Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Velence, a hold és te
- DUNA TV, 13:55
Az arany iránytű
- Viasat3, 14:05
Casino Royale
- Mozi+, 14:10
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 14:20
A segítség
- Cinemax, 14:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dűne: Második rész - Vélemények
Zimmer Feri - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Országúti diszkó aaaaa
Jennifer Lee aaaaa

 

Fórum - Akasztófa (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Pati2 (2017-06-13 20:15.42)  
tele van a tököm a szarnál szarabb horroroknál amiket le szinkronizálnak és kiadják dvd-ére sőt még blu-ray-re is!Miközbe inkább a régi klasszikusokat mint a When a stranger calls vagy a Black christmas!!!!!Már nem is fog menni semmi jo a moziba szinte ilyen found-footage es horrorok ki kíváncsi ara hogy szinte unalmas you tube videókat nézzünk mert kb ott van a film szintje.10/0


17. Endi358 (2016-05-23 09:54.00) aaaaa
Kár érte,többet is kilehetett volna hozni belőle!Tököm tele a kézikamerás horroroktól,ez is csak azért 2-es!



16. FearlessFanatic (2016-03-13 23:56.09) aaaaa
Hát igen. Meg akartam nézni, de láttam, hogy kézikamerás, amit én kimondottan útálok. Kár érte....


15. Az utolso szamuráj (2016-03-06 14:50.29) aaaaa - (válasz Tömö 14. hozzászólására)
hiába,bírod az időseket:)


14. Tömö (2016-03-06 14:30.52) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 13. hozzászólására)
akkor jó! papa!
:P


13. Az utolso szamuráj (2016-03-06 13:31.43) aaaaa
hát,mostanság annyinak is tűnsz:))


12. Tömö (2016-03-06 10:45.43) aaaaa
Ebben a kategóriában , ez azét nem olyaan gááz. Nem kellett kikapcsolnom, sőt, csak egyszer mentem ki a konyhába, mikor unatkoztam rajta:D
Átlagos, kihoztak belőle annyit,amennyit beleöltek.
A Ryan gyerek tényleg borzasztó volt..már az első percben kivertem volna a kamerát a kezéből.
Történet nincs, vmit elkezdtek, de semmmmmi nem derült ki, Bakikkal sem sporóltak.
Plusz pont, hogy rövid!
Tizenéveseknek jó ez rémizgetésnek.


11. Sötétszív (2015-12-30 01:53.15) aaaaa
Nagy örömömre egy újabb kézi kamerás horrorfilm. Már nagyon kezdem unni ezeket a filmeket, de kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle. Hát semmit. Unalmas, klisés, gyenge színészi játék, és vacak történet. Ez jellemzi a filmet. Mikor állnak le már ezekkel a filmekkel? Mert szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy kurvára siralmasak ezek a filmek. Nem ajánlom senkinek sem. Az áldott jó szívem miatt lett kettes.


10. Az utolso szamuráj (2015-11-25 08:35.46) aaaaa
Found footage.
Nem unod már??Én már nagyon.Főleg ha egy ilyen filmet kell nézni,és ezen az se segített,haverok pénzéből meg gyűjtésből összeharákolt zséből forgatták:úgy kár volt,mint feltalálni az él nélküli biztonságos ollót.
Horrorfilmeket ritkán a történetért szeretjük:izgulni kéne már,gondolhatnánk,itt azon fogsz,vajon meddig tart ez a böszmeség.Ha azt mondom,ezzel az izgalommalfaktorral az Öreg néne őzikéje vihogva száll szembe,tényleg nem mondtunk semmit,nekem volt izgalmasabb alsónadrág kiválasztásom.A szellemnek?? drukkoltam,Ryan-t irtsa már ki,idegesítőbb volt egy szórólaposnál,de erre csak a 48 percben került sor-már a gyilkos entitások se a régiek!
És nem az volt vele a gond,amatőr a csávó,nem:egyszerűen,ütötted volna.
Az Akasztófa baromi gyenge próbálkozás,ahol értelemszerűen akkor is videóznak-telóval vesznek fel,mikor futni kéne,de nagyon,továbbá belesétállnak direkte a trébe:meg is érdemlik a halált.Külön kitérnék arra a furcsaságra is,egy kamera úgy bevilágítja a folyosó messzi végét,öröm nézni-értelemszerűen azért dramaturgiai??? pillanatokban sietve nem működik.Még megijedni sem tudsz,mert a zajok mindig akkor némulnak el,ha jön amitől most tele kéne raknod a tangád/francia bugyid/alsód.
Szép,hasznos szeg a horror koporsójába,köszönjük.


9. FreeMoney (2015-11-16 15:52.51) aaaaa
Sajnos, semmi újat nem hoz. Moziban nem nézném meg, szóval pénzt nem adnák érte, de Szombat esti filmezésnek megteszi.


8. G-ergo (2015-11-12 22:25.35) aaaaa
idegesítő és borzalmasan unalmas egy valami ez. pedig, hogy vártam... volt egy totál hangulatos teasere anno. hát a filmben nyoma nincs hasonló feelingnek.


7. Chris92 (2015-09-10 22:11.51) aaaaa
8 pár zokni és 4 rekesz sör megvételéhez elegendő összegből összebarmolt kézikamerás, füledbe sivító hangeffektekkel, bulla atmoszférával, kretén szereplőkkel és nem létező sztorival riogatni kívánó horrormoslék, ami a csak-DVD-re gyártott filmek legalsó polca mögé van beesve, minősége a pincebogarak hátsója alatt. Aztán a Warner-nál néhány fejes gondolt egyet és beküldte a mozikba. Csak. Mert megérdemeljük. És jól meg i szedte magát. Nem rossz pénzügyi teljesítmény egy amatőrfilmtől, a gond csupán az hogy maga a termék a lehető legfinomabban megfogalmazva is minősíthetetlen.


6. Bobo 888 (2015-08-07 01:58.51) aaaaa
-nevetesen
+nevezetesen


5. Bobo 888 (2015-08-07 01:57.59) aaaaa
Az elkövetők pontosan tudták,mit kell a trailerbe rakni...azt a 2 perces sírós,felvágott torkos full vörös hátterű jelenetet,mert azon kívül ez a film annyit ér,mint itt egy pár fórumozó...
Újabb kézikamerás mocsokhorror,szereplők annyira hitelesek,mint egy Barátok közt rész után egy Éjjel nappal Budapest és annyi benn a feszültség mint egy pohár limonádéban.És ott ahol az elkövetők ijesztegetni szerettek volna,nevetesen Mr. Cluff és Lófing,annyira volt rémisztő,mint utóbbi neve.Förtelmes borzalom.


4. Desert Fox (2015-07-21 23:15.06) aaaaa
Mikor beültem a moziba a traillerek és kommentek alapján tudtam, hogy ez egy teljesen közepes alkotás lesz. és ez nem is volt másképp. De a mozi hatás sokat javít a film élvezhetőségén. Sajnos eléggé kiszámítható volt, de azért a végén az a kis csavar meglepett. akik szeretik a horrort ês mindenképpen meg akarják nézni ezt az alkotást akkor azt moziba tegyék.


3. Jason13 (2015-07-17 17:53.10) aaaaa
Még az Insidious 3. részének vetítésén találkoztam először az Akasztófa előzetesével. A látottak már akkor se nyűgöztek le, viszont a képsorok közé bevágtak néhány éltető mondatot különböző újságíróktól. Olyanokat idéztek, hogy "Ez az év horror filmje", "Beszarás, milyen ijesztő" és hasonló pozitív nyilatkozásokat. Leginkább ezek keltették fel az érdeklődésem a film irányába, na meg az, hogy néhány oldalon azt írták, a főgonosz idővel olyan kultikus figurává válhat, mint Freddy "Rémálom" Kruger vagy Jason "Péntek 13." Voorhes. Itt döntöttem el, hogy én jegyet váltok az Akasztófára.
A történet egy iskolai színdarab körül forog, melynek címe, Akasztófa. Hm. A lényeg, hogy a műsor alatt az egyik főszereplő valóban a bitófán végzi. Sebaj, eltelik húsz év, és a tanárok úgy gondolják, ismét előveszik a "sikeres" művet. Az új főszereplő azonban csak egy csaj miatt vállalja be a szereplést és az utolsó pillanatokban meggondolja magát. Kretén haverjával és annak barátnőjével be is törnek a suliba, hogy lerombolják a díszletet, viszont az elhalálozott fiú szelleme ezt nem nézi jó szemmel.
Ez a sztori még működhetne is. Mert akármekkora hülyeség az alapfelállás (egy tragikus darab újbóli elővétele, bűncselekményt elkövető fiatalok, akik tetteiket videó kamerával rögzítik), értő kezek működőképes horrorrá alakították volna. Viszont a rendezők inkább biztonsági játékba kezdtek és a sablonok mentén forgatták le mozijukat.
Azaz 5 percenként nyomatják a csutkára tekert hangeffekteket, mert az aztán nagyon félelmetes! Sajnos, csak azt érik el, hogy a néző még véletlenül se aludjon el a vetítőteremben. Mert hiába a sok jump scare, ha nincs feszültség és a karakterek egytől egyig unszimpatikus szerencsétlenek.
Sőt, a cselekmény bőven tartalmaz logikai bakikat is, ezek is rontják rendesen az élményt. A kedvencem az volt, mikor az utolsó két túlélőnek akkor jutott eszébe a tűzjelző bekapcsolása, mikor a barátaik már elpatkoltak.
De azért akadtak itt pozitívumok. Egyrészt a helyszín meglehetősen hangulatos és a szkript is tartalmaz néhány fordulatot. Senki ne várja azt, hogy majd a csavaroktól leszakad a feje, ennek ellenére azért a maguk módján működnek.
Visszatérve a hibákhoz. Értem én, hogy az ilyen found footage horrorokat menő olyan kezdéssel ellátni, mintha az rendőrségi bizonyíték lenne, de ez 2015-ben már teljesen felesleges. Senki nem lesz akkora észlény, hogy benyelje, másrészt itt az egyik logikai buktató is ehhez köthető.
Ja, és a huncut Charlie! Belőle soha a büdös életben nem lesz kultikus figura, köszönhetően annak, hogy annyira kreatív, mint a módszerei: mindenkit fellógatni a plafonra! Jó, néha lökdösi is áldozatait, de ennyi!
Összegezve a dolgokat, nem olyan borzasztó az Akasztófa, mint sok más kézi-kamerás szösszenet (khm,khm, Area 51), azonban ettől még egy gyenge eresztés, amit bátran ki lehet hagyni. Bár, az mellette szól, hogy csak 81 perc az egész, így aki arra vetemedik, hogy mégis megnézi, legalább nem pocsékol el rá sokat szabadidejéből.



2. Ozi97 (2015-07-07 23:54.30)  
A történet nem tűnik rossznak, remélem valami említésre méltót hoznak ki belőle.


1. Sötétszív (2015-07-02 01:01.44) aaaaa
Tipikus horrornak tűnik, de remélem, hogy rám cáfolnak.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPati2, 2017-06-13 20:1518 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Akasztófa adatlap
Eredeti cím: The Gallows
Évszám: 2015
Rendezte: Travis Cluff, Chris Lofing
Szereplők: Cassidy Gifford, Pfeifer Brown, Ryan Shoos, Reese Mishler, Alexis Schneider...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk