Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Klónok
- Mozi+, 16:45
Terhes társaság
- Film+, 17:10
Érvek és életek
- Filmbox Extra HD, 17:15
Összetörve
- Film Mánia, 17:15
Az elnök végveszélyben
- HBO2, 17:16

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
David Tennant - Vélemények
Maggie - Az átalakulás - Vélemények
Fogságban (2013) - Vélemények
Mephisto - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Katalin cárnő ifjúsága aaaaa
Orbán Viktor aaaaa

 

Fórum - Legenda (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
55. Gyorkos (2024-02-19 01:50.34) aaaaa
Van egy magyar férfiruházati márka is, amely nagyon hasonló márkanevet választott magának. Nagymagyarok, mai szittyák, fideszesek (pl Nagy Feró) előszeretettel viselik.


54. Lifeisamovie (2020-12-13 22:43.35) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=3Vonqg2qHEo
Duffy - Make the world go away



53. Vikgez (2019-03-07 20:40.04) aaaaa
10/10
Durva, brutális, szatirikus humorral megtűzdelve


52. Norbitzki (2017-08-12 23:43.09) aaaaa
Brian Helgeland nagy filmje sokak szerint a Visszavágó, bevallom nekem még az sem tetszett, így nyugodtan állítom, hogy kiemelkedőt nem tett le az asztalra, és ezt sem most pótolta be. A legenda nagy erőssége Tom Hardy, aki lassan tényleg azzá válik, ám ezzel kifújt. Gengsztermozi esetében több bunyót, több akciót és több vért várnék, példaként álljon itt Scorsese Nagymenője, vagy épp Brian DePalma Carlitó útja c. remek munkája. Itt ezekben hiány van, mi több néhol kifejezetten lapos a tempó és csak a debilebb Tom Hardy karakter miatt nem aludtam be, mert ő vicces volt. Ugyanígy kérdéses számomra, hogy miért épp ezt a címet kapta a mozi, ki volt itt legenda, vagy ha ők, akkor miért az egyes szám...no mindegy, ez már csak a genyó énem egy csalódást keltő mozizás után. Felejtős darab!


51. Cthulhu6 (2017-06-18 10:50.38) aaaaa
Ezt a filmet Tom Hardy színészi képességei mentik meg a totális érdektelenségtől. Meglehetősen ritkán látni ilyen szórakoztató alakítást. Többet nem is tudok erről az egészről mondani. Talán csak annyit, hogy végtelenül egy klisés maffiasztoriról van szó.


50. Tömö (2016-10-22 16:37.52) aaaaa
hú, de rég meg van ez is,de vmiért nem voltam rá kíváncsi:dmeg nem volt rajta szinkron,vagyis nem tudtam "előszedni":)-oszt mondtam, én nem olvasok..
Na, megnéztem,szikronnal-vhonnan előkerült, bár hagytam volna:D hát katasztrófa az a hang Hardy-nak. Komolyan már kín volt hallgatni...főleg Ron-ként. A film is a vége felé kezdett unalmaslenni, vhol el isvesztettük az érdeklődést, mert vmi másról ment a duma a film nézése közben- de mondtam: cst, megy mééég a film!:D
Szóval tényleg egész jól kezdődik, de aztán tényleg várja az ember történjen már vmi, de NEM. Nem történt itt semmi.
Mást nem írok, alattam már mindenki leírta a film hibáit, amiket én is uúgy látok.

Bár, hogy vki annyira el legyen ájulva ettől a Tom gyerektől, nekem rejtély..:) van benne vmi, de még nem jöttem rá, mi..?


49. Vmiso (2016-07-19 07:57.00) aaaaa
Sokkal többet vártam ettől a filmtől.
Egyáltalán nem jött át mitől lettek ekkora királyok a fivérek, néhol unalmas is volt a film mesélése.
Hardy jól játszott, de a szegényes forgatókönyv miatt ennyi volt benne.
Egyszeri szórakozásnak megteszi, és kb ennyi.


48. Kritikus (2016-04-04 23:22.10) aaaaa
Kicsit sótlan volt nekem a film, valamint a sokat markol keves(ebb)et fog esete.
Valójában nem szeretném nagyon bántani, mert valamilyen szinten működik: Hardy brutál jó színész (habár osztom azok véleményét, akik szerint Reggi karakterébe kicsit többet adott), Emily Browning tökéletes választás volt, van hangulata a filmnek, jók a zenék, nincs üresjárat, ez így klappol is.
Csak ettől még ez a film nem lesz kiemelkedő, egyszerűen nem fog megmaradni az ember emlékezetében, mert semmi pluszt nem ad ehhez. Előnytelen a címválasztás, valamint, ha már ez legalább többes számban.
Többet vártam tőle, már csak az első fél óra ízelítő alapján is, de mégis inkább sótlan maradt. Láttunk is már, fogunk is még jobb filmet gengsztertémában. Afféle igazi közepes.


47. Tjunior (2016-02-26 22:17.40) aaaaa
A Legenda annyi mindenről akar szólni, hogy végül nem szól semmiről. Mindenbe belekap de semmit sem bont ki, csak felszínt kapargatja. Ezt bizony eléggé elszúrta Brian Helgeland. Az meg külön bravúr tőle, hogy a jelen egyik, ha nem a legjobb férfiszínészét úgy sikerült irányítania, hogy csak téblábol mindkét szerepében.


46. Chris92 (2016-02-21 19:20.03) aaaaa
Tom Hardy remek volt mint mindig, de maga film már nem annyira legfőképpen azért Brian Helgeland mintha maga se tudta volna eldönteni, hogy tulajdonképpen milyen filmet akar csinálni: Igazi régi vágású gengszterfilmet vagy gengszterfilmes köntösbe öltöztetett szerelmi melodrámát. A kettő közötti cikázást rendesen meg is szenvedi a film, a hangulat és a jelenetek minősége is sokszor úgy ingadozik, mint a szinuszgörbe. Jó zenék, jó színészek, jó látvány de összegészében mégiscsak inkább közepes. Pedig sokkal több volt benne.


45. Az utolso szamuráj (2016-02-17 16:09.08) aaaaa
Hogy a Kray tesók miért lettek legendák:nos,ebből a filmből csak azt hagyták ki.Hja,meg még az olyan ígéretes mellékszálakat,mint a nyomozó Eccleston figurája,a rivális banda vezére vagy Chazz Palminteri olasz-amerikai maffiózója,aki fél jelenet alatt lejátssza egyszerre mindkét Tom Hardy-t.
Mindettől független,a Legenda nem rossz alkotás:csak épp másolja Scorsese-t ezerrel,és nem arról szól,hogy Reggie és Ron mitől is lettek volna azok,amit a cím sugall.Jó a zene,mívesek a kosztümök,néhol kicsattanó az erőszak ,ám amit látunk,mégiscsak egy szerelmesfilm ,és abból sem a legjobb,mert mikor bekövetkezik az,amit óhatatlanul vár a néző-a két fiatal kapcsolata megromlik-az sincs érdemlegesen kibontva.Brian H. azért nincs híján tehetségnek,de ez a munka kicsit kifogott rajta.
Pedig több éve fekszik bele,hogy a tesókból vászonhősök lettek,neki köszönhető.Leszerződtetett egy igen jó aktort,Tom Hardy-t,aki mindkét szereplőt bevállalta,csak épp kisebb-nagyobb hibákkal.Hardy-ra kár azt mondani,képzett színész,ő zsigerből,gyomorból játszik,valami hihetetlen vadság ,zabolázhatatlanság árad belőle,és az okosabb testvérrel még boldogul is,ám a meleg,sokak által sültbolondnak tartott Ron nem jó:csak csücsörít,guvassza a szemét,túlhangsúlyozza a zizzentségét,néha azt hittem,paródiát látok.
Emily B meg...szép.És akkor most mi van?????Attól ő már jól játszik???
A Kray fivérekről annyit,az a hely,ahol Ron fejbe lőtte George Cornell-t ,most turistalátványosság,és bár tényleg kemény,durva legények voltak,nagyon ügyesen játszottak alá saját mítoszuknak.Mégis,amit itt kapunk belőlük,az kevés,és már sokadszorra lerágott csont-hiába az a jó kocsmai jelenet meg a bicskázás-az egész moziról az újrafelhasználtság íze érződik.Nézhető,sok Hardy rajongó fogja imádni ész és józan belátás nélkül,de ennél azért ezek a "híres" gengszterek többet tettek,mert amit itt látunk,attól még nem lesz senki sem Legenda.


44. Miszter88 2 (2016-02-14 18:42.44) aaaaa
Az előzetes alapján sokkal többet vártam tőle , de ez csak egy egyszernézős film lett sajnos ..
Manapság már nem tudnak olyan filmeket csinálni ebben a témában , amit 5 ezerszer is megnéz az ember és nem unja meg . Pl.: Bronxi Mese , Donnie Brasco , NagyMenők , Casino stb ...


43. Delpiero (2016-02-14 17:13.13) aaaaa - (válasz Anitabagwell 25. hozzászólására)
Oscar?
Esélytelen volt. Annyira nem lett semmiben kimagasló a film, Hardy sem. Sajna :/


42. Törölt felhasználó (2016-02-14 13:57.39) aaaaa - (válasz Anitabagwell 25. hozzászólására)
Hahó Anita,

szerintem nem baj, hogy nem lettél rövid.:) Jó kritika, és imádom, hogy ilyen Hard-y rajongó vagy, mégis tisztán látod, hogy nem minden arany, ami fénylik, ugyanakkor az is igaz, hogy nem minden fénylik, ami arany...:)

És ez éppen az a film, ami nem fénylett, de nem azért, mert aranyból volt...
De tényleg. Valószínűleg többet is ki lehetett volna hozni belőle, de gyorsan hozzá is teszem, lila gőzöm sincs arról hogyan oldottam volna meg ezt a rendező helyében. Nálam egyébként a szerelmi szál teljesen működőképesnek bizonyult, de Fran és Reg kapcsolatának alakulásához kicsit több háttéranyagot kellett volna szolgáltatni, ami valószínűleg a sztorin is dobott volna valamennyit. Úgy éreztem, hogy a film második felében jóval több időt szenteltek skizó-Ronnak, mint amennyi indokolt lett volna, így egy kicsit eltolódtak az arányok, mert Reg figurája háttérbe szorult.

De adjuk meg a királynak, ami a királyé: Hardy tényleg nagyon jó volt mindkét szerepében. (és úgy eszembe jutott, hogy milyen jól mutatna ez a fickó Julius Caesar-ként, amiről meg az jutott eszembe, hogy atyaég, ez a manus végül is mennyire emlékeztet Marlon Brando-ra (nem külsőségekben))

De lám, kinek a pap, kinek a paplan, engem pl. cseppet sem zavart, hogy a lány narrálta végig a filmet. Mert ez adott némi pikantériát a dolognak: néha érthetetlen, hogy egyesek mit látnak meg másokban, ahogy azzal sem lehet vitatkozni, hogy egy érzelem két pólusát csak mélységgel lehet igazán megélni, minden más legfeljebb csak langymeleg érdektelenség...
Ezen felül pedig a csavart is értékeltem: legyek bár szőkenő, de engem meglepett, amire más esetleg számított... (sajnos nem olvastam még a könyvet)

Összegezve a hablatyot, az a véleményem, hogy nem rossz film ez, csak kicsit lapos.

Különben már ezermillióval ezelőtt szándékomban állt megköszönni a "Visszatérő"-höz adott válaszod, most be is váltom a köszi-kupont - és további jó Hardy-filmeket kívánok.:)


41. Városi vadász (2016-02-11 19:59.27) aaaaa
Hardy most is bebizonyította, hogy "korunk" egyik kiemelkedő színésze. Nagyra tartom az ipsét. Most is remekelt duplán. Rá nem lehet panasz.
A film más tészta. Azt hiszem az egyik legjobb jelenet, és maga a csúcspont, az a kocsmai jelenet. Na ahhoz hasonló kellet volna még abba a filmbe egy jó pár. És azt hiszem kollektív orgazmusa lett volna mindenkinek. De ezt kisajnálták, és a végét is úgy elintézték. Nem értem manapság miért nem fordítanak nagyobb figyelmet egy film végére. Magukat dugják seggbe. Kár érte.


40. Dobsony (2016-02-10 23:43.06) aaaaa
Abszolút igaza van az itt véleményt nyilvánítók nagy többségének. A szereplők(kiváltképp Hardy) rendben vannak, panasz nem lehet rájuk.
A film viszont teljesen átlagos, majdhogynem felejtős alkotás.
Mit kellett volna máshogy?
A példa a szemük előtt volt és ezt Hardy tudja a legjobban, mivel főszereplő volt abban is.
The Take című minisorozat.
Igaz fikció és nem a hatvanas,hanem a nyolcvanas években játszódik, de azon kívül nagyon sok a hasonlóság.
Eszméletlen jó kis sorozat, kb 4x1óra.
Ez itt a reklám helye, aki fent van az ncore-on töltheti lefelé.


39. Kimiraikonnen (2016-02-09 12:24.31)   - (válasz Kimiraikonnen 38. hozzászólására)
'Láttam


38. Kimiraikonnen (2016-02-09 12:24.05)  
"Egyszerhasználatos"

Ez a szó jutott eszembe mikor vége lett a filmnek, miközben Hardy elött le a kalappal, de ennél többet nemigen tudok mondani róla. Látta, nem volt se jó, se rossz, de holnap már valószinüleg nem fogok rá emlékezni. Bennem van a hiba? Simán elöfordulhat. Még adok neki egy esélyt eredeti nyelven, de sok jót nem várok így sem.
Közepes, de inkább alulról. Kár érte...


37. Kimikem (2016-02-08 20:08.37)  
Tom Hardy mindent visz!
:)
Egyenlőre ennyit..., még friss az élmény... de Tom Hardy mindent visz!


36. Lifeisamovie (2016-02-06 23:50.24) aaaaa
Hardi Tamás a Bronson és a Stuart után szerencsére nem veszett el, duplázott és nyert. :)
Duffy dala mennyire jó volt már.
Szerintem azért túlzás ha valaki negatívan a Casino-val vagy a Nagymenőkkel hasonlítja össze, mert semmi köze hozzá nyilván.
Itt a Kray testvérpár volt a lényeg, az ő életük, azoknak akik kíváncsiak rájuk, persze sok időtálló rendező van aki szinte megbélyegezte, kisajátította a krimi, bűnügyi, gengszter filmeket, köztük általában előkelő első helyen Scorsese munkái. Elérte hogy kényszeresen asszociáljunk remekműveivel, de meg kell próbálni elvonatkoztatni.
Ha valakinek ez a film nem nyerte el a tetszésindexét, akkor van egy 1990-es feldolgozás a Kray fivérek életéről, amiben a Spandau Ballet-os tagok alakítják őket, bár ott sem kell Pesci hidegvérét keresni :P


35. RVIN73 (2016-01-30 19:18.39) aaaaa
Hardy jól játssza mindkét figurát. De a sztori nagyon gyenge. Szinte minden jelenetet ellőtt Scorsese a gengszterfilmjeiben.Persze sokkal profibban. Szóval Hardy mentette meg a filmet.


34. Anitabagwell (2016-01-17 19:21.44) aaaaa
dvd megjelenés: február 10.


33. Ak76 (2015-12-26 09:13.20) aaaaa
SPOILERT tartalmazhat!

Gengsztersztori "tesco value edition".
EZ jutott eszembe amikor vége lett a filmnek,és ahogy előttem mások is megjegyezték,sokkal,SOKKAL több lehetőség volt ebben a filmben annál,mint amit végül kihoztak belőle,hogy ez miért nem így lett,hogy a soványka büdzsé,vagy a hozzá nem értés miatt történt e így,lényegében tökmindegy..
A sztori amúgy ígéretesen indul,kellően hangulatos,tipikus "nem amerikai" gengszter feeling,lendületes narrációval,jelenetekkel,hogy aztán letelepedjen egy sablonos szerelmi szál,meg Ron & Reg permanens (és unalmas) évődéséhez,bő két órán keresztül,közben kimaradnak a csúcsra vezető hosszú út keretsztorijai,az ellenfél kiiktatása kimerül egy kocsmai bunyóban,majd egy kurta "börtönbe került 25 évre",oszt jónapot narrációban,ne is keressük a Goodfellas,vagy a Casino brutális jeleneteit,ahogy a sötét cinizmus is hiányzik,van helyette egy helyenként vicces dumákat beköpő Ron,halovány fekete humorral átitatva,meg a nője,és az öccse közt évődő szentimentális Reginald,aki nem képes eldönteni mit akar,kőkemény gengszter életet,vagy papás mamást játszani...A karakterábrázolás lényegében kimerül Ron paranoid/skizoid attitűdjeinek felskiccelésében,sem Reg,sem a többi mellék gengszterkarakter nem tényező,és ami azt illeti végig úgy éreztem,Hardy az összes energiáját Ron karakterébe öntötte,ami nem is sikerült rosszul,ellenben Reg-re valahogy nem maradt elég energiája.
A filmből hiányzik a kohézió,végignéztem,végigültem,de fészkelődtem közben,mert folyamatosan olyan fonalakat találtam szerte szét szórva amit a rendező valahol felvett,nekikezdett felgombolyítani,aztán elhajított,hogy visszatérjen azokhoz a bevált panelekhez,amik mentén a történet végül elérkezik a borítékolható végkifejletéhez.
Ok,"megtörtént eset alapján",de szokták mondani,"a valóság felülír mindenfajta képzeletet"
Lehet hogy néha így van,de ebben a filmben ez nem így történt,bevallom,csak Hardyra tekintettel adtam neki 3 csillagot,mindössze egyetlen éjszaka telt el,és már kutatnom kellett mi volt a film címe,és ez sokat elárul a produkcióról.


32. Delpiero (2015-10-23 19:45.25) aaaaa
Sokkal több volt ebben, ziccerhegyeket hagytak ki és megmondom őszintén Hardy sem volt csúcsra járatva benne.
Emily Browing viszont roppant jó volt.


31. Anitabagwell (2015-10-12 20:53.47) aaaaa - (válasz Liz-i 30. hozzászólására)
igen, mindenképpen nézd meg angolul is! :)


30. Liz-i (2015-10-12 20:50.31) aaaaa - (válasz Anitabagwell 29. hozzászólására)
Na, akkor én tuti nwm fogom elolvasni :-)
Egyébként mi meg azt beszéltük pont, hogy egész jó a szinkronja Hardynak, olyan dörmögős-motyogós mint a saját beszéde, jól el sikerült találni, még a szinkronhangok között a legjobbat szerintem. Mondjuk a gyagyás testvéré nem tetszett, az biztos fényévekkel jobb lehetett eredeti Hardy hanggal. Megbjell néznem angolul is akkor...


29. Anitabagwell (2015-10-12 07:40.41) aaaaa - (válasz Liz-i 28. hozzászólására)
Már én is kétszer láttam! :))) Sokkal jobban tetszett másodjára - mert akkor angolul láttam végre! tényleg LEHETETLEN visszaadni, sőt megközelíteni is Tom Hardy orgánumát - a film marad nálam 4*, messze nagy elfogultság miatt (rájöttem) egyébként ennyi sem lenne. Az a "baj", hogy olvastam a könyvet és így TUDOM, hogy MENNYIVEL JOBB forgatókönyvet lehetett volna ebből a sztoriból kihozni.
Ha nem olvastam volna a könyvet, most már tuti biztos, hogy jobban tetszett volna a film.


28. Liz-i (2015-10-11 23:07.27) aaaaa
Megnéztem másodszorra is, kellett. Kicsit féltem, hogy nem fog annyira már szórakoztatni. Nem így történt. Sőt, most tudtam a nüansznyi apróságokra is figyelni. Szenzációs.



27. Liz-i (2015-10-08 20:38.26) aaaaa
Nem is tudok mit adni rá Tom Hardy miatt, mint 5. A fickó egy zseni. Imádtam, a ruhákat, az autókat, a zenéket, az utca képeket. Nagyon jól sikerült szerintem vissza adni ennek a korszaknak az atmoszféráját. A történet nem volt különösen nagy durranás, ha nem Hardy játszott volna benne, szerintem talán meg sem nézem, de így... Amikor egymással szemben állt magával ( ez szép volt), akkor dejavu érzésem volt a Bronson-os jelenet után, amikor fele arca nő volt, fele férfi, aki látta tudja... A legvonzóbb férfi a legkuszább fogsorral... Imádom.


26. Anitabagwell (2015-10-07 15:42.37) aaaaa - (válasz Anitabagwell 25. hozzászólására)
ja és 4*

és spoiler mentesen írtam, akinek van felesleges 4 órája az olvassa el :DDD


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2024-02-19 01:5055 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk