Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Föld után
- HBO, 16:45
Szóljatok a köpcösnek
- Viasat Film, 16:50
Eddie, a sas
- Moziverzum, 16:50
Prédára várva
- HBO3, 17:00
A smaragd románca
- SuperTV2, 17:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
melyik az a film ?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
Csalóka napfény - Vélemények
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Harold Fry valószínűtlen utazása aaaaa
Hettie MacDonald aaaaa

 

Fórum - Öld meg kedveseid - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Sakamaru (2020-02-12 04:52.31) aaaaa - (válasz Luchiano 13. hozzászólására)
Már csak a versekre emlékszem a fius szex oldalára nem is. :D kinek mi.


13. Luchiano (2020-02-11 22:46.16) aaaaa
Számomra kínszenvedés volt végignézni, őrült művészi léleknek kell lenni, hogy ez a film tetszen valakinek, 5 méterrel a földtől elrugaszkodva, bizar, erkölcstelen, hetero szemmel nem lehet ezt a meleg filmet átéléssel nézni!



12. Gabroca (2018-12-24 07:24.00)  
szerintem nézhetetlen


11. Putyourhands (2017-01-11 22:38.56) aaaaa
Nagyon hatásos!!
Még napok múlva is képes valaki ezen a filmen gondolkodni!


10. Atr0303 (2015-02-27 21:58.40) aaaaa
A művésznek az a dolga, hogy tükröt tartson és nagyon mélyen megérintsen, gondolatokat, érzéseket ébresszen. A kor és a kifejezőeszköz nem számít, a lényeg a hatás. Ehhez mindig új nézőpontot kell keresni, feszegetni a - társadalmi, pszichológiai, stb. - határokat.
Ginsberg hasonló utat jár, mint Rimbaud vagy Villon. De mivel ő az negyvenes évek USA-jában él, ezért az ottani akadályokat kell leküzdenie a kor eszközeivel.
(Ami alább következik, az némileg spoileres lehet.)A film korrekten festi fel a hátteret, a fiatal költőt is életszerűen ábrázolja. Kicsit a Truman Capote-ról készült film(ek)re emlékeztet, hiszen a forgatókönyv abban az esetben is egy bűntény "szemlélőjeként" mutatta be az írót. Itt egy kicsit hosszúnak éreztem az előkészítést, és mintha a forgatókönyv írói nem tudták volna eldönteni, hogy Ginsberg vagy Lucien Carr a főszereplő, vagy kettejük kapcsolata. Kicsit sokat akart markolni a stáb: egy keveset Ginsberg pályájáról, a tudata tágítási módszereiről, egy leheletnyit a szexuális kibontakozásáról, vonzódását Lucien-hez, barátságát Burroghs-szal és Kerouac-kal. És akkor még ott van a gyilkosság. Jó lett volna egyre koncentrálni, mert így a sok bába között elveszett a gyerek, pedig mindegyik történetszál megérdemelte volna a kibontást. Szóval jó film ez, de lehetett volna még jobb is.
Érthető, hogy Daniel Radcliffe ki akar bújni a varázslótanonc köpenyéből, és ezt ilyen szerepekkel lehet ilyen remekül megtenni.
És még egy apróság. Egy homoszexuális személyt ábrázoló filmben kikerülhetetlenek a "meleg helyzetek", erre fel kell készülni. Egyébként az ominózus jelenetek ebben a filmben egyáltalán nem lépik túl a jó ízlés határát.


9. Sötétszív (2015-02-14 22:26.37) aaaaa
Ja és ezúttal a Magyar cím is jó lett. Ritka pillanat.


8. Sötétszív (2015-02-14 22:24.26) aaaaa
Nem könnyű ez a film. Nagyon nehéz témát boncolgat. A művészvilág több meghatározó szereplője jelenik meg a filmben. Ginsberg, Kerouac, Burroghs. Ajki nem olvasta a műveiket, még azoknak is ismerősen csengenek e nevek.Remek kórkép a '40_ es évek New Yorkjáról, és művészeiről. Michael C. Hall, Dana Dehaan remekül játszik, de az igazi meglepetés Daniel Radcliffe. Zseniálisan alakitotta a híres költőt, Ginsberget. Bár vannak olyan jelenetei, amelyeken a Harry Potter rajongók sírva fognak menekülni. Szóval nekem tetszett ez a film. Akár többször is meg lehet nézni.


7. Kittentyű (2014-09-10 01:46.29) aaaaa
Rétegfilm, de nekem elnyerte a tetszésem. Az életajzi filmeket egyébként is bírom úgyhogy már ezért is érdemes volt megnézni. Daniel Radcliffe a Harry Potter után megmutatta hogy más szerepben is kiválóan megállja a helyét, de ezt nekem már a Fekete ruhás nő című filmjében is bebizonyította. Nem mindenkinek fog ez a film tetszeni mert leginkább az irodalom kedvelő közönséget célozza meg. Érdekes egy film az biztos.


6. Az utolso szamuráj (2014-09-02 07:53.10) aaaaa - (válasz Zoli27 5. hozzászólására)
ez!!történelem,irodalomtörténelem,ha mond valamit.nem ahhoz van köze,hogy vonulgatnak a melegek az utcán.amellett,az külföldön bazi sok helyen jó buli,csak nálunk van ez a rinya sokaktól.buzi,akkor buzi,örülj neki több nő marad neked


5. Zoli27 (2014-09-01 20:58.31) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
Gratulálok hogy tetszett csak már marha unalmas hogy a csapból is a meleg téma folyik,nem elég hogy az utcán vonulgatnak,kaliforniában több a meleg mint a narancs ültetvény és már a filmekben is ez van??Szép új világ erre nem mentség a film drámai vonala!


4. Iason (2014-08-29 14:03.49)  
Én ezt a filmet egyfajta kordokumentumként fogom fel. Nem is értékelem, mert talán nem is azért készült, hoigy értékeljék, hanem hogy bemuatassa azt a milliőt, ahol ezek a művészek éltek. Ebből a nézőpontból jó is volt és érdekes, persze az más kérdés, hogy a nagyközönség, hogyan fogadja, de ez már az ő dolguk.


3. Brundle (2014-06-02 18:21.04)  
Jó film kicsit réteg munka, az tény de ettől függetlenül jó film volt. Mióta elsőre láttam ki lett adva dvd-re, érthetetlen módon szinkron nélkül de eredeti angol nyelven is jó volt. Szóval jó film és érdekes is, nem mindenkinek ajánlott de aki bírja az olyan filmeket aminek egy részében nem spórolnak a férfi férfival típusú erotikával, azoknak biztos nem lesz gondja vele elvileg.



2. Az utolso szamuráj (2014-06-02 17:52.46) aaaaa
Hatalmas film.

Ritkán írok ilyet:ezt a filmet látni kell,de nem mindenkinek.Szabadgondolkodókról van benne szó,egy valós gyilkosságról és néhány kellemetlen témáról,olyasmiről,hogy homoszexualitás.
Emiatt aki a buzikat-szándékoltan így írom-nem szereti,ne nézze meg.Bevallom,egy pillanatra nekem is megmozdult a gyomrom két férfi nyelves csókjánál,ám mikor Allen Ginsberg-nek misszionárius pózban a seggébe hatolnak,úgy éreztem,a kevesebb több lett volna.Vagy legalábbis ...elég.
Ám,kénytelen voltam és vagyok elismerni,kellettek azok a részek is,nem hatásvadászat volt amit láttam és a film nem erről regélt-ám mégis.
A film ugyanis a Beat-nemzedék ikonikus alakjairól szól még akkor,mikor kezdték nyitni szárnyaikat:és egy gyilkosságról,mely sorsokra hat ki-és melyhez a homoszexualitásnak köze van.Ginsberg,Burroughs,Kerouac olyan nevek,amit illik-illene....-ismerni,hogy leegyszerűsítsem a dolgot,ezek a figurák elégedetlenek voltak a megszokott ,begyakorolt,ismert hatásokkal,tanításokkal,formanyelvvel,művészettel:egyszerűen mást akartak,"Meg akarták törni a mintát".Nem szerették a rímeket,a mindig előhúzható gondolatokat:mást,újat,ha úgy tetszik,zabolázhatatlanabbat szerettek volna alkotni-bár történetünk idején nagyságuk még a jövőbe vész.És igen:kipróbálták a piát,sőt a drogokat is.Ejnye!,kiállt fel most egy erkölcscsősz,pedig még buzulás se volt benne.
A mozi Ginsberg szemszögéből követi az eseményeket,ám a dolog katalizátora egy Lucien Carr nevű fiú,aki később a gyilkosságot elköveti valaha szerelmén???David Kammereren.Kammerer jóval több volt Carr életében persze,mint szerelem,ha úgy tetszik,irányította,vezette a fiút,ám Ginsberg és társaik egyre szorosabb kötődésével a férfi "glóriája" kopott,fogyott,hatalma a fiatal fiú felett egyre inkább elfogyott.Ám ő ebbe képtelen volt belenyugodni,és ez-legalábbis a film de tudtommal más források szerint is-az életébe került.
Ám az Öld meg kedveseid azért kitűnő munka,mert nem csak mint rövid életrajz és valami megszületésének krónikása,hanem mint az érzelmek széles tárháza is működik.Egy gyilkosságot,az azt kiváltó okokat lehet annyira leegyszerűsíteni,hogy az már fájó:de bevallom,miközben tudtam Kammerer sorsát és láttam,ahogy belemászik a késbe,kavarogtam bennem a gondolatok.
Oly sok oldalról lehet megnézni a miérteket...a hogyanokat.....értve ezt minden karakterre akár.
Szóval,amit nézünk,emberek sorsa,híresekké,akik fiatalabb éveikben ismerték egymást,talán részük is volt David halálában:értem ezt úgy,soha nem tudhatja az ember,melyik tettével mit vált ki.Mi lesz belőle,mondatok,tettek mit hoznak ki emberekből.Mondjuk azt is,értjük a vonzódást,a szerelmet,de legtöbbünk ha az két azonos nemű közt szökken szárba,undorral elfordulunk,és jönnek azok a mondatok,Isten ellen való vétek,a természet ellen való tett és stb(Holott a homoszexualitás egyidős az emberiséggel,de ez a sok agyhalottat nem érdekli...)Mint mondottam,én se szeretem két pasi látványát,mikor épp "kedvesek" egymással,de elfogadom,nem gyűlölködöm.Minek arra is energiát pazarolni.
Hogy Harry Potter ilyen kellemes színész lesz ,bevallom,nem gondoltam volna:de az egész stábot csak dicsérni tudom,Jack Huston-tól Dane DeHaan-ig.Technikailag nincs említésre méltó benne,ám a rendezése gondos,értő és néha merész,a film egy percre sem ül le,és elegáns,finom humor jellemzi,ami esetleg azoknak kedvét is meghozza megtekintésére,akik egy "művészfilmet" látnak benne-nem,nem az(amúgy is a mai napig vitázunk róla,mi is "az")
Az Öld meg kedveseid egyszerűen csak egy nagyszerű film néhány ember...izé,már írtam.A francért ismételgetem magam.


1. Sakamaru (2014-03-16 11:44.23) aaaaa
Jó kis film de nem hiszem, hogy az átlag néző fel van készülve az ehhez hasonló filmekre.

szeretem a verseket és eltudom képzelni, hogy szavaknak akár korszak váltó hatása is lehet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSakamaru, 2020-02-12 04:5214 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk