Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyermekanyák
- Cinemax2, 22:05
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Batman - A denevérember
- AXN, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények
Konstrukció - Vélemények
Maró eső - Vélemények
Nincs, aki megmentsen - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
The Wall aaaaa
Csuja Imre aaaaa

 

Fórum - Csúnya, gonosz bácsik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Nedudki (2022-06-07 19:23.17)  
20 percet bírtam belőle megnézni. Kiábrándítóan unalmas, gagyi, semmitmondó történet.


15. Norbii92 (2022-06-04 13:49.06) aaaaa
Fogalmam sincs mit tennék, ha valaki elrabolná és brutálisan meggyilkolná a lányomat, mert sajnos nincs gyerekem, de az biztos, hogy az utolsó civilizációs és morális gát is leomolna bennem és akkor jaj lenne az elkövetőnek. Az izraeli Csúnya, gonosz bácsik c. film pedig pontosan erről szól.
A bosszúfilm klasszikus műfaj, bizonyos szinten könnyű azonosulni vele, hiszen ha az ember szeretteit bántják, akkor mindenkiben elpattanhat valami, és előkerülhet az ősi ösztönös én, ha bántottad az enyémet, akkor visszabántalak felállás, és bár ettől persze nem fog megoldódni semmi, de legalább arra a pár percre jobban (?) érzi magát az ember, míg a másik is szenved. A Csúnya, gonosz bácsik egy olyan történet, amiben egy apa úgy dönt, hogy leszarja a törvényeket, a jogot, és az igazságszolgáltatást, s ő egy személyben lesz a vádló, a bíró és a hóhér is.
A probléma csak ott van, hogy fogalmunk sincs, hogy a ránézésre a légynek sem ártó teológiatanárról miért gondolják a rendőrök és az apa, hogy ő felelős több kislány elrabláséért, megerőszakolásáért és megcsonkításáért. Mert ez nem derül ki a filmből. Nem tudjuk meg, miért pont Dror-t gyanúsítja a nyomozó Micki és igyekszik kiverni belőle egy vallomást a film nyitójelenetében. De ez az egyetlen negatívum a részemről, hiszen akkor nem lenne a film, és nem kerülne elő Gidi az egyik meggyilkolt lány apja sem, aki készpénznek veszi, hogy Dror bűnös, és egyfajta bibliai igazságszolgáltatóként elhatározza, hogy ugyanannak a tortúrának veti alá a férfit, amit ő elkövetett a lányok ellen.
A film nagy része egy helyszínen, egy vidéki ház pincéjében játszódik, ám én egy percig sem untam. A feszültség végig tapintható, a cselekmény pedig sokszor nem csakhogy brutális, de idegőrlő is, megspékelve némi komikus és már-már szürreális jelenettel s párbeszéddel (a felhőtlen torta sütés, Gidi anyjának telefonálgatásai, majd apjának váratlan megjelenése, közös vacsora evés stb.), emellett a rendezőknek még arra is van ideje, hogy az örökös zsidó-arab ellentétre reflektáljon, sőt éles kritikát mondjon róla (az arab lovas feltűnései és megjegyzései Gidi-nek). Mindez ha nem lenne elég, nagyszerű színészi játék és egészen az utolsó képsorokig tartó izgalom is van, hiszen nem egyértelmű, hogy a tanár valóban bűnös vagy sem.
Gyenge gyomrú nézőknek nem, ám azoknak akiket nem zavarnak a kínzások és a vér, valamint egy különleges filmre vágynak, nyugodt szívvel ajánlom! 5*


parfumeshop.hu banner

14. RVIN73 (2017-11-18 23:57.33) aaaaa
Jó!


13. Bede István (2017-10-01 19:56.32)  
qrva jó film


12. Colby86 (2016-12-16 10:59.48) aaaaa - (válasz Dorothy007 6. hozzászólására)
De hogy jön ide a Gyűrűk ura?:) Na mindegy amúgy remek film volt jó sötét humorral, köszi az ajánlást Quentin! :)


11. Az utolso szamuráj (2015-10-09 14:21.49) aaaaa
Tökéletes.
Tökéletesen gonosz film,és az emberi oldal olyan mértékű gonoszságáról beszél olyan természetesen,hogy már ettől elvetemült,szemét és megkerülhetetlen azok számára akik szeretik azokat az alkotásokat,amik NEM!!!! illenek bele sémákba,a nézőből rossz érzést váltanak ki,és az esetleges horroron nevetünk-mert az alkotók pont erre szánták,és nem mert bénák voltak.
Való igaz,a nagy Q.T. kedvencéről van szó,de ettől mér persze nem kötelező tetszeni.
Már a felütés is izgalmas:kisgyerekeket látunk lassítva,zenére bujócskázni,a Big Bad Wolves felirat pedig a tetőre kerül kiírásra:haladóbbak számára egyértelmű miért.(Bár nem olyan rossz a magyar cím,pont az irodalmi áthallást lőtte tökön)Sorozatgyilkos garázdálkodik egy meg nem nevezett izraeli városban,és kislányok fejét gyűjti:egy nyomozó miután félreállítják egy Youtube-felvétel miatt,ekkor sem száll le az ügyről,és a számára gyanús figura nyomába ered.Ám az utolsó áldozat édesapja,a húzosabb múltú Gidi is beszáll a törvénytelen embervadászatba,segítői pedig egy pince,fogó,forrasztópáka és a végsőkig elmenő akarata-később pedig felmenője.
Aharon Keshales és Navot Papushado (Rabies-innen ajánlom,szédületes!!!!)-munkája valójában kamaradráma:pár szereplőt mozgatnak csupán,és úgy erőszakellenes!!!!!!hogy tele van erőszakkal,sokak számára akár elviselhetetlennel.A film utolsó 19 másodpercéig nem tudni,a tanár valóban gyilkos vagy sem(Bár én a felénél nagyjából biztos voltam a saját ítéletemben) és ami a film legeslegnagyobb erénye,hogy humoros.Dacosan kreatív feketehumorral operálnak benne,egyszerűen vérgeci film.
Ami azért is nehéz,hisz abban az évben volt egy hasonló film,a Fogságban,amin ugyebár még lelkes faszkalapunk,Man 2 illetve tősgyökeres agyhalottunk,Langelus se tudott mosolyogni,erre itt szinte hasonló történik,és Te,kedves néző,vigyorogsz:mert kínzás közben a mama leveséből kell enni,mert olyan dolgok miatt akadozik a vallatás,hogy muszáj vigyorogni ,és mert a kedves nagypapa 3 perccel azután,hogy meglát valakiket kikötve egy pincében ,már magához tér az amúgy se nagy sokkból,és lelkesen lepörzsöli a delikvens mellkasát( nyílt tisztelgés Eli Roth felé amúgy).És itt most nem az a lényeg,hogy azt egy zsidó pasi csinálja és ezek úristen,mekkora szemetek,hanem hogy jaj...úgy látszik,az emberi természet már csak ilyen,ő csak azért zsidó,mert az alkotók is azok.
Sőt,egy arab lovas szájából még néhány kritika is éri a keményvonalas ,a világon oly sok gyűlöletet kiváltó népcsoport tagjait.
A színészi játék elsőosztályú,a film ritmusa tökéletes,és az erőszak brutális:nincs túlhúzva,így még nagyobbat üt,mikor pedig a nagypapi az égő emberi húsra elégedetten hátradől és emlékeit eleveníti meg,egyszerre vicces,meghökkentő és ki se írom,hogy megint miről beszél.
Hogy pedig messzebbről tekintve ,túl az itteni szemétségeken,miről szól még a mozi??Nos,az alkotók szerint abban az országban állandóan félnek az emberek,és kell valami,ami ezt a gőzt kiengedi,akkor pedig tetves mód rá lehet bámulni a másik olyan őrületes sötét oldalára,hogy Lecter bácsi nyomna vele elegáns sakkjátszmát elismerő vigyorral orcáján.
Prémium darab ez kérem,ínyenceknek.


10. Dobsony (2014-09-05 00:22.56) aaaaa
Azt hiszem a Forró rágógumi c. tinivígjáték óta nem láttam izraeli filmet. Vagy legalábbis nem emlékszem rá. Erre biztos fogok. Nem véletlen,h Tarantino kedvence. Teljesen olyan mintha ő csinálta volna kis költségvetésből,ismeretlen arcokkal. Milyen formák vannak benne,beszarás. A tanár is nagyon elmebeteg karakter,de a legjobb a papa a tortával.:)))


9. Csali13 (2014-07-10 11:23.54) aaaaa
Nagyon jó film :)


8. Csali13 (2014-06-27 11:59.18) aaaaa - (válasz Man2 5. hozzászólására)
Ennyi erővel beléd is bele lehetne kötni az alapján amiket értékelsz... AVP2 5 csillag khm....khm...


7. Geah (2014-06-22 14:35.51) aaaaa
egyszer meg lehet nézni


6. Dorothy007 (2014-06-08 23:32.02) aaaaa
Egy ismerősöm dobta fel hogy nézzük meg a filmet el is mentünk 4en moziba. Korosztály vegyes 17,41 és stb. A film lényegében érdekes volt bár kell hozzá egy olyan bizonyos fekete humor és gyomor is hogy végig tudja nézni az ember. Nem kifejezetten vetekedne egy Gyűrűk urával de szerintem nem is volt a film célja. Mindenesetre elgondolkodtató, az emberi kapcsolatok és naivitás és persze a szadizmus. Egyszeri vagy kétszeri megnézésre ajánlani tudom mindenkinek aki bírja a véres jeleneteket.


5. Man2 (2014-06-07 16:47.54)   - (válasz G-ergo 4. hozzászólására)
Ennyire szereted a fos filmeket?


4. G-ergo (2014-06-01 17:57.41) aaaaa
van itt stílus, nem is kevés. olyan kontrasztokat állítanak... csak nézel. mint a moziban... khm... lényeg, hogy remek film!


3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2014-05-30 12:53.05)   - (válasz Man2 2. hozzászólására)
szégyelld magad!



2. Man2 (2014-05-30 12:01.26)  
Csúnya goonosz forgatókönyvíró kitaláltad ezt a szart!szégyeld magad!


1. HMáté33 (2014-05-18 18:54.55) aaaaa
A film megtekintése után azonnal egyértelmű, miért nevezte Tarantino ezt a kevesek által ismert izraeli darabot a tavalyi év legjobb filmjének. A megrázó, már-már sokkoló erejű jeleneteket azonnal követik a komikumba áthajló elemek, a néző hangulata folyamatosan liftezik a kacagás és a megbotránkozás között: erről azért akarva akaratlan tékás fenegyerek jut az ember eszébe.
A Csúnya, gonosz bácsik remek példa arra, hogy egy jó filmhez nem kell sok pénz - csak egy jó ötlet és sok tehetség.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNedudki, 2022-06-07 19:2316 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Csúnya, gonosz bácsik adatlap
Eredeti cím: Big Bad Wolves
Évszám: 2013
Rendezte: Aharon Keshales, Navot Papushado
Szereplők: Lior Ashkenazi, Rotem Keinan, Tzahi Grad, Doval'e Glickman, Menashe Noy...

További információk

Szereplők fórumai
- Lior Ashkenazi - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk