlem.Elárasztották a világot egy messzemenően – ész nélküli s minden értelmes határon túl mutató mód - túlárazott, sznob idiótákat rabul ejtő elektronikai hulladék dömpinggel, harcostársai pedig, más típusú termékekkel – kozmetika, háztartási elektronika, táplálék kiegészítő, s a felsorolás érdektelen, minden ugyanazon alapokra építkezik – a lényeg s a hangsúly az értéktelenség piedesztálra emelésén nyugszik.

Mindennapi életünk megkönnyítését szolgáló, termékekről beszélünk s nem többről, hideg, üres, a hamis hype csillogását levedlő aktus után, önmaguk pőreségében megjelenő technikai tárgyakról..., vasdarabokról, csavarokról, vezetékekről, okosan összerakott szilíciumról, s manipulatív dizájnról, semmi másról, mi ennél túl mutatna, egy felmosóvödör csavaró kosárral, legalább annyit adott a házi asszonyok millióinak, mint egy I-Mac, Pod, Pad, Phone...., s mit tudom én micsoda!!!

MLM kapcsán kifejtettem már véleményem, e tárgyban, s vettem már részt oly „szeánszon” – baráti meghívásra -, hol egy karizmatikus – s termékforgalmazás kapcsán eszetlenül meggazdagodott - figura, a tömegpszichózisra építve önfeledt tapsolásra bírja a mosott agyú s elborult agyú tömeget, kívülállóként, számomra, érdekes s tanulságos volt a megfigyelése azon embereknek, kik vallásos áhítattal fordultak a nagy büdös semmi felé..., oltáruk volt a termék, istenük, megalkotója, bankszámlájuk zsírósítója, a tovább forgalmazás..., a „kapitalizmus” néphülyítésének legrosszabb oldala mindez, gyomorkavaró, mitől minden normális ember elfordul, ki olvasott, látott, érzett, tapasztalt már igaz értéket élete során.

Ezen film viszont – eltekintve a mozi által mértani pontossággal felvázolt jelenség külső bírálatának szubjektív vonzatától, mi egyénre szabott, ezúton is elnézést kérek az almás gépek tulajdonosaitól - egyszerűen briliáns!
Perfekten hibátlan ritmusú, zúzó erejű, pazar dialógokkal teli, impulzív, felkavaró, gyilkos őszinteségű szókimondással, intenzitással s intelligens hozzáállással bír, kifejez mindent, mit mondani szándékozik, úgy mesél, hogy miközben a szózsonglőr verbális attrakciója nem kerül elő – a prezentációkat szándékkal nem mutatják be - vagy tán alig..., unalom szóba sem kerülhet, Jobs – tragikusan korai - halála után elénk tárt alakja úgy szakítja át a vásznat, ami lélegzet elállító, behatol a szobánkba, a nappalinkba, az életünkbe, kilép a tévénk digitális kijelzőjén, értjük, megértjük, vagy legalább is érteni véljük azt a V 12-es, agyontuningolt turbó motort, mi szervezetét, szürkeállományát hajtja s magas fordulatszámon pörgeti, felzabálva életének üzemanyagát, korai halála tán nem a véletlen műve, Fassbender élete eddigi legkiemelkedőbb alakítását nyújtja, Winslet, Rogen pedig „szimplán” parádés, zseniális, tökéletes.

Bámulatosan jól sikerült film ez, annyira öt csillag..., hogy nagyon!


54. Cthulhu6 (2017-03-07 10:49.19) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 53. hozzászólására)
Ha csak néhány eset lenne a méltatlan eredményre, nem lennék olyan negatív véleménnyel az Oscarról. De úgy vélem, az ítéletek hemzsegnek a nem tiszta meggondolásoktól.


53. Az utolso szamuráj (2017-03-07 09:20.31) aaaaa - (válasz Cthulhu6 52. hozzászólására)
kétségtelen tény,hogy van néhány egyéb dolog is a háttérben,és néha ezek ki is pattannak.de kár egy példát felhozni,meg jönni mindenfajta elméletekkel,olyan díjazás úgyse fog történni,ami mindenki szája íze szerint történne.a magyar ember meg úgyis mindig mindent jobban tud.


52. Cthulhu6 (2017-03-07 08:53.26) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 50. hozzászólására)
Hozzáérteni egy dolog, és szavazni egy másik. Dicaprio nem azért kapta, mert a hozzáértésük szerint az volt az adott év legjobb férfialakítása.

Van itt minden, ami miatt a hozzáérték úgymond mellékes. Politika, belső játszmák, üzlet, sznobizmus.

Ha az Oscar csak a hozzáértésről szólna, vagy neadjisten többnyire arról, piros hó hullana.


51. Cthulhu6 (2017-03-07 08:49.07) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 2.0 49. hozzászólására)
Ha vélemény lenne, nem írtam volna, amit írtam.

Tavaly Dicaprio azért kapta, mert már kijárt neki annyi mellőzés után. Ennek pedig semmi köze az aktuális alakításához.

Ergo szó sincs az adott alakítást és az aktuális jelöltekkel kapcsolatos összehasonlító, rangsoroló véleményről.

Ezt inkább hívnám korrupciónak, persze mivel az Oscar egy magánintézmény, végül is olyan marhaságra korrumpálják magukat, amilyenre csak akarják.


50. Az utolso szamuráj (2017-03-07 08:27.50) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 2.0 49. hozzászólására)
az.bár,akadémia tag robert zemeckis,akadémia tag steven spielberg,akadémia tag tom hanks,akadémia tag joe roth,akadémiatag...szóval,aki egész majd felnőtt életében filmeket csinált,készített,rendezett,vágott,szerzett hozzá zenét stb,vélhetőleg jobban ért hozzá,mint a pék,a sarki fűszeres vagy a fogorvos?
csak egy feltevés:)


49. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2017-03-06 21:19.40)   - (válasz Cthulhu6 48. hozzászólására)
Az Oscar-díj is csak egy vélemény. Pár ember saját, szubjektív véleménye.


48. Cthulhu6 (2017-03-06 19:27.53) aaaaa
Számomra az Oscar díj értéktelenségének nyilvánvaló bizonyítéka, hogy 2016-ban nem Fassbender nyerte ezzel az alakításával, hanem Dicaprio.
Mind tudjuk, hogy Dicaprio csak azért kapta, mert már túl régóta mellőzték ebből a dicsfényből, és így akarták kárpótolni.
És nem, nem, nem! Nem Dicaprio színészi kvalitását akarom lehúzni, mert ilyen elismerés már neki is kijárt. Csakhogy nem a Revenantért, amiben nagyjából semmit nem csinál, csak szenved vagy meredten néz maga elé. Ott lett volna a Viharsziget, amiben úgy hiszem minden idők legnagyszerűbb férfi alakítását nyújtotta (a nőit amúgy Kate Winslet-nek adnám a Felolvasóban lezúzott fullextrás színészkedésért, ami egyszer s mindenkorra bebizonyította nekem, hogy egy nő magasan a férfiak fölé nőhet a vásznon).

Csakhogy Dicaprio-t és a Shutter Island-ot le sem szarták, ahogy 2016-ban is simán továbblendültek azon, hogy Fassbender elemi erővel keltette életre Steve Jobs-t.

* * *

Na de magáról a filmről.
Mondhatnánk, hogy az égvilágon semmiről sem szólt, csakhogy ez butaság lenne. Nagyon is szólt valamiről, a korszakról, a házi számítógépek hajnaláról, üzletről, ember gyengeségekről és megszállottságról. Fassbender Jobs figurája mindezt egyetlen karakterben vagy akörül jelenítette meg. A dialógusok elképesztően jól vannak összerakva, egy pillanatra sem lehet olyasmit elmondani róla, hogy pofonegyszerű, vagy klisés.

Ami pedig a valódi Steve Jobs-ot illeti, én sohasem hittem ezekben az üzleti életben nagyra nőtt pojácákban. Ahogy a film is kifejezésre juttatta, a zseninek hitt ember mögött olyasvalaki áll, aki sem nem mérnök, sem nem szakképzett dizájner, sem könyvelő, csak egy önjelölt messiás. Fassbender magával ragadó alakítása után azonban hinni akarom, hogy az igazi Jobs úr is ilyen ember volt... mert akkor elmondhatom, hogy az emberiségnek valóban volt egy Steve Jobs-a, és hogy a munkássága és a technikát illető filozófiája ma mindannyiunk zsebében ott lapul a múltból született jövő dicsőséges beteljesüléseként.

Na ez kicsit sziruposra sikerült. De nálam ilyen az 5 csillagos feeling. Ajánlom mindenkinek!


47. Vmiso (2017-02-26 10:05.12)  
Tegnap megnéztem a A szilikonvölgy kalózai filmet, Bill Gates-ről és Steve Jobs-ról, azt több értelme látni, ha kettejük felelmelkedése érdekel bárkit, vagy a kezdet számítógépek.

Ez csak Jobs-ra koncentrál, kissé érdektelen, és rendkívül unalmas.


46. Az utolso szamuráj (2017-01-09 15:28.02) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 41. hozzászólására)
minek tenném,selejt,a valóságot elég leírni


45. ReginaGeorge (2017-01-08 22:26.18) aaaaa
Minden relativ. Mivel sokáig volt ITs barátom hallottam eleget Steve Jobsról, meg vagy egy évtizeddel ezelőtt láttam a Stanford egyetem diplomaosztóján elmondott valóban tanúlságos beszédét. Úgyhogy tudtam, hogy érdekes és bonyolult, de meglehetősen megosztó emberről készül a film.
Nos, nekem tetszett. Bár a három felvonásos dráma nem volt a legpörgösebb, de végül is az ember nem akcióra ül be.Érzelmek viszont voltak bővében. Nem mindig a legszebbek, de Steve Jobs erényeit ugyan sokan elismerték, de nem meglepően utálták legalább annyian. Tetszett, hogy nem akartak belőle pozitív hőst faragni.
Számomra dialógusok és a színészi játék adta el a filmet. A pillanat, ahol Jobs meglátja magát a kislányában, a végső csatája Wozniakkal, a kapcsolata Joanna Hoffmannal - mind hiteles és magával ragadó. Nyilván a rendezés jó, de jó színészekkel gondolom, ez sem lehet olyan nehéz. Szerintem Fassbender most is nagyot alkotott, annak ellenére, hogy nem lehetett könnyű neki szél ellenében vitorláznia a forgatás kezdete idején kiszivárogtatott Aaron Sorkin emailek tudatában. Seth Rogen láthatóan sokoldalúbb, mint amit általánosságban igényelnek tőle. Winslet és Jeff Daniels hozzák a szokott jó formájukat.


44. MagamraHallgatok (2017-01-08 20:33.49) aaaaa
Az egyetlen említésre érdemes rész az volt, amikor szépen elmagyarázták hogy Steve semmit se csinált, nem programozó, nem ért a hardverekhez, meg úgy nagyjából mindent összelopkodott az Apple a legkülönfélébb helyekről. Nem gondoltam volna hogy egy róla készült filmben megemlítik az igazat is, nem csak dicsőítik ezt az embert, úgyhogy ezért a kellemes csalódásért 3 csillag.


43. Csak annyit hogy... (2017-01-04 20:40.48) aaaaa - (válasz Tomka90 42. hozzászólására)
Nekem nem tetszett. Mindenkinek más jön be.


42. Tomka90 (2017-01-04 20:36.24) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 41. hozzászólására)
Akkor az a fránya Arany Glóbusz díj az smafu?! :D


41. Csak annyit hogy... (2017-01-04 20:28.31) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 36. hozzászólására)
Még magadat sem olvasod vissza, amúgy kalap szar a film.


40. Miszter88 2 (2016-07-31 20:44.36) aaaaa
Szánalmasan rossz film volt .
Előtte néztem a FilmCafe-n egy 2013-as Jobs filmet , az ezerszer jobb volt ennél .
Ennek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja és sajnos ez mostanában sok filmnél van így .
De Én vagyok egy ökör , hogy végignéztem , mert már 30-40 perc után ki kellett volna b@sznom a kukába az egészet .


39. Evile-Elvis- (2016-07-29 20:54.41) aaaaa
Ez egy szar életrajzi film.


38. HMáté33 (2016-07-29 20:40.23) aaaaa
A rohadtéletbe ez mekkora film...a filmkat egy jó hely, de mint azt már sokszor leírtam, az általunk adott értékelések átlagai semmit nem érnek. Nem reprezentatívak, nem relevánsak. Mégis, időről időre ki tudok égni, mennyire mostoha a fogadtatása egy-egy sokkal többre érdemes darabnak.
Na mindegy, ez lényegtelen, a magam részéről annyit mondok, ez a minőségi filmkészítés. Sorkin megint egy zseniális szkripttel állt elő, nincs rá jobb szó, ez a pali zseniális. A dialógusai annyira pergőek és intelligensek, hogy elnézegetném napokig, ahogy két általa írt karakter beszélget...akármiről.
Nekem a koncepció is baromira tetszett, hagyjuk a francba a sablon életrajzifilmes motívumokat, ragadjunk ki egy-egy eseményt, dobjunk be pár konfliktust és hagyjuk ezeken keresztül kibontakozni a szereplőket. Zseniális. És persze a képi megoldások, a vágások, a zene...így néz ki egy tökéletesen megkomponált film a 21. században. Minden zenész tökélyre viszi a saját hangszerén való játékot, a karmester pedig vezényel. Two thumbs up.


37. Guts (2016-06-11 16:11.23) aaaaa
Egyértelműen alulteljesítette a várakozásomat. Gondolkoztam, hogy hármas alá legyen vagy kettes, de inkább legyen kettes. Jobs szerintem nem volt hitelesen eljátszva, a színpadi termékbemutatókból teljesen más figurának tűnt, mint amit a filmben bemutattak. Nem létezik, hogy ennyire arrogáns és érzéketlen ember lett volna! Jobs leghíresebb pillanatai a termékbemutatók voltak és pont azok nem kerültek bele a filmbe! Ehelyett mondták többször, hogy a bemutatóig egy perc van hátra, ennek ellenére ezek után jó negyedórákat beszélgettek és mégsem késtek el. Hoppá, még téridőt is tudtak hajlítani! Dumbert pedig rohadtul komolyan lehetett venni...már szinte vártam, hogy mikor gurul be a kutyásautóval vagy a minirobogóval...
Kate Winslet pedig csak egyszer aggódott a filmben, de azt elejétől a végéig.


36. Az utolso szamuráj (2016-05-31 15:17.13) aaaaa
Pazar.
Aaron Sorkin és Danny Boyle filmje mer újítani az életrajzi filmeken:3 tételben-nagyjából mindegyik negyven perces-meséli el annak a figurának az életét-amúgy egy fenét a teljeset-akit sokan zseninek,többen szörnynek tartanak,de aki rendesen odarakta a maga lenyomatát a modern korra-úgy,mint a két fentebb említett filmes a maguk hivatására.
A Steve Jobs a pasas életéről írt könyv közel 90 százalékát kikukázza:nem érdekli nagyon,honnan jött,milyen nehézségei voltak gyerekkorában(csak említés szinten)hány nőt húzott meg míg lett egy lánya,akiről először hallani sem akart,hanem a 3 bemutatón keresztül-84,Macintosh ,88 NeXT,98 iMac-tekint be Steve életébe.A bemutatók nagyjából addig érdekesek,míg a néhol számára rabszolgáknak tekintett embereket kiossza,inkább a színfalak mögött folyik a dráma-úgy a bemutatók,mint a "család" körül.
A film szerkezete zseniális:Boyle-ék ugyanis nem tárgyalják nagyon meg azt,hogy teszem azt hogy békült meg a lányával,milyen utakat járt be,amíg komolyan megszerette,hanem a moziban a fokozatos és állandósult konfrontációkon keresztül próbálják bemutatni jellemét,igen kéretlen mód:azaz,az is lejön,néha szabályszerűen egy pöcs volt,már emberileg.A számítógépekhez sem úgy értett,ahogy a laikus gondolta volna-lásd Steve Wozniakkel való összecsapásuk lenyomatát-hogy ki is volt ő tényleg,a film egyik kulcsjelenete adja meg,ahol ki is mondja magáról,leginkább karmester.
De,annak zseni.
A Steve Jobs film 2 órája ellenére parádés előadás:virtuóz párbeszédek követik egymást,pattog egyfolytában a labda hol itt hol ott,minden csörte élményszám,és ezt korunk egyik legjobb írójának,Aaron Sorkin-nak köszönhetjük persze,akinek intelligens de pengeéles stílusa végig érezhető.Danny Boyle visszavett némileg vizualitásából,így a munkája "csak" jól van fényképezve,és a kissé színházszerű Sorkin alapanyagot sokszor színészeire bízza.
Jól is teszi:Michael Fassbender bár nem úgy néz ki és nem olyan a hangja mint Jobs-nak,végtelenül nagyot játszik,bizonyítva,miért tartják olyan nagyra,Kate Winslet nem szokott hibázni ahogy Jeff Daniels sem,az igazi meglepetés pedig Seth Rogen,aki szakítva komikusi hagyományaival egy szerep erejéig,tényleg bazi jól hozza Steve Wozniak-et.Illik azt is hozzátenni,a film a tényeket is lazábban kezeli,ám az ellentmondásos figurára amilyen tükröt vetít,hasonlít valós megítéléséhez.
A Steve Jobs fantasztikus munka:remek színészi játékkal van megtámogatva,és engem lenyűgözött az a pergés,ritmus,ami a szövegkönyvet jellemezte.Csúcskategóriás darab ez,persze akit zavar,ha arról szól egy mozi,két ember beszélget,hagyja ki,vagy aki csak azt fogadja el,amit a Wikipédián írnak.
Ez annál lényegesen szórakoztatóbb és átgondoltabb.


35. Antheo (2016-04-24 21:23.33)  
Olvastam Walter Isaacson könyvét. Alig várom, hogy láthassam: mit tud belőle visszaadni a film. antheo


34. Zoli27 (2016-04-18 19:41.35) aaaaa
Olyan mintha a vasember ontaná a poénokat sőt még a szinkron is stimmel,de ebbe a filmbe ez nem illik,nagyon gyenge


33. Türkiz (2016-03-17 22:47.30) aaaaa
Nem ismertem igazán Steve Jobs életét,a személyiségét mégúgysem,de nagyon ellenszenves volt számomra és a film se igazán tetszett,kifejezetten untam.


32. Evile-Elvis- (2016-03-16 18:46.43) aaaaa - (válasz Chim 31. hozzászólására)
Jobb is volt. Nem éppen Ashton Kutcher a színészmesterség netovábbja, de Steve Jobs-nak kitűnő volt, már csak a fizimiska végett is.


31. Chim (2016-03-15 20:22.43) aaaaa
A Kutcher által eljátszott 2013-as Jobs film nekem jobban tetszett.


30. Evile-Elvis- (2016-03-14 23:49.28) aaaaa - (válasz Rudicus 27. hozzászólására)
Nem azért volt rossz film, mert nem jön ki jól belőle Jobs. Meg, hogy zseni... Steve Jobs nem volt zseni, csak egy marketing menedzser, aki jó helyen volt jó időben. Jobs-nak több köze van a teleshop világához, mint a szilícium völgyhöz.



29. Kimiraikonnen (2016-03-14 20:50.53)  
Mármint :(


28. Kimiraikonnen (2016-03-14 20:50.44)  
Hát én 20 perc után kikapcsoltam. Idegesítő. :)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekHerbert Einstein, 2021-10-30 22:4557 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk