Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Family, 19:35
A következő három nap
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bárány a farkasok között aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Hátrálás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Gyorkos (2021-05-20 02:43.41) aaaaa
Hát igen, a regressziós hipnózis ma már teljesen hitelét vesztette.
Ez a film a módszer bukását mutatja be filmművészeti keretben. Jó volt ez, csak nagyon lassú és elnyújtott. Egyszernézhető.


10. Evile-Elvis- (2016-02-13 14:03.08) aaaaa
Alejandro Amenábar neve jól csengő, hiszen elismert és befolyásos rendező. Pedig nem túl eredeti, sőt, számomra kifejezetten közömbös és ezt jól reprezentálja ez a semmitmondó thrillerje is.
Az unalom és a töketlenkedés megy négyzetre emelve az egész film alatt. A történet annyira érdektelen, hogy az esti híradó feszültebb és megrázóbb.
Az meg, hogy Amenábar-nak művészfilmjei lennének....:)
Meglehet nézni ezt a filmet, annyi művészet se szorult belé mint egy érdekesebb alakzatban kicsusszant kakikábelnek a WC csészében.
Intenzitás nulla, hangulat nincs, feszültséget ne is keress, áporodott operatőri megoldások, semmitmondó párbeszédek, fantáziátlan rendezés.
Ez nem más mint stílusgyakorlat, amely mindenfajta kreativitást nélkülöz.
A színészi játékot megemlíteni, vagy kiemelni, pont olyan felesleges lenne, mint bármifajta mélyebb tartalmat keresni itt.
Egyetlen pozitívumot mégis feltud mutatni a Regression, van ennél szarabb is.



9. Chris Co (2016-02-12 14:23.31)   - (válasz Jason13 7. hozzászólására)
Nem kizárt, hogy nem emlékszem a részletekre, de A belső tengernél volt néhány jelenet, melyek Ramónt a tengerhez kötötték, gondolatok, álmok, melyeket néhány jelenet erejéig láthattunk is. Ha erre gondolsz például, az még messze van a művészfilmek világától. Ilyesmit számtalan filmes műfajban találunk.


8. Az utolso szamuráj (2016-02-12 13:27.00) aaaaa - (válasz Jason13 7. hozzászólására)
az egyik egy sima dráma,a másik egy jó thriller.
egyik se művészfilm,aminek azééé a definicióját is lehet csúsztatgatni.mert valami meg dráma,attól az még nem olyan film:)


7. Jason13 (2016-02-11 20:29.05) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
Belső tenger és Nyisd ki a szemed


6. Az utolso szamuráj (2016-02-11 20:07.20) aaaaa - (válasz Jason13 5. hozzászólására)
amenabar melyik filmje művészfilm???


5. Jason13 (2016-02-11 19:48.28) aaaaa
Alejandro Amenábar leginkább művészfilmjeiről híres, de 2001-ben letett az asztalra egy kifejezetten erős thrillert/horrort. Ez volt a Más világ, Nicole Kidman főszereplésével. Ugyan a végeredmény mutatott némi hasonlóságot a Hatodik érzékkel, mégis, nagyon szórakoztató, néhol meglehetősen ijesztő mozi volt, a végén egy jópofa fordulattal.
Tavaly a direktor újra a műfajban alkotott, ami az előzetesek alapján egész ígéretesnek tűnt. Sőt, olyan színészeket sikerült megnyernie alkotásához, mint Ethan Hawke, Emma Watson és David Thewlis.
A bemutató után azonban elkezdtek szivárogni a negatív kritikák, melyek azért az én kedvemet is lelombozták, de végül csak adtam egy esélyt a Regression-nek.
A történet főszereplője Bruce Kenner nyomozó, aki egy elég kényes ügybe tenyerel bele. Egy fiatal lány azt állítja, megerőszakolták, a tettes pedig a saját apja. A gyanúsított nem emlékszik semmire az esetből, ennek ellenére elismeri bűnösségét. Az ellentmondásos nyomozásba ekkor csatlakozik egy pszichiáter, aki Kenner-el együtt egy sátánista szektára bukkan. A szálak innentől egyre kuszábbá válnak és úgy tűnik, a szövevényes ügy a detektívet is elnyeli.
A sztori igencsak érdekes, simán rá lehetett volna építeni egy feszült thrillert. A játékidő első felével nincs is a baj, az események pörögnek, feszült és megrázó képsorokból sincs hiány, a színészek pedig hozzák a formájukat. Aztán a cselekmény egyre jobban leül és az események olyan fordulatot vesznek, melyek az addig látottakat egy szimpla blöffnek állítják be. Aztán jön a befejezés, amely megkoronázza ezt a felemás élményt egy teljesen súlytalan lezárással.
A probléma abban gyökerezik, hogy a készítők túl sok mindent akartak belesűríteni a filmbe. Egyrészt itt a sátánista vonal, aztán a megerőszakolt lány drámája, ezek mellé pedig kapunk még információkat a pszichológus által használt módszerről, amit végül némi kritika fejel meg, a tömegpszichózist pellengérre állítva.
Ezek a témák külön-külön tényleg érdekesek, de így egyben egy hatalmast katyvaszt alkotnak. A mozi emiatt bezuhan a székek közé és egyszerűen nem tudja eldönteni, melyik vonalnál tegye le a voksát. Legyen sötét thriller, vagy egy szimpla krimi? Esetleg az érzelmi vívódásoknál állapodjon meg és a drámát preferálja? Nem, inkább mindenből egy kicsit, hogy a néző csak kapkodja a fejét.
Azt azért meg kell hagyni, hogy a színészek megtették a tőlük telhetőt. Ethan Hawke jó szokásához híven brillírozik a zaklatott detektív figurájában. Egyedül talán Watson kisasszony lóg ki a sorból, bár azért az ő játékát sem nevezném rossznak.
A képi világ is kellően nyomasztó, köszönhetően a remek operatőri munkának. A borongós atmoszférához a zenei aláfestés is sokat hozzátesz.
Ahogy fentebb már írtam, a film első fele kifejezetten erős. Szinte le se tudtam venni a tekintetem a képernyőről, annyira odaszögeztek a látottak. Sőt, azok a jelenetek, ahol betekintést nyerhetünk a sátánisták szeánszaiba, valami elképesztően félelmetesek és brutálisak.
Kár, hogy ezt a színvonalat nem tudták a későbbiekben tartani a készítők és teljesen kicsúszott a kezükből az irányítás. Így a Regression egy ígéretes darab helyett csak egy kihagyott ziccer, ami ugyan bőven nézhető, néhol kifejezetten szórakoztató, de jóval többet kilehetett volna hozni belőle egy összeszedett forgatókönyvvel.


4. Az utolso szamuráj (2016-02-09 16:16.52) aaaaa
Alejandro Amenábar mozija valami retteneteset bukott,a kritikusok szó szerint széjjeltépték,pedig emlékszem,mennyire felcsigázták az első trailerek a nézőket is:sátánosdiból úgy látszik,sosem elég.
A film megtörtént eseményeknek lódul a nyomába,-bár....khm-és a horrorrajongók feltétlen csalódni fognak benne.Engem mégis valamiképp megfogott a "megoldása???",hisz rendezőnket szemlátomást nem az ijesztegetés ténye érdekelte:hanem valami összetettebb,különösebb,sőt:valami kurvára "emberi" dolog,amit több mindenre rá lehet vetíteni,nem csak démonokra,sátánistákra,stb.
A történet szerint egy lány megerőszakolásának gyanúján elindulva sátánisták titkos kultuszába botlanak,és Bruce Kenner akkora elánnal veti bele magát az ügybe,hogy hamarosan paranoiásan tekint a városra,kollégáira,szinte bárkire ahogy halad előre a nyomozás.Az igazság felderítésében segítségére siet Kenneth Raines pszichológus is,ám az ügy egyre zavarosabb és mintha a lánynál se lenne minden rendben....
Nehéz lenne spoiler nélkül írni arról,ami miatt közepes a film-és ami miatt mindenki le fogja majd húzni,lehet igazuk is van.Mégis,bár Amenábar leegyszerűsíti azért az általa közölt megoldást,érdemes átgondolni azt egy pillanatra,hogy mennyi mindent "MI" beszélünk bele dolgokba,mi teremtjük meg,mi látjuk el vázzal,csonttal,hússal...mi éltetjük,és ez itt nem csak a mozi témájára értendő,kicsit továbbvezetve némiképp univerzálisra, ha érted mire gondolok.Szándékosan nem megyek bele mélyebben,pont hogy ne az én agyam???? által legyenek gondolataid(már ha vannak persze...)
Én elvoltam a nyugodtabb,lassabb hangvétellel,végig lekötött a kicsit több mint másfél óra.Ethan Hawke egyre nagyobb favoritom,és úgy látszik,ez a horror/thriller vonal be is jött neki,most is remekül játszik,ahogy persze D. Thewlis is,a Harry Potter lányka már más kávéház,kicsit erőtlen.Megértek a filmmel kapcsolatban minden rosszérzést,ám saját véleményemért kiállnék,mert mindig szerettem azt,mikor témájától független egy alkotásnál akár másról is beindult az agyam,a Regression-nál így jártam,szerintem egyszer simán nézhető-esetleg szerethető.


3. Erik-Enrico (2016-02-03 21:00.12) aaaaa
Nagyon gyenge lett sajnos! :(



2. Zsol0 (2015-06-18 11:38.44)  
tréler alapján jó kis összelopkodott (hetedik,stigmata,a falu,silent hill,továbbisvanmongyammég)..pfffffff...


1. Sötétszív (2015-02-26 11:19.31)  
Remélem, hogy jó film lesz. A szereposztás mindenesetre ígéretes.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2021-05-20 02:4311 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk