Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Új fiú
- Film Café, 12:45
Szupercella
- Mozi+, 13:00
Titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye
- Moziverzum, 13:00
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Robin Hood aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Z, mint zombi (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Törölt felhasználó (2016-05-27 23:24.22)  
Jah, amúgy zombi fan vagyok (értsd: néztem/nézem/nézni fogom az ilyen filmeket) éééés persze hogy már megvan a tervem ha netán kitör a zombi vész :) de tényleg :D és pöpec XD


12. Törölt felhasználó (2016-05-27 23:18.47)  
Sosem szabad elfelejteni hogy ez(ek) csak filmek. a szórakoztatás a lényegük. Jah! Téged nem szórakoztat??? Hát nézz mást.Bár hogy őszinte legyek, én még egy részt sem láttam :) de van aki a zombi porontyot nem hiszi, meg asszem máshol de olvastam hogy zombi medve meg stb. Igen ezekről is olyat olvastam hogy kb.:(-Mit keresnek a sorozatban.) Pedig szerintem meg sok filmből/sorozatból hiányoznak, mert ha az emberi genomot zombivá tudja valami változtatni, akkor egy állatit ugyan miért ne??? Amúgy igen, a legtöbb (mindegyik) filmből/sorozatból hiányzik az atom robbanás, mert nekem senki ne mondja hogy évek után is biztonságosak azok az erőművek. Idő kérdése és mind felrobban és senki nem lesz aki szarkofágot építsen köréjük, szal hosszú éveken keresztül sugározni fognak és akkor jajj minden élőnek :) Szal, mindenki sipirc haza atom bunkert építeni, vagy, szerezzen mindenki magának egy Geiger Müller számlálót (ismertebb nevén: sugárzás mérőt) és ha a pirosba kitér hosszan akkor hamdefinom cián kapszula :D



11. Jenniii92 (2016-04-25 22:59.09) aaaaa
Jó lenne, ha nem úgy lenne összelopkodva más sorozatokból meg filmekből. Így csak 2 pont.


10. Effecta (2016-02-27 12:48.34)  
Nem értem a fanyalgókat. Nekem nagyon tetszik a sorozat. Az elején tényleg nem volt semmi koncepció, de a Murphy szál nagyon ötletes, és a karakterek is szerethetőek. Kezdek megbocsátani az Asylumnak.


9. Allektó (2015-12-11 12:37.25) aaaaa
hogy ez, mekkora foshtalicska!! :D :D
mondjuk, hasamat fogva röhögni, jó volt. :S Asylum produksön...jessssszzzz. :) késsszzz. :D


8. Katana28 (2015-11-06 20:09.02)  
Szeretem a road movie jellegű dolgokat, főleg ha posztapok háttérrel kombinálják. Ajj, de ez a sorozat... Amikor elkezdtem nézni nem tudtam miféle, ezért elvárások nélkül ültem neki. Ám a pilot zombicsecsemős esete megmutatta, hogy egyáltalán nem szabad komolyan venni, sőt ami nagyobb baj, hogy a készítők se veszik komolyan. Ami azért rossz, mert keverik egy másik kifejezéssel: igénytelen.
Változatosan röhejes zombitípusok, banális jelenetek tömkelege. De ez rendben van. Rájöttem, hogy minden egyes részben a saját hülyeségüket akarják túllicitálni. Ha ez a cél, akkor nem illik negatívumként felróni nekik, ugyanis gyakran járnak sikerrel. Sajnos szereplők terén sincsenek a helyzet magaslatán. Elképzelem, ahogy versengenek a castingosok, hogy ki tud több antipatikus arcot beválogatni. Nincs is hiány belőlük. Hozzák a tipikus B-tekintetet. Azt se tudják hol vannak és mit csinálnak éppen.
A másik nagy probléma, hogy a saját maguk által kreált háttérhez sem akarnak hűek maradni. Volt ez a fekete nyár dolog, vagy mi a halál, amikor éheztek. Mégis mindenkinek jóllakott feje van és jó combos nadrág kell a mekin nevelkedett hátsójára. Itt van ez az X polgártárs. Esetenként ugye térfigyelő kamerákkal tájékozódik, és útterelő táblákkal üzenget. Az szép, tekintve, hogy nincs áram. Vele kapcsolatban az egyetlen pozitívum, hogy az évad második felére kevesebbet szerepel.
Bár nevezhetnénk átívelős sorozatnak, mégis inkább epizodikus érzetet kelt. Többnyire az éppen megérkeznek valahová, a baj percre pontosan akkor történik meg, behoznak pár bugyuta mellékszereplőt, hogy kivétel nélkül mind jól meghaljanak, 3 lövés után kifogy minden tár, de a végére véres ingujjal megússzák, így mehetnek tovább receptet követi. Az külön tetszett, hogy vidám arcú kopasz barátunk Indiana Jones praktikával éli túl az atomrobbanást. Ja és nevükön nevezik a zombikat. Sokan hiányolják az ilyen filmekből/sorozatokból, de azért meglehetősen röhejesnek hangzik. A sorozaton azért nem fog rontani, pont illik ebbe a komédiába. Ja hogy Asylum? Akkor nem szóltam semmit. A készítők is pont oda valók.

Azért be kell vallanom, hogy volt egy-két jó pillanata. Például van mesterlövész a csapatban, jó pont az atomerőműves rész is (akármilyen rossz volt), mert sokszor eszembe jut, hogy egy ilyen járvány esetén azokkal mégis mi történhet? Soha nem esik szó róluk. Illetve a második évad második része egészen kellemesre sikeredett. Ha azt a szintet tartanák egy szavam nem lehetne a Z Nation-re. Én szívem szerint megkegyelmeznék neki, de ha elkezdek egy sorozatot, akkor nézem a végéig.

@Coreee: Lehet, hogy sokan olyanra vágynak, mint amit leírtál. Én is szívesen megnéznék olyan sorozatot, de attól nem lesz szórakoztató, ha hülyét csinál magából. Rakják össze rendesen, tudják mit akarnak, felejtsék el az erőltetett drámát és gagyi bozótvágó lóbálást, hanem legyen tényleg tökös látszata. Csak azt nem az Asylumtól fogjuk megkapni.
Én már a nagy zombiláz előtt is olyan sorozatot szerettem volna, ahol foglalkoznak a karakterekkel, adnak az egésznek egy kis mélységet. Akkoriban sorozat egyáltalán nem volt a témában. A másiknak is talán csak egy kedvencem a Bolye-féle 28 film tett eleget. De ritkán elég másfél óra karakterépítésre, szóval itt jön képbe a sorozat koncepció. A TWD végül mindkettőnek eleget tett, és egyáltalán nem zavart, az se ha egész évadokat rekednek egy helyen, vagy nincsenek halottak és darálás minden részben. Aki pedig ismeri a TWD-t, az tudja, hogy a holtak gyakorlatilag csak katalizátorként vannak jelen, azért tűnnek "díszletnek".


7. Gnor (2015-07-09 17:59.01) aaaaa
3 részt néztem meg belőle. Ha a TheWalkingDead mondjuk Adidas akkor ez az Adidos. Vagyis egy híg fos utánzat film+ színvonalon. Egy normális rendezéssel talán nézhető lenne de így több mint silány.


6. Saint alexis (2015-06-30 23:08.11)  
Vagy esetleg valami teljesen saját ötlet, nem sikersorozatokból, filmekből való tákolt lopkodás?


5. Schott (2015-06-30 22:52.22) aaaaa
David Hasselhoff jó lenne, ha kapna valami komolyabb szerepet benne, lehetne a TWD kormányzóhoz hasonló személy, csak az ő titka, mondjuk a zombikból kinyert cefre, vagy a holdon élő nácikkal közösen elterjesztett járvány lenne. :)


4. Schott (2015-06-25 22:00.00) aaaaa
Háháhá, 1x5 mekkora poén. Tornádó lövi ki a zombit, papa megszólal "az meg mi?" Csaj, "hát nem egy cápa." :D :D :D


3. Coreee (2015-06-12 22:48.36) aaaaa
Egy zombis sorozatnak pontosan ilyennek kéne lennie, nem úgy mint a Walking Deadben, ahol csak díszletnek vannak. Igazi roadmovie, nem egy farmon tötyörögnek egy évadon át, hanem csak mennek és zombikat ölnek. Nagyon sajnálom aki komolyan vette ezt az egész sorozatot, mert ennek szórakoztatnia kéne de egyesek nem tudom mit várnak. Minden sorozatban True Detective szintű monológokat? Nem tudom..


parfumeshop.hu banner

2. NRG (2015-06-04 16:24.25) aaaaa
Két részt bírtam megnézni,ennyi volt... Saint alexis pedig szívemből szólt... :-)


1. Saint alexis (2015-05-27 23:05.42)  
Nem meglepő, hogy ehhez a filmes gyöngyszemhez még senki sem ragadott klavit, a közepes osztályzata már annál inkább.
Mit lehetne róla írni? Ismerve az alkotókat, "remek" humor sorozatot vár az ember, és már az elején az arcába is zúdítják.
A színvonal a szokásos: noname, lecsúszott, vagy zs kategóriás színészek, gyatra történetvezetés, lopkodás a köbön. Ami nem is lenne akkora baj, ha nem szinte egy az egyben akarnának jeleneteket átvenni.. de ne reménykedjünk.
Mi más lehetne az alap, mint a walking dead, naná, jót röhögtem, amikor konkrétan utaltak is rájuk. Aztán csordogál a többi, van itt resident evil, de még a terminátor is felismerhető, miután megjelent a husky, már kétségünk sem lehet, itt a thing is befigyel.
A zene nem lenne rossz, ha nem ezt is a walkingból nyúlták volna, mind stílusilag, mind hangzásilag, a zárójelenetről nem is beszélve - konkrétan azt is átvették, az első évad fő plakátját, ami már a szánalom teteje.
Itt kérem azért van egy zseni, aki véresre vakarhatta a fejét a nagy gondolkodásban, hogy lopjanak, másoljanak, hogy azért legyen benne némi egyediség? A válasz: sehogy - lehetne, de nem, itt bizony a zombik gondolkodnak. Van, amelyik usain bolt-ot is szégyenben hagyva sprintel, és van, amelyik halottnak tettetve magát csalja oda a zebédet, a zebéd meg persze odalép, me' bámészkodni jauuu, és lőn, a halott feltámad, élőholtában z holtként századmagával fut, mint ama nevezetes ellen, a nyúl. Ja a lényeg lemaradt: mindezt egy tóban fetrengve végzik el. Zseniális.
Érdekes elgondolás, hogy a gagyik királyai a tévében sorozattal is hódítsanak, végül is sokat nem kockáztatnak, náluk a fő költség a sminkes lehetett, aki képes volt nagyjából 5 perces munkával és némi kosszal 120 kilós krapekot úgy zombivá alakítani, hogy semmi zombis nem volt rajta, de a mikulás pocakja rengett a sprintnél. Tök jó zombinak lenni egy ilyen zombi világban, ha közben nincs rezsiszámla, meg fogyókúra, lehet, szakmát is váltok hamarosan.
A kedvencem azért a z gyerek lett, aki kb 10 hónaposan még állni sem tud, de z létre szenderülve már ninjázik meg bújócskázik az ellenosztagossal.
Sajnos ez a sori nem lesz elég szar, nem szórakoztatóan szar, szimplán csak egy raklap nulla. Nézhetetlen, de azért még követem pár rész erejéig, hátha magára talál a rendező, és visszakacsint a hőn szeretett asylum-énhez, ami nélkül lássuk be, a filmipar már nem lenne ugyanaz. Megazombi cápákat akarok, fekete zombi bárányokat akarok, giga zombi krokit meg amennyiben ráér, szeretném látni lorenzo lamas felzabálását. Na jó, neki nem kell z-vé válnia, elég, ha ebédhez nyársat húz magára.



Kapcsolódó fórumok

KérdésekSphinx, 2019-03-18 11:181 hsz
VéleményekTörölt felhasználó, 2016-05-27 23:2413 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Z, mint zombi adatlap
Eredeti cím: Z Nation
Évszám: 2014
Szereplők: Kellita Smith, D. J. Qualls, Keith Allan, Russell Hodgkinson, Pisay Pao...

További információk

Szereplők fórumai
- D. J. Qualls - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk