Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tökéletes napok aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - Sin City: Ölni tudnál érte - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
296. The Bullet (2021-05-15 03:17.08)   - (válasz Man2 265. hozzászólására)
XD


295. The Bullet (2021-05-15 03:12.33)  
Távolról sem olyan jó mint az első sorry.



294. Semprini (2021-04-06 19:37.49) aaaaa - (válasz Convar 292. hozzászólására)
Köszi, örülök, hogy valamiben azért egyet tudunk érteni, még ha ritkán is! :)
Szerintem egyszerűen tűrhetetlen az a fajta hozzáállás, amellyel a filmrajngók többsége a folytatásokhoz (és remake-ekhez is) közelít.
Nekem a legtöbb folytatás semmivel nem tetszik kevésbé mint az első rész, a legtöbb remake pedig sokkal jobban tetszik, mint az eredeti - egyszerűen azért, mert nem irreális elvárásokkal közelítek felé. Nem várom el mégegyszer ugyanazt a hűha élményt, ugyanazt a rácsodálkozást, újdonság-varázst amivel az első szolgált, hanem értekelem az igyekezetet, hogy megint a kedvemre próbáltak tenni, és láss csudát, rengetegszer sikerül is!
Persze, el kell ismerni, vannak valóban felesleges, gyengén sikerült folytatások, az eredetihez méltatlan remake-ek is, de jóval kevesebb, mint azt az átlaguk szerint gondolnánk. A Sin City 2 pontosan olyan lett, amilyet el lehet tőle várni: ez is egy jó film, hozza pontosan ugyanazt a látványt, mint az első rész, csak hát nem üt akkorát, mivel már egyszer átéltük ezt az eső rész esetében. Kicsit gyengébbek a sztorik, nem olyan jaj de "hűha-élmény", de abszolút nem rossz, vagy pláne nem méltatlan folytatás! :)


293. Varla (2021-04-06 18:18.30) aaaaa
Egy kicsit árnyalnám a képet.
Természetesen az 1. rész miatt vártam, ugyanakkor természetesen azért pontoztam le, mert nem volt jó film. Tele volt következetlenségekkel, amik nekem agyonvágták az élményt.
Ráadásul pont annál a két történetszálnál, amik nem is szerepelnek a képregényben, tehát úgymond friss szemmel nézhettem rájuk.
Például JGL karaktere fergeteges lehetett volna, de összecsapták, azt éreztem, hogy csak helykitöltésnek kell, ugyanúgy, ahogy Nancy-é is.


292. Convar (2021-04-06 17:41.34) aaaaa - (válasz Semprini 291. hozzászólására)
Na itt ebben most nagyon egyetértek veled, mert nagyon jól megfogtad a lényegét annak a - nevezzük így - jelenségnek, amely szinte ellehetetleníti nagyon sok filmes folytatás sikerét.

Nemrég én is újranézve a filmet mostmár fel is csillagoztam 5-re, mert bár 2014-ben én is csalódásként éltem meg moziban, de mostanra rájöttem hogy ennek a csalódásnak nem is volt igazán jogalapja. Egyrészt mert ez már nyilván nem tudott, mert nem is tudhatott úgy az újdonság varászával hatni mint az 1. rész (bár ezt így igazából nem is vártam tőle), másrészt meg mert bár az sztem továbbra kétségtelen hogy szinte minden tekintetben (magán a puszta látványvilágon kívül) kicsit gyengébben teljesít ez a film mint az előd, de! igazából csak épp annyira hogy ebből már ne legyen akkora kult mint az 1. részből (mondjuk nem is lett), de annyira azért nem, hogy ne tudjon maradéktalanul ez is egy újabb, egész estés tökéletes szórakozást nyújtani.


291. Semprini (2021-04-05 23:06.41) aaaaa - (válasz Quantumleap 290. hozzászólására)
Nem is rossz ez egyáltalán, aki mást mond, az nem tudja, milyen a rossz film. Csak a filmsznobok valamiért kötelező érvényűnek érzik az összes második részt (valamint remake-et, rebootot, folyatást, tehát nem "első és egyetlen eredeti" filmet) lepontozni, alulértékelni, pusztán mert korábban már készült másik film hasonló címmel. Sose fogok rájönni, hogy ez miért jó, és mi köze van a realitáshoz! :)


290. Quantumleap (2021-04-05 22:31.11) aaaaa
Most újranéztem, először azóta, hogy a moziban láttam '14-ben. És most sem találtam annyira rossznak. És úgy, hogy előző nap pedig az első részt néztem újra. Bár az belejátszik, hogy ennél a filmnél inkább a feelinget élvezem, nem annyira a sztorira figyelek. :)
Szerintem amúgy esetleg lehetne egy TV-s feldolgozás vagy folytatás. Például egy Netflixes 10-13 epizódos évad pazar lenne. De ott sem kellene annál több.


289. Varla (2021-01-17 11:29.59) aaaaa
Számomra 2014 volt a legrosszabb filmfolytatások éve. Hármat is vártam, mint az állat (bármilyen állat, aki nagyon vár, szorozva öttel) és mind a három messze alulmúlta az előző részeket, a várakozásaimat meg úgy egyébként. Ez volt az egyik.
Sajog a szívem érte.


288. Cute Unicorn (2019-11-16 10:58.56) aaaaa
Gyenge.


287. Nyolcadik utas (2015-12-17 14:27.32) aaaaa
Nekem bejött. Bírom a stílust, egyszerűen megvett kilóra.


286. BarryAllen (2015-12-12 15:32.56) aaaaa
Nem méltó az elődhöz.


285. Rebellis (2015-06-04 21:22.35) aaaaa
J.G. Levitt első feltűnése még tetszett is, aztán jött a mélyzuhanás.
Kár érte. Kiváló ügynök volt. :(


284. Tjunior (2015-03-14 13:15.20) aaaaa
Ez csak egy fekete-fehér film, ahol a szereplők sokat monologizálnak magukban, nem Sin City folytatás.


283. Az utolso szamuráj (2015-03-08 19:19.18) aaaaa - (válasz Convar 282. hozzászólására)
mi úgy tűnik??

ő meg ilyen.te meg aki lelkesen véded:))mert,te meg ilyen.fizet érte?


282. Convar (2015-03-08 18:18.11) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 281. hozzászólására)
"Albánál pedig azért,mert hiába a szép test,ez a nő borzalmas színésznő,és a lezárás is neki jutott balszerencsére,így meg rossz szájízzel keltem fel.Nem azért írom,mert pikkelnék rá,..."

kicsivel később: "a színészi képességei a mobiltelefontöltőkkel vetekedik"

Vagy régebbről ott volt a telifújt papírzsebkendő, a Lánchíd oroszlánjai, naposcsibe, használt fogkefe, gombostű... ez utóbbi volt talán még a legkedvesebb és ezzel együtt a legrégebbi hasonlat, tehát látható a tendencia :)

Kíváncsi vagyok, mi jöhet még. Vemhes víziló? Bebarnult fél alma? Esetleg 2 pár lyukas biciklibelső?


Szal, hogy egyetlen mondatban reagáljak az idézett szövegre: továbbra sem úgy tűnik.


Vagy tényleg csupán azon (néha már-már kényszeresnek tűnő) igyekezeted szülné ezeket hogy ismét vmi nagyon frappánsat mondj?


281. Az utolso szamuráj (2015-03-05 17:54.43) aaaaa
Talán,néhány éve érdemes lett volna ölni érte.
Ma már...késett ez a film.Jó darab,profi munka,de megkésett,és ezért-kicsit méltatlanul-el is kaszálták.
Ezt viszont nem érdemelte.
A Sin City első része valami hihetetlen erős képregényfilm:világa mocskos,cinikus de néha megdobban benne a szív,kérlelhetetlenül szexista ,brutális és minden egyéb jelző:elolvasva néhány hozzászólást,az persze kimaradt,miért lett sikeres.Hogy Miller a noir hangulatot felhasználta arra,a néző egyre nehezebben döntse el,egy túlnépesedett városban van és ha igen egyáltalán hol a különbség jó és rossz között,a kurvák valóban alja nép,mit tehet az ember-akár mi is...-a korrupt,gennyes politikusok,lefizethető rendőrök ellen.Nem ezért nézik-sajnos-ezeket a filmeket sokan,ám jó tisztában lenni az alkotók VALÓDI szándékával is,mert hisz a kalandokat ilyen gondolatok mentén skeccelhették fel.
A Sin City 2 megbukott,mára tudjuk:pedig lélegzetelállítóan szép,gyönyörű,ötletes újra a képi világ,tele van atomjó nőkkel,durva és dörzsis faszikkal néha pedig megvillan Robert R. zsenialitása is.Újra van több történetünk,Eva Green-t sokszor vetkőztetik-eszméletlenül érvényesülnek mellei a megvilágításban,az a medencés fürdő meg....Marv kíméletlen,mégis van hiányérzetem,és ezt nagyon éreztem.Rodriguez valahogy a karakterek mozgatórugóival nem boldogul,nincs a már említett felvillanásokon túl ebben a filmben önmaga,és ez így nem olyan szerencsés.A képi világ persze harmadszorra is sokmindent elvisz-phffej,az a Spirit....-ám ez már nem a "bűn" filmje.Ez már kevesebb.
Valamint megint meg kell állni Bruce Willisnél és Jessica Albánál:willisnél azért,mert másfél perces ottléte a legfeleslegesebb valami a vásznon tomboló akciófilmeknek,a kutyának nem hiányzott ide igazából(zavaró is).Albánál pedig azért,mert hiába a szép test,ez a nő borzalmas színésznő,és a lezárás is neki jutott balszerencsére,így meg rossz szájízzel keltem fel.Nem azért írom,mert pikkelnék rá,de hogy komolyabb ,drámaibb szerepeket miért nem osztanak rá,érthető:nincs benne semmi érdekes,és a színészi képességei a mobiltelefontöltőkkel vetekedik.Mindenki hozta mit kell,ő azt,amit megszoktunk tőle.
Ám akit kiemelnék,az Powers Boothe:a Sin City 2 az ő filmje.Mindig is hatalmas karakterszínész volt,és nem éppen bugyinedvesítő kinézetét kárpótolta tehetsége a vásznon,de itt végre kitombolhatta magát Roark szenátor szerepében.
Sajnálom a magam részéről kicsit a mozit,stílusos még mindig és megadja azért azt,amiért vártuk hogy elkészítsék:értem a kritikákat persze,de akkor is tetszett.A pénzügyi oldalát meg-ha belegondolok,egy Transformers marhaság mi pénzt behozott-nagyon nem érdemelte meg,és ezalatt a nézők érdektelenségére is gondolok-hisz a lét ők fizetik a kasszáknál .


280. Pinceajtó (2015-03-02 16:40.13) aaaaa
Csak tegnap néztem meg,mert sajnos a moziról lebeszéltek a negatív kritikák.Sajnos.A látvány túltesz az első részen,maga a történet vezetése valóban valamiért döcög az első részhez képest,de még így is élvezetes darab lett.Valami hiányzik belőle,de azért messze nem rossz.


279. C.hester (2015-03-01 18:58.30) aaaaa
Én csak azt sajnáltam hogy 1-2 színész nem tért vissza Dwight és Miho szerepére :(
És ugyan olyan jó mint a bűn városa, nem értem miért lett ennyire lehúzva a film.


278. Városi vadász (2015-02-27 21:59.50) aaaaa
Jézus, de vártam ezt a folytatást. Mekkorát csalódtam.

A Bűn városa hatalmas. Olyan frenetikus hangulata, képi világa stb stb van, hogy az utánozhatatlan. Na itt a folytatás. Nme igazán tudnám megfogalmazni hogyan, de ami ott tetszett, itt olyan ratyinak tűnt. Mintha silány utánzata lett volna az első résznek. Méltatlan folytatás. Semmilyen komor hangulat, vagy brutalitás. A fő történet, mi sajnos szinte kitölti az összes játékidőt, dögunalma. Már annyira untam, hogy egyfolytában az időt néztem, mikor lesz már vége. Párszor már fel is adtam, de mondom becsületből végignézem. Josh Brolin-t személy szerint nem sokba nézem, ezért is fáj nekem annyira, hogy ilyen jelentős játékidőt kapott.
Szerintem az sem növelte annyira a film értékét, hogy ezt az "Ölni tudnál érte" dolgot annyira futtatták minden szálon. Mindenki ölt valakiért. Levágtuk ennyi. Rourke valahogy gyengusabb lett, nem jött át a brutalitása.
Hát összességében nekem nagy csalódás, de azért tiszteletből megkapja a 3 csillagot.(de nincs mire)


277. Sötétszív (2015-02-18 23:41.49) aaaaa - (válasz Sötétszív 276. hozzászólására)
*Minden színész remekül játszott, de én mégis egyet emelnék ki:méghozzá Powers Boothe lehengerlő alakítását. Szóval ez a tavalyi év egyik remekműve, amelyet többször is érdemes megnézni. Akik még nem látták az első részt, hogy elég sok utalás van rá ebben a részben. Úgyhogy érdemes azzal kezdeni.


276. Sötétszív (2015-02-18 23:37.25) aaaaa
2005-ben mutatták be a Sin City:A bűn városa című filmet, amely alapmű lett, de nekem mégsem tetszett. Tavaly elkészült az Ölni tudnál érte alcímű folytatás, amely viszont elnyerte a tetszésemet. Természetesen a háttér, a látványvilág ugyanolyan maradt, de valahogy a történet is sokkal jobb lett. Be kell valljam, hogy a Faculty-.Az invázium filmje óta nem tetszett egy Robert Rodriugez alkotás sem, de ez üditő kivétel. Min den színész remekül játszott, de én mégiscsak egyet emelnpékm ki:Powers Boothe zseniális aklakítást nyújtott, igazán lehengerlő volt.


275. Roy Munson (2015-02-15 17:51.48) aaaaa - (válasz Quantumleap 274. hozzászólására)
Ez igaz. De ezeknél a filmeknél kivételesen nem nagyon befolyásolja a film élményét, ha utólag megnézi, ha már így bejött a 2.része.


274. Quantumleap (2015-02-15 14:22.39) aaaaa - (válasz John Ce999 273. hozzászólására)
Miért nézel meg egy 2.részt ha az 1-et nem láttad?


273. John Ce999 (2015-02-15 13:57.23) aaaaa
az 1-est nem lattam szval nem tudom mihez hasonlitanni visszont ez igen jo film remelem jon egy 3.resz is nekem szemely szerint nagyon bejon ez a szintelen kep nagyon alat film let


272. Langelus (2015-02-06 14:17.24) aaaaa - (válasz Man2 259. hozzászólására)
Vagy csak a fantáziátlanságodat látod visszaköszönni a képről, amitől színvaknak érzed magad. A sima fekete-fehér engem is zavarni szokott, 1 kezemen megszámolom, hány filmnél nem.
A bibi ott van tudod, hogy ez kurvára nem sima fekete-fehér, hanem stilizált színtelenítés, néhol kiemelve csak pár dolgot színnel.

Csodálkozom, hogy végigszartad Benzin city 4 óráját a seggeddel és a szemeddel, mert különben felteszem nem csilláztad volna le 2 csillaggal.

Ha nem tudod érvvel megtámasztani e pici mondatodat, akkor ami neked kell, az egy szögesdrótos homokozó, nem a Global Internet Computer Network.

:PPPPPPP


271. Muskie (2015-02-06 10:35.43) aaaaa - (válasz Man2 259. hozzászólására)
Azta de buta...


270. Muskie (2015-02-04 21:03.17) aaaaa
Láttam többször is az első részt, ami nagyon jó film. Szerintem ez sem lett sokkal gyengébb...


269. Rics87 (2015-02-01 10:45.44) aaaaa
Aki az első részt látta és tetszett neki az csalódni fog ha ezt meglesi.
Volna egy kérdésem ha valaki netán tudná mi volt a kártyás gyerek koncepciója?


parfumeshop.hu banner

268. Pelikanbence (2015-01-30 21:55.49) aaaaa
Tavaly néztem meg az egyik haverommal,mert mondanom sem kell,hogy letöltötte.Nagyon várta mindenki ezt a filmfolytatást.Megérte rá várnunk?Nos,valamennyire igen.Köröket ver az egész Nolan féle bőregér illúzióra vagyis A Sötét Lovag Trilógiára viszont A Hollóra szuper csillagvizsgálóval vethet egy pillantást akárcsak az X-Men 1.rész:A kívülállókra.
Színészek(Lady Gagát és Eva Greent leszámítva.),szereplők,látvány,akciók,magyar szinkron terén a film nagyon jól teljesített.A történetek is jók voltak(Főleg Marv miatt.),bár a Joseph-Gordon "Robin"(Hogy menjen Nolan a búsba!!!!!!!!!)Lewitt által alakított Johnny története nem volt az esetem,ahogy Nancy bosszúhadjárata sem.Öröm volt viszont látni Goldie-t és Wendy-t és Marv valamint Dwight barátsága és Dwight és Miho múltja is tetszett.A legnagyobb bajom egyértelműen Ava lord volt,akinél rohadékabb és seggfejebb karaktert még nem láttamés Évike is néha túlspirázta a szerepét.
https://www.youtube.com/watch?v=MQzMOe6Mjeg
Meg úgy az egész karakter undorító.Se nem istennő(Mert egy istennő tud áldást is hozni.),se nem boszorkány(Mert léteznek jó boszorkányok is(Glinda,MacGalagony,Tonks,Bimba Professzor
és Morgan LeFay is egy megkeseredett nő volt.)és se nem ragadozó ugyanis a ragadozó állatoknál(Pl:farkas,tigris)a legerősebb egyed MINDIG a többiek fennmaradásáért küzd és nem az eltiprásukért.Avához képest a Roarkok,a Magliazzi klán valamint Manute és Kevin simogatnivaló kiscicák.Lady Gagának pedig annyi a tehetsége,mint Labanc(Ribanc)Lillának.
Összességében jó film volt ez a Sin City 2.rész:Ölni tudnál érte.:)


267. Capt.JackSparrow (2015-01-18 00:42.30) aaaaa
mit foglalkoztok vele? úgyis csak trollkodik


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó fórumok

VéleményekThe Bullet, 2021-05-15 03:17296 hsz
KérdésekJohnny kapitány, 2015-03-01 13:339 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk