Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shirley MacLaine - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ébredés aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Mélyütés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
49. Városi vadász (2021-10-26 21:39.12) aaaaa
Jó film, le a kalappal Jake Gyllenhaal előtt.


48. Pro360 (2020-12-21 18:28.27) aaaaa
Egyszer nézhető, maga a film "jó"



47. Kawaleo (2020-07-09 16:38.49) aaaaa
Teljesen jó kis film, nekem bejött


46. Norbitzki (2019-09-17 21:50.56)  
Nagyon jó kis film, melyben nem is annyira a boksz volt előtérben, inkább egy ember élete, aki egyik pillanatban a csúcson, majd a következőben elveszít valami nagyon fontosat, és innen nincs megállás lefelé. Ez a drámai vonal a vezérfonala a mozinak, és igazából Jake akár sakkvilágbajnok is lehetett volna, bár lássuk be, ez a "Rocky-s" vonal azért szórakoztatóbb lett. Nem tudok nem párhuzamot vonni John G. Avildsen zseniális Rocky-jával, ami szerintem minden idők legjobb ilyen témájú mozija, ott a drámai vonal és a bokszolós vonal is hibátlan, sőt talán nem túlzok, ha azt mondom, minden hibátlan. Fuqua mozija borzasztóan nyomasztó, letargikus és szomorú, ebből alakítja ki aztán a végén a happy endet, ami azért mégsem teljes boldogság, hiszen közben valaki meghalt... Lehet badarság részemről a párhuzam vonása, de folyton hasonlítgattam...és Rocky története valahogy jobban fel volt építve, érte jobban tudtam szorítani, vele együtt "izzadtam" az edzőteremben, vele együtt éltem át a kudarcot és az örömöt is, nem tudom miért, de úgy érzem ott megvolt az a hangulat, atmoszféra, amit ebben a moziban nem sikerült létrehozni. Ettől persze ez egy JÓ FILM, sőt nagyon jó, de nem tudok rá maximumot adni.


45. Emylio (2017-11-04 14:02.42) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 44. hozzászólására)
Miért?


44. Oereg Gorm (2017-11-04 13:00.22) aaaaa - (válasz Emylio 43. hozzászólására)
Nem tudhatod.


43. Emylio (2017-11-04 12:47.52) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 42. hozzászólására)
De!


42. Oereg Gorm (2017-11-04 12:47.20) aaaaa - (válasz Emylio 41. hozzászólására)
Dehogy.:)


41. Emylio (2017-11-04 12:44.51) aaaaa - (válasz Oereg Gorm 40. hozzászólására)
Dehogynem.


40. Oereg Gorm (2017-11-04 12:14.55) aaaaa - (válasz Emylio 39. hozzászólására)
Szerintem nem tudod,hogy milyen egy amnéziás krisnás.
Átlagos film.


39. Emylio (2017-11-04 11:59.48) aaaaa
Ez a film egy klisé és sablonáradat. Az eredetiség még nyomokban sem található meg benne. Ez a Jake gyerek, meg úgy kóvályog két órán keresztül, mint egy amnéziás krisnás. Ezektől eltekintve, egyszeri nézésre rendkívül megfelelő.


38. Bertó!!! (2017-05-07 14:29.02)  
Számomra ebben a filmben nem sok minden működött,másodjára már végig sem tudtam nézni,sajnos.
Pedig a rendezőnek előzőekben voltak remek filmjei.


37. Vmiso (2016-12-10 12:54.14)  
Bejött a film, mert bár ismert panelekből építkezett, a jó színészek, és a dráma eladták a filmet számomra.
Gyllenhaal brutál átalakuláson ment át a szerep kedvéért, tényleg boxoló külleme lett, elképesztően leszálkásodott, és természetesen a drámai oldalt is tökéletesen hozza
Whitakert mindig szívesen nézem, mert tényleg bármit el tud játszani, remek választás volt itt is.
A harcok kemények, vérben tocsognak, és amennyire lehetséges reálisan is lettek ábrázolva.
Rachel McAdams meg írtó szexi, nagyon oda vagyok érte :P

Fuqua remek filmet készített, mindenkinek ajánlom.


36. Z79 (2016-10-17 20:21.11) aaaaa
Plussz: kedvelem Fuqua rendezéseit..nem szerzői filmes, csak iparos, aki képes a a már említett sablonokat, elcsépelt fordulatokat izgalmasan tálalni, és egyszer talán összejön még neki egy Kiképzés is...


35. Z79 (2016-10-17 20:18.59) aaaaa
Leírták már előttem..sablontenger...

Akadnak jobbak: az első Rocky iskolateremtő, A Harcos nem pusztán drámai, de helyenként fekete humorú vígjáték és társadalmi látlelet is..ez a film pedig szépen felmondja a sportfilmekre jellemző szabályok összességét.

És hogy miért nem átlagos??

Gyllenhaal,Whitaker..és a sztori iránya..nem egyszerű karriertörténet, hanem az újrakezdés története. Talán pont jókor talált meg, üzent nekem a film. Ezért -is- a sablonhalmaz és a néhol döcögő tempó ellenére négyes.


34. Dark Bakter (2016-07-31 18:32.06) aaaaa
Nekem tetszett, jó film... Sok egyediség nem szorult bele, kliséhalmaz a köbön, de a pokoli erős színészi játék, valamint a hiteles brutális végső boxmérkőzés sokat javít rajta...
Fuqua úr filmjeit komálom, azért a Olympus Has Fallen túl sablonos vacakra sikeredett, színészi játék meg ugye nem volt benne.... Itt szerencsére a két főszereplő Gyllenhall és Whitaker is pokoli erős és hiteles játékot prezentál, zseniális színészek mindketten! James Honer utolsó score-ja hallható a film alatt, a Mester zenéje itt is remek... A betétdalokat Eminem producerségnek égisze alatt készültek, azokkal sincs semmi gond...
Nem rossz film, érdemes meglesni... Kiszámítható, mint az 1X1, de a tökéletes színészi játék felhúzza az átlag filmek közül... Jó ez na...


33. Independence (2016-07-20 16:42.58) aaaaa
Tulajdonképp Rocky klón vagy plágium – persze ez így sarkos s támadhatóan sommás, de sebaj - s nem is titkolt mód, nem leplezik újszerű megközelítéssel, rejtett mondanivalóval – keressünk ilyesmit sport/box filmben? – soha nem látott karakterek megteremtésével.

Nem állítja a sztori – végre valahára már – az ökölvívást a centrumba, nem, a box itt is vérre menő harc, háború szinte a halálig, s nem sport!Sőt nem is szinte a halálig, hisz lövöldözünk ugye..., szemrebbenés nélkül lepuffantva a vetélytárs asszonyát a slepp egy tagja, különösebb következmények nélkül - mondjuk szerencsére, hisz így Rachel McAdams nem teszetoszáskodik tovább, alázva önmagát.

Izzadságszagtól s tesztoszterontól bűzlik a vászon s bűzlenek az önmagukat ettől a tevékenységtől férfinak gondoló személyek – mellesleg, nem, a férfi nem attól férfi, hogy nagyobbat tud ütni, mint a másik, s üt akkor is, ha másik gyengébb, üt akkor is, ha tudja ezzel kurva nagy bajba keveri magát..., férfivá attól válsz, ha meglátod s beismered gyengeségeidet, ha gondolkodsz, ha érzel, ha a kritikus helyzetekben is higgadt maradsz, ha uralkodni tudsz indulataidon, ha az agy felülmúlja az erős test által indikáltakat, ha kitartasz tűzön-vízen át, ha megtartod ígéreteidet, ha..., s sok ha!

Kockásra gyúrt, vérben s verítékben fürdő testek összecsapása, dühből, gyűlöletből, indulatból, kevés szakmaisággal – hiába merül fel végre a védekezés, mint olyan, mely a profi box alapja - , csak az számít, ki állja jobban a pofonokat, hisz ettől vagy te a helyi „húúú bazmeg”, ez emel a külvárosi kocsmák primitív szájhősei fölé.
Mellesleg, dehogy emel..., épp csak tele lesz a zsebed zsetonnal, mit ész nélkül szét szórhatsz, s tele leszel olyan barátokkal vagy csodálókkal, kik értékedet, pofonjaid értékétől teszik függővé.Aki devalválódásod után is megmarad, na, ő a barát!Igaz őt meg elsőre nem ismered fel, de miért is ismernéd, hisz e filmek sajátja, hogy öklöd erősebb, mint intelligenciád.

Félre értés ne essék, nem vártam nagyon mást, csak ebben a mozis szegmensben a Rocky nagyságrendekkel jobb!Egyszerűen azért, mert nem akar olyannal hívalkodni, mi nincs benne! A Rocky őszinte mozi, ez itt idegen tollakkal igyekszik ékíteni magát, miközben oly üres, mint egy szeméttelepi konzervdoboz, melynek aljáról a kóbor macskák már rég kinyalták az összes ízes szaftot.

Sablonos, hát ja..., mentor s mentorált.A mentor életében is valami titok - mitől személyét árnyaltabb összetételűnek tüntetik fel - s a mentorált csodás karakterfejlődése először lépésről-lépésre, majd alkotóink rájönnek, ehhez sem idő, sem ötlet, hát jön a bakugrásszerű jellemnemesedés.
S persze egy anya nélkül maradt kislány, ki körmét lerágva nézi végig apja visszatérését – kit szintén majdnem elveszít - a ringbe, s visszatérését hozzá, hogy mindenki boldog legyen!Szakadjon meg a szív!

A végső meccs persze dinamikus ritmusú, pörgős, szívdobogtatóan izgalmas, profi meló, hiába no, az amik értenek ehhez! Sőt, a fináléban látottak már határozottan kezdenek emlékeztetni magára a profi boxra, jobban, mint a Rockyban, ez tény.
S mégis, a Rocky már-már filmtörténeti pátosszal körbelengett legendáriuma sokkal vállalhatóbb s szerethetőbb, talán pont attól, hogy beismerten meseszerű.

Ellenben mégis, minden eddig papírra rótt fintorgásom ellenére, nézhető darab ez is, legfőképp a két főszereplő miatt, kik maximumon teljesítenek, tulajdonképp többet hoznak ki szerepepükből, mi „beleíródott”. Jake Gyllenhaal tehetségénél fogva, képes több dimenzióssá tenni karakterét, intenzíven pulzál a vásznon, ragad rá a tekintet, Forest Whitaker pedig amúgy is személyes kedvencem – na nem mintha ez sokat jelentene - , s a film felétől, ha el nem is lopja a show-t, de brutálisan erős jelenléte halványít Gyllenhaal addigi egyed uralmán.Kettősük jól működik, s ez sokat hozzá tesz a mozi élvezhetőségéhez.

Csendben jegyzem meg, Whitaker színész géniusz, szinte nincs szerep, hol ne tenne le az asztalra valami bámulatosan egyedit, fantasztikus pali.Freeman s Washington mellett – kik azért mostanában bevállalt szerepeikkel derék mód rongálják nimbuszukat – abszolút kedvenc színesbőrű színészem..., s miért is a „négerség” kihagsúlyozása? Ha jól rémlik, valami Oscar kapcsán, épp az idén, mintha ez felmerült volna...

Kik e tematikát szeretik, ezt a filmet is szeretni fogják, s jól fognak rajta szórakozni, sablonjai ellenére, vagy pont tán épp azért, hisz visszaköszön minden, mit látni akarnak...


32. Az utolso szamuráj (2016-05-01 15:38.27) aaaaa
Mintha két filmet néztem volna.
A Mélyütésben sajnos mélyen van a sztori:kapunk a 20. perc környékén egy tök hiteltelen drámai fordulatot,a magam részéről azért örültem,mert Rachel M. végtelenül sablonosan játszotta addig is végtelenül sablonosra megírt szerepét.Hősünk,Billy Hope!!!!!!-vigyáztam kérem,üzenet!!-ezután se szó se beszéd elveszti mindenét,nagyjából hogy és miért,csak úgy,ennél még a Rocky-ban is jobban el volt magyarázva ugyanez.Billy hát a padlón,erkölcsileg,érzelmileg,morálisan,és még egy bírónak is betöri az orrát(nem ismerős Iron Mike sorsa???)A lányát is elveszik tőle,ám új edző után néz,és!!...innentől még Seggtúró professzor is be tudja fejezni a forgatókönyvet.
Az amcsi sportfilmek egyformák gyakorlatilag:a Mélyütés se tér el ettől.Minden klisé,minden fordulatnak gondolt akármi borítékolható,és van zenés montázs is Eminem-mel támogatva-mellékesen,ő lett volna az eredeti főszereplő,de aztán inkább a zenei szekciót támogatta.Szóval,akik hőbörögnek,igazuk is van,láttuk ezt már rogyásik,de azért...
de azért itt van korunk egyik legjobb színésze saját korosztályában,Jake Gyllenhaal,aki nem elég,hogy félelmetesen jó fizikumot erőltetett magára,de az arrogáns,kicsit ostoba,egyszerű ám nagyszívű bokszoló képében megint olyan alakítást hoz el a népnek,hogy arra szavak alig vannak.Jake a szó szoros értelmében csodálatosan játszik,az apróbb rezdülésekben valami hihetetlen mit tud kihozni karakteréből,egyszerre esendő,szánni való,másrészt ha kell,szó szerint harcos.Múltja keveredik "harcstílusával":árvaházban szegény sorban nevelkedett,emiatt nem védekezik,támad ész nélkül és dühből,hogy aztán mikor az élet gyakorlatilag letaglózza,egy edző segítségével megtanuljon védekezni(Ha észreveszed,az idősebb bokszolók utolsó éveikben ,ahogy testük fárad,öregszik,egyre több figyelmet szentelnek ennek a dolognak)Továbbá itt van Forrest Whitaker,aki megjelenése után egy káromkodásra úgy kapja oda a fejét,hogy megvan az általa megformált jellem,azonnal,és azt nem ereszti el a következő egy órára.A Mélyütés viszonylag hihető bokszjelenetekkel szolgál,szembe Stallone filmjeivel,ahol csak zúzzák egymást,nincs védekezés,taktika:nem véletlen,hogy profi öklözők is dicsérték ilyen szempontból az alkotókat.A kamera körbejárja a küzdőket,sokszor a bokszoló szemszögéből látjuk a dolgokat,a sebek igazinak hatnak,valódi adrenalinlöket Antoine Fuqua rendezése.
És a Mélyütés bizonyos pillanatokban eléri azt,amit sok nézőre akar ráerőltetni:van a sportfilmeknek olyan pillanatai,amikor egyszerűen a ritmus,a hangulat,az energia,az akarás ,az izmok diadala átlényegül élménnyé a néző számára,egyszerűen "hat" a lelkére és a szívére ahogy valaki testét és akaratát a végsőkig hajszolja valamiért.Mikor elmúlik a film hatása,a néző hajlamos kitisztulni,és rájön arra,kicsit érzelmeire játszottak:de,akkor és ott dobban a szíve a látottakkal,hallottakkal,egy másik "dimenzióba" kerül.
Hát.....bár nem érdemli meg sablonjaiért,de ezért négyes.


31. Colby86 (2016-04-11 09:28.05) aaaaa
Technikailag jól kivitelezett film volt, de azért a sztori nagyon kevés, hatásvadász és közhelyes volt...kár érte. Azért Gyllenhaal most is hozta és emelte a színvonalat, szerintem csak az ő alakítására fogok emlékezni a következő hétre:)


30. Langelus (2016-01-22 12:47.08) aaaaa - (válasz Entersp 29. hozzászólására)
Alighanem...
A sportdráma megint egy olyan alműfaj vagy szubzsáner, amire már nagyon ráférne az eredetiség.


29. Entersp (2015-11-18 20:24.07) aaaaa - (válasz Langelus 28. hozzászólására)
Hirtelen nem találtam a csillagokat...
Úgy emléxem, a fickó első forgatókönyves volt, egyből belerakta az összes drámát, ami a fiókjában volt.


28. Langelus (2015-11-18 19:05.29) aaaaa
[link]


27. Törölt felhasználó (2015-11-06 20:59.10) aaaaa
Az utolsó nagy mérkőzést élveztem, de felénél kb azt mondtam hogy na ebből bőven elég volt ennyi. . Túl hirtelen történt minden, emiatt nem tudtam beleélni magam pl. a feleség elvesztésébe, vagy hogy úszott a vagyon (ez kicsit fura is volt de mindegy). Unszimpatikus volt Billy karaktere végig ezekkel a dühkitörésekkel, ami miatt elvesztette a lányát is, de legalább ebben fejlődött a végére. Meg az utolsó bunyó tényleg jó volt. Három csillag nálam.


26. Elizabeth salvatore (2015-10-29 10:55.05) aaaaa
Jake Gyllenhaal játéka mint mindig, számomra most is tökéletes. A kislányt alakító színésznő is nagyon ügyesen adja vissza a szerepet amit adtak neki. Rachel McAdams szerepe számomra kissé irritáló volt abban a kevés jelenetben is mikor játszott. A halála egy kissé hiteltelen és szintén amit említettek előttem, hogy hogyan veszítheti el egy milliárdos a teljes vagyonát alig egy-két hónap alatt. De emellett a film zseniális Jake alakítása alatt és Forest Whitaker is hozta szokott formáját. Magyarul meg sem nézem mivel a szinkron csak elrontaná.


25. Langelus (2015-10-21 17:38.46) aaaaa
Rocky III. és Rocky V. egyvelege. Hiába a hatásos dráma s jó színészi játék, az egésznek másolat-szaga van.


24. Liz-i (2015-10-18 00:20.37) aaaaa - (válasz Liz-i 23. hozzászólására)
Még ki felejtettem, ami különösen tetszett, a végén a nagy bunyó. Nagyon jó snittek voltak, számomra élvezet volt nézni minden kockáját.


23. Liz-i (2015-10-18 00:09.08) aaaaa
Lehet hatásvadász, leszarom. Szeretem, hogy hatást kellt egy film, hiszen azért van. Sokszor kell, most pont erre volt szükségem. Van olyan is, hogy egy "sima" filmre vágyok, olyankor beülök valami európai mozira. Számomra egyik sem rosszabb a másiknál, mikor mi kell..

Amik kimondottan tetszettek:
-színészi gárda (igen, a kislányt kimondottan kiemelném)
- Gyllenhaal bámulatosan átalakulása a szerepre. Ez engem mindig lenyűgöz. Bár nem tudom kik voltak a trénerei, fejet hajtok előttük. Mind a fizikai, mind az ökölvívó részekért felelősök előtt.

Nekem a Warrior-re emlékeztetett, pedig azon kívül, hogy kűzdősport volt mindkét drámának a gerince, túl sok közös pont nem volt bennük, de mégis. Valószínűleg csak ezért.
Mondjuk ilyen rendezőtől meg lettem volna lepve, ha csalódok....


22. Zidane15 (2015-10-12 13:02.40) aaaaa - (válasz Michuu 21. hozzászólására)
Valószínű 4 csillag,de majd még megnézem még egyszer.



21. Michuu (2015-10-11 13:23.39) aaaaa - (válasz Zidane15 20. hozzászólására)
Az biztos, hogy a kislány jól tolta. De azért Forest Whitaker is nagyon ott volt.
És neked 5-ből mennyi ez a film, Z ügynök? :D


20. Zidane15 (2015-10-11 12:34.26) aaaaa - (válasz Michuu 19. hozzászólására)
Elsőnek fura volt számomra miért pont egy ilyen témájú filmnél köt ki, de rájöttem mi is fogta meg igazán. Nem egy tipikus boxolós film nagyon jól megfogta a drámai lényeget, de ezért is volt mindig kedvenc. Én nem szerettem az ilyen komoly zenéket sőt a drámaikat meg végképp nem, de ő megmutatta, hogy zenével mennyi érzelmet lehet kifejezni, és mennyire lehet szeretni.

Sok anyagot nem láttam annak idején róla, de ahogy most nézem videókból megnyilvánulásai, beszédstílusa, azok az intellektuális vélemények egy igazi példaértékű művészlélek volt tagadhatatlan.

A kislány nagyon pazarul játszott nagyon tetszett az alakítása figyelemmel követem pályafutását.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2021-10-26 21:3949 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk