Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonder Woman
- HBO2, 17:10
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55
Anyád lehetnék
- Filmbox Family, 17:55
Alkonyat
- RTL Három, 18:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Dudley Moore - Vélemények
10-8: Veszélyes őrjárat (sorozat) - Keresem
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Memento mori - A váci legenda aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Victor Frankenstein - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Roberto (2016-09-25 03:42.50) aaaaa
Egy gond van a filmmel. Nyomába se ér a Robert de Niros Mary Shelley Frankestein feldolgozáshoz. De a film közel sem unalmas, egyszer nézhető McAvoy és Radcliffe játéka, illetve a látványvilág miatt is.
Nem a lényre koncentráltak az alkotók és hát megkapták ezért a jutalmukat is tőlünk. Jogos a közepes értékelés. Sokszor éreztem azt hogy több van a filmben, mint amit kátunk. minden működik rendesen, csak ahogy Semprini is írta, a lény részéről a szereplés tényleg cameo besorolást érdemel.
Ami ciki volt, az a Gordon majom CGI-je, a lény viszont elég jóra sikerült.


9. Semprini (2016-06-29 18:33.07) aaaaa
Míg Kenneth Branagh Frankenstein-feldolgozása magára a tudósra illetve teremtményére fókuszált, addig itt Igor szemszögéből láthatjuk a történetet, melyben maga a lény csak az utolsó pár percben szerepel, szinte csak cameoszereplőként. Ehhez képest nekem alapvetően tetszett a film, semmi komolyabb bajom nem volt vele, amíg néztem jól szórakoztam, és legszívesebben egy gyenge négyesre értékelném. Hogy végül mégis inkább csak egy erős hármast kap, az az oka, hogy kicsit olyan félbehagyott benyomást kelt a film, lehetne nyugodtan 20-25 perccel hosszabb és akkor már a Lény is elegendő teret kaphatott volna. Nekem ennyi hiányzott belőle. A szerelmi szálat sem éreztem feleslegesnek, Jessica Brown-Findlay kifjezetten kellemes jelenség volt, és a két férfi főszereplő is jól játszott, szerintem Daniel Radcliffe játéka volt a jobb, lassan tényleg kezd kinőni a Harry Potterségből, amit sosem gondoltam volna róla. James McAvoynak sok jobb alakítása volt már, egynek ez is elment.
A film látványvilága is kifogástalan volt, jó a zene és az operatőri munka is, szóval jó kis filmecske ez egynek, de valahogy összességében mégiscsak egy jó erős közepest ér.
7/10



8. Az utolso szamuráj (2016-04-27 20:09.56) aaaaa
Arra azért óvatosba Matolcsy György szemtengelyferdülését felkínálva rosszakaróimnak,halkan megjegyezném,sejtésem szerint Mary Shelley klasszikusát vajmi kevesen olvasták:pedig még a horrorkirály Stephen King előszavával és fontosságát kihangsúlyozva is kiadták a "Magyar reformok működnek" jó közérzetet biztosító,szlogengénkezelt kis országunkba.
Kellett egy újabb feldolgozás?Nem.De azért nézhető,például egy Édes élet vagy egy Tóbiás József eszmefuttatás és okoskodás helyett.
Igor-azaz maga az ifjúkorba lépett Harry Potter- a főszereplő no meg James McAvoy,akit én csak ritkán bírok elviselni.Itt éppen nem,mert nagyon rossz volt.De,persze nem csak ő,a modernizálás bősz jegyében van itt belassítás,CGI majmocska meg a történet átírásra:hát,olyan lett,amilyen,de néhol azért vannak kellemes pillanatai.Színészileg aki húzott rajta 3 percével,Charles Dance:abból a fasziból úgy süt a hatalom,olyan ellentmondást nem tűrő kisugárzása van,Kövér László azonnal levágná azt a nádfedeles kunyhót a képéről ha megállna mellette.A képi világa ezzel szemben igényes,sok helyen csak ezért nézhető,továbbá Craig Armstrong olyan muzsikát készített,amire csak az írható:csodálatos.Nagyszerű.Az idős mester azt hitte,jó filmhez szolgáltatja tehetségét.
Ám ez sajnos közepes:nem mondom,hogy megbántam megtekintését,mert vannak értékei.Szórakoztat is.Csak,óhatatlan felmerül Kenneth Branagh munkája,meg az a regény,amit egy alig 19 éves zavart és rémálomtól gyötört nő írt ki magából,és aminek lehámozva rétegeit,igencsak komoly,vaskos kérdésekkel találjuk szembe magunk,amik ma is visszaköszönnek.


7. Norbii92 (2016-04-25 11:05.14) aaaaa
Mary Shelley klaszikusának is rengeteg változata született már meg az idők során. A legújabb Victor Frankenstein című ezúttal Frankenstein és segédje Igor kapcsolatát helyezi előtérbe és azt mutatja be miként jut el az örült tudós szörnye megalkotásáig. Ez így izgalmasan hangzik, ám a tálalás már koránt sem az. Maga a szörny pedig tényleg nem kap hangsúlyos szerepet lévén, hogy csak a film legvégén láthatjuk. Addig be kell érnünk egy élőhalott majommal és egy felesleges szerelmi szállal. A színészi gárda viszont legalább impozáns, s James McAvoy mellett ezúttal Daniel Radcliff is remekel! Azt hiszem megérdemli, hogy azt mondjuk végre nem a Harry Potter jut róla az eszünkbe. Érdekes is volt azért hogy Igor szemszögéből látjuk az eseményeket és karaktere is az volt, azonban többet is ki lehetett volna hozni ebből a koncepcióból. Ennek ellenére a vége nyitott maradt, megszellőztetve egy esetleges folytatás lehetőségét. Ami vagy elkészül vagy nem, nem hinném, hogy többet hozzá lehetne a témához adni. A színészek miatt egyszer mindenképp érdemes megnézni. 3*


6. Roxi88 (2016-04-18 08:38.33) aaaaa
Ebben a filmben végre nem Harry Pottert, meg Copperfield David-ot láttam Deniel Redcliff-ben! Szerintem jól állt neki ez a szerep!


5. Tjunior (2016-03-18 16:28.43) aaaaa
Daniel Radcliffe jó úton halad a süllyesztő felé ha ilyen filmeket vállal el. Vele különösebb baj nincs, csak hát ez a Victor Frankenstein...ez se újat nem tud mondani a jól ismert történetről, sem a régi verziókat sem tudja tisztességesen elmesélni. McAvoy gyenge, a rendezés nekem kicsit furcsa, a vége semmilyen. Viszont a zene remek, ezt el kell ismerni.


4. Jason13 (2016-03-10 20:10.06) aaaaa
A régi szörnyfilmek mostanság újra és újra feltűnnek a mozik vásznain, gondoljunk csak a 2014-ben bemutatott Ismeretlen Drakulára, melyet elvileg követni fog a többi híres kreatúra is, mint például a Láthatatlan ember vagy a Múmia. De hogy a témánál maradjunk, nem is olyan rég készült egy olyan alkotás is, ahol a főszerepet Frankenstein szörnye kapta, aki démonokkal viaskodott. Ez volt a botrányosra sikerült Én, Frankenstein, ami szépen el is hasalt a pénztáraknál.
Sebaj, a 20th Century Fox azért úgy gondolta, ők is megpróbálkoznak egy olyan darabbal, melyben az őrült doktor előéletébe nyerhetünk bepillantást. Ez a Victor Frankenstein, ami egyfajta eredettörténet arról, hogyan is találkozott a szörnykreátor Igor-ral és a későbbiekben hogyan jutottak el odáig, hogy életet leheljenek a különböző testrészekből összevarrt teremtménybe.
Első blikkre még ígéretes is lehet a film, hiszen a készítők itt nem vitték el a sztorit olyan idióta irányba, mint az Aaron Eckhart főszereplésével készült hulladékban. Azonban nem is a klasszikus regényt követték le, mivel annyi újítást eszközöltek, hogy az események középpontjába Igor-t állították, így az ő szemszögén keresztül figyelhetjük Victor barátunk ügyködéseit.
A probléma ott van, hogy a jól hangzó történet és a tehetséges színészi gárda ellenére a Victor Frankenstein hamar unalomba fullad. Hiába változtattak itt-ott a készítők az írott alapon, a végeredmény egy elképesztően sablonos és kiszámítható alkotás lett, amely nem igazán tudja fenntartani a néző érdeklődését.
Először is kapunk egy szerelmi szálat, ami rendkívül felesleges, szinte csak időhúzásnak van jelen. Aztán annak se örültem, hogy a végeredményen erősen látszik, hogy az alkotók folytatásokban gondolkodtak. Így amikor előrébb lendülne a cselekmény, végül mindig megakasztja a tempót valami, hogy még véletlenül se kapjunk olyat, amit egy esetleges második részben ne lehetne felülmúlni.
Így az őrült doktor szörnyetege is csak az utolsó 10 percben bukkan fel, de ott se igazán jut sok szerephez. És amíg oda eljutunk, be kell érnünk egy élőhalott majommal. Persze, értem azt, hogy itt a karakterek közötti kapcsolatokat akarták elmélyíteni az alkotók, de ez se sikerült nekik valami pompásan. A két főszereplő viszonya meglehetősen felszínesen és ön-ismétlően lett bemutatva. A doktor néha megharagszik Igor-ra, jön egy kis mosolyszünet, aztán már megint barátok. És ez így megy a befejezésig.
A mellékszereplők még tragikusabbak. Ahogy már említettem, a szerelmi szál teljesen felesleges, a nő karaktere emiatt meglehetősen két dimenziós. Aki talán érdekes lenne, az a hőseink után nyomozó detektív, de ő se kapott sok teret a kibontakozáshoz.
Eddig leginkább a negatívumokról esett szó, nézzük, a pozitív oldalon mit lehet felhozni. A két főszereplő játékával például nincs baj. Oké, James McAvoy néhol kissé túlpörög, de alakítása sose csap át idegesítő ripacskodásba. Az egykori Harry Potter, Daniel Radcliffe is kifejezetten szimpatikus Igor-ként, szerintem a srác eljutott odáig, hogy ne csak varázslótanoncként gondoljunk rá.
A látvány se rossz, a díszletek és a jelmezek kellően visszaadják a kor hangulatát. Kár, hogy az akciójelenetek tele vannak lassításokkal és idegesítő kamerarángatásokkal, de szerencsére nincs sok belőlük. Craig Armstrong remek dallamainak is rengeteget köszönhet a végeredmény, ugyanis néhány elnagyolt drámai képsor minőségén képesek picit emelni a gyönyörű tételek.
Összegezve a dolgokat, nem egy rossz alkotás a Victor Frankenstein, szimplán csak átlagos. Kár, hogy a készítők nem tudták a sztorit hozzáigazítani az új nézőponthoz és inkább a jól bejáratott kliséket erőltették. Valamelyest ugyan emel a színvonalon a két főszereplő játéka és a zene, de ez kevés az üdvösséghez. Talán nem is baj, hogy anyagilag ordas nagyot bukott a produkció, hiszen ezzel a koncepcióval még ezt a darabot is nehezen sikerült kitölteni, nem hogy még két folytatást.


3. Rudicus (2016-02-28 18:28.00) aaaaa
Hogy egy történetről hány bőrt lehet lehúzni, szinte hihetetlen, de ahhoz az kell, hogy mindegyik izgalmas maradjon és valami mást szolgáltasson, akkor is, ha ezzel egy kicsit csavarnak a sztorin... de ez?? Láttam az összes változatot, amit Frankensteinről készítettek.... ez a leggyengébb változat....szinte minden percben tudtam, hogy most minek kell következnie... semmi újat nem hozott, még egy percnyi borzongást sem okozott, sőt, helyenként majdnem elaludtam rajta. De ha csinálnának egy újabb Móbi dicket.... vagy Titanicot, az nagyszerű lenne!



2. Nuca (2016-02-22 23:13.07)  
Mennyire vártam ezt a filmet... kár volt. Most nem pazarolok arra szót, hogy milyen szinten fordították ki magából, és erőszakolták meg az eredeti történetet; ha mindezt szórakoztatóan teszik, nem lett volna panaszom. De ez sajnos nem lett jó. Darabos és valahogy üres az egész történet, de a legrosszabb a borzalmas karakterek, különösen Frankenstein, és a rendőr, aki üldözte. Frankenstein mint röhögcsélő, ordibáló idióta, hát nem tudom... elképesztően elrontották a karakterét. A Potter gyerekre nem pazarolok szót, még ő volt a legelfogadhatóbb, bár nem nagyon érti az ember, hogy mit keres ebben a sztoriban. Ez a szerelmi szál is elég vicces, mivel Daniel Radcliffnél kevésbé vonzó "férfit" nem nagyon tudok elképzelni, elnézést, ha valakit sért a véleményem. Összességében, a jótól nagyon messze van ez a film, sajnálom, hogy James McAvoy - egyik kedvenc színészem - (fő)szerepet vállalt benne.


1. Sötétszív (2015-08-27 00:56.36)  
Vajon mi újat tudnak hozzátenni, ehhez a klasszikus horrortörténethez?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoberto, 2016-09-25 03:4210 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk