Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Két kopper
- Film+, 18:50
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10
Vitathatatlan
- Moziverzum, 19:10
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények
Fogadóóra
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tavaszi menyasszony aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - A látszat csal (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Find (2022-08-30 23:21.02)   - (válasz Városi vadász 21. hozzászólására)
Én értem és egyet is értek.


25. somliv (2020-03-30 14:54.11) aaaaa
Ha valakik tudnak lazacot csinálni, akkor nem tudom miért dobnak vajas kenyeret az asztalra.
Tapogatok itten Glenn Ficarra és John Requa alkotói munkájára, mert ők már alkottak régebben az Őrült, Dilis, Szerelemmel, nem is akárhogyan. Ottan jóval összeszedettebben oldották meg a szálaknak az összevarrását, a befejezést, itt meg sajnos elcseszték, majdnem B kategóriás szintre vitték mozijuk utolsó nyisszantásait. A látszat csalban kihagytak jócskányi ziccert, még ha ez a film sosem lehetne valóságos, vagyis akkor lehetett volna valódibb, és mostan ne olvass tovább, amennyiben a hős elbukik a végén.. A tolvajlás, csalások, megtévesztések más néven manipulációk világát legbelülről megláthatjuk. Will Smith ezeket a karaktereket szereti, Randiguruban is kicsikét ilyen cselszövősebb, manipulatívabb szerepben tűnik fel, amiben ajtókat nyit, lehetőségeket mutat, esélyt teremt a férfiaknak, miként kellene egy nő bizalmába beosonni, levenni a lábáról. Hogy mondta ? Ebben a szabályokat át lehet hágni, jó értelemben értette. Valójában jól játszotta a randigurut. Will itteni mondatai ugyancsak működhetnek a gyengébbik nemnél, ha tüzetesen figyelsz, tutira megérezheted, hogy melyek azok. Nők nagyrészt érzelmi lények, olvass a sorok között, hatásgyakorlás, behálózás gyanánt talán bejöhetnek.. Most szemét voltam, de VALÓS! Margot Robbie fiatal és szebbnél szebb, színészileg szintén voltak pillanatai, amik nem szorultak becsmérlésre. Az amerikai focis, páholyban történő jelenet engem nagyon eltalált, feszültség garantált volt, izgultam, beleéltem magamat én is a helyzetbe, valószínűleg nem sejtettem, nem akartam sejteni, hogy mi lesz a vége. Mivelhogy színészileg ténylegesen eljátszva történt az a rész. Az amerikai születésű B. D. Wong izzasztó bepalizása emlékezetes, szivarozó mosolyában virít le róla a genyóság. E miatt megadom a négy csillagot, merthogy ezek a percek baromi módon bejöttek. Főhősünk megállíthatatlanul, nem törődve semmivel, végletekig elmenve pakolta fel a lóvét, millió dollárok forogtak kockán, és elhitted azt, hogy ott ÉLESBEN mennek a dolgok- hitelességgel rendelkezett számomra. Romantikus szálacska, mivel inkább cérnavékony szálacskán érzékeltették a romantikát, ellenben a szélhámosság, beetetés, bizalomba való férkőzés kapott nagyobb szerepet. Operatőri munka, technikai dolgok ötösre vizsgáztak nálam. Ám egyes részeknek a lezárása olyan, mintha egy lyukas vödröt meregetnél vízzel, és tényleg csak látszat maradt minden, lehetséges, hogy ez volt a célja. Túl nagyot szerettek volna robbantani ezzel a filmmel, de ez a robbanás elmaradt.



24. TurboHagyma (2018-12-21 13:17.57) aaaaa
Nagyon jó film.


23. V laszlo (2018-05-21 00:22.41) aaaaa
Aranyos kis mese.tetszett.


22. Vmiso (2016-06-10 13:02.16)  
Ez a film olyan semmilyen volt.
Pár jó jelenet, meg lehetett egyszer nézni, de semmi amire később emlékeznék.
A végén dobálták egymásra a csavarokat, mire végső megérkezett, már teljesen belefáradtam, és elég életszerűtlen is a vége, szóval egyszer megnéztem, éppen elég volt belőle.


21. Városi vadász (2015-11-22 16:22.42) aaaaa
Irtózatosan vontatott, unalmas és igen semmitmondó film. Nem lett volna rossz, minden ki volt találva, de valahogy hiányzott a lelke. Nincs hangulat és lélek. Lehet nevetségesen hangzik, de aki megnézi érteni fogja.


20. Acrab888 (2015-10-17 21:02.40) aaaaa
Nekem az "átlagos", 10/5 kategóriába tartozik, legfőképp azért, mert tudom hogy nem hagyott bennem maradandó élményt. Annak ellenére, hogy az atmoszférája, a zenék, az operatőri munka, a színészek és pár jelent tetszik... valahogy kicsit lapos az egész. Viszont mégis egy kedves kis, szerethető akció-love story ha hiányérzettel is. Összességében nem bánom hogy megnéztem, de azért pénzt jó hogy nem adtam ki érte. :D


19. FTC Béla (2015-09-27 11:39.47) aaaaa
szerintem meg jó volt:)


18. Kritikus (2015-08-26 19:26.09) aaaaa
Újfent egy mozi ami ismét többet szeretne markolni, mint amennyit valójában tud. Na persze azért ennyire nem lesújtó a dolog, de a Focus nézése közben végig azt éreztem, hogy ez a film annyira és akkora nagyot akar mutatni, hogy már maga sem tud megbirkózni vele.
Pedig nem indul rosszul, kissé furcsa, de egyedibbnek nevezhető témával, mely a nagyvárosi zsebtolvajlást egy másik szemszögből, kissé alaposabban kívánja bemutatni. A modern kori szemfényvesztés kis töprengésre is okot ad, hisz kinek ne lenne olyan ismerőse akitől ne nyúltak volna már be pénztárcát, mobiltelefont, karórát. (ha nincs ilyen van egy rossz hírem :)) És akkor utána jöhetnek, özönlenek a jó tanácsok: kinek, mikor, mire, hogyan kell odafigyelni, persze az ember meg csak a saját kárán tanul igazán.
Egy szó mint száz bármennyire is nem tetszik, a lopás művészet, mindegy, hogy politikus csinálja, vagy piti zsebtolvaj, kidolgozott stratégiák alapján történik és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk is mint a többi versenyhelyzetben lévőre: a gyengék elbuknak az agyafúrtak megmaradnak.
És amíg ezt a ,,művészetet" boncolgatja a film addig nincs is baj, csak amikor bejön a képbe a temérdek logikátlanság, meg szinte teljesen lehetetlen helyzetek. Magyarul túl nagyot akarnak mutatni, itt szájtátásban mérik az elismerést, mely a végére maximum ásítás formájában érkezhet. Ugyanis átlagos akciósztori lesz itt is a történet vége, hülyeséggel, ami kicsit bosszantott. Viszont ilyen téren a magyar cím hiteles is, hiszen annyira meg akarják győzni itt az embereket a háttérdolgokról, hogy a végére egy szavát sem hiszem el az egésznek.
Érdekes elgondolás, gyenge kifejlet, ez nálam nem több mint közepes.


17. Kimiraikonnen (2015-08-12 22:26.31)   - (válasz Az utolso szamuráj 13. hozzászólására)
Most majdnem írtam, hogy vasárnap hová mész Tescoba?? De aztán leesett. Ejtőernyős volt a tantusz. :D


16. Whyteangel (2015-08-10 09:40.25) aaaaa
Volt benne lehetőség, de nem sikerült kiaknázni.

Sok benne a kisebb csavar, de annyira egymásra épülnek, hogy így már nem élvezhető a film.

Amikor tanítják a lányt, az nagyon jól sikerült. Pörgős és érdekes volt.
A fogadásos rész is nagyon betalált, de amikor bemutatják, hogy hogyan hatottak a tudatalattira, az nekem sok volt. A csilláron ugyan ki veszi észre a számot? Belemagyarázás...

A romantikus vonalnak köszönhetően lesüllyedt átlagos szintre az egész, és ezen az sem segített, hogy a végén még próbáltak fordulatokkal segíteni.

Írta valaki, hogy a végén milyen jót lelkiznek, miközben Will erősen vérzik a kocsiban. Ezt én is megjegyeztem, amikor elérkeztünk a filmnek ezen pontjához.


15. Man2 (2015-07-19 14:27.11) aaaaa
Ez valami förtelmes unalmas film lett!


14. Tömö (2015-07-04 17:14.17) aaaaa
No. Erre IS azt hittem vmi más lesz....:D..azaz jóóó film lesz.
No. Nem én írtam a fkönyvet, de az a helyzet, hogy mindig előre megmondtam mi fog történni:D (most akkor nem spoilerezek,vagy mégis, de pl.a bulin,mikor Zselé szerepelt, már vártam a nőőt, a faszi oldalán...a buszos jelenet, vártam mááár Zselé feltünését...végén a bodyguard minek veszi a ragasztószalagot,stb.-szóval izgalmas volt, vajon túljárt-e az eszem az író..:De neeem:)
No. Egy beszólást megjegeztem,mikor WOng aszongya: - Elnézést,mindig azt hiszi én vagyok Whitney, ő meg Kevin Costner!,vmi ilesmi :DD
Rodrigo Santoro meg nagyon kemény volt...
a 300-ban!itt?
Szóval 1x meg lehet nézni, de egy Ocean's filmet többször is.


13. Az utolso szamuráj (2015-07-04 16:41.47) aaaaa
Ha az ember Norbi92-őt olvasná,amire ő azt mondja,-ilyen még mondjuk nem volt,de ha azt mondaná:))-hogy az rossz film,jobb ha abba bele se pislogunk.:))
A Focus igen középgyengus film:persze hogy szegény Will Smith-nek nem sikerült a nagy visszatérés,még a végén aláír a Függetlenség napja folytatásához.Nem azért nem rossz,mert tényleg majd minden kép arról szól,hogy ki van gyúrva,vagy Margot Robbie milyen dögös,hanem mert eszméletlen üres,mi több,a vége akkora marhaság,amit nem tudom hányan mernének tényleg átgondolni.Logikusan.
És nem csak arról van szó,mi van ha félremegy a lövés,hanem arról is,mi van ha mindenki ott marad,??
Persze,Smith-nek még mindig jól áll a jó dumájú szerep:kár,hogy jó dumákat,na azt nem írtak neki.Vannak benne figyelemreméltó pillanatok-B. D. Wong befűzése-ám akkor is,ez a 10 0 perc nem elég furmányos,okos,és az ember egy idő után a szép embereket is megunja nézegetni.(És a logika újabb és újabb kérdéseket vet fel,ha régen is odavolt a spinéért,miért hagyta ott,hogy most meg....áh)
Persze még mindig jobb mint mondjuk lefutni vasárnap megszokott mód a Tescó-ba,azt pofán törölni magunkat a ki nem nyíló ajtóval.


12. Treboo (2015-07-03 22:10.33) aaaaa
Hát nem több egy átlagos filmnél, egyszer nézhetős a számomra. Sok volt a romantika és kevés volt a "fókusz".


11. Kimiraikonnen (2015-06-21 11:18.39)  
Ja és a kis kínai fazon átverése új mércét állít a kategóriában. Zseniális kib@szás!! :)


10. Kimiraikonnen (2015-06-21 11:07.25)  
Kibebaszott jó film ez, fix újranézés, 5csillag.

Egyetlen hibája van, de az óriási - ezt nem Will Smithnek kellett volna játszania, láthatóan feszeng is a szerepben.
Pl Christian Bale-t, vagy RDJ-t százszor inkább alkalmasnak véltem volna. De így is 5*


9. Zoli27 (2015-06-14 18:43.24) aaaaa
Még egy ilyen szar befejezést,nagyon gáz!!!
SPOILER!
Will Smith-t lelövik hogy sikerüljön a csalás már ez is gáz és akkor véresen fekszik a kocsiban és még egy jót lelkiznek is a nevelőapjávak.....ez nagyon komoly :-)


8. Man2 (2015-06-09 19:49.20) aaaaa
Will Smith leggyengébb filmje!Egy darab poén nincs benne unalmas,vontatott.Csalódás!


7. Norbii92 (2015-04-16 20:01.41) aaaaa
Will Smith legújabb filmjében, a Focus-ban a szélhámosok világába kalauzol el minket. Ez a világ rendkívül izgalmas és persze jól jövedelmező, ugyanakkor nem kevés veszéllyel és a szerelemről való lemondással jár!
Na már most a történet szerint a mesternek tanítvány kell. Nicky szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos - lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámos nő kegyeire is.
Kezdem azzal, hogy nekem nagyon tetszett a film! Olyannyira, hogy negatívum nem is jut most eszembe.
Most őszintén, nem gondoltam volna, hogy a szélhámosok világával való megismerkedés során ennyit szórakozok majd! Már pedig van humor, elég jó és nem is kevés! Emellett még egy kis romantikát is sikerült a filmbe belecsempészni, még hozzá úgy, hogy az tökéletesen illeszkedjen a sztoriba. Will Smith és Margot Robbie bár elsőre furcsa, mégis nagyszerű párost alakítottak! Utóbbitól még nem láttam egy filmet se, de itt meggyőző volt és nagyon csinos is!
De nem is szaporítom tovább a szót, tuti többször nézős mozi a Focus, egy nagyon jó film! Mindenkinek ajánlom! Érdemes megnézni, mert végig izgalmas, humoros, érzelmes és nagyon jól kidolgozott! 5*


6. Godric's Hollow Man (2015-04-10 19:56.45) aaaaa
Valamivel el kellett ütni a Húsvét locsolós napját a kötelező rituálék után, így a család választása Will Smith új filmjére esett. Többek között azért is, mert szeretjük a színészt, másrészt azért is, mert annyira rossz kritikákat kapott (10/5 a legtöbb helyen), hogy nehezen hittük el, hogy ez ennyire rossz legyen.

A szélhámosfilmek sajátja, hogy egyfajta szemlélődőnek hagyja meg a nézőt, aki vagy élvezi a showt és hátradől, vagy eljön a pillanat és elkezdi keresni az érzelmi azonosulási pontokat, hogy jobban beleélje magát a történetbe. Itt szokott beütni a baj, mert ezek a filmek csak az agyra és az érzékekre hatnak, de a szívre kevésbe. (A Szemfényvesztők hibája is ez volt). A rendezőpáros (John Requa és Glenn Ficara) azonban itt lépik meg, hogy ez egyszerűbb legyen, mint egy mutatvány (ugye Közönséges bűnözők) és belekeverik a romantikát a képletbe. Így egyből megvan az érzelmi bevonás és ráadásul Smith és Margot Robbie párosa nagyon jól működő. Elsőre talán furcsa párosnak hat, de filmben ez egyáltalán nem érződik. A rendezők tehetségéről árulkodik, hogy képesek több műfajt jó érzékkel keverni, hiszen mind az I love you Philip Morris, mind az Őrült, dilis, szerelem, de még a Taplő télapó is nem egy zsánerből nyeri az esszenciáját.

Természetes a balhékon van a hangsúly a romantika mellett, de vajon a tavalyi Holtodiglan vagy az Amerikai botrány mellett képes a film fenntartani az érdeklődést? Nekem maximálisan. Legalább 4-5 fordulat van a filmben, ami a készítők érdeme, hogy egy idő után az ember már keresi a kapcsolatokat és baromira figyel, de 1-2 sejtésen kívül egyszerűen nem lehet kitalálni, hogy mire fut ki 1-1 balhé vagy a végső nagy buli.

Felróják a filmnek, hogy miért lehetne élvezni azt, hogy valaki mondjuk lelopja a karórád vagy az objektíved, így a szereplők ellenszenvesek és nincs meg a nézővel az azonosulás. Kérdem én, miért kell az élvezethez a szimpátia? Hannibal Lectert sem azért szeretjük, mert annyira kedves ember. Smith csapatát azért jó nézni, mert eleganciával és egyszerre lehengerlő ügyességgel képesek akár egy egyszerű kizsebelést is végrehajtani. Nem kell ezzel közösséget vállalni, de élvezni és izgulni lehet rajta, nem? Hiszen a mozi a szórakoztatásról szól elsősorban. Továbbá, itt még ugye az agyunkat is megdolgoztatja a sztori.

Technikai szempontból azoban jeles a mű. Gyönyörű az operatőri munka, remekül vannak megvilágítva a helyszínek, szép helyek, ízléses kosztümök. Ami az ilyen filmek sajátja ugye (gondoljunk csak az Oceans-filmek eleganciájára). A zeneválasztás is derék, nincs unalmas zene. (Ami külön bravúr, hogy még a Rolling Stones filmek által agyonkoptatott gigaslágerét a Sympathy for the Devilt is sikerült dramaturgiailag beépíteni a filmbe)!

A nemrég látott A lázadó után már ez a második kellemes meglepetés az évben, a lehúzó vélemények után meg főleg. Sajnálom, mert sokan ezt úgy könyvelik el, hogy nem ez Smith visszatérése az élvonalba, szerintem meg egyértelműen az. Gondoljunk csak McConaughey esetére, mindenki a Gyilkos Joe-t tartja a karrier-újraindítás első állomásának, holott a 0 kilométerkő egyértelműen Az igazság ára, de azt nem látták sokan, sajnos. Bár a Focus visszatermelte költségeit, de egy ilyen sztárral gondolom nem ezt várták.

Mindenesetre a látszat tényleg csal, mert ez egy jó film. Aki teheti még pótolja, mert adja még pár mozi. Én beszerzem lemezen is, remélem itthon is megjelenik idővel.


5. Entersp (2015-04-09 06:08.49) aaaaa
Rosszabbra számítottam. Mondjuk, Will Smith helyett néztem volna valaki mást (mint általában). Felületes volt, de nem unalmas, az utolsó negyedóra miatt egy csillag levonás.
A készülő második részben már az elején levágják a főhős fejét, ám hamar visszavarrják, és kiderül, hogy az is a fondorlat része volt.:;


4. Cygnett86 (2015-03-24 11:05.10) aaaaa
Az a romantikus szál nagyon elvette a hangsúlyt a lényegről, és elvitte a filmet, sajnos rossz irányba. Egyébként maga a story ötletes és érdekes, ha kicsit fordulatosabbra és humorosabbra sikerül, akár még 5 csillagos is lehetne, ehelyett tőlem csak 2-t kap...


3. Villers (2015-03-09 20:25.24) aaaaa
Én nem vártam világmegváltást, mégis szörnyű volt. Unalmas, vontatott, a végén egy csavarral, de ennyi. Ha egyedül vagyok, akkor felállok, és kimegyek :(



2. Johnny Saiper (2015-02-28 14:14.47) aaaaa - (válasz Tapados 1. hozzászólására)
Én most néztem meg, nincs benne sok extra dolog, de nem is unalmas, amit kellett hozta. A színészek és a párbeszédek is jók voltak, egy-két csavar is volt benne. Szóval, ha nem világmegváltó filmet vársz, akkor igen.


1. Tapados (2015-02-27 17:27.09)  
Na,milyen a film?Érdemes megnézni?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFind, 2022-08-30 23:2126 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk