Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az útvesztő
- Mozi+, 23:10
Ifjúság
- Film Café, 23:15
Ocean's 8 - Az évszázad átverése
- Viasat3, 23:20
A forradalom napján
- Moziverzum, 23:30
Good Will Hunting
- Paramount Network, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
30 nap maximum - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Rock zene
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
30 nap maximum aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - Swing (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Zsikréka (2023-11-05 22:12.28) aaaaa
Túl értékelt klisé-gyűjtemény. Bambolato-val sok mindenben egyet értek.
Értem én, hogy musical, de az volt az érzésem, hogy a színészek csak alá tátogtak a zenéknek. Nagyon zavaró. Illetve az nem zavart volna, hogy szivárványos film, de bizonyos esetekben a jóízlést túl tolták.


9. Bambolato (2017-12-18 22:24.33) aaaaa
Szerintem Szamuráj egy kicsit, hovatovább, nagyon nagyon elragadtatta magát.Ez a film nincs annyira jò,mint ahogy azt ő gondolja.Szorakoztatò,nèha izlèstelen ,giccses, időnkènt ellaposodò rèszekkel .Nèha untam is.( nem a musical mivolta miatt mert a swinget imádom) . Ònodi Eszter jò mint mindig.Csákányinak számomra egy ùj oldala mutatkozott meg.A Törőcsik kislány nagyon jòl ènekel,de nincs benne spiritusz. Langyos vìz.Kulka mint szinèsz jò de ez már szerintem izlèstelen volt,nem a mássága miatt(az az ő magángye). A "legendás" Törőcsik Mariròl sosem èrtetettem,hogy mièrt is legendàs.Hiszen minden szerepèben ugyan olyan.Önmagát alakìtja.Èn vagyok A LEGENDA a szinèsz òriás,aki titokzatos,de mindig laza. Összessègèben egy szorakoztatò , kicsit hollywoodias filmecske.



8. Amycusack (2016-03-14 14:22.50) aaaaa
Megnéztem másodszor is, tényleg nagyon jó! Ónodi Eszter egy dög, a szó legeslegjobb értelmében. Szuper alakítás volt. Nagyon tetszett még - a sztorin, zenéken, felvételeken kívül- Csákányi Eszter és Kulka János. Törőcsik Mari játéka, szerepe nekem nem tetszett, gondolom hattyúdalnak szánták ezt a szerepet...


7. Lovera30 (2016-01-13 20:54.36) aaaaa - (válasz Lovera30 6. hozzászólására)
Még egy gondolat.Kulka már a Kaméleonban is tetszett,az utóbbi időkben ez a film volt a másik magyar kedvencem.


6. Lovera30 (2016-01-13 20:51.10) aaaaa
Első reakció amikor megláttam itt a Filmkatalóguson:Úristen ez egy magyar film?Vajon milyen lehet?
Ma megnéztem és úgy hogy előtte elolvastam itt a hsz-okat.Adok a Szamuráj véleményére,ha neki tetszett,akkor az film!
Hollywoodiasnak hollywoodias az tény és való,de mégis valamiért nagyon magyar.Jók a poénok,remek alakítású színésznők,a fiúk közül a"főnök úr" volt számomra ismeretlen egyedül.Na és itt van persze Kulka.Hát az valami csúcs! Le a kalappal mindenki előtt aki ezt a kis remekművet összehozta!


5. Gineima (2015-05-28 22:14.18)  
Kellemes meglepetés, nagyszerű színészekkel, laza sztorival, szuper zenékkel, jó jelmezekkel, kicsit döcögős poénokkal, és kissé bicebóca végkifejlettel. Nálam ötös, mindezek miatt, vagy ellenére. Talán csak a fiatalabb Törőcsik művésznő volt kissé haloványabb, de viszont ő volt a legbájosabb.
Van jóóó magyar film is, amikor nem akar világot megváltani, csak két órára szórakoztatni, mosolyt és könnyeket csalni a néző arcára.
Itt volt mindkettőből. Hol van a folytatás?


4. Semprini (2015-05-25 02:05.47) aaaaa
Jól összerakott, hollywoodi stílusú, kicsit cukormázas, de szerethető és helyenként kifejezetten vicces film a Swing, sok jó zenével, sztárparádénak is beillő szereplőgárdával.
A film első fele kifejezetten pörgős, egymás után jönnek a jobbnál jobb beköpések, többször is hangosan nevettem a poénokon. Aztán beindul a drámázás, a film kicsit veszít lendületéből, a sztori jellegéből adódóan meglehetősen sok töltelékdal elhangzik, a vége meg egyenesen sziruposra sikeredett, de én egyáltalán nem bántam, sőt: mikor vége lett, legszívesebben megint újranéztem volna. (Fel is írtam a beszerzendő DVD-k közé.)
A filmet kissé eluralja Ónodi Eszter és Csákányi Eszter, lévén az ő alakításaik a legteátrálisabbak, legharsányabbak - kérdés, hogy ez tudatos rendezői koncepció-e, hogy mellettük halványabbnak tűnjön az amúgy nagyon ígéretes tehetségű, (és ráadásul sugárzóan gyönyörű) Törőcsik Franciska, akinek a hangja amúgy magasan a legjobb hármójuk közül. Három egyenrangú női főszereplő már majdhogynem sok is egy filmbe, de akkor még megkapjuk melléjük Törőcsik Marit egy eléggé jelentős mellékszerepben, valamint ráadásnak Kulka Jánost, akinek az első megjelenésétől szabályosan rosszul voltam. Nem tudom, hogy miért kellett egy transzvesztita-karaktert is beleerőltetni a sztoriba, enélkül még jól meglettünk volna, persze Kulka hozza az összes sztereotip sablont és gesztust, mondhatni zsigerből, csak az egész figura valahogy túlmegy kissé a jó ízlés határán. Na de sebaj, ezekkel a szeplőkkel együtt is abszolút szórakoztató, könnyed kikapcsolódást nyújt a film, bátran merem ajánlani azoknak, akik nem utasítanak el egy filmet helyből pusztán azért, "mert magyar".
8/10


3. Whyteangel (2015-05-24 20:17.46) aaaaa
Én mindig szerettem a magyar filmek többségét. Koromnál fogva, ez a szeretet leginkább a 90-es évekre korlátozódik, az utóbbi években voltak melléfogások, de én valahogy látom a legtöbb magyar alkotásban a szerethetőt.
Kulka János miatt kezdtem bele a filmbe, szeretem a pasit. A nemi identitása az ő magánügye, mégis sajnos akarva-akaratlanul azonosítottam. De nem volt kiábrándító. Nálam ő vitte a prímet.
Ónodi Eszter és a többiek egy kicsit elmentek az amerikai hisztis, összeférhetetlen nők irányába, ez nem annyira tetszett. A vége nagyon szirupos lett, de összességében szerintem nem volt ez olyan rossz. :)



2. Törölt felhasználó (2015-04-30 20:37.38)  
Általában nem szoktam hosszabb vélemény nélkül hagyni egy filmet, de Szamuráj már leírta a lényeget.

A magyarságához képest (jujj, de csúnya kifejezés ez, de ami engem illet, én nem igazán találkoztam letaglózó filmekkel mostanság, még abból a kevésből sem, amit láttam) valóban szórakoztató alkotás a Swing, legalábbis mindenképpen az a kategória, amiből szívesen válogat az ember, ha a társául szegődött unalmat akarja messzire űzni.

A színészek is tényleg jók benne, Kulka egész egyszerűen döbbenetes, az első jelenetében fel sem ismertem, csak kapaszkodtam a székbe, mondván, hogy "édes istenem, ki ez a vén és visszataszítóan randa vízibuzi?" De atomjó benne a pasi, erre leteszem a nagyesküt.

A csajok is bombasztikusak, egyedül Franciskánál éreztem úgy, hogy nem átéli, hanem felmondja a szövegét, szóval ebben is tök egyetértés Szamurájjal.

Nem ragozom a ragozhatatlant, remélem Fazekas Csabának lesznek még hasonló "belenyúlásai", részemről sok sikert kívánok neki ehhez.

Nálam 3-és 4 között szédeleg a film, lehet, hogy egy újratekintés segít majd eldönteni az osztályzatot.


1. Az utolso szamuráj (2015-04-29 20:11.40) aaaaa
"S megteremtődik az amerikai,de mégis magyar musicalfilm".

A Swing---működik.Mi több,nagyon jó,de kiírom:döbbenetesen jó.
Pedig,ordas nagy közhely gyűjtemény.
Ami musicalekben szokás bent lenni,a Swing-ben ott van:már a legelején tudod,mi lesz a vége,a negyedénél,ki kivel jön össze -és tegyük szívünkre kezünk,ritka az a,bármely műfajú mozi,ahol a mai néző ne tudná,mi lesz a the end felirat előtti percekben.Ma már sok mindent láttunk,ma már nagyjából mindent láttunk,-ma már megváltoztak az ingerküszöbök is.Ma már néha musical-t is kár adni a magyarnak,mert a moziba járó aktív célközönség -a fiatalok-csak bámulnak rá,mint egyszeri építész a folyton növekvő Rogán-kúria alaprajzára.
De ez a film-a klisék ellenére is-jó.Lehetett volna jobb is,ha nem annyira kívánnának megfelelni az alkotók a műfaji követelményeknek,és néhány cselekményszálat mernének precízebben vagy bátran elvarrni,ám akkor meg ama közönség rétegének rosszallásával találkoztak volna,mely csak a bejáratot utat tudja "felfogni" a moziteremben,attól sasszé balra már értékelhetetlen,érthetetlen és szar.(A szokásos magyar hozzáállás)
Ám -túl a látványon,hogy ez a darab tényleg nem úgy van fotózva,mint egy depresszív magyar műremek,hanem mint egy blockbuster-jó,a Moulin Rouge még odébb,de annak a rendezője is egy különc zseni!-ez a film tömve van jó színészekkel,mi több:csodálatos színészekkel.A fenébe is,nagybetűvel mégegyszer:CSODÁLATOS!!! színészekkel.
Csákányi Eszter egyik önálló estélyén részt vettünk nőmmel:ott szembesültem vele,jobb színésznő,mint tartanánk róla.Itt,kérem tisztelettel,azzal ver képen az igazság.hogy még annál is jobb,mint amit onnantól tartottam róla.Ónodi Eszter korosztálya legjobbja,a többiek csak mögötte,kár dicsérni-bár ezzel remélem,megtettem.Kulka-és itt csodálom,hogy a lelkes buzizók még nem írtak pamfletet...-olyat játszik,hogy juj,persze bevallom,ittam egy vodkát mikor először megjelent abban a szerkóban,mert az már tényleg pindurit meleg:de legalább őszinte vagyok,az a faszi meg hihetetlen aktor.Szegény Franciska-neki szép az arca meg a hangja,ide ő kevés,de néha,főleg a dalai miatt,feltűnt.
Mivel ez egy musical,így az érzelmek,sőt a történet bizonyos rétegei is dalban vannak elmesélve:ám jól hangszerelve,és szépen elénekelve.A Swing erőssége,hogy humoros-sőt Ónodi Eszter arra is képes,hogy egy vicces jelenetben viccet meséljen el jól,ami elvileg lehetetlen,csak Rodriguez filmjében sikerült a Ponyvaregény rendezőjének-ám Eszti ezt is megcsinálja,lazán,kisújból.Mondom:ő tényleg korosztálya legjobbja.
Ám....Még
erről a hölgyről,....izé,művésznőről,nem szabad megfeledkezni.

Törőcsik Mari.

Megérdemel új bekezdést,mert...mert akkora művész.Ahogy mond,amit mond és amikor mondja:amitől ő Törőcsik.Az egyik legnagyobbunk.Amiért köszönet az alkotóknak,hogy-bár hangja nem sok,ám fura nem,mégis énekelni is tud!!!-annak a madárcsontú vékony idős nőnek adtak egy olyan jelenetet,amitől a magyar néző tisztelettel és nosztalgiával gondol arra,mi van mögötte,mit köszönhet neki -és hogy talán fájdalom,mert sokáig már nem lesz velünk-Isten ments,nem temetni akarom,sőt.De ami itt megvillan megint,az pont az,ami azzal szembesít,hogy mi az,mi hiányozni fog,mi el fog tűnni a MI kultúránkból,visszafordíthatatlanul,örökre.
Valami,amiben ő az utolsó.

A Swing -látva hibáit-e miatt is jó film:ám ezt is belevonva,kitűnő szórakozás,egy magyar film,mely megadja azt nézőjének,ne kelljen beborulnia a csalitosba,hisz hányan pont ezért nem szeretik hazánk filmes munkáit.
Öreg,ha most pont ezt veted hát a film szemére,költözzön be hozzád a VV Cristofel megerősítve Alekosszal.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsikréka, 2023-11-05 22:1210 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk