Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Franco börtönében
- HBO3, 03:55
Daybreakers - A vámpírok kora
- AMC, 03:55
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Lobo Feroz
- Film Mánia, 04:10
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A látogatás (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Evile-Elvis- (2023-03-13 12:53.39) aaaaa - (válasz Brigg 46. hozzászólására)
Ohhh Brigg annyira cuki vagy<3


46. Brigg (2023-03-13 12:15.06)   - (válasz Evile-Elvis- 45. hozzászólására)
Számomra nem hátrány, ha van történeti ív, cselekmény, és nem csak úgy bele a világba történnek a dolgok. Igen, emiatt nálam egy csomó egyébként filmművészetileg remeknek titulált film (The Witch, Neon demon, Mulholland Drive, The Lighthouse) kiesik a kosárból.

Különleges vagyok, de a filmes ízlésem meglehetősen sajátos, kedvelek egy csomó filmművészetileg NEM remek filmet is. Szerintem ez semmilyen szinten nem degradál le emberileg és intellektuálisan se, de ha te ragaszkodsz hozzá, hogy értékítéletet mondj valakiről pár fórumhozzászólás alapján, akkor hajrá.



45. Evile-Elvis- (2023-03-07 14:42.23) aaaaa - (válasz Brigg 44. hozzászólására)
Mindig kell valamiről szólnia egy filmnek? Amúgy meg van sztori...végig se nézted (???) így véleményt sem tudsz formálni róla. Amúgy pont azért jó mert nem átlagos és igen fura (!!!) ez a furaság okozza a varázsát. Brigg te ilyen kommersz csaj vagy akinek csak a szokványos, egyáltalán nem fura tömeg filmek jönnek be (???) Azt hittem ennél különlegesebb vagy:)


44. Brigg (2023-03-06 14:28.12)  
Én kedvelem Shyamalant, de ez nem tetszett. Egy semmiről nem szóló atmoszférikus művészfilmnek tűnt, amit az első projectile vomiting jelenetnél kikapcsoltam, mert egyébként sem voltam rá teljesen eltökélt, hogy megnézzem. A Lady in the water meg a Devil is furák voltak, ez viszont már túlment nekem egy határon.


43. Evile-Elvis- (2022-08-14 19:26.40) aaaaa - (válasz Jenniii92 42. hozzászólására)
Talán ha lenne fogalmad mit láttál, értenéd miért tetszett többeknek.


42. Jenniii92 (2022-08-14 14:43.07) aaaaa
Fogalmam sincs mit láttam. De tényleg. Mi volt ez a szar? Ennek aztán már volt elkészülnie. Ennél sokkal jobb filmeket lehúztok a sárga földig, ez meg viszonylag fel van pontozva.


41. Tömö (2021-10-30 00:11.24) aaaaa
Na, soha többet.
Juj,jaj,ez biza sz.r.
Gyenge. Közepes sem. Megnèzeti magát,de utána,kb.leverné az ember egy kézikamerával a végén ezt a Salit. Ilyet meet "kitalálni"??,egy Hatodik érzék,meg Falu után?? Mennjen inkább vmi indiai lagziba forgatni most már,az új fiomjében sem bízom,tuti buta, egyszerűen,leegyszerűsödött( ez egy új magyar szó!)ez a faszi.

Nos. 2csillag megy,merr para van,de csak 1x,az is csak azért merr én OLYAN kis félős vagyok:D. Nagyi éjjel. Nem mintha a paranormal aktivity kb.10évvel ezelőtt lerágta ezeket a csontokat. De na. Horror. Horror? Ez? Kissrác úgy idegelt,azt simán beragtam volna már a sütőbe( az is mi volt???ott ijesztőnek kellett voona lenni??mit akart azzal,jaaaa furcsaaa volt. Ja,az nem,hogy egy random 5nm.es konyhában a sütő tesz ki 2nm.t:D ) bármi előzmény mutatása azé illett volna, pl.akkor most EZEK KI A FAXOM VOLTAAAK?? nagyi mitől ennyire profi kúszómászó,harapdáló,tornászhajlékony?
Minek a sok hülyeség mutogatása,ha a végén semmire nem tér ki??
A RAP,miatökömnek kellett??abból a pénzből finanszírozta Sali ezt a filmet,amit a srác apja letett, azérr a plusz 2perccért,hogy benne legyen a filmben,TV-ben?:D mert MIÉRT KELLETT AZ?
És Kathryn Hahn(Tyúk Katalin-magyarul;), nem való ilyen szerepekre. Nem. Megszoktam,hogy dilis nőket játszik 110%-ban,mindenhol:D nem,mintha ez egy normális anya szerep volt.egy anya, agy nélkül.


40. Kyra92 (2020-10-21 16:38.24) aaaaa
Mínusz egy csillag a kissrác rappeléséért, még egy mínusz csillag, amiért a kiscsaj minden komoly szituból kb idióta reality showt csinált a kamerájával és még egy mínusz csillag, mert rengeteg benne a logikai baki.
Először is...értem én, hogy egy ilyen fordulatra, mint ami itt van a valóságban senki nem számítana,de akkor is ott van a tény, hogy anyuka már majdnem két évtizede nem beszélt a szüleivel, nem látta őket, de azért felrakja a gyerekeket a buszra, hogy menjenek el a nagyiékhoz. Ez mennyire életszerű? Nem küldöd a gyerekedet olyan helyre, ahol 15 éve nem jártál, pláne nem olyan helyre, ahol a lakókkal tulajdonképpen fasirtban vagy.
Aztán meg...miért nincs a gyerekeknél mobil? Az a nyavalyás kamera non-stop forog, tiszta Győzike-showt csinált a kiscsaj a nyaralásból a nagyszülőknél, a laptop is állandóan megy, de mobiljuk nincs, amivel felhívhatnák az anyjukat, mikor rájönnek, hogy gáz van az öregekkel.
Na meg amikor megtörténnek az első furcsaságok, hogy nem az az első reakciójuk, hogy azonnal értesítik az anyjukat vagy menekülnek azonnal a legközelebbi szomszédig?


39. Sampler (2020-04-16 22:53.43) aaaaa
Érdekesen indul, ügyesen építkezik. Van némi mondanivalója. Vannak parás részek. Van feszültség. Sajnos mindezektől függetlenül nem egy nagy durranás. Sőt, kifejezetten gyenge eresztés...


38. Pumpedly (2020-04-11 06:46.40) aaaaa
Szörnyű film volt.

SPOILER lehet benne:

- Hiteles, évekig nem látom a nagymuterékat, aztán mire hirtelen jelentkeznek vonatra dobom a kölyköket, hogy náluk dekkoljanak. Nem leviszem az autómmal őket, de még Skype-on se akarom őket látni, ááááá.
- Mi volt az öregek célja ezzel az unokázósdival?
- Mi volt a magyarázat az öregek viselkedésére? Erre nem kaptunk konkrét választ, bár azt sejtem, hogy bolondok voltak.
- Mikor megtudom, hogy két pszichopatával vagyok a nagyszüleim helyett mit teszek?
A: rohanok az első házig segítségért
B: hívom a rendőrséget a telómon vagy neten (ehhez elég érettnek tűntek a kölykök)
C: leülök velük társas játékozni

- Annnyira fáraszt, felesleges "szál" volt a srác rapper keménykedése, hogy rám jött a hányinger
- Nagyon menő ez a kézi kamerázás, meg olyan rohadtul "művészi", de én rosszul vagyok tőle
- A film nem volt félelmetes, sem életszerű, sem jó értelemben elgondolkodtató


37. Liverpoolfan19 (2019-10-21 15:18.42) aaaaa
Szerintem Shyamalan ezzel a mozival tért vissza igazàn, szokásos csavarja pedig nagyot ütött.


36. Bertó!!! (2019-02-16 11:44.02)  
Az Üveg apropójából Shyamalan korábbi műveiből csemegézgetek és azt kell hogy mondjam,ez piszok jóra sikeredett.
Már maga a found footage stílus igencsak megalapozza a hangulatot.

Spoiler.
Mikor főszereplőink(egy testvérpár)Becca és Tyler
megérkezik a nagyszülői házba és lassacskán kezdik felvenni az üzemi hőfokot,egyre furcsább/bizarrabb dolgokra lesznek figyelmesek.Sejtelmes dolgok történnek.Éjszakánként vérfagyasztó hangokat hallanak/cselekményeket látnak.De vajon mi állhat a háttérben?

A két főszereplő kölök számomra hitelesen alakítottak,szimpatikus karakterek voltak.És,hát a drága nagyszülők...ja,minden pénzt megértek...



(((A ház alatti "kergetőzős játék" a frászt hozta rám,nem ajánlatos éjfél körüli időpontban a megtekintés :) A rutinosabb filmrajongók lehetséges,hogy előre megérezhetik a végkifejletet. Shyamalannak egy piros pont.)))


35. Rechter (2017-12-27 13:22.49) aaaaa
NE NÉZD MEG! NE! KOMOLYAN! SOHA!


34. Vincenzo (2017-07-22 19:57.17)  
Én nem tudom miért kapták fel annyira a Széttörvét, számomra az egy rendkívül unalmas film. Ez viszont váratlanul jó lett M. Night-tól, mégis kisebb volt a füst körülötte.


33. Roy Munson (2017-07-22 17:55.39) aaaaa
Egész jó volt! Voltak benne egész meglepő jó kis "bazzeg" jelenetek. Kamerás filmek közül ez volt talán a legjobb eddig.


32. Cantri (2017-07-20 00:21.34) aaaaa
Mindenképp jó ötlet volt M. Nighttól, hogy visszatért korábbi sikereinek műfajához, és talán abbahagyta önmaga masszív égetését a mainstream filmvilágban....Régebbi alkotásainak minőségét sem a költségvetés mértéke határozta meg, így ezúttal kapott egy marok lóvét, kb szó szerint..

A film alapötlete mindenképp telitalálat, az öregedés és vele járó folyamatok bizony kissrácok számára nehezen befogadható dolgok, mégha ilyen para aggastyánokkal szerencsére sosem hozott össze engem a sors. Szóval azt meg kell hagyni az öregekben rejlik némi spiritusz, de a rendező nem igazán érzett rá a megfelelő hőfokra. Nem nagyon volt kellően langyos a feszültséggenerálás, leginkább vagy totál hideg, vagy fájóan forró. Ez utóbbi pillantok (pl. bújócska-fogócska a mamival) ugyan abszolút működnek, de ezt követően nemhogy hosszú percekig, de kb fél óráig semmi értékelhető nem történik a képeken, ami miatt gyakran kelletlenül pillantottam az órámra, vagy pl. rágugliztam a naplemente szindrómára....jó is volt a cikk, csak kár, hogy érdekesebb is mint ami éppen a filmben zajlott...

Nem lett rossz mozi a Visit, de egyértelműen nem került fellapátolásra az összes lehetőség belőle. A töredezett feszültsége nem enged teret az igazi káosznak, de a képek atmoszférája menti a menthetőt...


31. Evile-Elvis- (2017-07-16 18:46.57) aaaaa - (válasz Zooliii 30. hozzászólására)
Ez a film épp olyan, mint a magyar foci az EB-n: meglepően jó!


30. Zooliii (2017-07-16 18:40.41) aaaaa
Ez a film épp olyan, mint a magyar foci: qrva gyenge!


29. Csak annyit hogy... (2017-05-16 21:05.10) aaaaa
Jobb ez mint az uj salamalalan film.


28. Emylio (2017-05-16 17:57.43) aaaaa
Az eleje nem nyűgözött le, de aztán egyre jobban érdekelt, és néha egész ijesztő volt. Nekem bejött.


27. Dny3p3r (2016-08-21 19:19.24) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 19. hozzászólására)
csak 1 valamire reagálnék, azt írod nincs náluk mobil. De van! Nem tudom pontosan hanyadik perc, mikor megérkeznek a kölök leül az ágyra és rinyál hogy nincs térerő.


26. Gnor (2016-05-15 11:37.17) aaaaa
A film nagy része bárgyú majomkodás. ez pedig nekem nem jön be. Kifejezetten utálom amikor folyton videófilmet forgatnak és tudósítanak az élet jelentéktelen szarságairól. Ugyanúgy gáz amikor valami kis taknyos nagy rappernek képzeli magát és nyomja a gagyi szövegeit. Már nekem kínos. Anyuci majomkodása még családi körben is fárasztó nemhogy filmen. A gyerek hülye haja és a gülü szemei sem dobtak sokat a dolgon.
A tizenéves amerikaiak a filmekben valahogy mind nagypofájúak és neveletlenek. Cipővel ugrálni az ágyon úgy látszik több film alapján h náluk teljesen természetes. Azzal a cipővel amivel a kutyaszaros földön járkáltak azelőtt.
A ház alatt játszani is tök természetes utcai ruhában ahonnan totál retkesen másznak elő. A nagyi kezét fogó, 'anya kedvenc zenéi'-t aláfestő videózás pedig hányingerkeltően geil. Még szerencse hogy ettől megkímélték a nézőt, leszámítva azt a pár képkockát.
Ezek viszont csak idegesítő kultúrális különbségek. Azonban a filmen átvonuló unalomra nem lehet mentsége.
A rémisztő jeleneteket jó ütemben csinálták meg, de összességében a film szar volt. A végén volt egy kis izgalom, de amúgy ez egy átlag alatti fos. És ez is egy újabb kézikamerás film ami kezd kicsit fárasztó lenni. Hiányoznak a nagytotálok.


25. Zaki85 (2016-04-18 01:43.21) aaaaa
Rettenetesen gyenge film volt ez. Ugyanolyan sz@r volt, mint a rendezo utolso 3 filmje. A csavar a vegen meg egy nagy vicc volt, semmi tobb.


24. Csak annyit hogy... (2016-04-15 21:06.54) aaaaa
Az a legjobb, hogy a végén a csavar azért nagy, mert olyan pofon egyszerü, hogy ÜT! :D


23. Sötétszív (2016-04-15 01:50.08) aaaaa
M. Night Shyamalan az utóbbi időben nem rendezett jó filmeket. Elég ha csak Az utolsó léghajlító vagy a Föld után című alkotásaira gondolni. Most viszont egy kézi kamerás thrillert rendezett. S itt mint mondjuk a Hatodik érzéknél a végén van a csavar. Őszintén szólva semmit sem tudtam eme filmjéről, sőt, amikor megláttam a nevét a stáblistán nem számítottam túl sok jóra. Sőt, mivel kézi kamerával készült a film, csak még jobbawn húztam a számat. Azonban Shyamalan erre a filmre összeszedte magát, és egy elég hangulatos kis thrillert rendezett, mely ugyan nem éri el a klasszikus filmjei színvonalát, de mindenképpen reményre adhat okot. Abban bízom, hogy végre magára talált, és ismét agyszerű filmeket fog készíteni. A színészin játék elsőosztályú volt, s sikerült néhány igazán hátborzongató jelenetet felvenni. Szóval mindent egybevetve ez egy többször nézhető, jó film. S még egyszer mondom: talán végre Shyamalan magára talált. Én drukkolok neki mindenesetre.


22. Az utolso szamuráj (2016-02-19 14:19.48) aaaaa - (válasz Bobo 888 20. hozzászólására)
nem,ott nem tudtam.
de,én kérek elnézést,hogy valami már többedszerre működik,gondolok rá.maradj ugyanilyen,amilyen most,sose próbálj filmnézés közben agyalni,ezért tartasz ott,ahol:))
ha gondolod,személyeskedhetünk,te tudsz trágár lenni,én csak finoman mutogatok hiányosságaidra,melyek egyike a másik véleményének tisztelenbentartása.nőjj fel


21. Evile-Elvis- (2016-02-19 09:42.52) aaaaa - (válasz Bobo 888 20. hozzászólására)
Nem a helyen van a hangsúly Bobesz, hanem a mikénten. De mivel minden bizonnyal nincs gyermeked és a 888 sem a korodat jelenti, ne marcangold magad! Nem vagy buta, csak az érzelmi intelligenciád még nem fejlődött ki, de ami késik nem...
Egy jobb forgatókönyvet eltudtam volna képzelni, amiben nem történnek életidegen helyzetszituációk és akkor megdöbbentem volna ezen a gigászi csavaron.


20. Bobo 888 (2016-02-19 07:09.45) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 18. hozzászólására)
Jah,bocs.Nyílván én nem tudok.Akkor te,mint oly sok bölcs ember,már a Hatodik érzék legelején is tudtad,Bruce csupán szellem.Tudod,bölcs szamuráj,az emberi tulajdonságok közül az egyik legundorítóbb a képmutatás...no meg azon moralizálni,egy szülő nem küldené el gyerekeit egy ilyen helyre.Kezet foghatsz másik mélyértelmű barátoddal itt alattam,csak akkor nem tudom mi a szart néztetek volna.Nevetséges.



19. Evile-Elvis- (2016-02-17 00:06.51) aaaaa
Na most, ha ezt egy szülő, vagy egy 25 év feletti valaki nézi, akkor bizony a csavarra nagyon gyorsan rálehet jönni, hiszen folyamatosan érzékeljük, hogy mire játszanak az alkotók. Mégpedig abból, hogy egy halom életidegen dolog történik a film legelejétől kezdve. Nincs olyan krisztusi erkölcsön megalapozott, európai kultúrában szocializálódott szülő a 21. században, aki két kiskorú gyereket (mert még tiniknek is kicsik) csak úgy elengedne a nagyvilágba mindenfajta felügyelet nélkül az évtizede nem látott nagyszülőkhöz, miközben ő önfeledten szórakozik valahol. Még akkor sem, ha ez a két csodagyerek felnőttebben és intelligensebben viselkedik a mai felnőttek legtöbbjénél. Sőt, a két gyerekhez képest minden egyes felnőtt - akivel találkoznak - sík idiótának van beállítva. Olyan szavakat használnak tizenéves létükre és olyan higgadt és tudatos reakcióik vannak a legextrémebb szituációkban is, hogy az már több, mint szembeötlő. A kis csaj többet tud a filmcsinálás lélektanáról, mint a legtöbb magyar rendező, a kis csákót meg simán felvennék az FBI-hoz profilozni, olyan pontos jellemrajzot készít 10 éves létére. A kedvencem az, mikor a kis srác azt színleli, hogy játszik (dobálja a tenisz labdát) mivel, hogy ezt csinálják a gyerekek...miközben tényleg csak egy szaros gyerek. Szóval az egész film alatt sziporkáznak a lurkók, van egy halom kütyüjük, de nincs náluk egy tetves mobil, mert egyiknek sincs mobilja! Ebben a világban!?! Amikor már az újszülött is posztol az okos mobilján...és még azután is ott maradnak az őrültekkel miután megtörtént a "csattanó". Egy koruk béli egészséges szellemmel megáldott gyerek, el sem akarna menni látogatóba ilyen körülmények között, de ha mégis, akkor az első nap hívná anyut, vagy egyszerűen elfutna a házból. Ugye most lehet mondani, hogy ez egy horror, mit racionalizálok itt, persze, de ez nem egy természetfeletti, misztikus film. Ez egy nagyon reál ijesztgetős mozi akarna lenni, aztán kilehetett volna egy jobb sztorit találni, hogy egy életszerűbb helyzetbe ágyazódjon bele a rémisztgetés, ami ugye az egyik legfontosabb sajátossága a horror műfajnak.
És akkor mindezek ellenére miért 4*(?)
Mert kúrvajó atmoszférája van! És ez nagy kincs, manapság ritkán van ilyen! Van feszkó, van para, mert ki ne élt volna át hasonlóan bizarr furcsaságokat (persze nem ennyire vadakat:)) idősebb rokonokkal való együttélés esetén gyerekként, de akár még felnőttként is. A legbelsőbb félelemre játszik a film és nem csinálja rosszul. A kézi kamerás dolog sem volt zavaró (pedig a legtöbb ilyentől herótom van). Szóval a sztori részről nagyobb odafigyeléssel és némi családi dráma és mélyebb érzelmek bevonásával, meg valóságosabb tálalásban M. Night Shyamalan eddigi pályafutása legjobb filmjét tehette volna le. Így sem vallott (most) szégyent, de ebben bizony több volt.


18. Az utolso szamuráj (2016-02-16 20:03.27) aaaaa
a bölcs szamuráj sajna tudta,mert ő gondolkodik:)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEvile-Elvis-, 2023-03-13 12:5347 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk