Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lány a jövőből
- Cinemax2, 22:21
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az első kettő aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Alkonyattól pirkadatig (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Convar (2023-01-24 18:05.17) aaaaa
Én csak az After Dark-ig tartottam ki, mert addigra rájöttem hogy ez a sorozat engem igazából nem is érdekel, mármint hogy mi lesz/mi lehet még benne, mert még a filmhez képest is akkora hülyeségek voltak már addigra is benne.

Meg amúgy is, más egyszer egy bő másfél órát szánni egy vámpíros trashre, meg megint más egy egész sorozatnyi időt. Az első eset egy egyszeri esti programnak még oké, de hogy évadokon keresztül is érdekeljen egy ilyen meseszerű sztori, na azt már nem.


9. Jason13 (2017-07-06 15:00.01) aaaaa
SPOILER-veszély!
Az első évad megtekintése után elég nagy szünetet iktattam be, nagyon sokáig úgy éreztem, nem kell nekem ezt a sorozatot folytatnom. Az igazat megvallva, el is feledkeztem arról, hogy nekem közöm lenne ehhez a szériához.
Pár hete azonban a semmiből elkapott egy érzés, hogy nekem ezt talán folytatnom kéne, így bele is csaptam a 2. szezonba, ezzel az erővel pedig a harmadikat is letudtam.
Így utólag belegondolva, lehet hiba volt ez a többéves szünet, mert elég nehezen rázódtam vissza a sztoriba. Az első évad hiába követte le nagyjából az eredeti mozit, rengeteget hozzá is tett, hiszen felépített a vámpírok mögé egy komplett mitológiát, miközben új karaktereket vezetett be és a már ismert szereplőket is más utakra vezette, mint az eredeti verzió.
Emiatt eleinte kissé elveszett voltam, hiszen nem sikerült pontról pontra felidéznem az első évadban történteket, de egy kis utánaolvasás segítségével sikerült felvennem a fonalat. Legalábbis egy darabig.
A második szezon egyik óriási pozitívuma, hogy elszakadt az alapfilmtől, így az írók más mederbe terelhették a cselekményt. Egy ideig működött is a dolog, viszont az utolsó részekre sikerült ismét belekavarodnom a dolgokba, szerintem kissé túllőttek a célon. Egy idő után túl sok volt az információ, arról már nem is beszélve, hogy bizonyos esetekben a készítők simán szembementek azzal, amit a korábbiakban felállítottak. Ezen súlyosbítottak még a B-filmes megoldások is, melyek alatt közel sem a technikai megvalósításra gondolok. Inkább arra, hogy egyes szituációkból rendkívül gagyi módon húzták ki magukat a szereplők.
Viszont a karakterek megfogtak és a színészekkel sem volt különösebb bajom. Sőt, az itteni Gecko fivéreknek sikerült felnőniük az eredeti pároshoz, pont azért, mert más utat járnak be, mégis, ott vannak bennük azok az ismertetőjegyek, melyek az eredetiben is megtalálhatóak. Az igazat megvallva, D.J. Cotrona Seth-je egy idő után már sokkal szimpatikusabb volt számomra, mint annak idején Clooney alakításában. Baromi jó beszólásokat ereszt meg részről részre, miközben az ereiben is lazaság folyik.
Az is nagy pozitívum volt számomra, hogy úton-útfélen feltűntek igazi B-sztárok, mint például Danny Trejo vagy Tom Savini, akik az eredetiben is ott voltak, itt viszont több játékidőt kaptak. De Jeff Fahey-nek is örültem, sőt, még az első szezonban rendkívül irritáló Jake Busey is kikupálódott végül.
Vérengzések tekintetében se érheti panasz a sorozatot, hiszen rendkívül sok belezést és szaftos képsort kapunk, melyek egész jól néznek ki. A harmadik évadban szálltak el egy kissé a készítők, ott akad pár elég gyatra CGI-effekt, de szerencsére kézzelfogható trükkökből és maszkokból több akadt.
És ha már harmadik évad. Ott eleinte a sztori egész jól működött, hiszen végre egyszerű alapokra építettek a készítők, de végül egy kisebb katyvasz lett az utolsó pár epizód.
De hangulat és karakterek terén nálam még mindig az viszi a prímet. Ott ügyesen volt elosztva az akció és a humor, bár ezeket a második szezon is tisztességesen leszállította.
Azt viszont nem tanulta ki a sorozat, hogyan bánjon a mellékszereplőkkel. Rengeteg új karakter bukkan fel az epizódokban, akik eleinte kifejezetten lényegesnek tűnnek, hogy aztán a későbbiekben nyom nélkül eltűnjenek. Ilyen volt például Demi Lovato, aki két epizód erejéig akciózgatott, majd felszívódott, miközben a hozzá fűződő szál be se fejeződött. De Nicky Whelan is feltűnik Dakota Block-ként (ügyes utalás egy másik Rodriguez filmre), vele szimplán semmit nem kezdtek. De Jake Busey is pórul jár végül, hiába van jelen mindhárom szezonban.
Viszont az tetszett, ahogy időnként utalgattak az eredeti filmre és más Rodriguez által rendezett mozira. Az egyik epizódban még a Faculty című alkotás szörnye is felbukkan, amin jót mosolyogtam.
Mindent összevetve, a második és harmadik szezon kellően akció dús, véres és vicces ámokfutás volt, egész szimpatikus szereplőkkel, azonban a sokszor feleslegesen túlbonyolított sztori, a B-filmes megoldások és az ügyetlen karaktervezetés miatt nem tudom megadni rá a "jó" osztályzatot. Sőt, az igazat megvallva, ez a széria a manapság készülő minőségi sorozatokhoz képest labdába se rúghat.
Viszont van benne annyi báj és szórakoztatási faktor, ami miatt egyszer bőven megnézhetővé válik. Így akik szeretik az eredeti alkotást és túlságosan sok szabadidővel rendelkeznek, ezt is simán elkezdhetik.



8. Árpi4 (2017-05-07 11:43.43)  
Én most nézem ezt a filmet. Bár a filmről lerí a mai szabadelvű szemlélet, hogy még gyilkosok is lehetnek "jó lelkűek" nagyon jó a film. Számomra a legjobb a szuperdögös Santánico. Bár első látásra egy közönséges gyilkos a bárban történt mészárlás során, sőt saját társait is kegyetlenül megöli mivel azok nem hajlandók vele tartani, hogy felszabadítsák magukat, de később megértem már a mozgatórúgóit, mely a szolgaságból való szabadulást tűzi ki célul. Igaz ezek gyakran járnak veszteséggel és harca ártatlan embereket is veszélybe sodor lásd pl. Paloma esete, akit Richie-vel elrabolt és először védelmezett is bár céljai érdekében kiméletlenül kihasznált, de mivel őt is átnevelte Malvado és szembeszállt vele kénytelen volt megölni. Ő másképp értelmezte a szabadságot. Ez megint csak a ma mindent lehet esete.
Egy szó, mint száz film elég izgalmas.


7. Elizabeth salvatore (2016-03-04 23:46.31) aaaaa
A második évad szépen kikupálódott az elsőhöz képest. Jó lenne a harmadik még ezt is túlszárnyalná már ha lesz.


6. Wayne17 (2015-04-29 14:59.49) aaaaa
Köszönöm szépen nekem elég volt ebből egy évad...

A kedvenc filmemből sorozatot csináltak...először nagyon vártam,de amikor néztem a részeket egyre csak fogtam a fejem,tudtam,hogy a film közelébe se érhet,de azért jobbra számítottam,tele van a film baromságokkal és ami a legjobban bosszant nincs benne szimpatikus karakter,egytől egyig idegesítő ellenszenves no name(kis túlzással) színészek vannak benne...

Nos akkor nézzük: egyedül Seth karaktere volt számomra elfogadható,bár messze el marad Clooney-tól,de a többiek....én nyugodt embernek tartom magam,de amikor meg láttam a képernyőn azt a Scott gyereket az idegesítő fejével...majdnem sikerült át formálnom az LCD monitoromat :) ...teljesen feleslegesnek éreztem ezt a ripacs kínait...jobb lett volna ha szépen el halálozik mint a filmben na mindegy is menjünk tovább engem a Jacobot alakító Robert Patrick is idegesített,de ez a Carlos...áá kár is róla szót ejteni...akkor itt van még nekünk ugye Richard Gecko...nos vele nem volt különösebb baj kivéve ezt a látomásos ökörséget...szerintem Tarantino jobban játszotta(bár ő se volt valami nagyon jó) Pandemonium szerepére sikerült találni egy szép arcú aranyos kis csajt de meg se közelíti Salma Hayekot :)És Sex Machine....ő is borzasztóan idegesített,tőle már csak a szinkronhangja volt rosszabb...
Végül itt van Kate Fuller...na ő olyan semmilyen volt ...

A látványról meg annyit,hogy nekem nem tetszett...a majd 20 éves filmben jobb és ütősebb jelenetek voltak szóval ebben se múlja felül a filmet.

A régi hangulat meg minimálisan jött elő mikor be tértek a kocsmába.

Sajnálom ezt az egészet...szerintem kár volt sorozatot készíteni a kult filmből...de mindegy is jó indulatú 3* mert nagy kedvenc a film és olykor pár percre vissza kaptam egy kis régi hangulatot.


5. Norbertboy (2014-07-21 18:49.27) aaaaa
Nagyon jó volt, de mivel a film kult, ezért lehetetlen felülmúlni. Ezért csak 10/9 Várom a második évadot!


4. Desert Fox (2014-06-23 23:00.53) aaaaa
Láttam a filmet és most megnéztem az első évadot.
Nem volt rossz, persze más mint a film, de azért élvezhetőre sikeredett. Seth kicsit Dean-re emlékeztet a Supernaturalból :)


3. Jason13 (2014-06-21 18:23.07) aaaaa
3 nap alatt sikerült ledarálni az első évadot és az egészről az a véleményem,mint a pilot-ról:az eredeti az igazi,ez csak árnyéka annak.De akkor egy kicsit bővebben,SPOILER-ek kíséretében:
Az alapfilm egyszerűsége miatt volt igazán nagyszerű,hiszen a sztori nem volt túllihegve.A sorozatban sikerült úgy megoldani a dolgokat,hogy már az első részben megágyaznak a vámpíros-mészárszéknek,mégpedig úgy,hogy Gecko-tesók valami jóslat miatt térnek be a Twisterbe.Sőt,Richie ámokfutásait is természetfeletti erők okozzák,tehát akadnak itt érdekességek.Ezekkel amúgy olyan nagy baj nem lenne,de az összes új elem elképesztően izzadságszagú,arról nem is beszélve,hogy néhány húzást megtartottak Rodriguez-ék az eredetiből,de ezeket is próbálták kiforgatni,más megvilágításba helyezni.Sajnos ezeken is érződik az erőlködés.A legidegesítőbb számomra a határon való átkelés volt,azt nagyon kínkeservesen oldották meg,szinte már rossz volt nézni.
Azonban pozitívumok is akadnak,ilyen a színészi játék.Persze,egyik új arc sem éri el az eredeti karakterek szintjét,de a maguk módján mindegyikük szimpatikus.Robert Patrick például kifejezetten jól helyt állt Jacob Fuller bőrében,de Don Johnsonnak is örültem,kár,hogy keveset szerepelt.A vicc az,hogy a főszereplő testvérpár már jóval haloványabb,az új Seth az eredeti árnyéka,Richie már egy fokkal jobb,viszont így is sikerült végigszerencsétlenkednie az első pár részt.Szerencsére az évad végére már összeszedte magát és egész szimpatikus figurává transzformálódott.Ja,és ugye a legfontosabb,a gyönyörű Salma Hayek asszonyságot sikerült egy igazán dekoratív nénire lecserélni,emiatt nem panaszkodhatunk.A tényleg csak a sorozathoz írt karakterekről elég annyi,hogy sok vizet nem zavartak,egyedül a tesókat üldöző ranger kapott hangsúlyosabb szerepet,de én őt kifejezetten feleslegesnek tartottam.
Mielőtt visszatérnék a negatívumokhoz,azért szót ejtenék a látványról is.A vámpírok kinézetével nincs baj,sőt egész ötletes a megvalósításuk,hiszen egyszerű,puhatestű gyilkológépek helyett most hüllőszerű vérszopókat kapunk,melyek leginkább a kígyókkal rokoníthatóak.Vér is folyik,meglehetősen sok,főleg az utolsó részekben.Sőt,mikor elszabadul a pokol a csehóban,akkor itt is kapunk egy szép nagy mészárlást,ami még a filmbéli kaszabolással is felveszi a versenyt.
De itt muszáj visszakanyarodnom a sorozat árnyékosabb oldalára és szót ejtenék a hangulatról.Na,ezzel lőttek mellé a készítők,nagyon hiányzik innen a morbid humor és a laza beszólások,ezek helyett műmájer dumákat és komolynak szánt drámázásokat kapunk.Plusz a zenei aláfestés is felejthetőre sikeredett,sok dallam visszaköszön az eredeti moziból,de ezek nagy része meg lett változtatva,emiatt nem is ütnek akkorát,mint eredeti formájukban.
Summázva a dolgokat,nem olyan rossz ez,mint amilyennek első pillantásra tűnik,de nagy pozitív csalódást sem okoz.Jóindulattal és az eredeti film iránti rajongásom miatt megérdemel egy közepest,de a második évadra nem ártana valami kevésbé erőltetett sztorival előrukkolni,emellett kissé komolytalanabbra is vehetnék majd a készítők a figurát.



2. Jason13 (2014-06-17 19:04.05) aaaaa
Megnéztem az első részt,nem lettem lenyűgözve.Nekem óriási nagy kedvencem a film,nem is értettem,hogy miért kell belőle sorozat és még mindig nem sikerült megvilágosodnom.Igazából annyi történt 40 perc alatt,ami az eredeti moziban kb. 10 perc alatt,azaz lerombolták az italboltot Geckoék,azt annyi.
Bár sikerült néhány szálat máshogy variálni és új karaktereket is kapunk (egy már tuti van),de én ezt feleslegesnek érzem.Plusz a film hangulatát egyáltalán nem sikerült megidézni,az ottani laza atmoszféra és cool beszólások teljesen hiányoztak a nyitó részből,ezen a téren hátha fejlődik majd a folytatás.Merthogy hiába érzem én ezt izzadságszagúnak,végigpörgetem már az évadot,egyrészt utána biztos jól fog esni a kultikus eredeti,másrészt hátha az összegészben pozitívan fogok csalódni.


1. El Condor (2014-06-14 13:59.44) aaaaa
Az évad végén kicsit káoszba fulladt, de összességében jó volt.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2023-01-24 18:0510 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk