Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tőrbe ejtve
- Moziverzum, 10:10
Wonka
- HBO, 10:35
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:40
Hívd Jane-t
- HBO3, 10:50
Fiúk a térről
- Magyar Mozi TV, 10:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Szólánc
Tejben, vajban, szerelemben - Vélemények
Országúti diszkó (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
60 perc aaaaa
Brooke Adams aaaaa

 

Fórum - Creed: Apollo fia - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
117. Wilhelm (2022-10-31 09:08.20) aaaaa
Ambivalens érzéseim vannak a Creed kapcsán.
Ryan Coogler híján volt a rendezések során, mikor készítette sportdrámáját, gyakorlatlansága szerintem rányomta bélyegét filmjére. Először is az a helyzet, hogy parányilag követte az elsöprő hatású szériának a jellemzőit, mert valljuk be, hogy homlokegyenest egy másik műfajra lett belőve neki ez a két óra, hiszen ez egy letargikusabb, komorabb hangvételű sportdráma. Még ha mondhatják sokan azt, hogy igen-igen a Rocky első két része azért inkább hasonlít a híres bokszoló kezdeti indulásaival, felemelkedésével egy drámaszerűséghez. Itt szintén erről van szó. Csak eme alkotásunkban Apollo Creed fiának felcseperedését, profi bokszolóvá válásának göröngyös útjába kaphatunk bepillantást.
Magával a drámával nem lenne gondom, csak talán az a problémája, hogy nem túl érdekfeszítő módon van ez vetítve a néző irányába. Eléggé naturalista, földhözragadt keretek mentén mutatja be a fekete fiú álmának hajszolását,- megértem, miszerint ez a talajhoz szögezés sok embernél hiányérzetet válthatott ki, még ha ez által eredetibb sztorit is mondtak fel nekünk.
Rocky Balboa mítosza, történetének eltolmácsolása egy mérföldkő volt a filmezés világában, mely Stallonét a csúcsra röpítette, mellyel kiemelt helyen szobrot állíthattak neki. No meg Sly élete maga volt mindig is A Küzdelem, csakúgy, mint kitalált hősének. Szintúgy millió ember eszméje is ezt képviseli szerte a világon.
A harmadik résztől elmondhatjuk, hogy erősen rágyúrt a szórakozási faktor kimaxolására, sőt, a negyedik felvonással érte el ennek csúcspontját. Kevés olyan motivációs mozi kering ebben a világban, mely azóta is ennyire képes sokunkat megmozgatni, ösztönözni- én is természetesen így vagyok ezzel.
VHS-en láttam életemben először,(akkortájt a DVD-k még gyerekcipőben jártak) ilyen tekercsen megnézni, ha most visszagondolsz, ma is szívhez szólóbb. Rátapaszthatták azt az állítást, hogy irreálisak az összecsapások, amiket láthattunk a nyolcvanas évek elejétől ezekben a részekben, de mit számított, mert a heroizmus, a tesztoszteron, az inspiráció, amiket kaptunk, ezek kárpótoltak mindenért. E mellett volt benne egy nagy adag szív.
Ebben a moziban is akad, ezt nem vitatom, ám valahogy mégsem annyi, mint elődeiben. Michael B. Jordan játssza a kicsi Creedet, aki személyesen nem ismerte sohasem apját, korai nehézségek ellenére álmodik egyet és elmegy szerencsét próbálni Philadelphiába. Később sok-sok unszolás ellenére, de a volt faterjának a vetélytársa, régi cimbije, Balboa lesz a trénere. Innen indul el az ő közös projektjük.
Michaelnek testhezálló a szerep, fizikálisan tényleg rendben volt, összerakta a bodyt erre a két órára, és mikor drámai jeleneteket szabtak rá, akkor is elmondható róla, hogy meglepően jól muzsikált. De mondom, személy szerint mikor Jordan a kivetítőnél árnyékbokszolt, onnantól kezdve ennél jobb filmet vártam volna, ez valahol elmaradt.
Nehéz felérni arra a szintre, amit az egykori énekes, amerikaifutball-játékos, Carl Weathers megtestesített. Mert ő egyébként szűkölködött az emlékezetes alakításokban, kivéve a Rocky, plusz a Ragadozó, amikor Arnold markába belecsap-, ezek megadatottak neki, és élni is tudott ezekkel a mozzanatokkal-, olyan pillanatokban volt benne, melyek köztudatba tették.
Csak vess egy pillantást Carl tekintetére, mennyi érzés parázslott a szemeiben, kiderült egy árva pillantásából, hogy mit jelentett neki az egész bokszkarrier.
Creedben a tréningezős jelenetek nálam visszafogottnak, fakónak tűntek, hol vagyunk azoktól felturbózott, hegyeket megmozgató montázsoktól ? Fényévekre. Nekem az itteniek, ezek a 21. századi felújítottak nem érintettek meg annyira, mivelhogy a perzselő tűznek csak a töredékét éreztem rajtuk.
Ellenben nézd meg a háromban azt a megható pillanatot, majd az edző montázst, mikor Rocky éppen padlón van, összeroppan mentálisan, de érkezik valaki, jön a támasza, felesége, Adrian, aki a Santa Monica-i fényes parton elbeszélget vele, Bill Conti szívedig hatoló zongorahangjaira! Különben eme műben szintén hallható ugyanez a dallamvilág, át van emelve, mikor Sly ott ücsörög a temetőben- ám a kettő közötti mondanivaló mégis más. Visszaslisszolva, pár percre rá pedig besüvít a Gonna Fly Now, a Beachen lévő sprintelés, ki a Marsikusabb faszi ezen a placcon, az izmok szeparációja, kidolgozottsága lassítva megcsillan a napfényben- a mai napig olyan jelenet, mely meghatározó.
Volt még feljebb ettől a szinttől is. Stallone nem restelt rátenni műsorára egy-két lapáttal. A negyedik rész mindent vitt ebből a szempontból. Élete legbrutálisabb meccsére készült fel, A HEROIZMUS ékes példájának méltán lehet nevezni ezt az egymásnak ugrást. Pont Apollo halála váltja ki az ominózus megpróbáltatást. Ott kattan be teljesen Rock, beutazik a hófödte, jeges, didergős cári birodalomba. Egy pajtában sanyargatja magát a világtól elzárva. Ösztönzésképpen viskójának falára teszi ki ellenfelének, az izomkolosszusnak, a gépnek nevezett szőke óriásnak, Dragonak a képét, akit Dolph Lundgren alakít. Iszonyatosan mélyre kell lemennie főhősünknek, hogy valami kincset bányásszon ki majd abból a tátongó mélységből. Vince Di Cola zenéje pedig olyan beleélővé teszi a felkészülés perceit, szintúgy a meccset, hogy most Te is azonnal feltápászkodsz a székedből és elkezdesz valamit mozogni- mintha tegnap vágták volna, olyanok a felvételek, közben majd negyven évesek.
Jó, szóval pillantsunk újra rá a Creedre, mely néhol igyekszik kopírozni a sikerszériát, de nem hagyatkozik rá, hanem tekinthető egy önálló alkotásnak. Összességében pedig a drámai szegmensek a pozitív aspektusai az egésznek, ott néhol nekem is elszorult a torkom, ha másért nem is, de ezekért a percekért mindenképpen figyelmet érdemel.


116. Cute Unicorn (2019-11-16 10:55.02) aaaaa
Gyenge.



115. Nyolcadik utas (2019-10-27 18:23.51) aaaaa
Sokadik bőr, messze-messze elmaradva a klasszisoktól. Nincsenek nagy magasságai, nagy mélységei, mondhatni, tucat sportfilm egy valamire való befejezés nélkül. Az ember megnézi és elfelejti, mint egy Gyalogkakukk rajzfilm részt.


114. Halember (2019-04-17 06:34.01)  
Korrekt film Stallone mestertől! :)


113. TurboHagyma (2019-04-16 21:40.57)  
Nem is tudtam hogy ez a film létezik. Láttam pár hónapja a 2. részét hogy reklámozták. Első kérdés ami felvetődött a filmmel kapcsolatban: Létezik első rész?
Nem láttam ugyan, remélem a Rocky Balboától jobb egy fokkal. Be kell valljam az a rész számomra gyengébbre sikeredett, de nem tartom rossz filmnek azt sem.
Ezt a részt szívesen megnézem majd a másodikkal együtt. Kíváncsi vagyok mit hoztak ki belőle.


112. Woodyszunyog (2019-04-07 15:30.57)  
Erre alaposan rágyúrtak. Mármint a filmtörténelem legpocsékabb szinkronja. Mármint Sly-é! Rettenetes!
Amúgy maximálisan egyetértek, hogy motivációs film! Motivál arra, hogy mindenkit lebeszéljek erről a szörnyű sportról, aki látni akarja a gyermekét felnőni, és egyáltalán sok-sok évig élvezni az életet!


111. Halember (2018-12-31 12:05.49)  
Örülök, hogy edzőként folytatja Rocky történetét Stallone. A nagy sportolók így szokták, lerakják az asztalra amit kell, majd miután visszavonultak, edzőként átadják a tudást. Oscart kellett volna kapnia!!! Respect!!!


110. Jaho (2018-03-31 17:47.14)  
Szerencsére nem érződött hogy a tizedik bőrt akarják lehúzni rockyról, a film vége kifejezetten tetszett amúgy átlagos, egyszer mindenképp érdemes megnézni.


109. Anarki (2018-02-25 08:45.59) aaaaa
Nekem közepesre sikeredett. Tetszettek a motivációs részek, menni, küzdeni, az is, hogy ismét lehetett látni valamit Rocky-tól.
Viszont nálam nem sikerült a srácnak kilépnie apja árnyékából.


108. Caseyjones (2017-10-22 18:34.50) aaaaa
Szerintem egy kiváló sportfilm, nekem sokkal jobban tetszett a klasszikus Rockynál, melyet 1976-ban adtak ki. Mégpedig azért, mert szerintem Stallone sokkal jobb volt ebben az edzői szerepben, mint a játékos szerepben, ráadásul a tanonca, Micahel B. Jordan is remekül játszott. A legvégén levő bokszmeccs pedig igen látványosra és izgalmasra sikeredett.
Egyébként motivációs filmnek is tökéletesen elmegy.


107. Stickfa (2017-02-21 18:40.27) aaaaa
Hm...Hm...
Ketszer neztem meg 2 het alatt, hogy igy tudjak velemenyt formalni.
Nem volt rossz, de pl. a Rocky Balboahoz kepest sokkal gyengebb szerintem.
A szinkrohang (Gesztesi) nem tetszett, jobb volt Gati Oszkar.(Erdekes korban is jobban "megy" Stallonehez, mint Gesztesi)
Nem vartam sokkal jobbat, eros kozepes.
Stallone viszont nagyon eros vegig.


106. Brundle (2016-12-04 20:54.02)   - (válasz Kék kereszt 102. hozzászólására)
Én is valami hasonlót csináltam csak én saját magamnak, péntek este indult a dolog és ma este értem a végére a dolognak ezzel a filmmel, minden rész eredeti nyelven felirattal ment végig. És igen valóban kiváló széria még így kerek 40 év távlatából is, ha a kezdetet nézzük és bár ez a széria is tévedt néha olyan útra, amire nem lett volna néha szerencsés de idővel Stallone vissza állította, az ő édes gyermekének a kezdeti tekintélyét ami idővel sokaknak elvesztettnek tűnt. És erre a filmre is kitérve jó film volt színvonalas élvezhető és minden elemében adta amit kell, szóval mindenképpen érdemes rá időt szánni szerintem nyugodtan. És még egy apróság az első 6 filmnél: mi komoly hátrányban vagyunk mint nézők itthon, mert láttam egy utalást miszerint a korábbi 6 epizódnál van hosszabb rendezői változat. Erre az imdb oldal kereken utal és néha most így frissen megnézném azokat is, hogy lássam azok a pluszok amik azokba a változatokba kerültek, jót tettek a filmnek vagy sem esetleg.


105. Sötétszív (2016-10-02 22:43.23) aaaaa
Sosem hittem volna, hogy ebben asz évtizedben lesz még Rocky film. Azt hittem, hogy a Rocky Balboával véget ér a sorozat. Tévedtem. S bár Creed:Apolló fia a film címe, s igazából róla kellene szólnia, de Michael B. Jordan nem ér fel Sylvester Rocky elhalványítja a fiú karakterét. Stallone ezért az alakításáért érdemelt volna egy Oscar díjat, de mindegy. A film bár tetszett, de nem ez lesz a kedvencem. Talán mert ezt a sportágat annyira nem szeretem. Azért a rajongóknak kötelező.


104. KareszFaszi (2016-08-21 08:56.11) aaaaa - (válasz Langelus 103. hozzászólására)
Nekem ez annyira nem lényegi, hogy valódi Rocky-film vagy sem. Valahol az előny egyúttal hátrány is ebben a filmben: Rocky karaktere és Stallone játéka. Hiába mellékszereplő, ő van a középpontban, miatta érdemes nézni. Itt van a csajszi - Spoiler! - ,csinos meg minden, kis érdekesség, hogy énekel, és valószínűleg megsüketül majd. Kis túlzással semmit sem kezdtek ezzel, holott mégiscsak a főhős nője. A bunyós szerepénél nyilván fontos volt a fizikai szint, de ezt a színészetet rengetegen tudták volna hozni. Maga a történet és a karakterfejlődés(?) is nagyon behatároltnak tűnt. Stallone-re meg egyszerűen figyelni kell:)


103. Langelus (2016-08-20 19:24.00)   - (válasz KareszFaszi 101. hozzászólására)
De ez legalább már nem valódi Rocky-film. Csak Balboa karaktere is főszereplő benne, de nem ő van a középpontban.


102. Kék kereszt (2016-08-20 18:35.31) aaaaa
Haverral toltunk egy kellemes nosztalgia Rocky maratont,melyet a Creeddel koronáztunk meg.
A Rocky nem csak egy film,hanem egy igazi példakép is.Generációknak mutatott példát a kitartásával és a szívósságával.Mindannyian sportoltunk és edzettünk miatta.Olyan kemények akartunk lenni mint ő.Fiatalság bolondság.A mai napig az egyik legnagyobb motiváció ő maga és az a szöveg amit a fiának mondott..A Rocky Balboa szép és méltó lezárása volt az egész legendának.Még egyszer,utoljára láthattuk a nagy bajnokot a ringben küzdeni.Nem tartottam jó ötlenek amikor bedobták,hogy új Rocky film készül,amiben ő maga csak mellékszereplő lesz..Nem értettem ennek így mi értelme lenne és egyszerűen miért nem hagyják már békén..Csak egy újabb rókabőrt akarnak lehúzni róla,tönkretéve ezzel az egész legendát,amit olyan szépen zártak le..Aztán idővel Sly miatt elkezdett érdekelni a dolog.Az,hogy a már rég halott Apollo fia álljon a sztori középpontjában és rá épüljön az egész film egyszerre volt abszurd és érdekes,így kíváncsi lettem rá.Az első előzetes meg vett kilóra így vártam a filmet.Hatalmas csalódás ért..Pozitív csalódás.

A Creed nagyon jó film és elég erős dráma lett.Végig érezhető a retro feeling,maga Rocky és a múltja mely erősen rányomja a hangulatát a filmre,és ott van Adonis a jelen,aki előtt fényes jövő áll.Ez így egyben nagyon ütősre sikeredett.
Rocky utolsó nagy meccse immár közel 10 éve volt.Azóta is sokat változott a világ..Már Pauli is megpihent..Rocky egyedül maradt.Megöregedett és..
Adonis ugyan olyan mint az apja.Vad,heves,szívós,kitartó és idővel olyan nagy bajnokká fog válni,mint az apja,akit nem ismerhetett.Rocky valamiféle apa pótlékont jelentett a számára és egy ilyen élethelyzetben lévő fiatalnak ez nagyon sokat jelent és hatalmas segítség.Jól bemutatták a kapcsolatukat.Ami nagyon tetszett,hogy nem csak a ringben,de a ringen kívül is hatalmas küzdelem folyt..A befejezés,a lépcsőre felfutás,felérés pedig az egyik legjobb pillanata az egész Rocky legendának,ami immár 7 résznél jár.A Creed kiérdemelte,hogy a nagy elődökkel egy lapon említsük.
A szokásos sportfilmek és az előző részek sablonjaiból épül fel,de mindezt teszi mély alázattal és tisztelettel ami végig érezhető.Michael B.Jordan kellemes csalódás volt.Egész jól játszott.Fényes jövő áll előtte.Sly nagyon erős alakítást nyújtott ismét.Megérdemelte volna az Oscart,véglegesen elismerve ezzel az egész karrierjét.Nem kapta meg,de sebaj.Attól még jó színész és kiváló film lett.Nemsokára jön a folytatás.Arra leszek kíváncsi,hogy ha hosszútávon terveznek Creedel és akár egy Rocky terjedelmű szériát képzelnek el és akarnak megvalósítani,melyik részben merik meglépni azt,hogy Rocky..már nem lesz többé..Mind tudjuk,hogy idővel el jön az a bizonyos pillanat is..Az első kemény meccsét megnyerte a rákkal szemben,de valószínűleg lesz 2.is..Nélküle már nem lesz értelme az egésznek...


101. KareszFaszi (2016-08-20 17:00.29) aaaaa
Nem feltétlenül lesz népszerű, amit írok: Bár óvatosan közelítettem, végül csalódtam. Nem szokásom nagyokat csodálkozni: de ez tényleg ennyi9re jó?:) Az egyik dolog, hogy nekem túl egyenes volt. Ok, nem Játsz/ma-féle csavarokat vártam, meg a mérkőzés sem hagy sok találgatnivalót: vagy nyer, vagy veszít. Csak minden más is tök "lineáris": most szeretlek, most haragszom, most küzdelem van, most megadás...és persze vajon meglepődünk egy kicsit is? Akartak egy nagyot drámázni, nagy mondanivalókkal önmagunk legyőzéséről, stb, értem én, nehéz is lenne nem érteni annyira amerikai. Semmi árnyalat. Itt van a bunyós srác az ő játéka - ahogyan a Blabla zenekar fogalmazott annak idején - kétségbeejtően átlagos. Ok, Rocky az ász(na meg a ma-madár:) - de nagyon könnyű volt kitűnnie. Sokat a díjakon, jelöléseken sem szoktam gyötrődni, de pont ezért? Hozta,amit kell ez tény, meg valahol saját magát. De ha már Oscar,akkor tényleg az Oscar:) vagy a Copland...nálam legalábbis. A stábról sem tudunk meg semmit, mintha mindenki csak kellék lenne, kevés a szín a kiugró dolog. Pl. SPOILER! a csaj meg fog süketülni, de ennek sincs súlya. Persze nem róla szól, de akkor is. Az anya nézi a meccset, és hű de nagyokat mond - nagyon hatásvadász. Pedig az eddigiekkel nagyon jól elvoltam. A betegséges rész totál mű, és ezek után az összes film kritikája is eléőjön, noha tudom, nem ez a lényeg:nem vagyok profi box szakértő, de egy kicsit hitelesebben talán lehetett volna a bunyókat. Meg a körítést.
Ezektől is függetlenül: néztem, sőt drukkoltam, holott már a legelején tudtam, ill. mint a nagy kritikusok írják: tudTUK,hogy itt nagy érzelmek, erkölcsi győzelem lesz a végén, ha öv nem is kerül.A Rocky 5 vagy a RB is mélyebb nyomot hagyott. Eltávolodva Rocky-szériától, ha már dráma:a Millió dolláros bébi köröket ver rá.


100. Dark Bakter (2016-07-31 16:20.57) aaaaa
nagyon jó film... Sosem voltam nagy Rocky fan, az első részre emlékszem, illetve nagyjából tudom melyikben mi van... Hm...Neki fogok ülni és végignézem újra őket.
Ez egy remek film.. Stallone a Rambo és Rocky szériával beírta magát a Hollywood sztárok közé.... Voltak jobb és rossz pillanatai, de én összességében egy szimpatikus, remek színésznek tartom, aki gyakran maga írja a forgatókönyveket, sőt rendezi is a filmeket... Ez az első Rocky mozi,amit nem ő jegyez forgatókönyv szinten... Egyébként nagyon jól alakítja az idős Balboát.... A csupaszív box legenda... Tökéletes minden megnyilvánulása... megérdemelte a díjat....
ACreed fiát játszó srác is odatette magát... Szimpatikus alakítást nyújt...
Remek sport mozi, remek betétdalokkal. A score is fasza, a legendás témák felcsendülnek itt is...
Remek film, erős alakításokkal... Sok csavar nincs benne, de nem is azon van a hangsúly... Érdemes meglesni...


99. DouGboy (2016-07-30 16:20.53) aaaaa
Jó film volt, a srác szimpatikus volt, mint Apollo fia, a story is rendben volt, de ez a szinkron... Valósággal mellbe vágott és majdnem a kedvem is elment az egésztől, mikor Stallone Gesztesi hangján szólalt meg... Gáti Oszkár, vagy Kálid Artúr nem ért rá?

Ahogy tanult fórumozó társam írná:
"Gátit vissza kellett volna hívni." :D


98. Vmiso (2016-07-08 16:32.52)  
Vesztett állásból indul a film, mert óhatatlanul a Rocky filmekhez hasonlítjuk, nyilván minőségben messze van tőlük, de azért egészen szórakoztató 2 órát sikerült most is összerakni.

A Rocky filmek nagy kedvenceim, ha egy lakatlan szigetre csak 50 filmet vihetnék, az első 4 Rocky tuti benne lenne, így örültem hogy Sly újra Rocky szerepébe bújik, mégha nem is a megszokott módon teszi.

Ez a Jordan gyerek egészen jól alakított, biztosan szem előtt marad, Sly pedig egy legenda, és most is nagyot alakított.
Jó film.


97. Városi vadász (2016-07-02 22:00.33) aaaaa
Jó film volt ez, bár láttunk már ezerszer szívbemarkolóbb sport filmet is ennél. Nem hiszem, hogy ezért Slallone díjat érdemelt volna, de ez legalább egy lehetőség volt elismerni ezt a remek fickót.


96. Johnny Saiper (2016-06-03 01:22.10) aaaaa
Naaagyon tetszett!!! Nem hittem volna, hogy Rocky témájában lehet még ilyen jót alkotni, de ez marhamód összejött most, nem is kicsit!


95. HEKTHOR (2016-05-29 13:36.12) aaaaa
Bevallom férfiasan,volt mikor egy kicsit untam. Nagyon tele volt a előző részek, az ezekből építkező + a nyolcvanas évektől készült "akció és sportfilmek" rommá nézett kliséivel.De....
..Akinek ezt el lehet nézni azt STALLONE néven ismeri a világ.
Ezt nem is ragoznám, szerintem majdnem mindenki számára egyértelmű, milyen szerepe volt ebben, mi emelte őt ikonná.
Rocky Balboa hattyúdala megilleti őt.
Nem tudtam volna tisztelet nélkül nézni ezt a filmet, aminek voltak igazán esendő, emberi pillanatai.
Az Expendables -szel ellentétben nem ironizált ripacs módon a megöregedéssel, kíméletlenül ábrázolta, nem csak saját magunk a legnagyobb ellenfelünk, ott az a fránya múló idő is, ami kivétel nélkül, egyszer mindenkit térdre kényszerít.
(RIP William Chartoff()

A kardinálisan visszatérő Philadelphia-i lépcsősoron látott zárójelenet, hááááát.., szerény véleményem szerint filmtörténelmi kuriózum.
Stallone a vasbeton skatulyáját,amibe nem alaptalanul zárták,-(hisz saját maga volt aki a legbőszebben szolgáltatta hozzá az acélt és a cementet)- , remélem közel sem utolsó, enyhén remegő, de egy Rocky Balboához méltó könyörtelen ökölcsapással ismét porrá zúzta.


94. Bobo 888 (2016-05-27 21:19.37) aaaaa
Nem akartam 5 csillagot adni,de Stallone tisztelete és a film utolsó,lépcső megmászós jelenete miatt megteszem. Rocky maga Sylvester története. Nagyon mélyről jött,állatketreceket pucolt,még pornózott is,hogy közelítsen a filmiparhoz. Aztán megragadta a kínálkozó alkalmat,megragadta,megbecsülte ès mindig foggal körömmel küzdött,hol zseniális alakításokkal(Oscar,Copland,Rocky),hol kevésbé jóval,de egy Rambohoz vagy Feláldozhatókhoz nyílván ez nem is kell,inkább a kigyùrt macho a nyerő. Egy tény. Ha a Hollywood legnagyobb szíve,legnagyobb küzdője címet ki lehetne osztani,Stallone kapná. Actori korlátait mindig a szívével tolta kijjebb,s ennek eredménye hogy a mai napig az A liga oszlopos tagja. A film ugyanazon Rocky panelekből tevődik össze,felküzdés a semmiből,sikerek majd a végső nagy csata. Tetszett,hogy a film kihangsùlyozta,mennyire nehéz és előítéletes dolog híres ember csemetéjének lenni,szerelmi szál akár ki is maradhatott volna,dehát romantikus lelkek is kapjanak valamit. Amely jelenetet kiemelném,mikor Rocky szembeállítja tanítványát tükörképével s azt mondja:
- Látod,aki szembenéz veled? Őt kell legyőznöd. Ez így van a ringben és az életben is.
Valamint,mikor Stallone ismét felmegy a legendás lépcsőkön,ezùttal közel sem futva,inkább csoszogva. S ez Sly Ars Poeticája: nem számít hogyan,nem számít mikor,mindig küzdeni és menni előre. Sok ilyen filmet még Hollywood Maximusa!


93. Zotya810118 (2016-05-24 19:39.25) aaaaa - (válasz Natalie Wood 92. hozzászólására)
Igen látom,nem baj ilyen emberek is kellenek mint mi.Nem szokásom sokat írni végül is nem vagyok filmrendező,van aki megteszi ezt helyettem.Na ők akarják az én fajtám vérét.:)


92. Natalie Wood (2016-05-24 19:35.04)   - (válasz Zotya810118 91. hozzászólására)
Nincs betörhetetlen ló, persze attól függ ki töri be, ugye :)
Amúgy én dettó.


91. Zotya810118 (2016-05-24 19:31.13) aaaaa - (válasz Natalie Wood 90. hozzászólására)
Semmit?Én itt mindig az okítandó emberke vagyok,nem szeretek nyomás hatására beállni a sorba.Ezért a pedagógus vénával megáldott emberek be akarnak törni.Én volnék a vad mustang :)


90. Natalie Wood (2016-05-24 18:52.27)   - (válasz Zotya810118 89. hozzászólására)
Amúgy mi jót tanítasz? :)



89. Zotya810118 (2016-05-24 18:36.15) aaaaa - (válasz Natalie Wood 88. hozzászólására)
Nagyon egyetértek veled.Mindenkinek van saját véleménye,had ne más mondja már meg hogy nekem mi tetszik mi nem.Kik ezek az emberek?Mit játszák itt a filmesztétát?Hat oldalon eröltetik másokra a saját meglátásukat és mint a duvad rontanak arra akinek van pofája másképp látni.


88. Natalie Wood (2016-05-24 18:29.40)   - (válasz Zotya810118 81. hozzászólására)
Utálom ha elmagyarázza és oldalakon keresztül írja valaki, hogy miért jó vagy nem jó a film.
Egyesek attól kiborulnak ha másnak nem olyan a csillagozása mint az övé.
Meg, hogy mit kell és mit nem kell meglátni a filmben, szerintem ezt mindenki saját maga döntse el, és ne vezényeljen itt senki, pláne kotta nélkül.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-10-31 09:08117 hsz
A legmagasabb röptű párbeszédek.Halember, 2019-03-24 18:204 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk