Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Váltságdíj
- AMC, 16:25
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00
Segítség, karácsony!
- AXN, 17:10
Légcsavar
- Film Café, 17:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
Terence Hill - Vélemények
2022-es választás
Elveszett jelentés - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kiválóság ára aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
75. Vincenzo (2023-11-02 23:11.20)  
Nem szakadtam a nevetéstől, de azért ez nálam többször nézős lesz. Kellemes élmény.
Amikor a végén a vérfarkas mészárlásra találnak egy ártatlan elszökött kutyát felelősnek, az mekkora poén már XD


74. Fütyülős (2020-05-22 11:44.37) aaaaa
Szegény Petyr!
Nagyon eltalálták ezt a filmet, én rettentően élveztem.
És szuper, hogy ilyen gyöngyszemekre tudok még bukkanni.
Ezzel párhuzamosan egyre jobban bírom Taika Waititit.



73. Lifeisamovie (2019-11-07 19:52.07) aaaaa - (válasz Dr.HannibalLecter 71. hozzászólására)
"This is my torture chamber!" :D
Az nekem is a kedvenc jelenetem, (pedig csak pár pillanat) amikor a modern kornak köszönhetően végre 100% biztonságban nézhetik meg a napfelkeltét a neten XD


72. Bede István Péter Benjámin (2019-02-16 21:06.01) aaaaa
Atomzsilett! :) XD 10/10


71. Dr.HannibalLecter (2018-02-14 23:52.19) aaaaa
Számomra remek szórakozást nyújtott, gondolkodás nélkül 5 csillag:)
Régóta szemezgettem már vele, de eddig vhogy eltántorított ez a dokumentumfilmes stílus.. Kár volt félni, a két rendező egész ügyes munkát hozott össze, és nem mellesleg a szerepeikben is prímák. A youtubeon való napfelkelte nézés nagyon betalált!:D


70. Törölt felhasználó (2018-02-12 00:52.50) aaaaa
[link]

yeaboii


69. Nyolcadik utas (2018-01-28 10:31.57) aaaaa
Kellemes meglepetést és különleges szórakozást nyújt ez a film. Rengeteg ötlet van benne, de a végével nem voltam kiegyezve. Hirtelen és bugyuta módon lett vége. Ha ez nincs, öt csillag.


68. Törölt felhasználó (2017-01-11 21:49.03) aaaaa - (válasz Tomiboy* 63. hozzászólására)
lol


67. HMáté33 (2016-07-28 22:36.10) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 66. hozzászólására)
ez a poén beütött:)


66. Lifeisamovie (2016-07-28 22:35.03) aaaaa
Mert a Guglin mindent megtalálsz XD
[link]


65. HMáté33 (2016-07-28 22:27.14) aaaaa
Teljesen egyetértek azzal a megállapítással, hogy az Alkonyat-jelenség romboló hatást gyakorolt a vámpírmítoszra. Akármennyire is tudja az ember, hogy az a széria egy kifordított, hamis képet mutat, és távol áll a legenda alapvető elemeitől, mégis érvényesül ez a romboló hatás. Magamon érzem, pedig mindössze egy Alkonyat-filmet láttam, azt is évekkel ezelőtt, de mivel egy óriási jelenségről volt szó, mindenkit elért – és érzem a hatását, egyszerűen előítéletekkel viszonyulok már a témához, vonakodva ülök neki egy-egy új filmnek, stb...

Pont ezért lehet érdemes, akár terápiás jelleggel, magunkat kényszerítve (már aki hasonlóan érez) keresni a minőségi munkákat, hogy lássuk, hol az igazság, és tisztuljon a negatív kép a fejekből. Keresni kell a témában alkotó okos filmeseket, vagy kreatív ötleteket. Én magam az újak közül dicsértem például Jarmusch munkáját, aki egy kiváló intellektuális mozit adott nekünk, de jelen mű is egy abszolút érdemes alkotás.

A klasszikus vámpírmítosz elemeit ötvözni a modern kultúrára való rácsodálkozással, az áldokumentarista jelleggel, valamint a kézikamerával már önmagában is dicséretes ötlet, és úgy érzem, az alkotók kreatív módon igyekeztek kiaknázni az ezekből adódó lehetőségeket. Mindezzel együtt engem speciel kicsit fárasztott a film, maga a sztori nem egy nagy reccsenés, tényleg inkább az alapfelállás abszurditásán (egy stáb filmet forgat a vámpírok mindennapjairól), és vérszívók legendájának 21. századi megközelítésén volt.
Viszont, mivel egyfelől helyén kezeli a mítoszt, másfelől tényleg egy kreatív, fiatalos lendületű film, számomra mind kikapcsolódásként, mind a gyógyulási folyamat részeként jó élmény marad.


64. Dark Bakter (2016-06-23 11:44.51) aaaaa
Ez de jó volt :) Legyünk őszinték, ahogy többen is írtátok az Alkonyat széria kiherélte a vámpír mítoszt... Szánalmas, hogy nagyon sokan az alapján közelítik meg a mítoszt... Még mindig azt vallom, hogy a Coppola féle Dracula adaptáció sokkal többet elmond a halhatatlan és örök szerelemről, mint a csillogó sápatag vérszopók csőcselékének kalandjai... De gonosz vagy.... Mindegy.... Egyébként is Bram Stoker műve örök érvényű horrorikont hívott életre...
A vámpírmítosz jelen alkotásban egy teljesen új szemszögből van megközelítve. A vámpírok, zombik, vérfarkasok, boszorkányok köztünk élnek, vajon mivel töltik az idejüket... Az egész dokumentumfilm stílusban van elkészítve, nekem hirtelen az Office sorozat ugrott be, ahol megy a cselekmény, de a szereplők is néha leülnek és kommentálják a kamerába az eseményeket.
Szerintem kellően bájos komédia kerekedett ki az alapötletből. 4 új-zélandi vámpír lakik egy wellingtoni lakásban albérletben. Teljesen hétköznapi életvitelük van, lakógyűlést tartanak, veszekedés van a rendrakás és a mosogatás körül, néha bemennek a városba, és igen adóznak hírnevűknek, vért szívnak... A négy karakter közül ráadásul az egyik maga Vlad Tepes, a másik nem kisebb ikon, mint Nosferatu.... Akárcsak a már említett Office esetén, itt sem látjuk a stábot, aki követik a kompánia mindennapját, egyszer-egyszer van egy kis kikacsintás, pl a vérfarkasokkal kapcsolatos konfliktusnál, amikor a kameraman-t lökdösik ordasék...
Minden vámpír mítosz kellék előkerül: mester szolga kapcsolat; ezüst és napfény, karó, mint egészségre ártalmas dolgok; vámpírrá változtatás; a tükör kép hiányának problematikája és a halhatatlan szerelem is megjelenik. Az külön poén, amikor technika legújabb vívmányaival ismerkednek.
És annyira kedvesen és bájosan van tálalva vicces köntösben, ami már régen kijárt a műfajnak.
Minden pellengére van állítva abból amit a vámpírokról megszokhattunk, és még a szitok szériát is nevesítik a filmben. Szerintem ez külön jó pont, mivel tudják hogy az Alkonyat milyen ártalmas a vámpírok megítélésre nézve, de még sem mehetnek el mellette szó nélkül. Ügyes húzás... Mondjuk az is kemény, amikor egyikük a jelmezbálra Pengének akar öltözni... Szóval ilyen apró szépségekből, vicces szituációkból építkezik fel a dokumentumfilm... Kellemes egésszé áll össze. A karakterek szerintem zseniálisak, a történet vezetéssel sincs semmi baj, a zene és a képi világ is rendben van.
Érdemes időt szakítani rá, jópofa komédia.


63. Tomiboy* (2016-01-26 07:47.04) aaaaa
Borzalmas volt. Egy pozitívuma volt, hogy nem volt hosszú... Vontatott volt, nem adott választ pár kérdésemre ami felmerült. Pl, hogy mitől függ, hogy akit megharapnak, az meghal vagy vámpírként támad fel. A szolgát aki évekig dolgozik neki, miért nem akarja vámpírrá változtatni.
Nekem nagyon nem jött be.


62. Tjunior (2016-01-18 20:31.36) aaaaa
Mint minden zseniális ötlet, ez is totál egyszerű. mint Kolumbusz tojása. Hihetetlen hogy eddig senki sem foglalkozott a vámpírok hétköznapi problémáival.:) Hogy nézzünk ki jól ha nem látszunk a tükörben? Ki rakjon rendet a vérszívás után? Hogy menjünk bulizni ha csak olyan helyre mehetünk ahová behívnak? stb. stb. Zseniálisan groteszk.


61. Hajrá KTE (2016-01-16 19:42.07) aaaaa
Jó kis film volt, szórakoztató, mégis valami új, sok jó poén, érdekes sztori.


60. Emmersson (2016-01-10 12:36.59)   - (válasz Lifeisamovie 57. hozzászólására)
Hali!

A vámpír csókja megvolt?!

http://www.filmkatalogus.hu/A-vampir-csokja--f4119


59. Colby86 (2015-10-18 18:48.27) aaaaa
Az idei év egyik legjobb filmje, ötletes, vicces, szórakoztató, pedig konkrét története nincsen is. Mégis a legjobb horror komédiák és vámpíros filmek között a helye:)


58. Norbii92 (2015-08-16 12:35.53) aaaaa
Ez egy agymenés, de szórakoztató agymenés! Egy vérbeli horrorkomédia, melyet már régóta megakartam nézni, de sajnos sehol sem találtam! Most viszont végre megtekintettem és azt kell, hogy mondjam baromi jó volt! Van itt minden kérem szépen ami egy jó horrorvígjátékhoz kell, vér és szinte minden percre jutó poén! Sőt, nagyon kevés filmet láttam ami ennyire "tartalmasan" töltött volna ki 85 percet mint a What We Do in the Shadows! A poénok pedig tényleg ütnek! Lehet rajta nevetni, a szereplőket megkedvelni, a vámpírmítoszba vetett hitet pedig végre visszakapni! Ugyanis az utóbbi évek egyik legjobb vámpírfilmje véleményem szerint, holott nem veszi komolyan magát, sőt a Drakula meg Nosferatu imitátorral még paródiának is elmenne, míg ezek az elemek meg remek kikacsintásnak és jó poénnak! A vámpírok mellett amúgy megjelennek még a filmben vérfarkasok, boszorkányok és zombik is, szóval teljes a paletta!
Összességében nekem nagyon tetszett, és tuti, hogy megfogom még nézni! És természetesen ajánlom mindenkinek! 5*


57. Lifeisamovie (2015-07-28 18:15.57) aaaaa
- Mi ez a szag?
- Barbecue... XDDDDDDD

Hatalmas film, méltó párja a Drakula halott és élvezinek, amit azt hittem nem lehet überelni rá 20 évre sikerült :)


56. N.Kriszta (2015-06-25 21:39.12) aaaaa
Nagyon jó filmí! :D


55. Kunga (2015-05-18 01:02.55) aaaaa
Azt a kurva, ez mekkora gyerekek! Valaki párhuzamot vont a "Shaun of the dead"-del. Tényleg azóta nem láttam ilyen faszát ebben a stílusban. Peter a legkirályabb arc, ezerszer kikockáztam még a fényképeket is róla :D Feltétlen nézzétek meg a stáblista után is!


54. M.Harper (2015-05-14 15:35.14) aaaaa
Ez iszonyú aranyos! Előszór 4-est adtam rá, de át kellett gondolnom, ez annál jobb. Én beleszerettem!


53. Chris92 (2015-05-05 15:27.49) aaaaa
Eszméletlenül szórakoztató és vicces horrorkomédia, Új-Zélandról, ami teljesen zárójelbe tesz mindent, amit eddig a vámpírokról tudtunk, tökéletesen eltalált figurákkal, éjfekete humorral, rengeteg elborult de jól elsült ötlettel és kreativitással még az áldokumentumfilmes keret is csak további pluszt ad neki.


52. Pinceajtó (2015-04-27 09:37.50) aaaaa
Elvetemült ökörség denevérharccal fűszerezve,többet nem vagyok hajlandó mondani!


51. Törölt felhasználó (2015-04-26 17:24.38) aaaaa
"Nem a google használatról van szó hanem,hogy nem találom"


50. Chris Co (2015-04-26 13:47.44)   - (válasz HMáté33 49. hozzászólására)
Szerintem van rá igény.:)


49. HMáté33 (2015-04-25 22:18.52) aaaaa - (válasz Man2 48. hozzászólására)
az a baj veled, hogy nem vagy vicces, pedig akkor még talán lenne valami hasznod is. így viszont tényleg csak egy figyelemmániás kreténnek tűnsz, azokkal meg tele a padlás.


48. Man2 (2015-04-25 19:24.57) aaaaa
Az a baj veletek,hogy nem szeretitek ha megmondják nektek!Minek kell osztályozni mikor még nem láttátok?ennyire sötétek vagytok?Persze ez nem is lehet kérdés borult elméjű magyarok!



47. Mtta (2015-04-25 19:21.32) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 46. hozzászólására)
Én nem tudom elképzelni, hogy egyáltalán, hogy képes egyszerre gépelni és levegőt venni. Vagy lehet, hogy pont ezért kommunikál 1-1 (lehetőleg tő) mondatokban, mert sietni kell, nehogy felboruljon a gép előtt...


46. Capt.JackSparrow (2015-04-25 16:50.01) aaaaa
miért nem tiltják ezt a trollt?


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2023-11-02 23:1175 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel adatlap
Eredeti cím: What We Do in the Shadows
Évszám: 2014
Rendezte: Jemaine Clement, Taika Waititi
Szereplők: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez-Macuer, Stuart Rutherford...

További információk

Szereplők fórumai
- Taika Waititi - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk