Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tomi háborúja
- Magyar Mozi TV, 04:00
Válság
- HBO2, 04:05
Tíz igazság a szerelemről
- Izaura TV, 05:15
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Fekete mise - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
54. Kalóz Jack (2021-07-19 09:44.37)  
Nem jó ennyi


53. Gauss (2021-02-20 14:07.13) aaaaa
Átlagos film. Aki látott már jó gengszter filmet, annak ez egy átlagos film csak.
Depp és Edgerton nagyon jól játszottak. A story meg maga a rendezés átlagos, bár végképp nem rossz, simán nézhető.



52. Dobsony (2018-11-03 15:50.03) aaaaa - (válasz Norden 51. hozzászólására)
Hihetetlen, 88 évet élt ez a mindenki altal utált bűnöző.
A gengszerek is rühelték, mivel egy FBI vamzer volt, sárm híján az átlagemberek úgy szintén. Igazi geciláda volt, én is örülök hogy agyoncsapták, csak ezt 20-25 éve kellett volna minimum.


51. Norden (2018-11-01 20:22.16)  
Kegyes a Sors, Bulger élete alkonyán megkapta azt, amit megérdemelt, úgy halt meg, ahogyan élt.


50. Timii53 (2018-10-31 00:02.56) aaaaa
Alapvetően nem szoktam ilyen gengszterfilmeket nézni, erre is csak Depp miatt szántam rá magam. és nem bántam meg. Nekem nagyon bejött.


49. Mclane 2 (2018-10-18 20:25.23)  
Én ezzel a filmmel is azt csináltam meg mint a közellenségek kapcsán nemrég, elsőre jött a könyv: [link] amihez egy elfogadható összegért hozzájutottam, aztán el is olvastam elejétől végéig tegnap értem a végére és tegnap jött a film is dvd-n az eléggé szűkös extráival együtt. És mindent egybevéve az a véleményem hogy a könyv a jó lett tárgyilagos, sok dolgot rendesen leír és megfogalmaz az olvasó felé és megérte elolvasnom úgy érzem így frissen valamennyire a befejezése után. A film az másik eset próbálja visszaadni a könyvben leírtakat valamennyire sikerül is neki, de sok a hézag a hiányosság szokás szerint és a néhol meseszintű átírások se maradnak el, a történet közben a művészi szabadság zászlaja alatt megírva. De ettől függetlenül a film se lett rémes azt is kedvelem és eléggé jó munkának tartom nem tökéletes az tény, és maga a műfaj is eléggé bejáratott sok korábbi jobban sikerült előddel, de ez a film is hozta nekem azt a jelleget amit még tudok kedvelni és alkalomadtán újranézni, ha úgy akarom éppen de a könyvet is mindenképpen tudom javasolni mert igaz hogy két újságíró oknyomozó munkája, de a teljesség végett úgy érzem jól tettem hogy elolvastam a film előtt mert így teljesebbé vált a kép, erről a Bostoni kiskirályról aki a maga módján uralma alá hajtotta az utcákat nagyon nagy szinten.


48. Vmiso (2017-02-25 09:48.06) aaaaa - (válasz Bertó!!! 45. hozzászólására)
Én nem csalódtam, mert nem is vártam semmi extrát.

Nyilvám messze van a Casino vagy Nagymenők filmektől, de mivel szeretem a maffiás, leszámolós, gengszteres filmeket, és a színészek kihozták belőle a maximumot, így ez is bejött .)


47. Bertó!!! (2017-02-24 18:03.57)   - (válasz Cthulhu6 46. hozzászólására)
Washington azért is az egyik legjobb,mert nem mindig ugyan azt a karaktert formálja meg,és rengeteg olyan filmje van,amit csak az ő jelenléte dob fel,illetve teszi sikeresebbé a filmet.
Egy példa:

http://www.youtube.com/watch?v=jj-ZYPVRQbc&t=54s

+nem ku*vult el sokakkal ellentétben.
Számomra még a másik nagy kedvenc,feketék közül az Mr. L. Jackson.


46. Cthulhu6 (2017-02-24 17:48.00)   - (válasz Bertó!!! 45. hozzászólására)
Én mondjuk nem vagyok a maffiás filmek nagy rajongója, de ez a film alapvetően ugyanazt a vonalat követi, mint a többi hasonszőrű alkotás. Egy kicsit szerényebb, egy kicsit talán rövidebb is (én legalábbis szubjektíve így éltem meg), de értem, Vmiso mire célzott.

Nekem továbbra is az Amerikai gengszter a témabeli kedvencem. Denzel Washington ma Hoolywood-ban az egyetlen igazán szimpatikus néger színész, Ridley Scott pedig a legjobb formáját hozza.


45. Bertó!!! (2017-02-24 16:49.45)   - (válasz Vmiso 44. hozzászólására)
"Aki szereti a maffiás filmeket, nem fog csalódni"

Érdekes,én pont az ellenkezőjét gondolom,aki szereti az ilyen stílusú filmeket,az fog igazán nagyot csalódni.
Ez szubjektív.Az egész film (sótlan)...


44. Vmiso (2017-02-24 14:48.40) aaaaa
Kissé radar alatti maffiafilm, de kár lett volna kihagyni, nagyon tetszett.
Depp hihetetlen átalakuláson ment át, a nők kedvencéből ebben a filmben leginkább egy szörnnyé alakult át, nekem Coppola Drakulája ugrott be róla :D
Bulger jó ideig Boston alvilágjának ura volt, hülyére vette a nyomozószerveket is, veszett egy figura volt, ezt a filmben is sikerült hellyel közzel átadni.
Az Edgerton féle FBI szál volt a legérdekesebb,
Depp állati jól játszott, és kellően csúnya is :)
Aki szereti a maffiás filmeket, nem fog csalódni,


43. Sötétszív (2016-11-27 23:40.20) aaaaa - (válasz Sötétszív 42. hozzászólására)
*Scott


42. Sötétszív (2016-11-27 23:39.50) aaaaa
Scottb Cooper filmje igaz történeten alapuló gengszter film. Láttunk már ilyet korábban is, nem váltja meg a világot, nem lesz belőle filmtörténeti klasszikus. S bár Johnny Depp kívételesen jól játszik benne, de Joel Edgerton még őt is lemossa a vászonról. Nekem nagyon tetszett ez a film a kliséivel együtt, bár nem szeretem a gengszter filmeket. De ami jó, az jó. S ez egy többször nézhető, remek film. Csak sajnos ha néhány bűnbandát elkapnak, jön a helyére ezer másik. Úgyhogy a zsaruk megszívták, már jó előre. :D


41. Dark Bakter (2016-08-01 10:39.08) aaaaa - (válasz Dark Bakter 40. hozzászólására)
Vegyesek az érzésekkel? Vegyesek az érzések... Írni sem tudok, bocsánat...


40. Dark Bakter (2016-08-01 10:27.12) aaaaa
Vegyesek az érzésekkel ezzel a filmmel szemben. Egyrészt tök jó, hogy Depp nem ripacskodik, hanem végre újra színészkedik, másrészt ahhoz képest, hogy gengszter film, olyan se íze se bűze típus... Sok minden nem maradt meg belőle, max Depp emlékezetes kontaklencséje... Az meg tény, hogy a mellékszereplők élettel telibb és érdekesebb, izgalmasabb figurákat hoznak. Bulger igazi élő rosszfiú. Depp végre színészkedik, és a játéka is jó... Az a baj, hogy maga Bulger karaktere viszont nincs eléggé érdekesen bemutatva... A Conolly szál érdekesehb és jobban összerakott adaléka a filmnek. Azért a maffia-filmek "szériatartozékai" itt is bejátszanak, de valahogy egy erős semmilyen mozi kerekedik ki belőle... Gyenge.... A hangulata nem lenne rossz, a korhű képvilág is oké... A színészi játék is klassz, mégis összességében egy semmitmondó egésszé áll össze, ahol tényleg azon megy az ódák nagyrésze, hogy Depp ismét színészkedik, ami igaz és jó és szuper... Csak éppen ennyi érték található a moziban... Számomra legalábbis egy gyenge darab marad... De remélem, hogy Depp még sok ilyen normális alakítással fog minket meglepni...


39. Az utolso szamuráj (2016-05-18 19:22.45) aaaaa
Szeretjük a bűn-maffia-szervezett alvilág és minden egyéb ilyen típusú alkotásokat.
Holott az egész egy erkölcsi anomáliára támaszkodik:a törvény nehezebbik végén élő figuráknak drukkolunk,miközben azok gyilkolnak,kokóznak,kurváznak,pofozkodnak,isznak,és megint csak pináznak.A Fekete mise nagyon is komolyan vette azt a könyvet,amelyikből készült:Whitey Bulger történetét mutatja be,aki Amerika egyik legnagyobb hatalmú gengsztere volt,ám ami miatt inkább figyelemreméltó,hogy kiemelkedéséhez az FBI-t használta fel,és volt gyerekkori barátját,John Conolly-t.Bulger még az olaszokat is lenullázta saját területén,bukása után 16 éven keresztül bujkált miközben a körözési listán előkelő helyet foglalt el,hogy mostanság bent huhogátorkodjon több mint kétszeres életfogytiglannal.
Johnny Depp-et pedig már sokan leírtuk:fura,hogy valakit ikonikusabb szerepe-S. kapitány-lökdössön a lejtmenet felé,nála ez történt.A Transzcendens már elég ciki volt,de a csúcs a Mortdecai volt,amit azért bírtam végignézni,mert ha valamit elkezdek,azt fejezzem már be.Többször ki kellet kapcsolnom, majdnem egy új tévére költhettem volna,és a mai napig azt mondom,a Pax Tv adásain jobban lehet szórakozni.
A Fekete misét persze ezek után nagy várakozás előzte meg:Scott Cooper-nek volt két jó húzása-a Harag Tüze félelmetesen erős darab,igazi színészfilm-Depp meg hátha végre újra régi fényében ragyog.Csalódni nem kellett:rommá maszkírozva az egykori tinibálvány mondjuk a felét kihúzatta annak,amiért haragudtunk rá.Johnny tényleg erős játékkal hálálja meg a bizalmat,és a kinézetében ha mondjuk a Walking Dead első soraiban támadna Rick-ékre,azon se csodálkoznék,ütős a maszkmesteri meló,eltűnt a szépfiú.Sajnos a forgatókönyv és maga a film már nem mutat ilyen pozitív képet:egyszerűen csak kellemes,és több ziccert kihagytak ami viszont fájdalmas.
Kapunk persze véres leszámolásokat,benne van a maffiafilmek kötelező megfélelmitése szavak által,nagyon jók a mellékszereplők,de hiányzik az,Bulger hogy a viharba építette ki a birodalmát.Nincs megmagyarázva testvérével viszonya,csak sugallják,az a muki legalább akkora gengszter volt csak fehér ingben.A mozi akkor jó igazán,ha Joel Edgerton és Depp együtt van a vásznon,vagy mikor Depp éppen félelmetes akar lenni:amúgy igen sok minden csak úgy lóg a levegőben.Egy ilyen munkánál fontos a lezárás:azt viszont nem tolták el,a zene "fellebeg",John Conolly-t letartóztatják,Bulger pedig veszi a kalapját és kisétál sok évre a világból,hogy aztán feliratok útján tudjuk meg,mi lesz a sorsa.
A Fekete mise nem rossz film:csak képtelen fontossá nőni.Nem akció csak pár másodpercekre,és vannak benne pazar jelenetek,egyéni villanások,vér:de a 120 perc túl hosszú,sokszor leül,Bulger karaktere pedig semmit nem változik,nem lesz érdekesebb,jobb.Furcsa,de egy idő után a mellékszereplők jobban érdekeltek.


38. Dobsony (2016-04-05 01:02.34) aaaaa - (válasz Városi vadász 36. hozzászólására)
Nézd meg az eredeti palit, nem volt sokkal szebb, sőt....
Abban igazad van, hogy Deep rémesen nézett ki, ocsmány volt, mint az "ember" akit megszemélyesített.
Átlagosnál én jobbnak gondolom, bár az USA legnagyobb modernkori gengszteréről készíthettek volna egy fajsúlyosabb filmet.


37. Johnny kapitány (2016-04-04 22:22.01) aaaaa - (válasz Városi vadász 36. hozzászólására)
Hányinger? Ha így nézett ki Bulger, akkor hogy sminkeljék Deppet? Őrült Kalaposnak?:)


36. Városi vadász (2016-04-04 21:52.54) aaaaa
Rémesen átlagos film. Semmi maradandó, vagy említésre méltó. Depp ennél undorítóbban nem is nézhetne ki, valami hányinger az ürge.


35. Miszter88 2 (2016-03-14 18:47.43) aaaaa - (válasz Su-30mk 34. hozzászólására)
Így viszont jogos .
Köszi a felvilágosítást .
A magyar cím eszerint egy f@szság :)


34. Su-30mk (2016-03-14 16:09.06)   - (válasz Miszter88 2 33. hozzászólására)
Véleményem szerint a helyszín miatt: Boston, MASSachusetts. Szóval az állam nevének elejéből jön, és a misén kívül bűnöző csőcseléket is jelent a "mass" szó.
Tehát nagyjából ilyen többjelentésű szójáték a cím.


33. Miszter88 2 (2016-03-13 14:04.52) aaaaa
De azt a mai napig nem értem , hogy miért lett az a címe , ami ?!


32. Miszter88 2 (2016-03-07 17:37.27) aaaaa
Amúgy nekem marhára bejött a film . Igazi felüdülés volt a Legenda után , ami szerintem qrvára el lett sz@rva ...


31. Miszter88 2 (2016-03-07 17:36.49) aaaaa - (válasz Bobo 888 30. hozzászólására)
NagyMenők
A Nagyfiúk egy Adam Sandler baromság :)


30. Bobo 888 (2016-02-24 20:22.46) aaaaa
Igazából semmi ùjat nem ad a gengszter filmes palettából,jó sok embert legyilkonak,a gonosz bácsit elkapják,Depp viszi a hátán az egész filmet. Nagy jelenet,mikor mondja fiának;
- Nem az a lényeg, mit csinálsz, csak hogy hol és mikor. Mert ha nem látja senki,meg sem történt.
Csak is eme jelenet adok neki négyest,amùgy ha vki látta már a Nagyfiùkat,Casinot,Keresztapa stb. ezt akár ki is hagyhatja.


29. HMáté33 (2016-02-03 00:57.48) aaaaa
Ennek a filmnek Depp karaktere volt a főszereplője? Itt-ott úgy éreztem, mintha sokkal inkább az Edgerton-féle FBI-ügynök lenne a sztori középpontjában, kár hogy ezt nem vitték végig az alkotók tudatosan.
Bulger ugyanis hiába tökös legény, izgalmas sminkeléssel (bár az a nagyon kék szem már kicsit...nagyon sok volt), meg Depp is ügyes, akcentust is hoz, meg végre nem a 30. Sparrow-reinkarnációval kedveskedik nekünk, mégis ezt a részét már ismerjük a sztorinak. Excentrikus, keménytökű, hidegvérű gengszterekkel már tele padlás. Ha Cooper felvállalja, hogy betolja Connollyt a középpontba, szerintem egy sokkal izgalmasabb mozit kapunk, nekem azok a részek működtek igazán, ahol az ő életéből kaptunk részleteket.
Így meg kicsit olyan langymeleg lett a film. Nincs vele baj, az alakítások kiválóak, a hangulat is erős, meg a kisebb időbeli ugrások is tetszettek, csak hát na, láttuk ezt már az a helyzet. Nem sikerült felforgatni a gengszterfilm sablonjait, inkább kaptunk egy demonstrációt a zsáner kereteiről. Kicsit mintha a kihagyható filmek mezőnyét erősítené a Black Mass, bár a végén az ilyen sztoriknál megszokott feliratok a szereplők sorsáról kiválthatnak kisebb-nagyobb rácsodálkozásokat a jóérzésű nézőből...az igazságszolgáltatásnak van humorérzéke.


28. Su-30mk (2016-01-19 01:58.02)  
Vegyes érzéseim vannak a film megtekintése után. Középszer a film (6/10), de mentségére legyen mondva gengszterfilmet forgatni egy verhetetlen Scorsese-éra után a műfajban, eleve bátorságra vall + ott a lerágott csont effektus lehetősége.

Scott Cooper csinált már nagyszerű filmet (Crazy Heart), de ez sajnos nem az.
Nem volt meg a sztori mélysége (lehetett volna tanulni Scorsese-től), így egy karakter sem tudott kellően kibontakozni, még Bulger sem igazán. A párbeszédek többsége igen gyengén volt megírva, talán ez a legsúlyosabb hiba. A film lezárása nem rossz, sőt jó, kiválóan eltalált komor zenével, így csak a végének volt igazán súlya, legalábbis nálam.
A legjobb alakítás pedig Cumberbatch-é, a visszautasításos jelenetben.

Johnny Depp számomra egy olyan figura, akit pár fellángolásától eltekintve nem tudtam igazán megkedvelni soha. Igaz, mivel rendező alapján választok többnyire filmeket, így egy csomó ki is maradt, mert Tim Burtont képtelen vagyok megkedvelni.
Depp legjobb filmjének az általam látottak közül a Blow-t és a Donnie Brasco-t tartom, utóbbi mint film is zseniális. Szerintem utóbbinál Al Pacino olyan nagy inspirációval bírt, hogy Depp fel tudott nőni a szintjére, és valóban ott két karizmatikus alakítást láttunk, a nagyvászon majd felrobbant olyan katarzis volt, és nem is egyszer. Plussz nekem speciel mint környezet NYC sokkal jobban tetszik Bostonnál.
Legalább 10x láttam és emelem kalapom Depp előtt is, az egy halhatatlan film.

Volt némi utánérzés ebben a moziban is az 1997-esből, nekem ahogy az írógépet mutatják teljesen az volt az érzésem, csak ott Pistone karaktere gépelt - teljesen ugyanúgy mutatták a betűket, lehet tisztelgés volt, nem tudom.
A külsődleges átalakulás (fodrász, maszkmesteri munka stb.) egész jó volt, Depp akcentusa is figyelemre méltó egyediséget kölcsönzött a karakternek, aztán kb. ennyi. Annak azért örültem, hogy kicsit elevezett a Karibi vizekről, mondjuk azokat nem láttam, nem az én műfajom :)

Összegezve: biztos irreálisak voltak az elvárásaim, mert azt reméltem megközelítheti esetleg a Donnie Brasco-t, de nem történt csoda, és lehet ennek a fényében csalódás némileg a film. A gengszterfilmek rajongói biztosan csalódottak, mert a középszer az ebben a műfajban nem pálya, és volt benne potenciál, ennél biztosan több. Ámde egyszeri figyelmet azért megérdemel mindenképp.


27. Oereg Gorm (2016-01-09 15:09.31) aaaaa - (válasz Anitabagwell 9. hozzászólására)
Depp ripacs?:)Inkább Bardem a Gumnan-ben.
Max nem elég hiteles.



26. Jasstie (2015-11-22 18:10.48)  
Miért ezt a címet kapta a film? Valaki felvilágosítana? A bemutatóból nem derülm ki számomra: Előre is köszi


25. Johnny Saiper (2015-11-14 21:33.18) aaaaa
Ja, és ez nem akciófilm, hanem krimi, itt elírták.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKalóz Jack, 2021-07-19 09:4454 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk