Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Délibáb (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Az utolso szamuráj (2017-03-25 18:40.59) aaaaa
Láthattam volna egy magyar zsánerfilmet is...de,igaza volt a DVD borítónak,Hajdú Szabolcs művében Tarr bácsi csókja is látszott.(Nem azé az úré,aki írta.)
Nem átlagos:bár osztályzatom azt mutatná.Meglehetősen kettős sőt többes érzéssel állok előtte:mert volt,ami nagyon tetszett benne,volt amitől meg elkezdtem kopaszodni.
Imádtam a kezdést:mintha a Volt egyszer egy Vadnyugat köszönt volna vissza,és jófülűek felismerhetik azt a bizonyos,sírva nyikorgó hangot,amit itt is szándékoltan betolnak a nézőnek.A vonatra szállás maga a szürreális csoda:kár hogy utána kicsit tévútra ment az alkotás.
Elkezdtem ugyanis unni,dacára Hajdú kétség kívül jól működő hangulatteremtésének.A történet elkezdett topogni,unalmassá vált,és bár a Jarmusch színész Isaach Bankolé tökéletes választás volt,ez se segített.Szikár,lassú hangvétele folyamatosan megölte érdeklődésemet,amit viszont egy jól működő végkifejlet hirtelen újra csúcsra járatott.
Az akciók meghökkentően jól le voltak vezényelve,és végre magyar filmben egy gépfegyver úgy is viselkedett,ahogy gépfegyvernek illik,éreztem veszélyességét.Az alkotók a végére tartogatták a legjobbat:mikor kiterülve fekszenek a hullák,igen sok köztük az ártatlan...és Francis tovalovagol a pusztába,viszont vagyonát a kisemmizett kisemberekkel esze ágában sem volt megosztani!!
Nekik pedig így,hős és pénz nélkül,mekkora az esélyük,hogy nem lesz a nyakukon újabb kényúr???
Á...talán sok a 3 csillag,de talán meg nagyon is kevés.Hajdú Szabi az egyik legtehetségesebb magyar filmes,és halva a film forgatása körüli nehézségeket,talán...talán többre értékelhettem volna.
De,akkor is néha meg untam:))


3. Chawouc (2016-05-12 13:47.24) aaaaa - (válasz Flint Sullivan 2. hozzászólására)
Hajdú Szabolcs olyan jelenségeket hoz elénk filmjeiben, melyek borzalmasak, gyilkosak, és szabályszerűen (mindennaposan)léteznek az érintett rétegek életében, de elhallgattatnak. Szíven ütő filmek!


2. Flint Sullivan (2015-03-21 16:28.03) aaaaa
Hajdú Szabolcsot a külföldi sajtó leginkább Jim Jarmusch-hoz hasonlítja, aki filmjeiben egy furcsa, nem evilági realizmust hoz létre. Nagyon érdekes stílusa van, ám a Délibáb előtt csupán egyetlen filmjét láttam, a Bibliotueq Pascalt. Furcsa film volt, de nem tartozom azok közé, akik felemelik. Bár nem volt rossz, de engem különösebben nem nyűgözött le. Ettől függetlenül a Délibáb felkeltette az érdeklődésemet, és eleinte azt hittem, hogy a Django elszabadul nyomdokain haladó vérben tapicskolós mozi lesz, de amint a trailerhez volt szerencsém, egyből az előbb említett filmre hajazott (tudom, hülyeség, révén, hogy a rendező ugyanaz, na mindegy).
A véleményem hasonló, avagy egyáltalán nem rossz. A Délibáb az a fajta film, ahol nem a sztori ragadja el az embert (révén, hogy a történet minimális, szinte nincs is), hanem a hangulat, a fényképezés. Ám pont ugyanabba a csapdába esik, mint Mundruczó Kornél a Fehér Istennel: Megpróbálnak olyan alkotni, mint az említett Tarantino. Részben közönségfilmet, részben művészfilmet alkotni. Amíg ez Quentin Tarantino esetében érvényesül, addig se nem a Fehér Istennél, se nem itt nem működik. Sikerült két szék közül a pad alá esni. De legalább nem olyan vészesen. Isaach De Bankolé (Jarmusch színész) karaktere nem működik, próbál pedig Franco Nero ösvényén haladni, de az olasz hőssel ellentétben nála nem cool, hogy végig csúnyán néz, a kálváriája nem átélhető, szinte senkié sem az. A címhez méltón olyan, mint egy délibáb, emiatt pedig a néző rögvest elveszti az azonosulási pontot a cselekménnyel. Akarom mondani a filmmel.
Egy megtekintést mindenképpen érdemel, ha másért nem is, a hangulatért, no meg, mégiscsak egy magyar western a szemünk előtt. De csak óvatosan.


1. Csak annyit hogy... (2014-11-09 09:57.51)  
pedig menne az 1 csillag, kár h még nem lehet szavazni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2017-03-25 18:404 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk