Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bosszú
- Film Mánia, 01:25
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50
Maga a pokol
- AMC, 02:10
Poseidon
- RTL, 02:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szakasz aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Holtpont (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. Jenci111 (2022-11-15 10:40.26) aaaaa
Ez egy rakás szar...


26. V laszlo (2019-04-29 19:34.10)   - (válasz Halember 24. hozzászólására)
az.



25. Emmersson (2019-04-29 12:22.02)   - (válasz Vmiso 15. hozzászólására)
Akkor ne ugyanazon a címen fusson és legalább a neveket változtassák meg!


24. Halember (2019-03-02 07:25.21)  
Kalap szar


23. Johnny92 (2018-04-26 14:22.52) aaaaa
Nem hittem el, hogy ilyen szar, míg a saját szememmel kellett megbizonyosodjak róla. Még különálló filmként is ocsmány, nem ám az erdeti film remakejeként.. ezt ki gondolta komolyan?
Mikor megnézték a forgatás lezajlása után együtt, senki nem hördült fel, hogy ez egy szar? Ray Winstone már biztos ezerszer megbánta.
Az extrém dolgok jól mutatnak benne, elnézegetném a tv-ben egy nyári délután, de nem ebben a filmben. Mert bosszant, próbál okoskodó lenni, mű, bárgyú, logikátlan. Tehát ha a "rendező úr" az extrém sport jeleneteit hajlandó egy dokumentumfilmes csatornának felajánlani, ahol valami emberi dolgot faragnak belőle akkor én is képes leszek megnézni és értékelni a művésziességét.


22. Orgona (2017-06-25 21:19.05) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 21. hozzászólására)
Bocs, 1991. :DDD


21. Az utolso szamuráj (2017-06-25 15:56.27) aaaaa - (válasz Orgona 20. hozzászólására)
jó öreg álomgyár,már 1191 ben is nyomták az eksönfilmeket:)


20. Orgona (2017-06-24 23:44.27) aaaaa
Ha nem is olyan eredeti, mint az 1191-es változat, azért izgalom és többször nézhető. Figyelemre méltó az operatőri munka.


19. Nyolcadik utas (2017-04-07 04:33.00) aaaaa
Ebben annyi izgalom volt,mint kérődző tehén pofáján a mosoly fejéskor.
A történet siralmas, a művészi játék súlytalan, hasonlítgatni meg lehet a régihez, de csak azért, hogy sírva gondoljunk vissza ama klasszikus etalonra, mely gyártási évének egyik legjobbja volt.
"Újrahasznosított hulladék."


18. Marlon Wayans (2016-10-21 21:42.16)  
Nem volt rossz film, remek párost alakított Edgar Ramirez és Luke Bracey. Az elején kicsit tartottam attól, hogy Csőre Gábor lesz Edgar hangja, de hálisten nem ő lett. A srácok magyar szinkronjai teljesen rendben voltak.

A film képi világa elképesztő volt, odaszögezett a képernyő elé minden extrém jelenet. A hullámlovaglás, a snowboardozás, a hegyről való repülés abban a ruhában, a vízesés melletti sziklamászás, majd az onnan való leugrás.
Ray Winstone hogy megöregedett már, el sem hiszem! Pedig 2000-ben még együtt énekelt a kedvenc színészemmel, Jonny Lee Millerrel a "Love, Honour and Obey" c. filmben.

Ezt a filmet a látványvilága miatt kell megnézni, a történet itt lényegtelen.


17. Roberto (2016-09-17 00:55.02) aaaaa
Az eredeti Holtponthoz sikerült felnőnie, bár olyan klasszis film még nem lesz belőle. Remake létére a film cselekménye önmagában már megér egy misét, a látványos tájak pedig magáért beszélnek, viszont az eredeti alkotás "hosszú végkifejletét" nem sikerült újrázni, ráadásul az intelligens heist-szereplők helyére kicsit sokkal ismertebb színészeket hoztam volna be. De összességében tetszett a film, nagyon is nézhető, kicsit féltem, hogy túl közepesre van értékelve itt, de végre ma túl tettem magam, és sose fogom vissza tartani magamat ezúttal a filmkatalgus értékelése alapján, hogy megnézzem az adott filmet, vagy sem. Teszek rátok! :)

Bárcsak előbb megnézhettem volna.


16. Az utolso szamuráj (2016-08-22 13:33.56) aaaaa
mivel ez annak vállalt remakéje,és mivel az valóban akciófilm-etalon,nem is tehet mást az ember,mint hasonlítgat


15. Vmiso (2016-08-21 23:02.51)  
Nem szabad az eredeti filmhez hasonlítani.

Önmagában ez a film is bőven nézhető, akciódús, látványdús, helyenként izgalmas is.
Túl sok színészi játékot ne várjunk, és a történetet is jobban ki lehetett volna dolgozni.

Ez egy adrenalinban túltengő látványfilm, annak viszont nem rossz.


14. Az utolso szamuráj (2016-05-24 18:00.54) aaaaa
Kathryn Bigelow 1991-es mozija minden idők egyik legfontosabb akciófilmje lett,megkerülhetetlen alkotás:okai többrétűek.
Bigelow,aki a mai napig a legtökösebb férfifilmeket csinálja nő létére-és olyan szikár csodákkal ajándékozza meg az értőbb közönséget,mint a Zero Dark T. vagy volt férjének trükkcsodáját díjakban lealázó A bombák földjén-filmje egyszerre intelligensebb forgatókönyvvel rendelkező akciófilm,feszesre és gyorsra vágott remekmű,látványorgia és a karakterek közti kapcsolatokra kényesen odafigyelő történet,ám ennél még jóval távolabbra is merészkedik,spirituális ösvényekre lódul neki.A Keanu Reeves által játszott Johnny Utah nyomozása során érzelmileg kötődni kezd a bűnözőkhöz,és ez nagyrészt Bodhi-nak köszönhető,(Patrick Swayze irtózatosan erős),aki gondolkodásával,életfilozófiájával és eszével kibillenti az FBI-os újonc magabiztosságát.Bigelow filmje a mai napig nézhető akcióadrenalintúltengésen túl állásfoglalás a "szabadság" eszméje mellett-ami Amerikát naggyá tette,ha úgy tetszik-hisz a szörfösök azért rabolnak bankokat,hogy életformájukat finanszírozzák:ugyanakkor bár ez bűn,emberileg mégis van bennük valami vonzó,értik mi a barátság,és az "élj gyorsan,halj meg fiatalon" nevű ,sihederkorban azért elég vonzónak tűnő álomkép megszállottjai,mi több,annak meg is élői.Számtalan jelenetet lehetne idézni belőle,ahol túlnő saját keretén az alkotás,a nézőt "átlopja" valamiféle éteri érzésbe,és ez akkor csúcsosodik ki igazán,mikor öten kiugranak egy repülőgépből,hogy kis magasságban nyissanak ejtőernyőt.Mark Isham belédhatoló,tapinthatóan lélekemelő zenéjére az a pár perc katartikus élmény,a társadalomból kivonuló,az embert az elvárásoktól és a törvénytől hirtelen megtisztított és valóban szabadnak bemutató képkockák beleégnek gyakorlatilag bárkibe,aki látta:mert valami olyasmit csíptek el az alkotók,amit addig más nem nagyon.Bigelow mesterműve-melyre a Halálos Iramban is épült,továbbá a Vaskabátok lelkesen idézi és a kritikusok is a legösszekapottabb akciófilmnek tartják-pont ezen vonal mentén nézhető,szerethető,pont ez a spiritualitás érezhető át benne,ahol a látvány,a zene,az akciók és a jól játszó aktorok kiszolgálják ezt az alkotói szándékot.
Most meg kapod ezt a szemetet.
A 2015-ös Holtpont azért nézhető,mert baromi látványos:'91 óta a technikai arzenál is nőtt,és az extrémebb sportokat,kalandokat látványosabb képekben lehet megmutatni(mégis hiányzik az a "költészet" belőle,ami például a 91-es "Csőbe siklásnál" halál precízen és lazán oda van biggyesztve)Ennek a filmnek az operatőre megérdemel minden elismerést,bár a CGI-t mikor használták,igen illuzióromboló volt:ezt akkor kellett bevetni,mikor a hőseink már olyasmiket csináltak,ami több mint lehetetlen és épp ezért ki is lógott azonnal a moziból.De ha csak ez lett volna tényleg a probléma....
Kurt Wimmer forgatókönyve ugyanis arról szólt,nagyobbat,látványosabbat,extrémebbet:és minden egyebet ennek rendeltek alá.A filmben olyan párbeszédek vannak,hogy Csak annyit hogy...kommunikációja izmosabb,pedig szerencsétlent a matjóskababa bealázza szókincsgazdagságban.Edgar Ramirez okoskodása megüti azt a szintet,amit mondjuk akkor láthatnál,ha Marsi Anikó Jedi mesterként hirdetne hirtelen igét,és néhány párbeszédtől szimplán képtelen vagy elhinni,nem a vágóasztalon végezte mint próbafelvétel.Ramirez amúgy még iparkodna is-csak hát ugye,Swayze na!-viszont amit Luke Bracey letesz az asztalra mint teljesítményt,arra tényleg az a szó jut eszünkbe,amit kutyasétáltatás közben kedvencünk után a zacsiba behelyezünk.Ennek a faszinak nincs kisugárzása,nem jóképű,nem karizmatikus,a hasa kockás meg butábban néz mint szűzlány a péniszgyűrűre.A többieknek amúgy jó ha 19 szó jut,bruttósítva,Delroy Lindo és Ray Winstone meg keresetkiegészítés végett beugrott félnapra forgatni.Az egész cucc a látványról szeretne szólni,mégis az elején döcögős picit,és belerondítanak olyan alkotói baromságok és ügyefogyottságok ,Utah lelövi csaját ,a következő másodpercben meg álldogál Bodhival szemközt egy vonatállomáson...mi??Miért??Hogy???És azon is jókat lehet vigyorogni,bár ekkor már tényleg csak sajna ezt lehet,Bodhi hajója bár benn áll!!!!a hatalmas hullámok közt,olyan lágyan ringatózik alatta elindulása előtt,mint valami finom vízágy...no meg,merd kétszer végighallgatni a legvégső párbeszédet,megvilágosodsz és okosodsz,én meg visszasírtam a Kockásfülű nyúl szövegkönyvét...
Értékelhetetlen,tényleg csak akik az extrém dolgokat végigcsinálták meg csóri operatőr kaphat ezért feloldozást-és miattuk két csillag.


13. Dobsony (2016-05-22 23:22.14) aaaaa
Uramisten, ez mi volt?
Hogy a viharba lehet egy ilyen professzionálisan fényképezett, hihetetlen látványos filmet ennyire elbaszni? Annyira vártam a végét és csak a gyönyörűséges képekért tartottam ki.
A történetvezetés, a forgatókönyv, a párbeszédek, a karakterek, az azokat megformáló színészek, az értelmetlen, zöld természetvédő extrémsportolóterroristaigazságosztó katyvasz.
Logikai hibák, amiket általában akkor veszek észre, ha unalmas, gyenge a sztori, akkor viszont roppant zavaró.
A hasonló című 91-es alkotás egy klasszikus, ez pedig egy baromi látványos reklámfilm az extrémsportokról, butyuta történetbe csomagolva.


12. Palot (2016-05-09 17:39.41) aaaaa
Sokat gondolkodtam, megnézzem-e, de végül úgy döntöttem, adok egy esélyt neki. Kellemes csalódás volt. Ugyan remake, meg van pár dolog ami egyezik, de inkább szerintem csak fejhajtás a 91-es filmnek. Látványos, izgalmas, 3Dben láttam és tényleg voltak benne nagyon jó jelenetek.


11. Jason13 (2016-04-13 21:30.27) aaaaa
Ez úgy kellett, mint egy falat kenyér!
Az eredeti mozi még mai szemmel nézve is teljes mértékben megállja a helyét, köszönhetően a földhözragadt akciójeleneteknek, az egyszerű, de működőképes sztorinak és a karizmatikus színészeknek. Sőt, ha úgy vesszük, Bigelow alkotása már egyszer feldolgozásra került, mégpedig Halálos iramban címmel, ahol az alapsztorin kívül csak az változott, hogy a szörfdeszkákat lecserélték a készítők kocsikra.
Sebaj, itt a várva várt remake, ami annak rendje és módja szerint el is hasalt, mind pénzügyi, mind kritikai szempontból.
A sztori magját jelen esetünkben is a bűnbandába való beépülés szolgáltatja, csak itt nem egyszerű szörfösök a gazfickók, hanem extrém sportokat űző fenegyerekek. Emellett az is "újítás", hogy ők nem szimpla rablók, hanem egyfajta modern Robin Hood-ok, akik akcióik mellett saját határaikat is feszegetik egy 8 mutatványból álló séma segítségével. Így a kreatív alkotók próbáltak egyfajta spirituális hátteret adni a dolgoknak, de ez nem igazán jött össze nekik.
Köszönhetően annak, hogy ez a történet ma már aztán tényleg a lerágott csont kategóriába tartozik. De erre rátesz még egy lapáttal az unalmas sablonokra építő forgatókönyv, a súlytalan konfliktushelyzetek és a jellegtelen szereplők.
Egyedül az akciókra nem lehet panasz. Vagyis inkább a hajmeresztő mutatványokra, mert tényleges tűzpárbajokra és bunyókra összesen ha kétszer sor kerül a játékidő során. Oké, az extrém képsorok minimális CGI segítségével lettek leforgatva, de annyira túl vannak tolva, hogy nekem már 10 perc után az az érzésem támadt, hogy egy majd két órásra nyújtott youtube videót nézek merész bázisugrókról és motorosokról.
Gondolom a magas költségvetés is azért volt, hogy a mutatványok minél életszagúbbak legyenek és ezzel nincs is baj. De itt egy izgalmas akciófilm leporolásáról van szó, ehhez pedig kevésnek bizonyultak a lélegzetelállító felvételek. Esetleg ha tisztességes forgatókönyv állt volna a stáb rendelkezésére, akkor összejöhetett volna egy szórakoztató darab.
Viszont az új Holtpont egy rendkívül sablonos, túlnyújtott és ezért meglehetősen unalmas agyatlanság, ahol a látvány és Teresa Palmer kellemes megjelenése emelt valamelyest a színvonalon.
Erre kár volt 100 milliót áldozni, gondolom azóta már a producerek is fogják a fejüket.


10. Daniella001 (2016-01-10 20:07.40) aaaaa
Maga a film unalmas, a látvány azonban lenyűgöző. Ajánlatos 3d-ben nézni. :)


9. Liz-i (2016-01-10 10:04.45) aaaaa
Sok köze nem volt az eredetihez, nekem egyszer sem ugrott pl. Közben be a dé ja vu érzés. A nevek egyeztek, itt is megvolt a rabló-nyomozó karakter, és ebben is rablások voltak. Na meg a végkifejlet. Itt gyártottak egy fajta ideológiai hátteret a rablásokhoz, és egészen különleges helyszínek voltak. Ez a spirituális vonal nekem sok volt, én nem tettem volna bele, hanem hagytam volna a régit sztorit, csak simán "rabolunk, hogy legyen pénz". Ramirezt imádom, mint férfit, de valahogy erre a karakterre más arcot tudtam volna elképzelni, nem tudom..... Nekem ő nem elég hiteles figura egy extrém-sportolóhoz. Luke Bracey meg mintha egy fiúzenekarból csöppent volna ide a 90-es évekből. Szóval az eredetiben a szereposztás sokkal jobban passzolt nekem. Viszont, a csapat többi tagja, a " rosszfiúk" nagyon rendben voltak. A tájak, helyszínek pazarok voltak, tényleg, tátott szájjal néztünk. A 3D meg kimondottan jót tett a dolognak. Láttam filmeket, ahol mindegy volt kb., de itt nem. Az extrém sportok szerelmeseinek kötelező darab! +1 csillagot adok a sportos jelenetekre, és a tájakra, amúgy csak 3 lenne.


8. Egérke99 (2016-01-06 19:33.09) aaaaa
Igaz! Valahogy annyira lenyűgöződtem, hogy nem néztem, de nem is volt mit... :) Ha józanul átgondolom, tényleg elveszek az 5*-ból. Köszi.:)


7. 8WnHef5 (2016-01-06 01:36.02)   - (válasz Egérke99 6. hozzászólására)
Ok, de mióta nem nézzük a színészi játékot? Ennyi erővel tájképeket is lehetne versenyeztetni filmekkel, ha csak látványból állnának. Ma már minden a látványra vagy a nagy meghökkentésre megy, de azt örömmel szoktam látni, hogy az emberek nagy része igenis érez valami űrt a mai tucat-kultúra mögött.


6. Egérke99 (2016-01-03 11:17.57) aaaaa
Ha nem nézzük az eredetit és a színészi játékot :(, a felvételek egyszerűen lélegzetelállítóak ,pláne 3D-ben.


5. Ky11 (2016-01-02 08:19.26)  
Én úgy gondolom hogy ezt csak elrontani lehet...


4. Az utolso szamuráj (2015-12-31 12:47.22) aaaaa
Még az IMDB-n is tréül áll,a Rottem meg kifejezetten szereti.
Nagy hiányt töltött be elkészítése,D


3. Tatabike (2015-12-31 10:49.36)  
Ez a Swayze-Revees film újragondolása? Elég gáz, ha már ott tart a filmkészítés, hogy olyan filmeket forgatnak újra, aminek van olyan szereplője, aki nem csak hogy még ma is él, de szinte ugyanúgy néz ki...



2. Kmacko (2015-12-26 13:43.59)  
Pont erre gondoltam én is. Az eredeti tökéletes volt,nem biztos, hogy érdemes volt remake-et csinálni.


1. 8WnHef5 (2015-10-24 15:21.48)  
Szerintem a 91-ben készült eredeti változat fölözhetetlen, de majd meglátjuk...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJenci111, 2022-11-15 10:4027 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk