Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45
Kamuzsaruk
- Moziverzum, 12:55
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Az ördögűző (1973) - Vélemények
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tengerész szerelme aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Monsters - Sötét kontinens - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Tjunior (2018-12-02 16:01.54) aaaaa
A Monsters "folytatása" háborús filmnek képzelték el. Ezzel nincs is különösebb gond, sőt.
A baj az hogy rettenetes unalom majd két óra. Nincs semmi benne amit már ne láttunk volna 100szor jobban megvalósítva, jobb színészekkel. Szörnyen teátrális mind a forgatókönyv mind a rendezés. A háború szörnyű, aki nem vett részt benne el sem tudja képzelni mennyire, most jól megmondtam a frankót. De, ebben a filmben a katonák egyfolytában zokognak, picsognak idegállapotban vannak. Finoman szólva is túlzásba vitték. A rendezés meg még rá is játszik. Milyen szép ahogy a katona bácsi szeméből könny csordul, nézed 2 centiről hosszan elnyújtva. Meg kell hatódnod, mert ez most szörnyűség. Okádnom kell.


16. Kokoryan (2017-02-19 00:44.49) aaaaa
Végig néztem. Miről szólt? Általában figyelek a sztorira, de ez semmi. Elején akar valami történet kezdődni, de se eleje, se vége. Semmi köze nincs a szörnyekhez. Valami nagy óriás forma lépked a sivatagban, a kissebb meg futkorászik. Begolyózott katonák, ami minden háborús filmben jelen van, illetve az életben is. Szörnyek semmi rosszat nem tesznek, de irtsuk ki őket pisztolyokkal. Lőnek ránk az arabok. Ennyi Hol van történet vagy látvány vagy mit t'om én? KUKA. MEG NE NÉZD! ZS KATEGÓRIA.



15. Chris Co (2016-12-18 14:18.06)  
Az első kontakt a film kapcsán, mint óriás földönkívüliek rögtön felkeltette az érdeklődésem. A legtöbb idegenekről szóló mozikból ezeket a dolgokat hiányoltam, mint a méret, mert izgalmas része ez is a tudományos fantasztikumnak. Akár Nils H. és a törpök is simán lezúznák a planétánk, hát még az óriások, ha nálunk jóval fejlettebbek biológiai, technológiai értelemben, és ha már ezt várjuk, kapjuk leggyakrabban az idegenektől a filmvásznon, mert a legtöbb izgalmat az nyújthatja legfőképp, hogy támadnak,:) akkor talán az sem lenne mellékes, hogy bizonyos körülmények közt az élet nem ugyanazt produkálja. A leghatalmasabbak sem mindig óriások mint ahogyan a legapróbb életformák sem a leggyengébbek. Csalódnom kellett, mert sci-fire számítottam, azonban az érzés nem sokáig tartott, ugyanis helyette egész mást kaptam, ami számomra szintén érdekes téma. Kissé elfogult "vagyok, leszek és maradok", mert a filmcím egyik oldalunkat ismervén a legtalálóbb, amit nem is lehetne egyszerűbben, röviden, tömören emberi nyelven másképp kifejezni.

Ha ez a film nem sci-fi, akkor talán hanyagolhatjuk azon kérdéseket, hogy a nagyra nőtt idegenek mivel táplálkoznak, amitől ekkorára nőttek (antianyagot szívnak, vagy a filmben is látott elektromos kisülések által duracellel tartják fenn maguk), mert, hogy ekkora méretet csak a bevitt kilogrammok mennyisége indokol. Az ember miért bombázza őket? Miért akarja elpusztítani eme jámbor lényeket, akik növényevő dinoszauruszokként dühbe jönnek, ha valami nem tetszik nekik, például ha veszélyben érzik magukat, vagy csak menstruálnak, mint más, szintén nem ragadozók, akikkel már megbarátkoztunk (vagy csak eltűrjük őket magunk mellett, hogy azért legyen utánpótlás trófeánk is és mutogatható állatkerti látványosság)? Az "állatok" leölése talán szimbolikus, amit felesleges is lenne ecsetelgetni, hiszen egyértelmű lehetne, hogy vajon miért. Emberek miért bombáznak, pusztítanak embereket? Itt nyilván egyértelműek a válaszok. Pénzért, földért, hatalomért, de legfőképp a fegyverbiznisz, még ha az nem is annyira köztudott, kik kaszálnak azon és kik látják annak kárát (mindkét oldalon). Ha ez viszont nem elég, akkor egyértelmű válaszképp nem nehéz megfejteni, ugyanis azért támadják őket, mert az életterünk ütközik az övékkel. Szaporodnak, sokasodnak, emiatt az kerül veszélybe. Más egy hobbit, tünde civilizáció esetében, ahol még talán békében megférnénk a jószágokkal, mint óriási metropoliszok és szinte mindent keresztül-kasul ölelő infrastruktúra tekintetében. Nehéz is lenne nem elszakadni a fáktól, erdőktől világunk rákfenéje miatt, a túlnépesedéstől (igaz, talán majd ezen ok fog elvezetni minket az "üdvözlünk a galaktika klubban"-féle jövőhöz...vagy a totális kihaláshoz).

A vágás utáni képbe szinte berobban a hangos effekt, majd szépen elcsendesedik, mert az csak egy motorcsónak hangja vala. Az ilyen trükkök például egyik "kedvencem" juttatja eszembe, az Anakonda filmet. Nos ez az előzmény, amely talán nem feltétlen mindenki számára tökély, amelyben rémisztő hangokat hallunk, például, hogy bú, amiről kiderül, hogy csak egy szomorú boci volt (és ezt így komolyba, bár lehet, viccesen, nekem sacc-per kábé "nulladik típusú pofon"). Mindezeket félretéve ott is van más is a blődségeken kívül, mint ahogyan itt sem minden tökély. Véleményem szerint ez a rész erősebb, mint az első és talán egy hajszálnyival több is van benne az adrenalinon kívül is.

Az első néhány perc, majd félóra után azt gondoltam, összecsomagolom a monitort a géppel, tévével együtt és kihúzok minden vezetéket a falból. Szerencsére épp nem ittam annyit, hogy ezt megtegyem:), ezért inkább vártam még egy icipicit. Le is nyugodtam, amikor a film a feje tetejére állt (Onnantól, amikor a zerglinget elüti a terepjáró, kinek ismerős?:)). Elhagyta a berögződött sablonokat és dramaturg mód pofátlan mód kettévágta a filmet. Nem tudom, hogy szándékos volt e vagy sem, bár gondolom, hogy az, legalább is a folytatás végett feltételezhető. Feleslegesnek éreztem már csak a műsoridőt tekintve is. Ami még bosszantó volt, az első részből örökölt párbeszédek színvonala. Mi van? Mi történt itt? Hol vagyunk? Kosárlabdázol, azt hiszed? He? Buta vagy? Én se! Karaktereket tekintve kimondottan tetszett a váltással, hogy a filmben beharangozott főszereplő sem a szokásos mód csillogott, hanem azt kilőtte egy másik személy e tekintetben (itt nem is spoilereznék, ki kit és...:)). Innentől kaphattunk a háborúellenes kritikához egy kis lélektant. Aki azt állítja, nincs karakterfejlődés, akkor egy picit gondolja át, mert szerintem itt pont, hogy, és ebben a filmben, ami nem arról szól olyat kapunk, ami biza nem kicsit durva... Elvonatkoztatva a szörnyektől és az amerikai hadviselési kritikáktól, a hibáktól, mint az iskolabusz, a nyomi dumák, a film elejei klisék, szerintem ez nem egy rossz film. Tartalmi részét tekintve legalább is igen erős. A kivitelezés persze más tészta...


14. Gnor (2016-05-14 14:01.03) aaaaa
Végignéztem, a vége is szar.


13. Gnor (2016-05-14 12:25.50) aaaaa
Előre mondom h bealudtam a film vége előtt, így valószínűleg egy rakat baromságról és egy idióta vég-tanulságról maradtam le, de az addigiakat láttam:

Tipikus kezdőszál - gettóban felnőtt árvák testvérként szeretik egymást, megkeményítette őket az élet, az iránymutatás nélkül felnőtt, jó és rossz közt lavírozó fiatalok olyan környezetbe csöppennek ahol valóban helyt kell állni.. bla.. bla.. bla.. sablon.

Ezzel talán nincs is gond az elcsépeltségen kívül, de hiteltelen. Mint ahogy MINDEN ebben a filmben!

Ahhoz képest mekkora királyok a gettóban ahol az élet kemény, ezek vinnyognak mint a fürdőskurvák.
Az iksz bevetésen túllévő űberatomfasza nagy katona őrmester meg egy töketlen pöcs.

Az egész film eleje egy nagyon jó példa arra hogyan ne legyünk katonák!

Nem vágom hogy gondolta bárki is hogy az olyan féle 'beszólások' mint a 'Maga talán azt képzeli magáról hogy kosaras?'és hasonlóak nem hatnak túl buzisnak. Vagy hogy a felettesével szembeni műmájerkedő veszekedés a labdajáték közben egy kicsit is hiteles. De azt se gondolom hogy tényleg olyan dühtől elvakult forrófejű viselkedést látnának-e szívesen a harcmezőn.

Kimennek járőrbe egy Afganisztán szerű sivatagos helyen, ahol nem elég hogy táplálék nélkül is emeletesháznyira növő szörnyek csordába verődve mászkálnak, de még a hülye helyi koszos terrorista parasztok is az amcsikat támadják és az amúgy békésen vonulgató szörnyekre magasról szarnak. Hát persze hogy teljesen hiteles kép. Mintha az Evolúciót keverték volna egy töketlen elbaszott BlackHawk Down-nal.

A 'mentő csapat' elüt egy dögöt amit amcsi sztereotíp viselkedéssel huhogással és vonítással üdvözölnek az amcsi 'katonák' természetesen leszarva az útvonalat amit figyelniük kéne. Meg is robbantják őket. A sokkot kapott gettónigger aknára tántorog. Még ez is elmegy. Tűz alá veszik őket és érthetetlen ok miatt visszavonulnak egy közeli épületbe. Legyen. Az egyik hülye katona elkezd vinnyogni hogy a hullát ne hagyják ott mert a barátja volt. Talán a sokk miatt kerülhet irracionális felfogású állapotba de kétlem hogy egy kiképzett katona így viselkedne, mindegy.

Tovább vonulnak vissza egy isten tudja milyen épület hátsó udvarába. Mivel nagytotált nem igazán ad a kamera így nem lehet pontosan nyomon követni a dolgot.
Überatom nagytudású őrmester nem küld őrt a tetőre, vagy előre v hátra, ehelyett egy csomóban gyűlnek össze vakon és az az utasítás h mindenki igyon. Eldobálják a fegyvereket, a felszerelést magukról és nekiállnának pihenni, de egy közeli kis vájogbudiból fejbelövik az egyik embert és egy másikat is megsebesítenek. Ezzel egy időben 3 páncélozatlan gj közelít egyirányból AK-t lobogtató fegyveresekkel ahogy az kell. Erre a már egy ideje totál bamba és döntésképtelen őrmester megadást ad parancsba, amivel csak tetézi a balfaszkodását. Két katona két fegyverrel fedezékből lazán le tudta volna lövöldözni a fedezék nélküli támadókat, de inkább megadják magukat. "I will never accept defeat..."
Aztán jönnek a szörnyek akiket amúgy lazán le lehet gyilkolni kézifegyverekkel is és valahogy megszöknek. Egy rommá lőtt sárga Robur jellegű 'iskolabusz'-t találnak (merthogy a kecskepásztorok kősivatagában ilyen is van) amiben a sok száradó hulla mellett egy még élő gyerek is van akit hol meg akar ölni az űberképzett őrmester, hol lebeszélik róla. Persze nem fejbelövéssel akar eutanáziát végrehajtani hanem a sokkal embertelenebb fulladásos halált próbálja elérni. Aztán jön három beduin féle tevén talán, akik közül az egyik egy tetkós nő. És a következő másodpercben már lubickolnak is egy azúrkék oázisban. Aztán bealudtam.

Ez a film annyira hiteltelen és szar hogy az már nagyon gáz.
Az egyetlen jó jelenet az elején van a leginkább alul meztelen prostikkal való mulatozásnál. Eléggé szép a látvány.


12. Az utolso szamuráj (2015-10-21 17:31.49) aaaaa
Pedig ebben a filmben valóban van koncepció,gondolat..más kérdés,az ötlettől hova jutnak.
A Monsters első része sem volt átlagfilm,aki "szokvány" szörnyes,bazi nagy szörnyes filmre készült,értelemszerűen csalódott.Az egy nem kevés áthallástól hemzsegő,kisköltségvetésű gyöngyszem volt,afféle "indie-monsters" movie,tele gondolatokkal,innentől sorsa többeknél nem kérdéses.
A második rész még belemagyarázósabban teszi azt meg,ugyan ki is a szörny a világban,és nyílegyenesen egy Amerika-bírálatban találjuk magunkat:elég arra gondolni,ugyan hol is játszódik a történet,kiket lőnek a katonák lelkesen.Emellett a bazi nagy lényeket-néhol kimondottan ötletes,olykor meg Asylum-film színvonalon megjelenítve-nem is látjuk "gonosz" dolgokat megcselekedni,Milyen szörny az,ami meg se próbálja megölni a bolygó urát???Miért kell ellene egyáltalán harcolni???
Ám sajnos ezek a kérdések kicsit a levegőbe lógva maradnak,és nagyon nem is bontják azokat ki.Tom Green nem egy G. Edwards,sok helyen ritmust téveszt,az akciójeleneteknél látszik a költségvetés hiányosabb oldala és néhol olyan mély párbeszédeket szeretnének adni nekünk,hogy még....ám valami elvont hülyeség lesz belőle.Az utolsó 40 perc néha felért egy tökönrúgással,mert hiába értettem,mit és merre mennének a szándékok,ahogy azt tálalták,nem hogy nézőbarát,de emberbarát sem volt.
Aztán a végére maradt még egy előreborítékolható momentum...kár ezért a filmért,mert lett volna benne lehetőség.Mondana is valamit.Csak,rossz,béna,ügyetlen embereket kapott tolmácsnak.


11. Városi vadász (2015-10-09 19:46.24) aaaaa - (válasz AstarothZ 10. hozzászólására)
Nem tudom barátom te mit néztél, vagy mit analizáltál ki ebből, de maximálisan túlgondolod. Semmi olyasmit nem lehet ebben felfedezni, mint amire céloztál. Ha kiláttad, akkor remélem, élmény volt számodra ez az "alkotás".


10. AstarothZ (2015-10-08 19:49.20) aaaaa
Ez a film egyáltalán nem rossz, csak sci-fi-akció helyett azt a kérdést feszegeti, hogy kik a szörnyek, mi, vagy ők (azok)? A fanyalgás, a sok kritika (és az alacsony értékelés) oka szerintem:
1.; A néző nem szereti ha megvezetik, és nem azt kapja amire az előzetes, leírás, reklám, stb. utal, hanem mélylélektani elemzést a háborúról, és az emberi természetről.
2.; A néző mindig többet vár, több eseményt, több akciót, több látványt, (érdekes, hogy jobb sztorit azt nem mindig)…, pár film (kevés!) magasra tette a mércét, és azok alapján a néző elégedetlenkedik, fanyalog, nem tudja reálisan értékelni azt ami éppen van…

Szóval, aki nem sci-fi-akció-horror-triller-dráma-vígjátékra vágyik, és vevő egy komolyabb mondanivalóval megtűzdelt, (szerintem) igényesen kivitelezett, és jól sikerült pszichológiai elemzésre, az nézze meg.


9. Városi vadász (2015-10-06 16:56.19) aaaaa
Mekkora egy fosadvány ez.


8. Jlaci63 (2015-10-05 05:55.47) aaaaa
Sajnos én is beleszaladtam. Már az elején valamikor bele kellett tekernem, mert sehogy sem akart "elkezdődni". A közepe táján az volt az érzésem, hogy ezeket a jeleneteket más filmben már láttam. A végét meg sem néztem. Szörnyű!!


7. Capt.JackSparrow (2015-06-04 11:45.36)   - (válasz Halivudestevez 6. hozzászólására)
attól, hogy nincs konkurencia ez még nem lesz jobb és az első része sem


6. Halivudestevez (2015-06-04 11:44.21) aaaaa
Mutassatok már jobb szörnyes harcos filmet mostanság...


5. Halivudestevez (2015-06-04 11:43.52) aaaaa
Látnom kell...


4. Halivudestevez (2015-06-04 11:42.57) aaaaa
Jónak tűnik, hogy hogy nincs jobban reklámozva ez?


3. Delpiero (2015-05-28 10:03.04) aaaaa - (válasz Chris92 1. hozzászólására)
Az első Monsters (bár számomra közepes film volt) kritikus és fesztiválkedvenc volt, azért is készíthetett egy nagy költségvetésű szörnyfilmet (Godzilla) is az alkotója.
De a mostani készítőktől egyértelmű volt, hogy az a szint elérhetetlen.



2. TheAfrit11 (2015-05-28 08:30.42)   - (válasz Chris92 1. hozzászólására)
Nekem az első tetszett, de ez már az előzetest látva is olyannak tűnik, hogy egy ingyen letöltést sem ér meg, nemhogy egy mozijegyet :S


1. Chris92 (2015-05-25 10:44.29) aaaaa
No igen valahol én vagyok a kötöznivaló bolond, amiért megnéztem, annak ellenére, hogy már az elsőtől is majdnem eret vágtam magamon, és a külföldi kritikusok is porba zúzták. Nem is okozott túl nagy meglepetést. Szar filmnek, szar folytatás. Dögledelmesen unalmas, papírvékony történet pofátlan hosszúságra kinyújtva (csaknem két óra), színészi játék és dialógusok annyira hitelesek mint egy Aslyum filmben, karaktermélység vagy fejlődés szintén nuku, a szörnyek kontra emberek féle háborús feszültségnek pedig a szikráját se lehet tapintani. Azért hogy technikailag egész jól van összerakva, hát hadd ne adjak már rögvest gigantikus piros pontot, az első rész is csak egy szépen becsomagolt nagy büdös semmi volt, ahogy ez is.
Ja és hogy ezt nálunk még mozikba is behozzák...küldöm gratulációmat a forgalmazók felé.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTjunior, 2018-12-02 16:0117 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Monsters - Sötét kontinens adatlap
Eredeti cím: Monsters: Dark Continent
Évszám: 2014
Rendezte: Tom Green
Szereplők: Johnny Harris, Sam Keeley, Joe Dempsie, Kyle Soller, Nicholas Pinnock...

További információk

Szereplők fórumai
- Scoot McNairy - Kérdések
- Gareth Edwards - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk