Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonder Woman
- HBO2, 17:10
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55
Alkonyat
- RTL Három, 18:30
A pusztító
- Film+, 18:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Dudley Moore - Vélemények
10-8: Veszélyes őrjárat (sorozat) - Keresem
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Memento mori - A váci legenda aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Térkép a csillagokhoz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Langelus (2019-08-12 21:14.02) aaaaa
Eddig magasan a legjobb film, amiben Pattinson szerepet kapott. Ki tudja, lehet, hogy az elkövetkező 1-2 évben ez változni fog.


19. Imre 007 (2015-12-05 14:48.23) aaaaa
Hollywood egy erkölcstelen fertő, mindenkit csak a hírnév, a fájdalmas valóság elkendőzése érdekel, a sztárok is ugyanolyan emberek, mint mi, csak több a pénzük. Nem ez az első film, ami a fentiekről szól, de elég hatásosan teszi. Julianne Moore itt is remek, mint mindig!



18. HettyKing (2015-06-13 21:50.36) aaaaa
Hú, így rögtön film után, az érzés: sokkol. Nagyon! Valóban egyoldalú a történet, de szerintem pont ez volt a cél, megmutatni a sötét oldalt, a fertőt, amiben ez a sztárok élnek, de! Ők is ugyanolyan büdöset sz...-nak, mint bárki más, ezt maga Julianne Moore be is mutatta nekünk... Elég jelképes volt az üzenet. :)
A színészek jól játszanak, kivéve az előttem kommentelő által istenített Robert Pattinson (amúgy szerintem egyre rondábban néz ki, kb. mint egy drogos, teljesen leharcolt a feje).
A rendezés, a hangulat és a merészség megér 5 csillagot. Viszont számomra mégsem tetszett a film, mert számomra gyomorforgató, amit láttam. Azt vettem észre, az embereknek már nem elég a normál inger, egyre több és több kell, mindegy milyen formában. Ez pl. megnyilatkozik a filmben említett producerekkel is, milyen perverziójuk van, de sorolhatnánk tovább, de ebbe most nem mennék bele. Szóval beteg ez a világ, és ezek az agybeteg embereket ábrázoló alkotások igazából azt érik el, hogy a végén már nem lesz ingerküszöbünk sem. A sztárokkal ugyanez a probléma. Nem tudnak mit kezdeni magukkal, nagy a nyomás, drogokon élnek, felsőbbrendűnek hiszik magukat, de belül meg elviselhetetlenül szenvednek, persze mindig meg kell mutatniuk, köszönik szépen, ők szenzációsan vannak. Így még nagyobb a nyomás. Ördögi kör. Mégsem tudom sajnálni őket. Ezt ők választották. (Tisztelet a kivételnek, mert az mindig van!)
Még gondolkozom a pontozáson, mert nagyon jól összerakott remek alkotás lett: Elgondolkoztatott, elszörnyedtem, a hangulata magával ragadott, tehát elérte a célját, de soha nem nézném meg újra.


17. Pindurlányka (2015-06-08 11:47.39)  
×

Ezt most nem értem...

...miért is sírtam a végén? :O
{Igaz, hogy alapból hamar elerednek a könnyeim, de azé'...}
Sajnos ♥ Rábört ♥ fájdalmasan keveset szerepel benne, ám szerencsére hozza amit kell --> baromi jól néz ki - itt is! ;-)
=D

×


16. HMáté33 (2015-06-07 21:55.41) aaaaa
Hollywood erkölcstelen, aljas, elfajzott, kegyetlen, hazug, álságos és önpusztító.
Nos, amellett, hogy ez egy rettentően sarkos és leegyszerűsítő kritika, újszerűnek sem lehet nevezni. No mindegy, fátylat rá, Cronenberg egy művész, ő lerágott csontból is tud újszerű alkotást, egyedi ízt kreálni, gondolhatnánk. Igaz, a filmnek van is egy sajátságos hangulata, és átjön a szerzői jelleg, de az egész üzenet olyan mélységesen egyoldalú és elfogult, hogy én nem kifejezetten tudtam átélni a problémákat, vagy kellőképpen komolyan venni a különböző szituációkat.
Hiába épül sokszor nyilvánvalóan valóságos helyzetekre, néhol már inkább karikatúra-jellege van a filmnek, ami egyfelől semmiképp nem lehetett cél, másfelől könnyen lehetett volna segíteni rajta, ha az alkotók nem akarják foggal-körömmel bebizonyítani, hogy az Álomgyár és holdudvara a jó, mint olyan szikráját is nélkülözi. Mert ez egészen egyszerűen nem igaz.
A színészekre viszont nem sok panasz lehet, Moore sziporkázik, Wasikowska megint erős és Cusack-nek is jól állnak ezek az indie szerepek. Igaz, közben a fiatal Benjie-t játszó színész egyáltalán nem volt szimpatikus, mondjuk az ő szerepe tényleg nagyon karikatúra-szerű volt, de nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy csak egy befolyásos producer nyomta be a forgatásra, mint rokonát. Pattinson meg…hát ez alapján azt mondom, nem sanszos, hogy valaha színész lesz belőle, hacsak nem vesszük feltétlen eredménynek azt, hogy végig olyan leszedált volt, mint akit fejbe csaptak egy péklapáttal.
Összességében az tetszett a filmben, hogy nem volt tucatalkotás, szerintem kellenek ezek az egyedi élmények, azt viszont sajnálom, hogy inkább köpködés hangulata lett, és meg sem próbálta az érem mindkét oldalát bemutatni. Emiatt érzem azt, hogy nem érte el nálam a kívánt hatást.


15. Az utolso szamuráj (2015-05-16 18:50.35) aaaaa
Igazából...van ebben a filmben azért csalás.
David Cronenberg,akit több filmje miatt mélységesen szeretek és tisztelek,aki tananyag,ugyanis nem csinált...álomgyári filmet.Büszkén távol tartotta magát mindig is Hollywood-tól,és a Térkép a csillagokhoz azért azt szajkozza,ott minden feslett,erkölcstelen,beteg:ami persze nagyon erős túlzás.
De,mint fricska,-és mint olyan mű,ami több ponton persze betalál a valóságba-működik.
Ez sokat köszönhet Julianne Moore-nak,az a nő szép lassan a legnagyobb színésznővé válik korosztályában.Ráadásul,nem finnyáskodik,Moore bevállalós ,mert tudja,egy színésznőnek mindent el kell játszania akár a testével:így hát itt a néző szarás közben is láthatja,seggtörléssel megspékelve,ami akkor és ott igenis létjogosult pillanat,fontos jelenet,a végén meg a "De marha büdös van" szólamon pedig még fel is röhög az ember,mintha más kakilt volna nem ő.
Cronenberg filmjében van vérfertőzés,irigység,gyűlölet,kihasználás,egyszóval sokminden,amit az egyszeri ember nagy "tudóssan" feltételez az ebben a szakmában megforduló egyénekről-hogy van aki szeret női seggbe belehugyozni,amúgy nem kitaláció,egy híresebb,ma már nem elő producer szokása volt olyan lányoknál,akik megfordultak nála szerepért.Így hát a széplelkek,a rózsaszín felhőn üldögélő,onnan lábukat lelógató egyének inkább kerüljék el ezt az alkotást,bizony elég laza stílusban értekeznek a karakterek,és egy tinisrác gyilkol benne.
Én úgy vélem,egy film akkor nagyon jó,ha sokan nem tudnak vele mit kezdeni-vagy bizonyos elemei ilyen-olyan okok miatt feldolgozhatatlanok,befogadhatatlanok sokak számára.Nem egyéni perverzióm miatt-jó,kicsit azért is:))-hanem mert reménykedem benne,esetleg megmarad az a momentum,és tovább gondolkodnak rajta,rágódni értelmén.
A térkép a csillagokhoz amúgy vicces film:hisz szatíra is lenne,dráma,néhol pedig nem titkoltan sokkolni akar.Lehet rá ráragasztani,művészfilm,de ez nem az:csak egy különc zseni odamondása,kritikája és véleménye arról,amit ő azért ha hihetünk pont neki!!!!-talán nem is ismer annyira.....
Nagy a gyanúm,sokat merített Carrie Fisher popkultúrális ikon-és mellékesen a legcsinosabb Jedi-iker!- könyvéből.


14. Pedro86 (2015-05-13 06:46.22) aaaaa
20 percig bírtam nézni....


13. Langelus (2014-09-30 13:58.02) aaaaa
[link]


12. Langelus (2014-09-21 14:00.47) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 11. hozzászólására)
Mert vagy itt, vagy egy másik kommentrészen kell meglennie ahhoz, hogy megnyitható legyen a képhivatkozás. Megnyitom, átrakom, mentés, és kész. Bevált módszer.


11. Törölt felhasználó (2014-09-21 12:04.03)   - (válasz Langelus 10. hozzászólására)
Bullshit, nem kajálom be. A képek nem itt vannak, hanem a képfeltöltésen. Vagy azt akarod beadni, hogy azért rakod ki ide a képeket, hogy meglegyenek a linkek? Ugye tudod, hogy azokat az url-eket akárhova, akár egy .txt vagy .doc fájlba is bemásolhatod? Nyilván tudod, csak józan paraszti ész kell hozzá. Node tényleg, miért linkeled ide a screeneket?


10. Langelus (2014-09-21 11:26.31) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 9. hozzászólására)
Innét szoktam áttölteni őket a blogra. Korábban ha egy képet csak simán átmásoltam 1-1 honlapról egyenesen amoda, az néhány hónappal később csak egy üres síkidom volt.


9. Törölt felhasználó (2014-09-21 11:17.06)   - (válasz Langelus 8. hozzászólására)
?? Egyrészt a blognak mi köze ehhez, másrészt mivan? Ha van egy blogod és feltöltesz a cikkedbe egy képet, az nem tűnik el csakúgy magától. Mivel az a te tárhelyedre lett feltöltve. Ellenben a képfeltöltésen nem marad fent örökre, duh. De még mindig nem tudom mi értelme ide postolni screeneket, valami érdemleges, logikus válasz esetleg?


8. Langelus (2014-09-21 10:52.05) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 7. hozzászólására)
Feltételezem, így nehezebben fog tudni kitörlődni egy-egyk kép, ami egy blogcikkbe bekerül.


7. Törölt felhasználó (2014-09-20 23:21.07)  
Látom felfedezted a képfeltöltés csodáját..csak tudnám minek postolsz screeneket, az égadta világon semmi értelme.


6. Langelus (2014-09-20 21:57.46) aaaaa
[link]

[link]

[link]

[link]


5. No More Mr. Nice Guy (2014-09-20 19:41.07)  
Hollywood felszínes, romlott, pénzéhes, őrült, visszataszító és kiábrándító. És Hollywoodban mindenki ugyanazt akarja: befutni, ismertté válni, blockbusterekben szerepelni, egy valag pénzt keresni, és sikeresnek maradni. Bármi áron! Tényleg bármi áron.

De ezt már eddig is tudtuk, nem? Ezért is ültem be egy kicsit félve és kétkedve David Cronenberg hollywoodi lidércnyomására. A filmről Cannes kapcsán hallottam először. Filmbeli karakterének megformálásáért Julianne Moore a legjobb színésznőnek járó díjjal távozott a fesztiválról. Benne még nem nagyon csalódtam eddig, így most is rá mertem bízni magam a tehetségére. És milyen jól tettem!

A történet röviden:

A Weiss-család a hollywoodi álmot éli. A családfő, Stafford Weiss (John Cusack) hisztis sztárok (számomra dilettánsnak tűnő) terapeutájaként és életvezetési tanácsadójaként keresi kenyerét. Emellett trendi önsegítő kézikönyvekkel árasztja el a könyvpiacot. Felesége, Christina (Olivia Williams) 12 éves kisfiuk, Benjie (Evan Bird) karrierjét egyengeti. Benjie egyébként már befutott sztár és túl is esett a nagy hollywoodi tűzkeresztségen, magyarul az első elvonóján.

Stafford egyik páciense a hollywoodi mércével már igencsak kiöregedett színésznőnek számító Havana Segrand (Julianne Moore). A filmipar által leírt színésznő minden vágya, hogy egy most készülő remake-ben ő játszhassa el azt a szerepet, amivel annak idején édesanyja, Clarice Taggart (Sarah Godan), a fiatalon elhunyt ünnepelt színésznő karriert csinált. Ez már csak azért is nagyon érdekes, mert Havana egyébként gyűlöli anyját, és emlékei mind a mai napig kísértik őt.

A képet tovább árnyalja Agatha (Mia Wasikowska) érkezése, aki Havana eszelős személyi asszisztenseként nemcsak az ő, de mások életét is fenekestül és végzetesen felforgatja...

A film rengeteg filmes tabut ledönt: van itt hármas szex családtaggal és anélkül, vérfertőzés, gyilkosság az áldozat szemszögéből, gyermekfojtogatás, halálhír utáni örömtánc, nyílt színi kutyahalál, limóban szexelő Robert Pattison, WC-n trónoló és az alkalmazottját onnan instruáló Julianne Moore és még sorolhatnám tovább.

Ami megdöbbentő, hogy mindez működik, pontosabban hogy mindez úgy működik, hogy közben nem tűnik öncélúnak, hatásvadásznak vagy hiteltelennek.

Julianne Moore karrierje egyik legnagyobb (ha nem "A" legnagyobb) alakítását nyújtja. Egyszerűen nem tudod levenni róla a szemed, amikor megjelenik a színen, olyan jelenléte van. Mia Wasikowska szenzációs. Evan Bird nemkülönben.

A végén csak zárójelben jegyezném meg: egyszer volt "szerencsém" részt venni az egyik vezető magyar kereskedelmi csatorna egy élő műsorának a felvételén. Amit ott a kulisszák mögött, a sminkszobában és az öltözőben tapasztaltam, az rám nagyobb sokkhatással volt, mint ez a film, de komolyan. Az ottani csendes terror és háttér-áskálódás ezerszer rosszabb volt. És ez csak még hihetőbbé teszi a filmet.

De talán nemis kell ennyire messzire menni. A legtöbb munkahelyen is ugyanaz folyik, mint Hollywoodban, csak kicsiben.


4. 1zsuzska (2014-09-19 15:43.51) aaaaa - (válasz Langelus 3. hozzászólására)
LANGELUS 3. Hozzàszólás SPOILER !!!!

Ejnye , de kezdő vagy, irgumburgum.


3. Langelus (2014-09-19 14:37.37) aaaaa
Megrázó film, és a hollywood celebvilágból minden devianciát összeszed, feltérképez. Agatha és öccse öngyilkossága egyértelműen abból fakad, hogy a szüleiket eljátszották. A szüleik érzéketlen, gyenge lelkű tahók voltak - főleg az apa - és ezzel elvágták gyerekeiket a szeretet megtapasztalásától, a jövőépítés lehetőségétől.



2. Johnny kapitány (2014-09-17 02:31.36) aaaaa - (válasz 1zsuzska 1. hozzászólására)
Ebben az esetben a Légyig bezárólag az összes filmje ajánlott, plusz az Erőszakos múlt és az Eastern Promises.


1. 1zsuzska (2014-09-16 15:17.09) aaaaa
Igazán jó fricska ez a cím, csak bolyongjunk mi is bátran ezen a térképen.

Meglehetősen eltévelyedve ültem be a moziba, azt gondoltam, -ugyanis nemigen szoktam magát a történetet előre elolvasni, inkább csak egy-két véleményt futok át- , nos, szép romantikus dráma Amerikából , lényeg J. Moore, ő mint mágnes bevonzott.

Nemigen ismerek Cronenberg filmeket valahogyan elkerültük egymást idáig. A veszélyes vágy is utólag visszaemlékezve, főként hangulatában fogott meg.
Itt pedig a hálivúúdi horror történeten komolynak veendő drámai szál húzódik végig, Cronenberg olyan meghökkentő eleganciával siklik a műfajok között - dráma, paródia, thriller, tragikomédia, akár fiaim az erdő- piros-fekete pályáin. A műfajváltás odakoppintásai pedig csak emelik színvonalat, egyáltalán nem zavaró, sőt, izzítva tartja a figyelmet.
Julianne Moore, Mia Wasikowska hihetelenül erős játékát külön kiemleném, de valamennyien remekül hozzák a bizarr történet beteg főszereplőit az álomvárosban.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLangelus, 2019-08-12 21:1420 hsz
KérdésekJohnny kapitány, 2014-10-14 00:536 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk