Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bátrak igazsága
- Moziverzum, 01:00
Az apáca
- Viasat Film, 01:15
A bosszú
- Film Mánia, 01:25
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Radikális aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Az emlékek őre - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
93. Api0109 (2019-11-14 23:16.27) aaaaa
Köszönjük az IQ bajnokok hozzászólásait, tényleg kellenek, hogy színes legyen a kép.
Ha valaki nem kapott esetleg választ a kérdéseire (hogyan alakulhat ki egy ilyen társadalom, ki volt a házikóban, stb), próbáljon meg rá megoldást találni saját maga. Rá lehet jönni, hogy érdekes dolog az elmélkedés.
Azok hozzászólásait külön köszönjük, akik több helyesírási hibát képesek leírni, mint maga a hozzászólásuk karakterszáma: Tényleg mélyenszántó a gondolatuk.
Én meg a filmet köszönöm, végre egy élvezetes, elgondolkodtató, szép történet. És hiába kerestem a féktelen erőszakot, a bosszút, a százliter számra folyó művért, az egész filmen át tartó fegyverropogást, a lézervillogást és acél-, fa-, csonttörő effektusokat! Végre egy igazán jó fikció, ami nem erről szólt, hanem arról, amit csak egy könyv képes adni: elgondolkodtat, nagyon mély filozófiai kérdéseket feszeget. Nagyon érdekes gondolatébresztő, sajnos kevés ilyet látok. Még nem olvastam, de most már kíváncsi vagyok a könyvre is!


92. Dexter Sitzky (2018-09-28 20:39.34) aaaaa
Érdekes.



91. Peter Lankton (2018-08-20 00:27.55)  
Eleinte nagyon furcsának tűnt.De azóta sikerült felfolgoznom.
Őszolintén:érdekes történet.


90. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-09-09 07:53.59) aaaaa - (válasz Chris Co 89. hozzászólására)
Én nem ilyenekkel mosnák. Élő példa: műtétem után nem tudtam magam ellátni- mozgáskorlátozás- unokáim nem tettek be az öregek házéba, nem kerültem elbocsájtásra, hanem mindig segítettek. Nagyvilágban 1960 körül japán novella, hogy az öregeket felviszik a hófödte hegyekre, mert Sokan voltunk. Ikergyerek - A jelű, számú, csak 2 kg 50 deka (normál súly), intravénás méreginjekció. Nincs család, saját gyerek- semmi nincs = ez a tökély. Itt valaki emlegette Madách falanszterét. Nem fentről nézem., csak saját empiriáimból. Valahol olvastam, hogy valahol tiltott könyv lett, helyesen. Unokámnak tetszett a film, én olvastam, Ő nem hajlandó elolvasni, megbeszéltük hasonlítgatva a szakirodalommal. Itt többen olvasták, de csak én írtam az "íróhoz."


89. Chris Co (2017-09-08 23:12.31)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 88. hozzászólására)
451 Fahrenheit, Harrison Bergeron, Szép Új Világ, Truman Show, 1984, Csupasz Pisztoly stb. :), ha már... Szerintem a tiniknek egy ilyen film azért mégis csak többet mesél, mint egy transformers mozi, vagy egy tévés valóságshow, ki lesz a új tetkós izompacsi paraszt menő jancsi, vagy félmeztelen ribi csaj, akire lehet neten legyezni a himbilimbit és a többi...
Én inkább ilyesmikkel "mosnám" az agyakat. A régi "szép" időkben (a Zusába) volt jó néhány tévéfilm is, amin ma vigyorognánk, bár azok is értelmesebbek a fiatalok számára, mint a szuperember beveri a gonosz száját, vagy a valóságshow-ba Jancsi Juliskáét tömné...
Komolyabb témájú disztópiát még felnőttek sem feltétlen értenek. Én mondjuk ilyesmivel indítanék, mint ez a film (csak, hogy kimentsem a gödörből, meg amúgy is :)).
Nem kell ezt annyira odafentről nézni!


88. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-09-08 22:51.35) aaaaa - (válasz Sithlowag 87. hozzászólására)
Végül megnéztem a filmet olvasás után. 87- essl is egyetértek, csak nálam csillag nélküli szörnyűség. Főleg a vége, a könyvnek is rettenetesen 2 élű, itt az 1 értelmű hepiend, jujj!Streep ,mint 1 boszorka, ilyennek képzelem az írónőt. Hát én ezt nem őrzőm!


87. Sithlowag (2017-08-30 17:27.23) aaaaa
A filmben lényegesen több a fiction mint a science..

Ráadásul eléggé hihetetlen ez a sztori,hogy birka módjára mindenki engedelmes,csak a kissrácnak vannak kérdései/gondolatai egy világban..nem lehet komolyan venni ezt..
Ahogy halad a cselekmény,mindig tudjuk hogy mi fog történni.Szinte az összes klisé fellelhető benne..aztán:

A vége nekem hatásvadásznak tűnt ezzel a

"vágjuk el,majd mindenki hozzágondolja a végét-tel"..

Hozzálehet gondolni,nem arról van szó hogy nem,de sajnos nem elég mély a film összességében ahhoz,hogy valaki ezen tovább rágódjon..napokat mondjuk..(ezt pedig komolyan annak szánták:))

Így Emlékeimben csupán egy álmosító,átlagos tv-film.


86. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-08-30 10:10.10) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 68. hozzászólására)
Egyetértés. Én olvastam, írtam az "író"- nőhöz. A filmet nem láttam, nem is fogom, elég az a 60sec. Óh borzalom atyja, ne hagyj, el!


85. HMáté33 (2017-07-30 00:12.26) aaaaa
Azon túl, hogy megint young adult, meg brentonthwaitesszemöldöke, a legnagyobb félelmem a maratoni hosszúságú 97 perces játékidő volt. Persze adjuk meg, ki a francot érdekli a sokezredik tinidisztópia felépítése, le lehet ezt tudni 10 perc alatt is, de azért mégis kicsit suta tőle az összkép.
Maga a kész sztori abszolút azt a benyomást kelti, hogy emögött állhat éppen egy jó könyv, csak ami fajsúlyossá tehette volna, az a lapokon maradt, a vásznon meg csak ötlet szinten villannak fel érdekes gondolatok. A képi világ egyébként megkapó, a célközönséget figyelembe véve talán merész is volt bevállalni a monokróm érzést keltő színpalettát, de nekem bejött, Noyce meg tudja mire fogni, miért csak zsebpénz jött vissza a 25 milliós büdzséből.
Jeff Bridges viszont akkora király még mindig, hogy miatta szinte tetszett a film.


84. Misafeco (2017-04-07 10:52.43) aaaaa - (válasz Pocsolya ugró 80. hozzászólására)
Ugyan van "folytatása" a könyvnek, de maga a történet (1. könyv) így kerek, ebből a szempontból ez lényegtelen.
Jonas nem tudja, hova érkezik, direkt ott vágták el, ahol. Az egész történeten átívelő téma (szabadság vs. biztonság/tervezettség) így kap egy olyan befejezést, ami hű marad a mondanivalóhoz. Nem tudjuk, hogy Jonasnak hogyan változik meg az élete, még azt se, hogy egyáltalán beengedik-e az ajtón. A könyvben nem volt, a filmben elhangzó mondat, hogy ha az embereknek felajánlod a választás lehetőségét, akkor a rosszat fogják választani. Mégis, a választás szabadsága tesz minket emberré. Szükségünk van arra, hogy néha pofára essünk, hogy boldogtalanok legyünk, hogy legyen felelősségünk, hogy feszegethessük a saját határainkat. Ezek nélkül az élet nem ugyanaz.


83. Independence (2017-04-07 07:33.41) aaaaa - (válasz Lector 82. hozzászólására)
Szerintem ezt már kiveséztük, más helyt, és itt nem erről írtam.Az önzetlen szeretet is átfordulhat közönybe, gyűlöletbe, elutasításba, ha a szeretett fél, viselkedésével ezt kiprovokálja, vagy simán oly jellem, hogy ezt váltja ki..., belőled, belőlem, bárkiből, úgynevezett "jó emberekből" is, de ez messzire vezetne - ismét.
A lényeg, amiről a mozi is szól - részben, de most nem akarok semmit bő lére engedni, hisz ennél többről is -, hogy összetettek vagyunk, hibákkal, bűnökkel, erényekkel, érdemekkel..., persze vannak kivételes személyek, kik már majdnem tökéletesek - ők lehetnek a feltétel nélküliek -, de csak majdnem, nos, én biztos nem tartozom közéjük.


82. Lector (2017-04-06 20:59.13)   - (válasz Independence 81. hozzászólására)
S vajon, az aki képes a szeretet önzetlen adományára,az nem feltétel nélkül teszi?:)
Csak kérdés volt:)


81. Independence (2017-04-06 17:00.13) aaaaa
A regényt nem olvastam, így kerülném az összevetést az irodalmi alappal - aminek amúgy sincs sok érelme, két műfaj, eltérő szempontok - csak filmként tekintek erre a darabra..., s igyekszem jóindulatú lenni, mert szívem ezt diktálja!

A mozi egyfajta "A falu" parafrázis - mely kijelentés nyilván a szubjektumból táplálkozik, így támadható, de annyi mozis s irodalmi "mese" szövődik a témakör köré, hogy mindenki kiragadhatja a saját előzmény film élményét - mindössze a hazug bukolikus idillt, leváltja egy élhetetlenül sivár "madáchi" falanszter kulissza!
Az utópista szocialisták - példának okáért Charles Fourier - mind a tíz ujjukat megnyalták volna, ha a filmben bemutatott "jövőkép" megvalósul.

Az ember attól válik színessé, hogy komplex egész, jó s rossz tulajdonságok keveredése teszi teljessé a világot, s pirossá az almát - bibliai utalás, ugye? - s nincs jó, rossz nélkül- hisz mitől is válhatnánk le az ellen oldaltól, ha minden s mindenki oly perfekt?, az önmagát okos fórumozónak tartó is attól véli magát többnek, hogy megnevezheti az "ostobákat", kiknél valóban több, aki szívből adakozik - nem feltétlen anyagi értelemben - elkülönül az irigytől, aki képes a szeretet önzetlen adományára, elválik a kietlen lelki világútól, aki nagyra értékeli az élet egyedi létezését, nem érti, értheti azt, ki gátlás nélkül, eszmék, hitek, hatalmi vágyak árnyékában öl..., s persze sorolni és sorolni lehetne..., ám létünk sajátja, hogy jóságunk keveredik gonosz oldalunkkal, én is tudok "szemét" lenni, mert emberből teremtődtem - a fekete-fehér látásmód, jelen kormányunk sajátja, isten mentsen attól mindenkit, hogy besimuljon az "egy vélemény pártjába"...!

Meryl Streep megőszült Morticia Addams-ként, szó szerint röhejes, Jeff Bridges viszont éli karakterét..., ám végül is ez tán nem oly fontos, mert ez nem egy "színészi" mozi, sokkal inkább a mondandó a lényeg, mint az, ki, hogy mondja..., tán ezért is vagyok vele elnéző, ugyanis az üzenete megfontolandó és pozitív, s bár sokszor, sok különböző csatornán át "hallottuk" ezt a hozzánk szólást , sokan még minden nem elégszer..., mert nem értik, miről szól, csak azt hiszik, hogy értik, pedig dehogy!


80. Pocsolya ugró (2017-04-04 19:40.57) aaaaa - (válasz Misafeco 79. hozzászólására)
Hogy érted? Folytatás miatt? Ahogy elnézem annyira nem igyekeznek folytatni., :D


79. Misafeco (2017-04-03 08:31.57) aaaaa - (válasz Pocsolya ugró 78. hozzászólására)
Direkt megválaszolatlan.


78. Pocsolya ugró (2017-04-02 22:57.12) aaaaa
A vége érthetetlen és megválaszolatlan.


77. Lantossebi (2015-09-26 20:43.50) aaaaa
Bár kicsit hiányérzetem van,de jó film.


76. Langelus (2015-07-19 18:13.27) aaaaa
Én csak Meryl Streep-et nem értem, hogy adhatta ehhez a nevét.


75. Tömö (2015-07-19 16:59.41)  
Nem bírtam végig nézni...kikapcsoltam a felénél. Ritka unalmas vmi. Meg hát sok újdonság nem volt benne. Majd folytatom a nézését, ha havazik...és nem tudok kimenni az utcára:)


74. Sötétszív (2015-07-18 22:04.45) aaaaa
Ez a film egy látszólag tökéletes világot mutat meg. De csak látszólag. Mert hamar kiderül, hogy mi rejtőzik a mélyben, milyen titkok árnyékolják ezt az úgymond tökéletes világot. Szerintem egész jó lett ez a film, bár túl sok ilyet láttam már mostanában, és ezért csak négyes. Jeff Bridges ismét remekül játszik, akárcsak Meryl Streep, de a többiekre sem lehet panasz. Philip Noyce fiiilmje ugyan nem váltja meg a világot, de arra jó, hogy többször meg lehessen nézni. Mert ez egy jó film. Nem tökéletes, de jó.


73. Városi vadász (2015-03-15 16:03.18) aaaaa
Na ez elég érdekes volt. Az alapötlet nekem az Equilibrium - Gyilkos nyugalom volt, csak tini köntösbe bújtatva, de összességében talán nem volt ez rossz. Voltak logikai buktatók, meg meg nem magyarázott esetek (miért lett hatástalan a gyógyszeres kezelés azért, mert ő lecsusszant a domboldalon, hisz az érzelmek visszafogását gyógyszer, és nem a "pajzs" okozta. Kik voltak a házikóban) Szóval kicsit sánta, de talán nem annyira szemét.


72. Misafeco (2015-02-10 20:32.15) aaaaa - (válasz Chim 71. hozzászólására)
A leíráson soha nem változtatnak, aki először beküldi, azét fogják kitenni. Nem ez az egyetlen film, ahol rossz.


71. Chim (2015-02-10 20:22.00) aaaaa
A leírásban megint van egy nagy hiba: nem Jonas dönt úgy, hogy emlékek őre lesz, hanem kiválasztják...azért nem mind1.


70. Csurrosz (2015-02-08 12:32.32) aaaaa
Újabb példája annak, hogyan lehet elrontani egy könyv adaptációt.. érdemes elolvasni, mert a lényegi rész elveszik ettől a "young adult" szokásos formától. Arról nem is beszélve, hogy a film több rèszlete ellentmond magának.


69. Magenta (2015-01-31 13:53.32) aaaaa
Gyerek koromban megkaptam a könyvet, de nem olvastam el. Ha elolvastam volna akkor is megnéztem volna a filmet, de így csak a címe volt ismerős.
Mostanság ez az utópisztikus filmek vannak palettán Amerikában, gondolom van még pár könyv ami hasonló témát feszeget és azt is meg fogják filmesíteni.
Így, hogy a könyvet nem olvastam..... Hát....
Ez az equilibrium + beavatott + sziget ötvözet nem tetszett igazán, ugyanis ebben a formában nincs értelme. Talán felesleges kérdéseket feltenni (mi volt az a határ?, ki lakott a faházban?, hogy múlt el egy csettintésre a gyógyszer hatása mindenkiből? stb.) mivel a filmnek a mondanivalója nem ez.
És bár értem, hogy az érzések tesznek minket emberré de ezt 95 percig belénk erőszakolni talán felesleges. Erre elég az első 40 perc. Onnan vártam, hogy a film beindul és lesz egy kis fordulat és akció. De nem jött. Így viszont még egyszer biztos nem nézem meg. A csodálatos (és egyben kegyetlen) világunk bemutatása ezekkel a bevágott természetképekkel próbált gondolkodtatni és ez az egyetlen ami miatt a film után pár percig még a hatása alatt voltam. Ez a pár perc viszont nagyon kevés.
Miután szinkronnal néztem a filmbéli alakításokat megítélni nem nagyon tudom, de egyedül Jeff tűnt eredetinek benne.
Nyilván ez egy könyv adaptáció így meg volt kötve a stáb keze de erről a témáról már sok bőrt húztak le és ha nem tesznek bele több gondolatot, fordulatot, feszültséget és eredetiséget, a következő ilyen típusú filmeket meg se nézem.


68. Az utolso szamuráj (2015-01-27 19:58.14) aaaaa
Valami ótvar borzalom.
Tegyük hozzá:sok helyről hallani/olvasni,a könyv jó.Nem olvastam,de 1993-ban vagy mikor,szóval megjelenése időpontjában még friss is lehetett(Bár volt már 1984,Kafka meg ilyenek,de az a korosztály,aki ezt olvasta,na azt nem nagyon.).Ha az ember tényleg nem mereven közelít,azzal a szilárd érzéssel,hogy ez egy szar,akkor feltűnhet,a történetben vannak jó ötletek.Van benne valami,van benne craft...hogy ez legyen belőle 2014-re.
Mert már túlvagyunk az Éhezők viadalán,Kiválasztotton meg mit tudom én,miken,ahol ingázó minőségű tinifilmeken akarják a világot akár magyarázni annak a korosztálynak,akik komolyabb alkotásokat kerülnek és távol tartják magukat tőlük,ám az ilyenre rábólintanak,na ez már valami,huuu de megmondták.Nincs ezzel gond,mi is voltunk ennyi idősek,egónkból meg ma se engedtünk ugye.
De,a jobbnevű Philiph Noyce alkotása a fekete/fehér kontraszton és Jeff Bridgesen kívül nagyjából vállalhatatlan:bukott is,folytatása remélem nem is lesz.
Ami nem is baj:Noyce és alkotótársai holt üres mozit adnak nekünk,ami néha egy NatGeo műsorra hajaz tájképeivel,azon izgulj hogy szánkóznak,hát huha,és naná hogy van Kiválasztott,van Mester ,a Kiválasztott belázadozik,mert nem tetszenek a mi a fene hányadik utópisztikus jövőtársadalomban a történések,ahol MINDEN NAGYON FASZA,DE MINT KIDERÜL,MÉGSEM.Teszik a még a leghülyébbek-és nem szívesen írok neveket-számára is ezt olyan egyértelmű,szolgai mód 97 percbe ágyazva,hogy óhatatlan egy gondolkodóbb lélek fejében felmerül a kérdés,ezt komolyan gondolják??...hát ja,de legalább a kép kiszínesedik.Mert a kiválasztott érezni kezd.De lehet azért,mert ez egy almareklám egy termesztőtől,az tényleg szép piros volt.
Bridges sajnálom csak:neki ez a könyv valaha nagyon tetszett és moziban akarta látni.De ez a film olyan balga,unalmas,lerágott csont hogy kevés ilyen nyomult be mostanság a gyöngyvászonra,és ki kell írni az igazsághoz mérten azt is,itt Meryl Streep is rossz volt.Mit rossz,valami borzalom.
Ilyet se láttam még.


67. Kira666 (2015-01-25 14:20.40) aaaaa
A sokadik bőr lehúzás a témáról.
1. A jövőben járúnk
2. Az emberiség nagy része valami folytán kihall elpusztul.
3. A megmaradottak (ők miért élték túl? ) biztonságos kolóniákba húzódnak vissza
4. Minden csodás.
5. De JÖN a KIVÁLASZTOT. Aki mindent megváltoztat és felborítja a látszat világot, hogy megmutassa az embereknek, hogy ez szar.
Mindezt megbolondították tini főszereplőkkel mert kiknél ha nem náluk tudjuk legjobban követni a jellem fejlődését.
Nekem már az éhezők viadala sem jött be mert nem ezt vártam tőle, de ez is ugyan olyan csalódás.


66. Delpiero (2015-01-19 21:44.36) aaaaa - (válasz Chris Co 47. hozzászólására)
Az első Die Hard azèrt egèsz reális, nem olyan elrugaszkodott az.



65. Delpiero (2015-01-19 21:41.48) aaaaa - (válasz Rudicus 64. hozzászólására)
Csak nem mindegy milyen stílusosan, vagy annak teljes hiányával teszi azt...


64. Rudicus (2015-01-19 10:35.06) aaaaa
Nekem nagyon ütős film volt. Ha valamihez hasonlítani akarnánk, legalább egytucatnyi filmet tudnék felsorolni... (Beavatott, Logan futása, A sziget, Éhezők viadala...stb.), és megállja köztük a helyét, ez egy típus film, amiben azon agyalnak, hogy lehetne jobbá tenni a világot.. és sajnos csak azt az egyetlen megoldást találják, ha minden érzelmet kiölnek az emberekből, mert azt szelektíven nem lehet, és így kontrol alatt elszigetelten élik le az életüket. Hány millió ember van ma a földön, aki ebbe simán belemenne, mert az élete ennél sokkal rosszabb!!?? És hányan szavaznának arra, ha tehetnék, hogy inkább vesszen minden érzelem, ami jó volt, mert ezt a rosszat nem lehet már tovább folytatni, vagy nincs értelme??? És hányan bíznak naívan abban, hogy enélkül is majd egyszercsak megoldódik ez a probléma??? És hányan hiszik azt, hogy ami most folyik a világban, az nagyszerű dolog, azon nincs mit változtatni?? Ha bárkit a film erre elgondolkodtat, már megérte!


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekApi0109, 2019-11-14 23:1693 hsz
KérdésekFannycsekk, 2015-05-24 00:5712 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk