Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Anyád lehetnék
- Filmbox Premium, 11:45
A Thomas Crown-ügy
- Cinemax2, 12:15
Segítség, karácsony!
- Film Café, 12:40
Sztálingrád
- AMC, 12:40
A csaló
- Filmbox Plus, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szécsi Pál - Vélemények
A levegő urai (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Az utolsó léghajlító - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kétszer, s mindörökké aaaaa
Natasha Henstridge aaaaa

 

Fórum - Úgy fent, mint lent - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-06-02 23:11.57) aaaaa
Igazi szaratós film. Sötétben egyedül egy sötét pajtában kell nézni, úgy még jobban adja


21. Akkor is zoli (2022-04-27 18:19.44) aaaaa
Nézhető a film, de ha rajtam múlna, betiltanám ezt a kézikamerás, rángatózó tevékenységet az egész film alatt!
De nem csak itt, hanem az összes filmnél!
Egy-két jelenet erejéig nincs is vele baj, de végig a film alatt azért fárasztó...és idegesítő!
Amúgy a film nem is rossz, de a fent említett okok miatt sajnos nem annyira szimpatikus.
Azért éljen Párizs és ami alatta van...



20. Akkor is zoli (2022-04-27 13:19.58) aaaaa - (válasz Gzus 13. hozzászólására)
Korrekt... Dettó


19. Darjeeling (2021-10-31 10:31.10) aaaaa
Érdekes, intelligens és kellően klausztrofób érzéseket kelt.
Tetszett!


18. Fütyülős (2021-03-20 19:58.44) aaaaa
Elég beteg film, de jó volt.
Engem mondjuk sokszor a régi PC-s Tomb Raider játéka emlékeztetett.


17. Nyolcadik utas (2021-03-04 21:10.55) aaaaa
Stílusos és hangulatos.
Azontúl misztikus és emiatt egyedi és különleges.
Valami újat mutat a műfajon belül, amire manapság kevés alkotás képes.
Ezeknél fogva teljesen meglepődtem pozitív értelemben, így számomra, kategóriájában az utóbbi évek egyik legjobb filmje.


16. Elizabeth salvatore (2016-09-28 00:40.20) aaaaa
Már nem volt mit néznem így erre esett a választás. Örülök, hogy megnéztem. Évek óta talán az egyik legerősebb horror-film amit láttam. Van értelme és végre a szereplők nem a leghülyébb után mennek hanem a legokosabb után. Ez a bűneinket megbánó dolog eléggé...egyéni volt. A végéről mikor kimásznak már nem is szólva. A kézi kamerás filmekkel még mindig nem vagyok puszipajtás, de tekintve, hogy hol játszódik a rendes kamerák kiestek a pixisből, nyilván, gondolom én.
Mindegy.
Aki nem bánja a kézi kamerás felvételeket és szereti ha a szereplők nem segg hülyék akkor annak érdekes lehet.


15. Johnny Saiper (2016-06-25 00:45.12) aaaaa
Közepes kézikamerás horror.


14. Acrab888 (2016-06-05 17:07.01) aaaaa
Érdekes a statisztikája... eredetileg egyébként a Retroshock youtube oldalán bukkantam rá és rosszabbra számítottam :D
Én értékelem, nekem kifejezetten tetszik. Vegyül benne a found footage, horror, Indiana Jones féle kaland és a tömény misztika. Persze ez még alapból nem volna elég, maga a megvalósítás tetszetős összességében. Nem csak az ijesztgetésre megy, a gyilkolásra, nagyban épít a karakterekre és a néző kíváncsiságára.

A "meg kell küzdeni a saját démonokkal" kihívást ennyire jól régen láttam filmben. Ezért is tetszik már alapból, illetve mert nem szájbarágós. Szerintem egy hagyományos stílusban, fejkamera és shakecam nélkül túlvegytiszta lett volna szerintem a film, nem érződött volna ennyire a karakterek személyes rettegése.
Az alkímiai háttérsztori ugyan le van butítva, de jól használták a készítők.


13. Gzus (2016-04-28 21:58.45) aaaaa
Nagyon utálom a kézi kamerás filmeket.
Kb 12 percet néztem ezt a förmedvényt. Ha rendes kamerával megcsinálják, akkor megnézem.
Így felejtős.


12. Tjunior (2016-02-07 18:57.10) aaaaa
A szokásos (gyenge) kézkamerás horror amit a helyszíne megment egy közepes. Lehet bármilyen gyenge a sztori vagy bármi a filmben a párizsi katakombák telitalálat.


11. Kleinlandia (2015-10-11 12:33.46) aaaaa
Hát ez nagyon gyenge volt... és kiszámítható is, plusz néhol nagyon sablonos. Igazából semmit nem váltott ki belőlem, bár lehet túl érzéketlen vagyok :)


10. Zooliii (2015-08-23 00:27.32) aaaaa
Hullámzó színvonalú horror, némely jeleneteket korrekt, ügyesen elkészített munkának éreztem, máshol azonban korántsem volt ez a helyzet. Egyszer azért érdemes megnézni.


9. Norbii92 (2015-03-19 16:04.28) aaaaa
Úgy fent, mint lent. Ahogy a Földön, úgy a Mennyekben. Ahogy az emberi testben, úgy az istenében is. Ahogy látjuk a világot, az olyan is. Nem pontosan így, de hasonlóan hangzanak el ezek a mondatok a filmben is. Érdekes. Ahogy maga a koncepció is.
Egyébként már régóta beterveztem a film megtekintését, és ma végre ennek eleget is tettem. Na már most a történet szerint Párizs utcái alatt több mérföldnyi zegzugos katakombarendszer húzódik, ahol mintegy hat milliónyi lélek lelt örök otthonra. Amikor egy csapat kutató bemerészkedik a feltérképezetlen csont-útvesztőbe, hogy ráleljen a Bölcsek Kövére, rábukkannak a titokra, melyet a holtak városa őriz…. És saját démonaikkal is kénytelenek szembe nézni!
Újabb kézi kamerás horror? Ez volt az első reakcióm és bevallom az elején untam is a filmet. Egyszerűen nem kötött le. Aztán amikor végre bemerészkedtünk a katakombákba, na onnantól vált érdekessé az egész. Kitűnő helyszín is volt! A klausztrofób hangulat működik is, s a Bölcsek Köve megtalálása után a feszültség is megjelenik a moziban! A szereplők személyes múltbéli hibájuk következtében (mert ugye a múlt olykor a való életben is visszaüt) szó szerint két percenként hullanak el, hogy aztán váratlanul kijussanak és végül happy enddel végződjék "a kirándulás". Ezzel semmi bajom nem volt, ahogy most ezzel a found footage (nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem kedvelem) módszerrel se, mert a fejkameráknak köszönhetően a szereplők - s nem egy - szemszögéből láthatjuk az eseményeket, ami remekül működött!
Nicolas Flamel munkásságából kiinduló történet nemcsak, hogy jó, de okos is volt! Nem egy agyatlan horror(?) volt az biztos! Nekem nagyon tetszett, noha a világot nem váltja meg, s tökéletesnek sem mondanám. De összességében egy nagyon összeszedett és üdítő darab! 4*


8. Bazsikala (2015-02-07 20:17.29) aaaaa
Egyszer nézhető film, semmi több. A helyszínválasztás jó a szűk katakombák egy alap borzongást biztosítanak a filmhez. A történet sem rossz bár itt-ott kiakadt a baromság-mérő. Minden szempontból közepes alkotás.


7. Monsoon (2015-01-26 14:56.10) aaaaa
Szerintem egész jó volt. Végre megoldódott a nagy kérdés, ami minden kézikamerás filmnél nagyon zavart idáig, hogy amikor az életükért futnak, miért nem dobják el a fenébe a kamerát. Na de most a fejkamera megoldotta ezt, sőt ha bejönnek a testkamerák, akkor új távlatok nyílnak meg. Én nem hinném, hogy a sablonos horror témákban sok újat lehet még kitalálni. Ehhez képest ez a film egész eredeti volt a katakombás megoldással. A múlt bűnei meg szerintem hol máshol ne jönnének elő mint a pokolban. :-)


6. Chris92 (2014-12-15 22:14.18) aaaaa
A helyszínválasztás és az azáltal kínált bezártságélmény, klausztrofóbia és a katakombák atmoszférája egyáltalán nem rossz választás, sőt néha kifejezetten feszült és jól sikerült képi megoldásokat is sikerül a filmnek ellőnie. Viszont az egészet agyoncsapja a kidolgozatlan és sablonos történet, és a drágalátos found footage koncepció annak minden csodálatos hozadékával (össze-vissza futkározó és üvöltöző szereplők rángatózó kamerával, ami tökéletesen gyilkolja a hangulatot) együtt. Jól mintázza ez a film, hogy mi a baj a mai horrorfilmekkel: Hiába van jó ötlet, ha a megvalósítás terén valami olyasvalamit erőltetünk rá, ami csak szétbarmolja az egészet.


5. Jason13 (2014-12-09 20:54.39) aaaaa
Nem vagyok elragadtatva a kézi-kamerás horroroktól, de ezt a darabot kifejezetten vártam. Leginkább a katakombás helyszín fogott meg, szeretem az ilyen zárt helyeken játszódó horrorokat, mert ezekben általában már maga az alaphangulat remekül megteremti a feszültséget. Eleinte itt is megvolt a parás atmoszféra, de ahogy elkezdődtek az akciók, azonnal ellaposodott a film és végül egy újabb össze-vissza futkosós katyvasz lett az egészből.
Pedig a történet se volt rossz, viszonylag tetszett ez a kincskeresős vonal, azonban ezzel a sztori végül nem sokat kezdett. Ahogy a katakombával sem. Persze, hőseink gyakran üvöltöznek és futkároznak szűk járatokban, viszont egy idő után ez unalomba fullad, így a nyomasztó bezártságérzet is elpárolog a hangulatból.
Amit még negatívumként említenék meg, az a sokadjára felhasznált "a gonosz a bűneinket eleveníti fel és azokkal pusztít el minket" elgondolás, ami ugyan nem rossz, de itt rendkívül hatásvadász módon lett kibontva.
Mindent összevetve, számomra nagy csalódás ez a mozi. Akadnak benne érdekes ötletek és vérbő jelenetek, de összességében a sok sablon lerántja az átlag alatti kézi-kamerás horrorok táborába. Kár érte.


4. Ostobatuk (2014-11-27 00:32.38) aaaaa
Igazán ügyesen összerakott, szórakoztató rettegés, a bezártságtól, szűk helyektől, netán az eleven, kísértő múlttól tartó egyének számára különösen jó mókát ígér a film. A sztori bár nem túl eredeti, mégis érdekes ötleten alapszik, működő egésszé ragasztja össze e szürreális föld alatti kalandot. Egyszerű, ám annál hatásosabb képi megoldások, olykor valóban beleborzongtam pár snittbe. Rettegni vágyóknak erősen ajánlott.


3. Bobo 888 (2014-10-12 11:09.11) aaaaa
Egyszeri adrenalin fokozásnak megteszi,de semmi több...Descent moviet és a kézikamerás horrort próbálták vegyíteni több kevesebb sikerrel,vannak azért bennt jó részek.Az elmùlt ilyen jellegű filmek között kimondottan kellemes. Aki klausztrofóbiás az inkább hanyagolja :-D



2. Johnny kapitány (2014-09-12 01:57.47)   - (válasz Papírgalacsin-újratöltve 1. hozzászólására)
Nem mutatják be itthon, a UIP visszakozott:)


1. Papírgalacsin-újratöltve (2014-09-11 20:55.12) aaaaa
Egész jónak ígérkezik, és ha már elhozzák a hazai mozikban, akkor be is fizetek rá..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFilmbetrachtexpe.., 2023-06-02 23:1122 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Úgy fent, mint lent adatlap
Eredeti cím: As Above, So Below
Évszám: 2014
Rendezte: John Erick Dowdle
Szereplők: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, Francois Civil, Marion Lambert...

További információk

Szereplők fórumai
- Perdita Weeks - Vélemények
- Ben Feldman - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk