Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Záróakkord
- Moziverzum, 10:55
Mud
- HBO3, 11:15
Boldogító igen, vagy nem
- Film Café, 11:25
Gépállat SC
- Mozi+, 11:50
Szellemirtók 2.
- AMC, 11:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Napszállta - Vélemények
2022-es választás
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Koo Kyo-hwan aaaaa

 

Fórum - Az élet könyve (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Emmersson (2021-02-15 11:00.40)  
"Erről a szellem sem feledteti..."

Ismét egy fogalmazás-gátlót szedő tartalom író :(


9. Btomi1980 (2016-01-26 13:02.35)   - (válasz Vbacs 1. hozzászólására)
Ha a mexikói kultúráról többet olvasnál, akkor nem írnál ilyeneket, hogy "fából lenne", "mexikói sztereotípia", stb.
Az egész a Halál Napjáról szól!



8. Beetlejuice (2015-10-04 11:47.18) aaaaa - (válasz Sötétszív 5. hozzászólására)
átlagos. mi a lófasznak erőlteted te itt ezt az egészet....


7. Az utolso szamuráj (2015-07-12 14:46.54) aaaaa
Az Élet könyve minden,csak nem átlagos:más kérdés,csak annyira tetszik.A Del Toro felügyelete alatt készülő animációs film már csak azért sem lehet átlagos,ami a témája,amilyen közegben játszódik és néhány,finoman morbid pillanat miatt.
De,itt írnak néha olyanokat...
Van egy szerelmi háromszög,ahol két fiú viaskodik egy lányért,és igazából Joaquin karaktere sem gonosz vagy visszataszító:ő egy soviniszta figura,nagyképű és beképzelt,míg Manolo érzékeny,figyelmes.Hivatása hogy bikákat öljön...ez sem igen megy neki.
Halál nyugodtan:))beillesztik a Halál motívumát a filmbe,hisz mégiscsak Mexikóban járunk,közben a film a becsületről,a család fontosságáról ugyanúgy szól,mint a mai világban a fiatalok közt fellelhető problémákról,hisz a múzeumi látogatókat első pillanatban nehéz megkedvelni.Ám épp az alkotók ügyes történetmesélése alatt jön rá az ember,egy gyerek azért valahol gyerek,ha foglalkoznak vele,ha odafigyelnek rá,tanítják,szeretik és irányítják,nem olyanok lesznek belőle,akitől az ember hátán feláll a szőr.
Rajtunk múlik minden,kapise?
A látványvilág egyedi,üdítően eltér a megszokottól,a színek hihetetlenül impulzívak,a humora pedig olykor komor-na,azért is való felnőtteknek (is).Del Toro barátunktól pont egy ilyesmi alkotást várhatunk,ha már a gyerekek felé is szólni kíván.


6. Dant (2015-05-22 19:46.53) aaaaa
Túlszárnyalta az elvárásaim,nagyon tetszett,bátran ajánlom másoknak is,akik nem a megszokott mesevilágba kívánnak kalandozni,hanem valami egészen egyedi élményben szeretnének részt venni!:)


5. Sötétszív (2015-04-09 23:56.57) aaaaa
Nops, ez nekem nem jött be. Tú,l klisés, túl sablonos a történet, és a karakterek sem érdekesek. Bár azt el kell ismerni, hogy a látvány nagyon jól sikerült. Az biztos, hogy nem ez lesz a kedvenc animációs filmem. Egyszer nézhető, átlagos mozi. Ennél azért ígéretesebbnek tűnt.


4. Koki és koki (2015-03-31 14:15.07) aaaaa
sztem aranyos volt:) nem kell tole tul nagy dolgokat varni es ugy jo lesz,a tobbi mesehez kepest legalabbis biztos.es meg ertelme is van.a karakterek is jok voltak,a tortenet se volt szar,de vmi miatt megse lett a kedvencem,de meg tudnam nezni tobbszor is,ugyh jar a negyes


3. HMáté33 (2015-02-08 20:39.46) aaaaa
annyira izgalmasan más íz ez, mint a "sablon amerikai animáció", amire egyébként semmiképp nem akarok sarat dobálni, mert nagyon sok igen kreatív darab van köztük... csak sokszor előkerül az a bizonyos kaptafa is, meg az ismerős elemek hada. ez viszont valami kifejezetten új - aki ki akar lépni a megszokott keretekből, szerintem nagyon fog örülni ennek a filmnek. ha a világot nem is váltja meg, és maga a sztori nem is feltétlen eredeti, maga a megvalósítás és a mögötte álló kulturális háttér egy igen üdítő élményt kölcsönöz a mozinak.


parfumeshop.hu banner

2. Johnny kapitány (2015-01-08 20:09.04) aaaaa - (válasz Vbacs 1. hozzászólására)
Kár, hogy itthon eltolták a premiert fél évvel...


1. Vbacs (2015-01-08 14:34.19) aaaaa
Nagyon szellemes kis filmet hozott össze Del Toro mester a Fox-szal összeállva (és a szellemes talán szó szerint is vehető) A rendezői székbe egy elég ismeretlen alakot ültettek, de animációs filmnél végülis nem ez számít, hanem amit tálalnak. Ezt sikerrel vették, ugyanis egy nagyon jópofa látványú mesét kaptunk, ahol minden úgy tűnt, mintha fából lenne, ami nagyon nincs megindokolva, de kit izgat, jó volt ránézni. A történet abból a szempontból még humorosabb, hogy gyakorlatilag 100% mexikói sztereotípiákból felépülő világot látunk. A közösség, karakterek, és még a zenei hangzástól kezdve a viccekig minden azon alapult, amit a világ hisz Mexikóról. Én az ilyen felvállalós humort értékelem, főleg ha emellett még pluszban van egy kiváló humorérzéke a filmnek, mert azért tudtunk rajta nagyokat röhögni.
És még maga a hangadó színészek közösségére is lehet mondani, hogy némi viccfaktort találunk benne. Danny Trejo, Cheech Marin, Hector Elizondo, Diego Luna, Zoe Saldana....azért akadt itt déli vér bőven és mindegyik elővette azt az akcentusát, amit lehet, hogy egyébként sose beszélt. Plusz Ron Perlman, aki remek volt, mint mindig. És végül de nem utolsó sorban Placido Domingo, ami már alapjában véve akkora poén, hogy egy ilyen mesében szinkronizál, én minden megnyilvánulásánál dőltem a székről, komolyan.

De a humor burka alatt egy számomra inkább közepecske történettel rukkoltak sajnos elő. Nem volt annyira rossz, és nem is volt annyira jó. Kicsit tarthatott volna tovább, jobban lekerekíthették volna, mert annyira szaladt néha a történet több ponton, hogy néha nem tudta magát megszerettetni. Ettől eltekintve megérdemel egy jó osztályzatot, mert tényleg nem volt mindennapi, és a humora is értékelhető.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmmersson, 2021-02-15 11:0010 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk