Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
80-as, 90-es évek emléke
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Yellowstone aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Parkoló (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Delpiero (2021-06-28 17:14.19) aaaaa
Nekem is baromira bejött.
Lengyel Ferenc és Szevét Tibor között a dinamika és tűz/víz harc roppant jól volt felépítve.
A mellékszereplő karakterek néha kicsit csak lógtak a levegőbe és kevés beleszólásuk volt a dolgokba, de legalább jó színészi játék társult hozzá a részükről is.


15. VAL P (2019-04-16 10:07.01) aaaaa
Ha Borsa Kopasz, a Kőszegiek vagy Mátyus úr kiskirályok voltak, mekkora Légiós, a parkolóőr? Pont akkora szálka, ami elviselhetetlen árnyékot bök Imre napfényszomjas szemébe. Lépésről lépésre feslik fel a két "kakasnak a maga szemétdombján" zordonságuk mélyén lüktető tragédiája.
Nem nagy was ist das, naponta átélünk ilyeneket, a szerzők allegóriája mégis lelket csikiz szöges buzogánnyal egy játszmáról, ahol a tét a sóval behintésig tartó eltipratás, csak mert olyan boldogságmorzsát fedeztem fel másban, olyan ideált, amit belőlem már rég kihypózott az élet, s már csak azért is tiprok, mert megtehetem.



14. Emmersson (2016-11-27 21:14.28) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 13. hozzászólására)
Köszönettel vesszük: Macskaszövetség, Bundanyilvántartó Alosztálya


13. Törölt felhasználó (2016-11-02 14:23.05) aaaaa - (válasz Emmersson 12. hozzászólására)
Köszi az ajánlást és a kiigazítást is.:) (Elnézéskérő levél folyamatban a "Macskaszövetség Bundanyilvántartó Alosztálya" felé,másfél kiló galambszárny kíséretében.:):)


12. Emmersson (2016-11-01 12:50.42) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 9. hozzászólására)
Egyetértek! Talán annyiban pontosítanék, hogy a macsek nem cirmos, hanem fekete-fehér ;)

Egyébként még ajánlom - ha még nem láttad - a Köntörfalak című filmet!


11. Emmersson (2016-11-01 12:46.08) aaaaa
Úristen, mennyire alul pontozott ez a film!!! Sok baromnak csak a Marvel fosok tetszenek :(
Az ilyen Közép-kelet európai mozikat szokták 10-15 év múltán amerikai rendezők felfedezni, majd készítenek egy durván ütős feldolgozást sztárokkal!
Aki igényes történetet, kevés szereplős drámát szeretne, az ne hagyja ki!


10. Bertó!!! (2016-10-28 10:27.43)  
Nem tudtam,hogy a magyar rendezők ilyen csodára is képesek,a két főszereplő pedig zseniális karakter, szöges ellentétei egymásnak.Rendkívül izgalmas, ahogyan fokozódik a végkifejlet.


9. Törölt felhasználó (2016-10-23 22:17.58) aaaaa
Gebedjek meg, de nem értem, mitől van minden egyes (általam eddig látott) magyar filmnek valamilyen jellegzetes, utánozhatatlanul "felolvasópróba" íze... Mintha a színészek többsége nem is a vászonra, hanem színpadra játszana és ez bizony le tud vonni a filmek élvezeti értékéből.

A "Parkoló" viszont kifejezetten tetszett. Nyomokban emlékeztetett az "Eszeveszett mesék"-re, de szerencsére annyira ízig-vérig magyar, hogy ez biztosan csak nálam okozott áthallásokat. (bár szerintem nem, mert a farokösszeméregetősdi nem hungarikum, csak éppen "helyi baromarcúak" könnyebben illeszthetőek az ismeretlenek helyére a képletben)

A sztori különben végtelenül egyszerű, akár szög a falban, ami számomra leginkább tetszetős volt, az abból adódott, hogy az apró kis megnyilvánulások segítségével milyen finoman építették fel a karakterek jellemét.
Nem hinném, hogy színész tehet többet annál, mint ha úgy játssza el a szerepét, hogy a nézőből emocionális cunamit vált ki, márpedig Szervét Tibor itt jónéhányszor elérte nálam: vágtam volna ki tüchtig kis irodájának ablakán át, mint Légiós cirmos cicát a fészek közeléből. Szóval ez a két figura - Szervét és Lengyel - messzire viszik a prímet, Lengyel némely hallgatása felért egy monológgal, bár eleddig nem ismertem, remélem lesz még szerencsém "munkásságához" a jövőben.

A többi "játékos" (talán az öreg morzés kivételével) elment egy pohár szódavízzel, de, mint már írtam, a főszereplők szépen kompenzálták a hiányosságokat.

Mindenféle morális tanmesék cirádás tanulságai helyett álljon itt néhány valóban örökérvényű igazság, tömören közreadva: a szar a víz felszínén úszik, az erősebb kutya baszik, mindennek és mindenkinek megvan az ára, és végül, de nem utolsósorban a legjobb: az isten sosem bottal ver. (hanem bunkóval, abból jó sok akad, faragni sem kell, és folyton utántermelődik)
Csak kár, hogy a vége groteszkségében is népmesei, mert bár a valóságban is így lenne, de mint tudjuk, ez sosem ennyire egyszerű és szép...

No de mindegy is, mert:
[link]


8. Sötétszív (2016-10-14 22:22.03) aaaaa
Miklauzic Bence története, filmje egy Parkolóban játszódik. A Parkoló őre, ura Légiós, aki nem sokat beszél, őt alakítja Lengyel Ferenc. Az Üzletember viszont annál többet fecseg, sőt, gátlástalan dolgokat művel, őt Szervét Tibor játssza. Persze a többiek is remek alakítást nyújtanak: Pokorny Lia, Rajkai Zoltán, Somody Kálmán. Nincsenek benne akciók, effektek, a tempója lassú, kimért, mégsem fullad unalomba a film. Aki még nem látta, annak érdemes másfél órát rászentelni az idejéből. Megéri, akár többször is megnézni. Mert nagyon jó.


7. Dark Bakter (2016-09-02 20:59.54) aaaaa
Szikár, súlyos, mélabús, ízig-vérig magyar alkotás... Remek a hangulata, remek maga a történet is... Mint egy remek régi vágású western film... Lassú, de mégsem válik unalmassá, hangulata van, és gyakaran egy-egy nézésben, egy-egy mondatban benne van minden...
A miliő, a képi világ is pazar.... A színészi játék pokoli erős... Szervét Tibor remek játékot prezentál, mint karót nyelt, sznob gátlástalan üzletember.... De ez csak a külsőság, a felszín, mélyen egy megtört ember, aki válni készül, ráadásul súlyos beteg.... "Ellenfelét" a Légióst Lengyel Ferenc játssza méghozzá kifogástalanul. Az úrra a Portugál című zseniális filmből emlékszek, mint Retek rendőr, ott is jó volt.... Itt is pokoli erős alakítást nyújt, mint hallgatag parkolós... A Kisember, aki megtalálta a maga béke szigetét, és a pofátlan és keserűs valóságot igyekszik száműzni onnan.... Észreveszi a legapróbb szépségeket és egy gerle iránt is szeretettel és gyásszal tud fordulni, miközben a kínzó múltja elől menekül...
Porkorny Liát nagyon szeretem itt is jó, ahogy Rajkai Zoltán is, de Lengyel és Szervét karizmája uralja a vásznat...
Semmi mellébeszélés, semmi felesleges túljátszás, semmi erőltetett műdolog... Szervét sorsa tovább mélyíti a történetet... Akarva-akaratlan éppenséggel megmenti a Légióst... A kettőjük konfliktusa, a két szemben álló világ, a két különböző értékrend egymásnak feszülése jól van bemutatva, mégsem szájbarágós, vagy túljátszott....
Rég láttam ennyire hangulatos és zseniális alakításokkal megáldott magyar alkotást.... Erős mozi...


6. Dobsony (2016-05-01 10:01.14) aaaaa
Talàn azért làttàk, pontoztàk ennyire kevesen, azon túl hogy magyar film, mert a története mindennapos, egyszerű mégis sokatmondó, igazi magyaros. Minimalizàlt környezetben jàtszódik, nincsenek akciók, effektek, szàmitógépes trükkök és még nevetgélni se lehet rajta. Ez sok nézőt elriaszt, plusz még magyar is, ami sok-sok embernél kizàró tényező. Ez amúgy valamennyire érthető, volt egy-két "film" az utóbbi 15-20 évben, ami elvette a kedvet a hazai produkcióktól.
Pedig a Parkoló kimondottan jó alkotàs, remek színészi jàtékkal.
Pàr hónapja kovàlyogtam azt hiszem a VII. kerületben, mikor ismerös környék tünt fel mellettem. A Parkoló helyszíne, szinte filmbeli formàjàban. Jó volt ott visszagondolni a filmre, csak azt a frànya, gyönyörű Mustangot nem làttam sehol! :))


5. Pecuska (2016-04-30 23:21.56) aaaaa
Utána olvastam Lengyel Ferencnek:A Portugál című filmet láttam, de nem dereng, a Munkaügyek sorozattal pedig lemaradtam.Bepótolom:-)


4. Pecuska (2016-04-30 23:10.49) aaaaa
Sajnálom, hogy a mostanság készült magyar filmekről nem is tudunk,úgy kell levadászni, utána nézni.Szégyen,nem szégyen, Lengyel Ferenc színészt még nem láttam, de ahogy el kezdtem nézni a filmet,ezt a szerepet csak Ő játszhatta el. Fantasztikus volt.A filmnek kemény a mondanivalója, tökéletesen tükrözi a mai magyar valóságot, akinek hatalom van( vagy pénz) a birtokában, mindent elérhet, gondolja Ő,pedig meg korát téved. Soha nem tudjuk,hogy kinek milyen háttér élete , és ezt mire "használja" fel,lásd Légiós és Szervét Tibor alakítását is.


3. Az utolso szamuráj (2015-07-23 18:43.06) aaaaa
Nagyon élveztem.
Sok kritikus szerint Miklauzic Bence nagyjátékfilmje túl didaktikus,sokat használja a szimbolikát és néhány helyen szájbarágós.Szakmai szemmel valóban-a galamb,meg Légiós története...-ám ami nagy igazság,a nézők 80 százalékának ez fel sem fog tűnni.Mikor néha elolvasok néhány filmhez kapcsolódó véleményt,mintha másik mozit néznénk,mást tanultunk volna,mintha más bolygóról jöttünk volna:a nézők döntő többsége leszarja a célozgatásokat/többrétegű szimbólumokat/utalásokat/a dramaturgiáról fingjuk nincs.Ők....hát,mást akarnak egy filmről,egy filmtől,ha végre van idejük végignézni valamit(Az meg legtöbbször nem magyar alkotás....)A Parkoló "magyarázatai" még így sem érik el az amerikai mozik végképp a "beledbetalpalás" módszereit,amire nagyon okos,művelt és általam igen került meg vigyorgásra késztető figurák ujjonganak,huuuu de meg van mondva a tuti apám...akinek tényleg el kell beszélni hogy a víz nedves,ott komoly gondok vannak,de ez legyen világunk problémája.Ezt a "világ" szót meg felvenném a földről:itt is két világ csatáját látjuk,és egy picinyt Magyarországét is.Adva egy a saját világában élő Légiósnak nevezett figura,aki a Parkoló tulajdonosa:látott,átélt sokmindent,sajátos(többek által érthetetlen és lenézett....)világnézete és vállalásai vannak a fővárosban,és Lengyel Ferenc játssza,döbbenetes jól.Szerettem,ahogy a mélyebb fájdalom apró,másnak semmit nem érő dolgokért feltűnt a szemében,és a kisember keménysége,tántoríthatatlansága is hűen tükröződött alakításában.Ellenfele Szervét Tibor,aki egy borzalmas tv sorozaton túl csak jó alakításokat tud mérlegre tenni:többedszerre is hajlíthatatlan,néhol a hatalmával bőven visszaélő üzletembert alakít,akinek életszemlélete a mai világ krónikája.Ez a két figura párbaja valójában a Parkoló gerince,a többi karakter el is sikkad-a család drámája például átérezhetetlen,és ez Rajkai Zoltán játékának is sokat köszönhet(Zolit egy másik üzletemben volt szerencsém ismerni,igen kedves ember,sok helyen szinkronizál-itt kevés,de nagyon lehetősége se volt kibontakozni)Párbaj tehát,nem fegyverekkel,egyszerűen egy parkolóhelyért:sokasodnak az események,és mélyülnek a gondolatok.Két kultúra ellentétét ruházkodásban,de fotózásban is a készítők érzékeltetik,a környezetről meg ne is beszéljünk.A film a barátság és a megvehetőség problémakörét is boncolgatja-hisz lehet,eljutunk Izlandra valamilyen áron,de egyszer onnan vissza is kell jönni.És ugyan....hová,kihez???Én csak dicsérhetem,látva persze hibáit:szeretem a magyar filmeket-ha jók-szeretem a bemutatott magyar nyomort,ha ahhoz hasonló tudom van és nincs bajom a CGI teljes mellőzésével.Akiknek ezek kritériumok,vagy a Halálos Iramban filmek a matyiveréshez megfelelő állapotba hozzák őket,hagyják ki nyugodtan.



2. Jaszmaci1963 (2015-07-05 20:56.46) aaaaa
Ritkán látni ilyen elgondolkodtató Magyar filmet.


1. Mancur (2015-06-06 20:13.35) aaaaa
Szerintem jól sikerült film!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDelpiero, 2021-06-28 17:1416 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk